Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csak színház és más semmi 1x01 - Első felvonás

2016. január 15. 13:00 - Dzsudibí

Bajusz őrmester, a portás nyálcsorgatva bontogatja a darabjaira ázott teszkós szalvétából a klasszikus magyar konyhai hagyományokon alapuló fasírtos zsömlét, hozzá az ízek kiteljesedése és a vitamindús táplálkozás jegyében 3 fonnyadt csemiubi dukál. Csakhogy az első falat előtt bevágtázik Mikecz Estilla, aki a sorozat szerint Tatai Lili színésznő, és akiről valahol azt olvastam, hogy ő az új Dobó Kata, csak azt nem tudom miért, ő is kavart pénzért és hírnévért szerelembe esett a jóképű és mindig fiatalos Andy-vel, vagy ha valakinek vörös a haja, akkor az automatikusan a Dobó Kata hasonmásverseny dobogós helyén végzi? Mindenesetre engem inkább egy kicsit csúnyácska Disney hercegnőre emlékeztet, mint Vajna Timi elődjére, de mondjuk én nem értek az ilyesmihez.

1.png

Érkezik Csányi Sasi is, a magyar Steven Seagal, belépve rögtön kiszagolja a fasírtot, de megnyugtatásul közli Bajusszal, hogy tőle aztán biztonságban van a szenya, mert ő éppen diétázik, minek bizonyítására fel is mutatja a kezében lévő bágyadt fos színű búzafűlevet. A szendvicsről le nem véve tekintetét azért utasítja Bajuszt, hogy harapjon bele - márhogy a szendvicsbe, nem Sasiba - szegény Bajusz eleget téve a parancsnak benyeli a fél zsömlét, melynek látványától egy mély sóhaj kíséretében Sasi arcán kielégült mosoly terül el, a foodporn kifejezés új értelmet nyert. Sorban érkeznek a színházi dogozók, szegény Bajusz, ebből a tízóraiból csak kései ebéd lesz így. Érkezik a színház igazgató (legalábbis gyaníthatóan ő, mivel öltönyben van, szóval vagy ő a diri, vagy eltévedt biztosítási ügynök) a feleségével, aki annak ellenére nem biztos benne, hogy kihúzta a vasalót, hogy reggel nem is vasalt. Udvariasan érdeklődik Bajusz édesanyjának hogyléte felől, Bajusz pedig türelmes és megértő mosollyal hárít - olyannal, melyet én csak az igazán kretén ismerőseimnek tartogatok arra az esetre, ha megkérdezik, hogy mi az aszcendensem - a kedves mama már évekkel ezelőtt jobblétre szenderült, a diri felvilágosítja nejét, hogy keveri a másik portással, akinek a nővére van kórházban. 

2.png

Szimpatikus kopasz buherál a konyhában, érkezik Lovas Rozi, aki szerepe szerint Nóra, kissé megszeppenve érdeklődik a kidobó testalkatú úriember kiléte iránt, és hogy pontosan mit is keres a konyhájában. Hát cukrot a kávéhoz - érkezik a válasz Feritől, aki Nóra pasijának, Zsoltnak a "barátja", és csak azért jött, mert Zsolt olyan aranyember és igaz barát, hogy kölcsönadja neki a TV-t, "jövő héten fizetek" mentegetőzés kíséretében. Nóra kicsit aggódik, hogy így hogy nézi majd a Homok titkait délelőttönként, de Zsolt megnyugtatja, hogy beszervezi a színházba öltöztetőnek, na meg ő is dolgozik egy werkfilmen a színházról, hamarosan egyenesbe jönnek, és újra lesz TV, meg holdkóros Tonnyó.

3.png

Kitti, szintén fiatal és szintén színésznő kiveri a balhét a diri irodájában, mert nem ő kapta Éva szerepét, azaz a főszerepet a darabban. Szerinte neo-Dobó azért nyerte csak el a főszerepet, mert dug a rendezővel, vagyis Sasival. A büfében ücsörögve még füstölög egy sort az őt ért igazságtalanság miatt az ügyeletes szépfiúnak, miközben a teltkarcsú, transzvesztitának sminkelt büfés kisasszony Sasival flörtöl. Sasi asszisztense trappol be, aki úgy néz ki, mint egy alsós énektanárnő, aki elfelejtette átvenni a hippijelmezt farsang után, de még leülni sem tud, mikor máris a nyakában liheg a Charlie angyalaiból megismert Colos és Ramsay Bolton szerelemgyereke, hogy miért nincsenek még lefénymásolva a szövegkönyvek. Kicsit pattogna a témán, de mivel mindketten leszarják, sértetten távozik. A diri irodájában Petra, a feleség panaszkodik férjének, nincs még kész a második felvonás sem, pedig a próbák már kezdődnek, de nem tud írni a gyerekeiknek álcázott terroristák miatt, akik még a macskát is kinyírták. Érkezik Zsolt, aki előlegért kuncsorog, hogy vissza tudják szerezni a TV-t kávés Feritől, a diri együttérzést mutat, de lerázza Pistára, a nem létező gazdasági igazgatóra hivatkozva. Arra azért jut néhány másodperc, hogy Zsolt becsúsztassa a táskájába az öltöztető állásra jelentkezők önéletrajzát és Nóriét tegye be helyettük a diri asztalán heverő mappába.  

