Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 5x08 - Lakodalmas Mózes

2016. január 26. 13:00 - Ancsinszka

Csit-csetelnek a hölgyek Rose ruhapróbája közben, és a Londonban tartandó esküvőről ábrándoznak közösen. Sajnos egyelőre említés szinten van két bulifúró is, Rose anyja és leendő apósa személyében, akik nem igazán örvendeznek a gyerekeik boldogságának. Carson meg Hughes is az esküvőről értekezik, meg cidriznek, hogy csak Barrow meg Molesley lesz velük a londoni hajlongásban. A család a szalonban közösen jól érzi magát, a Lord társasozik Sibbyvel, mint egy átlagos nagypapa. Branson kuzenja levelét ecseteli Edith-nek, melyben felkérést kapott  autó és traktor szerelésre unokatestvére amerikai üzletében. Edith szerint ez kiváló, ha itt Angliában fog üzletet nyitni, de Branson kijavítja, hogy sajnamajna nem erről van szó, mert ő fog átköltözni a tengerentúlra. Carson értesíti a Bates házaspárt, hogy megint jöttek a Yardtól hozzájuk kérdezősködni. Szegényeknek már látszik az arcukon, hogy szívesebben szögeltetnék a nyelvüket az asztalhoz, mintsem hülye kérdésekre hülye válaszokat adjanak.

01.jpg

El is telt a nap, a Lord kap egy fogós ravasz kérdést Bransontól mielőtt elsunnyoghatna lefeküdni. Hanyagolták egy ideje már a renováló intézkedések kérdéskörét, így Branson érdeklődik, mikor kezdik el az építkezést? A Lord tanácstalanul néz, mert nem tudja miből teremtse elő az összeget. Például a szombat esti vacsora költségei biztos fedezték volna az előleget, de sebaj! Baxter ajánlja fel tanú szolgálatait Bateséknek, megesküszik ha kell, hogy látta a kezeletlen jegyet egyben. Carson a reggelinél bejelenti a nagy újságot: felavatják végre az emlékművet! Pattmore inkább kihagyja a bulit, Carson kis szőrös szíve meg nem igazán érti mi ez az asszonyi picsogás, de leokézza a szakácsnő döntését. Violet reggelizget meg Telegraphot olvasgat az ágyban, mikor bejön Denker elvinni a tálcát és bejelenti Kuragin érkezését. Violet egyből lesápad, de szerencsére Denker már kikészítette a szép levendula ruhát, mert abban lesz csini. Violet szabadkozik, de a házvezetőnő távozása után, rögtön pattan ki az ágyból rendbe szedni magát.  Kuragin megint egy reményteli szöktetési kísérletet vázol fel, főleg arra hivatkozva, hogy Kuraginné még mindig nem került elő. Újra szerelmet vall, mert szeretné utolsó éveit Violettel tölteni. Hüpp-hüpp.

02.jpg

Megkezdődik Batesék kihallgatása, és a rendőrség legújabb értesülései szerint Green rendszeresen erőszakoskodott vékony, alacsony nőkkel, akik nemrég vallomást tettek. Örömhír, hogy Bates kikerül a gyanú alól, mert egy újabb szemtanú szerint Green egy nála alacsonyabb valakivel vitatkozott a járdán. A Yard már indul is, de Anna kap még egy beutalót az őrsre, mikor majd Londonban tartózkodnak. A Denker vs. Spratt harc tovább folytatódik, a gonosz manó komornyik nem csípi, ha Denker felszólítja mindenféle dologra. Most éppen Violet bőröndjeit kellene elvinnie, de az egyiket simán berúgja az ágy alá. Fondorlat! De sajnos Spratt benézte, mert Violetnek és Denkernek is feltűnik, hogy hiányzik egy kis táska. Denker persze egyből Sprattet keveri gyanúba, aki a lebukás terhe alatt remegni kezd mint kocsonya a szélben. A grófné felszólítja a csomag kihozatalára, de Spratt még mindig tetteti a hülyét, míg végül, nagy duzzogva kénytelen kihozni a csomagot. Megérkeznek Rose elszegényedett szülei is szolgák nélkül. Ha már ennyire le kell adni, a Lord felajánl a saját személyzetéből pár dolgos kezet. De ha mindez még nem lenne elég, Rose anyja, Susan fennakad az apróságon is, hogy a férjével kell egy szobában laknia. Cora szabadkozik, de Hughes szerint valahogy megoldható, még ha foglalt is az összes szoba már. Susan gratulál lányának, és ha úgy gondolja Atticus az igazi, hát legyen!

