Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7725-7726. rész:

2016. január 15. 08:47 - Gillotte

Tóbiás csönget Petiékhez, mert van olyan rendes, hogy hazaszállítsa az elveszettnek hitt sporttáskát. Peti híján Juli veszi át a cuccot, tanakodik még arról, hogy Peti a fejét is képes lenne elhagyni, majd ledobja a táskát a sarokba.

bk_januar6_1.png

Miki átmegy Nórához vigaszt nyújtani, s ezt úgy akarja elérni, hogy megkéri, minél hamarabb felejtse el Robit. Nóra lassan tagolva, hogy Miki is megértse, elküldi őt. Miki nem adja fel könnyen, nekiáll ecsetelni Nórának, mi mindent csinált Robi Ágival az esküvő napján, de Nórát ezek hidegen hagyják, így Miki kénytelen lelépni.

bk_januar6_2.png

Ottó indulásra készen áll a villában, Liza kapja el, így nem tud köszönés nélkül távozni. Liza számonkéri Ottót a távozás miatt, eközben a Herrnek kikészített kávét iszogatja, aki ki is akad emiatt. És különben is, mi ez a kosz, nem takarított ki a szolgálat rendesen a buli után? Ottó szépen marad, és együtt kitakarítanak. Liza csinál pótkávét a pakolászó Herrnek, aki csak Ági unszolására fogadja el. A Herr parancsnoki hangulatban van, nem igazán tud mit kezdeni magával. Elkezd beszélni a családról s annak kötelékéről, ami nem csak a vérvonalon múlik, hisz Liza se a vére, mégis a családja, és már Nóra is családtag, gondoskodni kell róla, és le kéne venni a válláról a temetés terhét. Ági indul Nórához elújságolni a jó hírt (már amennyiben ez jó hír) de előtte még a Herr felvesz egy telefont ami szerint Robi halálának oka egy, a tarkójára mért ütés volt. A szándékosság nem zárható ki. Liza összeomlik. A szülei elmennek, ő közben hisztizik egy sort Ottónak, jaj Robit lehet, hogy megölték, és amúgy is, mi az, hogy Ottó csak úgy el akart menni, miért nem érdekli, hogy ő, Liza mit akar? Liza kéri, hogy maradjon pár napot, de Ottó hajthatatlan. Liza aggódik, hogy a fiú miatta akar elmenni, de Ottó csak kinyögi, hogy igazából kicsit be van tojva, mert ha a zsaruk fülébe jut, hogy Ottó tudott arról, hogy Robi miatt halt meg az apja, ő lesz az elsőszámú gyanúsított, jobb lenne elhúzni. Liza lelkesen adna neki alibit, miszerint végig együtt voltak, de Ottó szerint mivel barátok, ezt le fogják vágni a zsaruk, úgyhogy inkább elmegy. Liza megint visszatér arra, hogy miatta megy el Ottó, mi a baj vele, miért menekül, de Ottó nem győzi leszerelni a lányt, csak gondolkozni akar, és hazamenni. Ettől függetlenül csak sétálni mennek el, mert Ottó belemegy, hogy mégsem lép le. Az utcán összefutnak Petivel. Peti megkéri Lizát, hogy hagyja már magukra a fiúkat, vegyen a közeli árusnál egy kürtőskalácsot, s a lány így is tesz. Peti eldumál Ottóval, kérdezi, mi a helyzet, mert ezt az idillt nem veszi be. Ottó tart tőle, hogy Liza egyre kiszámíthatatlanabb, és nem tud rajta segíteni, attól is ki van borulva Liza, hogy Ottó lelép, pedig tudta, hogy nem örökre marad náluk. A fiú végül ad Petinek egy Lizának címzett búcsúlevelet, majd elhúz. Peti megérti, hisz szerinte ha Ottó csak ront Liza állapotán, akkor jobb, ha elmegy. Ottó hűlt helye láttán Liza sírásban tör ki, de Peti elmagyarázza, hogy ha Liza nem hisztizik még fogja látni Ottót, de ha nem nyugszik le, soha többé nem fog vele találkozni. Liza a búcsúlevelet olvasva lenyugszik, mert aszerint Ottó csak rendezi a sorait, hogy Liza is rendezhesse a sajátjait, de ettől még barátok maradnak.

