Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x17 – Melinda

2015. november 20. 10:00 - Smokey the bear

Ígéretes az epizód címe, most talán egy kicsit többet is megtudunk May ügynökről. És valóban. A nyitó jelenetben May zuhanyozik, és hamarosan társa is akad, a férje személyében. 7 évvel korábban járunk, a S.H.I.E.L.D még ereje teljében, készül a Triskelion, Fury pedig javában tervezgeti az Avengers-t. A Garner házaspár meg a családalapítást, immár a konyhában, a reggeli kávé mellett. A közösen eltöltendő szabadságot vitatják meg, amikor becsönget Coulson. Korán jött, meló van. A Bázison már felsorakoztak a katonák, May és Coulson csak tanácsadóként vesz részt az akcióban, amit Hart ügynök vezet. Egy Éva Beljakov nevű különleges képességgel megáldott nőt kell nyilvános helyen elfogniuk, azaz S.H.I.E.L.D. szakzsargonnal élve meggyőzni, hogy működjön együtt. Ha nem teszi, akkor Hart ügynök beveti a fegyveres katonákat, azaz a közmondásos lovasságot.

garners.jpg

Vissza a jelenbe. Gozales Sanghajban ügyeket intéz. Úgy tűnik Weaver ügynök vette át az irányítást. A központban Bobbival beszélik át az ügyeket, miközben az immár szabadjára engedett May jelenik meg közöttük. Megtudjuk, hogy Fitz-et megfigyelik, mert bár önként mondott fel, de mit lehet tudni, még az is lehet, hogy Coulson nyomára vezet. Apropó Coulson: a Menedéknél készült felvételek alapján már az iShield is tudja, hogy Deathlok csatlakozott a Főnök kis különítményéhez. Weaver afelől érdeklődik, hogy vajon ő is része egy bizonyos Théta projektnek? Coulson lenyomozása során került elő a név, és egészen biztos, hogy a különleges emberekkel van kapcsolatban, de mivel nem férnek hozzá a Kocka adataihoz, ezért a sötétben tapogatóznak. May azt állítja, erről nem tud semmit, de akármilyen jó pókerarca is van, szerintem Bobbiék sem hisznek neki. Abban maradnak, hogy átveszi egy bázis igazgatását, és közben átnézheti a Coulsonról gyűjtött anyagot, hogy felmérje, kell-e a szervezetnek tartani tőle.

2_theta.jpg

A Túlvilágon is zajlanak az események. Jiajing elbeszélget a lányával - aki még nem is sejti a rokoni kapcsolatot köztük- arról, hogy nem féljen az erejétől, és próbálgassa csak nyugodtan. A világon minden tárgy, élőlény rezgésben van, Skye pedig rá tud kapcsolódni a frekvenciájukra, így képes arra, hogy módosítsa, vagy akár fel is erősítse azokat. Egy kis kövön kellene gyakorolnia, de Skye rögtön egy egész hegyet vesz célba. Az eredmény egy combosabb lavina. Nem tud ártani a hegynek, mi? A sherpák meg csak hullanak, mint a legyek. Skye örül, Jiajing úgyszintén. Skye mehet pihenni. Lincoln és helyes, kisfiús vigyora érkezik, meg egy kis dugikaja az újoncnak. A fiú különösnek találja, hogy épp Jiajing lett Skye Vezetője, hisz ő ennek az egész kócerájnak a főnöke, és egy kezén meg tudja számolni, hány embert képzett ki személyesen, mióta ismeri. A száma nulla.

3_move_any_mountains.jpg

Újabb múltidézés. Bahreinben vagyunk, egy helyi tolvajok és csempészek meg egyéb rosszarcok által látogatott piacon. Itt vár a kapcsolatára Éva Beljakov. Helyette Coulson ül le mellé, és kezdi puhítani, hogy tartson vele. Közben fegyveresek jelennek meg a téren, O’Brien ügynök lép elébük, hogy feltartóztassa őket. Sajnos Beljakov nem együttműködő, csupán a gondolatai erejével felemel, és falhoz csap egy asztalt, ami okoz egy kis feszkót a téren. A rosszarcok elvisznek egy kislányt túsznak, és miközben Évával elhagyják a teret, O’Brien velük tart, a helyi összekötő ügynököt pedig búcsúzóul jól agyonlövik. Miután elült a vihar, Coulson megcsörgeti O’Brient, aki csak annyit ismételget, hogy hagyják őket békén. A szép szó tehát nem segít, Hart ügynök indítja a fegyveres egységet. May is velük menne, de Coulson inkább lebeszéli, előbb inkább tudják meg, mivel állnak szemben.