4.png

Petra az udvaron összefut a fiatal Enrique Iglesias-al, aki restaurátorként dolgozik az épületen. A munkától összegányolódott kezével nem akarja összekoszolni a művésznő kacsóit kézfogással, de fölajánlja neki, hogy ismerkedésképp megpaskolhatja aranybarnára szolizott felsőtestét, Petra nem él a lehetőséggel. Sasi neo-Dobóval grasszál, mikor a dirivel összefutnak a folyosón, neo-Dobó távozik, a diri pedig távozó seggét fixírozva megjegyzi Sasinak, hogy valóban tehetségesnek tűnik az utód. Gondterhelt arccal közli Sasival, hogy az Éva anyját játszó színésznő forgat, ezért új színésznőt kell keríteniük, az ő javaslata Alinda, akiről a történet szerint még nem tudjuk, hogy ő Sasi exfelesége, de én már elolvastam a Színes RTV erre vonatkozó cikkét, úgyhogy spoilerezek. Sasi kategorikusan elutasítja a gondolatát is, hogy együtt dolgozzanak, a diri viszont nem tágít. 

5.png

Nórát egyetlen jelentkezőként felveszik öltöztetőnek, Zsolt csak annyit kér tőle, hogy a színházban ne szóljon senkinek, hogy ők együtt vannak, és tartsa nyitva a fülét, hátha hall valami szaftos sztorit, amit eladhatnak a Bors kulturális magazinnak jó pénzért. Eközben megkezdődik az első olvasópróba a nagy színpadon, melyet Colos Ramsay jelent be hangosbemondón. Gyors bemutatkozás, neo-Dobó Éva, Mókus Peti szépfiú Ádám, Torma Erzsi Miriam a szomszéd, Ortutai Béla Károly, illetve Tószegi Kitti, mindenki más szerepében. Farkas Marci, a gimnazista rocker a díszletért, Madarász Sári a jelmezekért felelős, Colos Ramsay az ügyelő, Ági a hippi asszisztens, és a kedvencem, Buksi, a súgó. Végszóra beesik Schell Judit, alias Alinda is, aki látványosan lepacsizik mindenkivel, érzékeltetve, hogy honnan pisil a tyúk, ahogyan drága nagyapám mondogatta. Nem tudom, hogy szándékos-e, vagy ennyire megöregedett, de úgy néz ki, mint aki akár a saját anyját is játszhatná a sorozatban. 

6.png

A diri irodájában Zsolt épp elkezdi a werkfilm forgatását, amikor Sasi viharzik be lila fejjel, hogy mit keres a színházban Alinda. A diri közli, hogy már nincs mit tenni, leszerződtette, Sasi kiviharzik. Alinda közben már az asztalon szétterülve sztorizgat Sasiról és félresikerült házasságukról, amitől Sasi csak még jobban bepipul. Kérdőre vonja Alindát, hogy miért kavar, de Alinda állítása szerint csak segíteni akar, ráadásul neki sincs munkája, win-win. Sasi se ma jött le a falvédőről, sejti ő, hogy szar van a palacsintában, de nincs mit tenni. Nórit a diri szimpatikus titkárnője vezeti körben a színfalak mögött, megmutatja neki Alinda öltözőjét is, ahol Nóri szájtátva bámulja a kiállított 3 kopott bizsut meg a beszáradt körömlakkokat, nagy Alinda rajongó ugyanis. Nyilván mindent, amit talál magára kell kennie, és persze, hogy Alinda pont ekkor nyit rá. Leteremti, hogy a púder, amit a kezében fog, többet ér, mint a szaros kis élete, úgyhogy többet ne nyúlkáljon hozzá, vagy kifizetteti vele, majd kivonul. Nóri okos lány, ezért az ajtó csukódása után bosszúból elkezd zsonglőrködni a púderrel, ami természetesen leesik, és széttörik, összekenve ráadásul Alinda ruháját. 

7.png

Petra közli a dirivel, hogy alkotói válságban szenved, és nem írt még egy sort sem, de aztán a diri egészségének megóvása érdekében inkább azt hazudja, csak viccelt. Érkezik Alinda, megmentve a helyzetet, megbeszélik Petrával, hogy elmennek shoppingolni, de még mielőtt indulhatnának, befut Enrique Iglesias is, aki kettesben maradva Petrával randira hívja. Petrát viszont nem hatja meg annyira a barna kiskutya szempár, hogy igent is mondjon, de ebből még lesz valami, én mondom. Eközben Nóra szorgosan igyekszik eltüntetni a púder-gate nyomait, de mivel Alinda visszatér, kénytelen elbújni a mosdóban. Így kihallgathatja, ahogyan Alinda Petrának elsírja bánatát, hogy valójában nem ő dobta Sasit, hanem Sasi őt, azt hiszem megvan Zsolt címlapsztorija is. 

8.png

Sasi kocsival felveszi a mintegy véletlenül éppen az utcán bolyongó neo-Dobót, hogy a kocsiban smároljanak egy ordenárét. Sasi figyelmezteti azért két nyelvcsapás között, hogy Alindával vigyázni kell, és hogy nem tudhatja meg, hogy együtt vannak, majd elhajtanak a naplementébe. Alinda folytatja a vallomását, valójában önként mondott le az amerikai szerepről, hogy Sasi közelében lehessen, mert úgy sejti, hogy közte, és neo-Dobó közt van valami, de ő vissza akarja szerezni Sasit. Zsolt az utcán sétálgat, amikor három öles legény lefogja, amíg egy sálas kis nyálgép jól összerugdossa, amiért lebuktatta, hogy csalja a feleségét. Már látom magam előtt, ahogy holnap a Dob utcában engem is elkapnak, és jól ellátják a bajom, amiért Schell Juditot öregnek, Mikecz Estillát csúnyácskának, Csányi Sándort pedig kevéssé tehetséges színésznek tituláltam. 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.01.23. 13:18:59

Most kezdtem el nézni, nem olyan rossz a sori.
A hogyvolt viszont sokkal jobb :)

Gabba 2016.01.23. 15:19:04

Most kezdtem el nézni, nem olyan rossz ez a sori.
A hogyvolt viszont sokkal jobb :)
süti beállítások módosítása