03.jpg

Míg várják Sinderbyék megérkezését, Rose kevés sikerrel próbálja rávenni szüleit, hogy viselkedjenek ebben a pár napban az ő kedvéért úgy, mint egy boldog pár. Susan nekiáll kicsit fikázni a nászékat is, de szerencsére megérkeznek az említettek. Megkezdődik a vacsora, Susan persze nekiáll Sinderbyék származását firtatni, hogy az étkezésnél elhangzó nemesi zsidózási átlag nehogy csökkenjen. Persze Sinderby papát se kell félteni, szegény Rose most tudja meg, hogy nem kap áldást a zsinagógától a frigyre. Brühü! Sinderby mama gyorsan témát vált és meghívja a társaságot vacsira magukhoz, emlegeti mennyire tele vannak rokonokkal, Atticus már csak a hotelba tud aludni, de ott lesz a legénybúcsúja is. Sinderby papa nem vesz részt rajta, mert túl konzervatív ő ehhez, Violet meg elkezdi firtatni, mi van még a tiltólistán. Hamar meg is kapja a választ: hamiskártyázás, sushi, és a válás. Erre Granthamék egy emberként rándulnak össze, Shrimpie és Susan közelgő válása miatt. A Lord megpróbál gyorsan témát váltani, de Susan fennhangon közli milyen jó lesz végre visszaköltöznie Londonba, magára zárni az ajtót és egyedül lenni. Rose anyját se vágták még terhes macskával jól pofán! Shrimpie próbálja menteni a helyzetet kis sikerrel. A Lord mesterkedik valamiben, és személyesen kéri meg Pattmore-t, hogy eljöjjön az emlékmű átadási ceremóniára. Persze erre már aztán végképp nem tud a szakácsnő nemet mondani.

12.jpg

Közben kiderül miért is hívták be Annát az őrsre. Gyorsan beállítják öt nő mellé, akiket valószínűleg szintén megerőszakolt Green, és a szemtanú kiválasztja majd kit látott, persze valószínűleg Anna lesz az. Folyik közben Atticus legénybúcsúja, aki a tízedik tequila után úgy dönt elmegy lefeküdni. Na de a bárpultnál álldogáló hölgyike utánamegy. Atticus szerencsére kitessékeli a liftből, ám a hölgy visszatér, bekopog be is megy, letolja a vállára a ruháját, majd távozik, Atticus meg néz az ajtóban mint a hülyegyerek, röhög egyet aztán elmegy aludni. Lesznek ebből még kevésbé mókás dolgok is! Rögtön másnap ki is derül a turpisság, Rose borítékban kap pár, a DM fotó automatából gyorsan előhívatott, jól beállított képet, amin úgy tűnik Atticus huncutkodott a képen levő hölggyel. Rose Maryvel, Bransonnal és Edith-el löncsöl éppen, és persze annak rendje és módja szerint teljesen összeomlik. Branson agya egyből elkezd pörögni és már összeesküvés elméleteket gyárt, Sinderby papa főszereplésével. Denker mesterkedik valamiben a londoni kiruccanásra bérelt pótinassal, és kimenőt kér neki pluszba erre az estére is. Barrow radarjai bejeleztek, és gyanítja, hogy valami nincs rendben.

06.jpg

A parkban békésen sétálgató Molesley, Baxter, Daisy trió meglátja az épp veszekedő Rose-t és Atticust. Atticus egyből megy a faterhoz számon kérni. Sinderby papa nyilvánvalóan nem örül a siksze menynek, pláne, hogy anglikán, meg skót meg brit meg ilyenek.  De a legfontosabb probléma, hogy a gyerekek nem lesznek zsidók! Ajvé! Atticus azzal érvel majd áttérnek a zsidó hitre a gyerekek, de apja szerint hol marad így a szenvedés, az olyan egyszerű csak úgy betérni a vallásba. A parázs vitát Sinderby mama szakítja félbe, mert megérkeztek a vendégek, de elmenőben Sinderby papa megesküszik, hogy nem ő hozta pácba a fiát a kétértelmű képekkel. Daisy közben annyira felbuzdult Molesley tárlatvezetésén, hogy rájött eddig egy kavics alatt élt, és szeretne Londonban maradni további szépeket és jókat látni, ezért rögtön fel is mond Pattmorenál, aki totál ledöbben és válaszul elkezdi a papírjait rendezgetni. Pattmore később nyilván jól megsértődik, mert nem engedi Daisynek az esti kakaókészítést, lévén úgyis hozzá kell szoknia, hogy ezentúl egyedül csinálja.