4_beljakov.jpg

May és Bobbi úton előbbi új bázisa felé. Bobbi arról beszél, hogy úgy vette észre, May nem csak a Théta protokoll részleteiről, de talán magáról a program létezéséről sem tudott. Ő is így érzett, amikor kiderültek Coulson kis titkai. Nem gondolja, hogy a főnök rossz ember, de megfogadta, hogy a „helyes” módon építi újjá a S.H.I.E.L.D-et, és abba az ilyen titkos protokollok nem igazán férnek bele. May csak annyit reagál, hogy tudja milyen az, amikor úgy érzi, jó, amit csinál, de senki sem hisz neki, vagy érti meg. Visszatérnek Coulson bázisára, az eredetire, aminek May lesz innentől a parancsnoka. Az újdonsült parancsnok rögtön sugdolózni is kezd Simmons-szal. Mutat neki egy tervrajzot, ami egy ártatlan kutatásnak tűnt, de valójában a Deathlok projekt része volt. Simmons erről persze nem tudott, mint ahogy a Théta protokollról sem. A feladat az, hogy kiderítsék, igazat mond-e az iShield, és Coulsonnak tényleg van valami rejtegetnivalója. Simmons és May kutatása egyre több kényes kérdést vet fel. A Coulson által lejelentett utazások, mind csak ürügyek voltak, teljesen máshol járt, mint ahol kellett volna. Egy csomó pénzt költött el építkezésekre, és emeletes ágyakra, sőt még Dr. Garnerrel is konzultált. Ekkor „vakmerőn és hívatlanul” felbukkan a főnök irodájában Mack is, aki elmondja, hogy a kis gittegyletük véleménye szerint Coulson különleges teremtményeket gyűjt. Valószínűleg kiképző bázisokat építtet, oda kellenek az ágyak. May meginog, és utasítja Simmons-t, hogy sürgősen nyissa fel a Kockát.

5_finding_the_truth.jpg

Túlvilág. Skye üvegpoharakon gyakorol Jiajing irányításával. Egész jó halad, már majdnem olyan jól játszik, mint az Örs vezéri téri aluljáróban az üveges ember, de ekkor hirtelen darabjaira robbannak a poharak. Jiajing nem kerít nagy feneket a dolognak, Skye itt biztonságban van, nem kell aggódnia, majd isznak fa kriglikből a népek. A lány inkább amiatt aggódik, hogy kezdi túl otthonosan érezni itt magát, és ez eddig még sosem sült el jól. Az elmúlt huszonöt évben két évnél többet sehol sem tölt egyhuzamban. Amikor megmelegedett az egyik nevelőcsaládnál, akkor általában történt valami balhé, és küldték is vissza az árvaházba. Volt, hogy a szülinapján adták ki az útját, ami azért ironikus, mivel még azt sem tudja, hogy pontosan mikor született. Még a S.H.I.E.L.D. volt talán a legjobb hely, de azt sem nevezné igazi családnak. Különben is Jiajingot miért érdekli annyira az ő jóléte? A nő eddig bírja, és felfedi magát. Elmeséli a lányának a születése körülményeit. (Július 2. a nagy nap egyébként.) Cal toldozta össze a feltrancsírozás után, és még évekig keresték a lányukat, de aztán Cal megőrült, ő pedig nem remélte, hogy valaha is megtalálja a kis Daisy-t. Egyelőre azonban maradjon ez az egész a kettejük titka, mert fura népek ezek, talán fenyegetést látnának a lányban.

5_mom.jpg

Bahreinben közben, azaz a múltban, eldurvul a helyzet. Hart ügynök emberei bemennek, de hamarosan megszakad velük a rádiókapcsolat. Coulson telefonoz a parancsnokságra, de azt az utasítást kapja, hogy maradjanak a seggükön. Igen ám, de közben már közelednek a helyi erők, és May attól fél, ha ők jutnak be előbb az épületbe, akkor  vérengzés lesz belőle, és nem csak az ügynökökről van szó, hanem a túszul ejtett kislányról is. Coulson bólint, menjen May és intézkedjen, ő meg egy biológia fegyverről szóló kamudumával leszereli a helyi rendőröket. May mielőtt bemegy, felhívja a férjét. Durvul a helyzet, meg gyerek is van, mi legyen? Dr. Garner sok hasznosat nem tud mondani, de egy kicsit megnyugtatja az asszonykáját. May bekommandózik, és az épületben épségben megtalálja az ügynököket, csak egy baj van, eléggé bezombultak, folyton csak azt ismételgetik, hogy a fájdalmát akarják. Nyilván az orosz nő irányítja őket, hiszen ő is ezt mondta a piacos hepaj előtt Coulsonnak.

6_pain.jpg

Ismét a Túlvilág, ezúttal Raina a soros. Szegényt egyfolytában rémálmok gyötrik, ha meg ébren van, akkor Syke-ra fúj, mert ő nem változott tüskés szörnyeteggé, és ez nem fair. Gordon vigasztalni próbálja, még nem ismerik a valódi erejét, ne keseregjen a tüskék miatt, mert közben talán észre sem veszi az igazi adottságát. Lincoln érkezik Raina kunyhójába, és újdonság, hogy úgy néz ki, Gordonnal nem nagyon kedvelik egymást. Ő friss levegőt javasol a nőnek, aki benne is lenne a dologban, mert nem bírja a bezártságot, de gordon lehurrogja őket, majd később megbeszélik. Délután vissza is tér hozzá, de a helyzet nem sokat változott: túl veszélyes még emberek közé mennie, még maradnia kell a faluban. Raina lázong, nem élet ez, picsába’! Gordon biztatja, neki is sokáig tartott, amíg hozzászokott az új arcához, de ma már élvezi a teleportálással járó előnyöket, Raina különleges képesség biztosan valami nagyszerűben és gyönyörűben fog kiteljesedni, csak adjon magának időt. Gordon lesz a Vezetője, és első lépésként ad a nőnek egy könyvet olvasgatni.

7_something_beautiful.jpg

Múlt és jelen végre összeér. A bahreini akció végét Jiajing narrálja, ugyanis ő is nagyon jól ismerte Évát. A nő a Túlvilágról engedély nélkül lépett le, miután magával vitt egy csomó terrigén kristályt. Közben mutatják, ahogy az elhagyatott épületben May egyre-másra üti le a gonoszokat, figyelmezteti a kislányt, hogy maradjon fedezékben, és harcolni kezd az anyjával. Évának is csak a fájdalma kell, és olyan erővel üti-veri May ügynököt, hogy abba egy normál ember már háromszor belehalt volna. May megsebesül a lábán és a földre kényszerül, de szerencsére talál egy csövet, amivel jól hasba szúrja a rá támadó Évát. Néhány rosszarc visszanyeri az eszméletét, és fenyegetően közelednek felé. Ekkor derül ki, hogy az igazi gonosz nem is Éva volt, hanem a lánya Kátya. Jiajing látta a szemében a gonoszságot, ezért nem akarta, hogy a kislány átváltozzon. Az anyja neki lopta el a kristályokat. Kátya ereje abban rejlik, hogy kiszívja az érzelmeket, és végső soron az életet az áldozatiból. Ezt néhány gonoszon demonstrálja is. Közeledik May felé, egy új anyára van szüksége. A zombi-S.H.I.E.L.D ügynökök is előkerülnek, hogy mentse őket, May lelövi a kislányt. Az ügynökök magukhoz térnek, de semmire nem emlékeznek, csak azt látják, hogy May legyőzte az összes ellenséget. Végül mégis csak bement a lovasság! Innen hát a becenév. A nem is olyan rég még saját gyereket tervezgető May persze megzakkan. Sír. Otthon kéri az áthelyezését irodai munkára, és ekkor távolodik el a férjétől is. Sajnáljuk szegényt, nagyon.

Zárunk. Jiajing megígérte Calnak, hogy találkozhat a lányával. Ennyi év alatt ő volt az egyetlen, aki nem adta fel a reményt, hogy egyesítse a családot, szóval ennyit igazán megérdemel. Skye húzza a száját, de mivel az anyja megígéri, hogy a közös vacsi után sosem kell többet az apjával találkoznia, és elviteti innen az öreget, belemegy a dologba. Cal örül, mint majom a farkának, és Jiajing ösztönzésére elmeséli Skye születésének történtét, ami akár unalmas is lehetne másodjára, ha nem most derülne ki az évszám is: 1988. Skye/Daisy egy évvel idősebb, mint amennyinek gondolta magát. Szívás. A nyitott ajtón Lincoln toppan be, aki a nagy családi összeborulást látva felidézi magában, mit mondott Raina arról az álmáról, amikor Skye-t látta nagy boldogan százszorszépek között. A tüskés pontosan ezt a vacsorázós jelenetet látta, ezek szerint mégsem álom volt csupán.

Utolsó utáni jelenet. Fitz éppen nem rendeltetésszerűen használja egy út menti bár mosdóját. Miközben két rá állított ügynök dörömböl az ajtón, neki sikerül feltörnie Fury Kockáját. Gyorsan meg is keresi Coulson táblagépét, és bejelentkezik rajta. Hunter ül a gépnél, valahol Mexikóban egy szállodai szoba az új tanyájuk. Coulson is becsatlakozik a beszélgetésbe, mert ő persze tudja, hogy zsenikém a Kockán keresztül jutott a nyomukba. Fitz szeretne csatlakozni a kettő plusz egy személyes különítményükhöz, de előbb valahogy a megfigyelőket kéne lerázni. Nem gond, Hunter és egy elektromos kézszárító majd megoldja a dolgot.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.23. 10:25:44

May múltja elég kemény volt, nem csodálom, hogy ennyire megkeményedett ő maga is.
Cal-t szinte már sajnáltam, ő tényleg belezakkant a feleségével és a lányával történtekbe, pedig nem volt rossz ember.
Coulson titkolózása pedig még May megingathatatlannak tűnő bizalmát is megrengette, ami azért nagy dolog. Pedig aki látta a Bosszúállók 2-t, tudja, miről volt szó. :)
süti beállítások módosítása