bk_januar6_3.png

Ági megérkezik Nórához. Nóra kedvesen kínálja csokis sütivel és innivalóval, de Ági a tárgyra kér: ki szeretnék fizetni Robi temetését. Nóra szerint kedves ajánlat, még csak nem is ízléstelen, nem olyan, mint más vőlegényével viszonyt folytatni. Micsoda átkötés, lássuk mit lép Ági! Ági hitetlenkedve hallgatja Nóra vádjait, de Nóra magabiztosan, szemében némi undorral elmondja, Miki mindent elmesélt, így Nóra is tud a csókról. Ági szerint csak azért hiszi el Nóra Mikinek, mert nincs olyan állapotban, hogy meg tudja ítélni, mi igaz, mi nem. De az is lehet, hogy Miki csak el akarja terelni a gyanút, hisz nem volt jóban Robival, mi van, ha ő használta azt a bizonyos gyertyatartót, és vágta fejbe Robit. Nóra szerint ez baromság, hisz Miki sosem bántana senkit akit Nóra szeret, de ezen vonalon elindulva inkább a Herr tehette, hisz sokkal jobban utálta Robit, mint Miki. Ez mindkét nőben elindít valamit, Nóra Mikihez, Ági a Herrhez rohan ugyanazzal a kérdéssel: ugye nem te ölted meg Robit? Persze mindketten köntörfalaznak, de nem kell a szomszédba menniük a férfiaknak dekódolni a kérdést, s mindketten kikérik maguknak, mégis hogy képzelik, hogy képesek lennének megölni Robit? A Herr azt is kiemeli, hogy Ági bizonyára azért szegezte neki a kérdést a lépcsőházban, mert otthon, a négy fal között nem merte feltenni a kérdést, mert Ági azt gondolja, hogy egy szörnyeteggel él együtt. Nem lehet, hogy nem a Herr változott, hanem Ági, és ezért éli meg bántásnak azt, amit eddig hevesnek és szenvedélyesnek gondolt? Ági inkább nem mond erre semmit, csak biztosítja a Herrt: Nóra nem tud róla, hogy Robi szerelmet vallott neki, hisz az csak mindent megkavarna. Ági azért biztosítja férjét: ha a Herrnek köze van Robi halálához, Ági ki fogja deríteni.

bk_januar6_4.png

Alíz Krisztiánnak aggódik amiért Rudit bevitték a rendőrök, ráadásul lehet, hogy miatta, mert megint előbb járt a szája, mint az esze, és megemlítette Rudi tartozását Robi felé. Krisztián azt javasolja, hogy szerezzenek ügyvédet Rudinak. Nóra nyilván kilőve, elég kínos lenne, de ott van a már sokat látott ügyvéd, Dr Petrik Gedeon aki Zsófi ügyvédje volt a válásakor. Ő jó lesz! Krisztián fel is hívja az ügyvédet, és elújságolja Alíznak, amit ő egy nagy öleléssel honorál – jaj, csak Rudi meg ne tudja!

bk_januar6_5.png

Rudi eközben már a rendőrségen van, a Zsaru és Olívia faggatják. Kávéval kínálják, némi hezitálás után Rudi el is fogadja. A Zsaru egyből megjegyzi, hogy milyen nehezen dönt Rudi, vajon mindig így van ez? És különben is, nem volt meghívója az esküvőre, mit keresett ott? Rudi nem válaszol, de a Zsaru már le is játszotta fejben az elméletét: Rudi tartozott Robinak, hívatlanul odaállított az esküvőre, hogy haladékot kérjen, amit Robi nem adott meg, így Rudi fejbe vágta a gyertyatartóval. A válaszra már nincs szükség, mert Krisztián telefonál, hogy hamarosan érkezik az ügyvéd, Dr Gedeon, és Rudi a továbbiakban nem hajlandó mondani semmit az ügyvéd jelenléte nélkül. Kisvártatva megérkezik Gedeon doktor, és pillanatok alatt kidumálja védencét: azon kívül semmi konkrétum nincs a rendőrség kezében, hogy Rudi (született Vida Rudolf) tartozott Robinak, és hívatlanul beállított az esküvőre. Erre nem tud mit mondani a Zsaru, úgyhogy Rudi és ügyvédje 32 fogas mosollyal távozik.

Címkék: barátok közt
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2016.01.15. 10:48:02

Azt kell mondjam, hogy szerettek volna egy izgalmas, fordulatokkal bővelkedő, meglepő sztorit kitalálni, és akkor egyszer csak a tervezett krimiből csodák csodájára abszurd vígjáték lett. Tipikus esete a nagyot akar a szarka, de nem bírja a farka című történetnek. Be kell valljam, először más hasonlatot akartam írni :-D Én sajnálom a szereplő színészeket. de tényleg.

Gillotte 2016.01.15. 10:50:06

@hannamontanna: Igen, olvastam, hogy nagy újításokat terveznek, ezért írtak ki egy szó nélkül három szereplőt is, mert vérfrissítést és minőséget akarnak. A gesztust lehet értékelni, de hosszútávon bele fognak zavarodni saját magukba, már így is vannak erősen kifogásolható dolgok benne.

julie0812 2016.01.15. 13:09:57

Te jo eg! A sporttaska esete a Dunaval mindent vitt. Jaj bocs, nem akarok spoilerezni :D
Meg a vegen mindenkit lecsuknak csoportosan elkovetett emberoles gyanujaval XD

Gillotte 2016.01.17. 22:45:26

@julie0812: Ja, ez a cél szerintem is, hogy mindenki gyanúsított lehessen és fogalmunk ne legyen, ki volt. (Közben meg már rég megszabadultak attól a szereplőtől aki feltételezhetően elkövette a dolgot). Ezzel ellesznek nyárig szerintem :D
süti beállítások módosítása