13.jpg

Este Susan váratlan vendéget kap szobájában, mégpedig a férjét. Shrimpie rájött a takarékbetétkönyve alapján, hogy a vipera felesége rendelte meg a kedves fotókat Atticusról. Szívélyesen megfenyegeti, hogy ha nem tartja a száját a válásról, Rose meg fogja tudni mi volt az anyja szerepe az egész ügyben. A Lord kis családja körében bejelenti a falut érintő renoválási munkálatok forrását. Úgy döntött eladja a della Francescát a jó ügy érdekében. Cora szomorkásan megkérdezi tőle priviben, hogy ő mérgezte-e meg Brickerrel a festményt, de a férje megnyugtatja, hogy a saját bizalmatlansága jut eszébe a képről, ezért szabadul meg tőle. Romantisch! Carson jelzi finoman Violetnek, hogy Denker nincs jól, ezért Baxter fogja öltöztetni. Közben kiderül persze, hogy Denker csak ahhoz nincs jól, hogy illendően hajlongjon, mivel totál berúgott és jó kedélyűen táncol meg nótázgat a többi cseléd nagy örömére. Denkert sikerül ágyba dugni, Barrow meg kikérdezi a pótinast merre jártak. Szóval valami lebujban kártyáztak, és szegény srác vesztett egy csomót, Denker meg végig ült a pultnál és ivott. Barrow hamiskásan mosolyog, mert tudja mi a teendő ilyen esetben, így egy következő este majd megint jól elmennek, és akkor majd számunkra is kiderül.

07.jpg

Eljött az esküvő napja, ácsorognak a népek az anyakönyvi hivatalban, amikor Susan hangosan megszólal anélkül, hogy bárki is kérdezné, és bejelenti a válásukat Shrimpie-vel. Persze Sinderby papa rögtön hörögni kezd, mire a felesége jól artikulálva elmondja neki, ha megakadályozza a gyerekek frigyét, hát bizony elhagyja urát, és akkor aztán lesz majd skandallum meg óbégatás! Szerencsére hepi end lesz, esküvő szépen lezajlik, majd folytatódik egy elegáns szalonban, ahol Rose-on, az anyakönyvi hivatalos szerkója után végre esküvői ruhára hasonlító valami van. Tony és Mabel is megjelenik, van egy kis feszengés, de már szent a béke! Mary viszont kioson egy kicsit az erőltetett röp-beszélgetések kavalkádjából, de nem lehet sokáig egyedül, mert Carson lép oda hozzá megkérdezni mi a stájsz! Az öreg komornyik reményét fejezi ki, hogy Mary nem Tony miatt mélabús, mert semmi oka rá, hiszen nem üti meg Mary szintjét. Legalább valaki Maryn kívül is így látja! Közben beindul Barrow mentőakciója, és Denker meg Andy, a pótinas társaságában belépnek a bűnbarlangba.

11.jpg

Barrow ügyes kezével visszanyerte Andy tartozását, és el is küldi a fiút, majd jól bemártja a tulajnál Denkert, aki most kénytelen kifizetni az elmúlt három éjjeli italozgatását. Anna éppen Maryt öltözteti, amikor kipp-kopp Hughes jön egy igen kellemetlen hírrel. Sajnos a Yard jött Annáért, hogy bevigyék, mert nyilván őt ismerte fel a hat gyanúsítottból a szemtanú. A család egy emberként próbál Anna mellett kiállni, de sajnos, ahogy a Poirot könyvekből és filmekből is tudjuk, a rendőrséget baromira nem érdekli, hogy valaki Lady vagy Lord vagy szenesember. De új nap virrad, immáron otthon, mert felavatják végre az emlékművet. Elhangzik a megemlékező trombita, de mielőtt még oszolnának a népek, a Lord felhívja a figyelmet még egy hősi halottra. Pattmore könnybe lábad az örömtől, mikor meglátja, hogy a Lord saját pénzén csináltatott egy külön kis táblát unokaöccsének. Na ez előtt még Carson is sapkát emel! Pattmore végre megnyugszik, és már kezd abba is beletörődni, hogy Daisy le akar lépni, de a konyhalány időközben máshogy döntött, és előbb befejezi a tanulmányait, és csak utána vág neki a nagyvilágnak. Menetelnek haza a downtoniak is, Mary nyugtatja Bateset, hogy nem lesz semmi baj, Violet meg arra ösztönzi Isobelt, hogy harcoljon Mertonért, és Isobel ugyanerre ösztönzi kuzenját Kuraginnal kapcsolatban. Violet azonban keserédesen közli Isobellel, ő mennyivel könnyebb helyzetben van, lévén Merton neje már nem él. A Lord feleségének számol be érdekes megfigyeléséről Marigolddal kapcsolatban, ugyanis nagyon hasonlít Gregsonra a kislány. Cora nem tagadja, csak arra kéri, még ne mondja el Edith-nek, hogy rájött. A Lord örül, hogy végre ő a titkok tudója a házban, illetve minden jel szerint szeretni fogja az új unokáját.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása