Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x19 – Trubel a rengetegben

2015. július 22. 11:00 - Kapitánylány

„Senki sem látja, azt, amit én, senki sem érzi a nyomoromat.” - Nobody Knows the Trouble I've Seen című dal

Renard százados Diana elvesztése miatt szomorkodik, egy bárban italt szürcsöl, hazafele gyalogolva követője akad, Steward akarja megölni, de egy busz épp az útjába áll, Sean eltűnik előle.

Juliette Kelly-ről érdeklődik, Nick nem tud róla nyilatkozni. Késő esti látogatójuk akad, Adalind érkezett meg, segítséget kér a gyereke visszaszerzéséhez, jó lenne Kelly közreműködése is, de ugye senki se tudja merre van, a királyi családtól pedig veszélyes lenne Diana-t visszaszerezni, Adalind dühösen hagyja őket magukra.

Egy fiatal lány sétál egy kihalt úton, egy arra járó autó megáll a közelében, a két férfi kocsikázni hívja, de a lány nem áll kötélnek, a férfiak dühösen szállnak ki az autóból és rátámadnak a lányra. Az útról levonszolják, majd átváltoznak keveréklényekké, de már csak a lány sikoltozását és vér fröccsenését látjuk.

01.jpg

Adalind Sean-hoz érkezik meg, a gyerekét szeretné visszakapni, a százados persze nem tehet semmit, a nő átváltozva támad rá, a férfi végül lecsillapítja a nőt, Adalind fenyegetőzve távozik.

A támadás helyszínére érkezik meg Nick és Hank, azonban nem női test hever a földön, hanem a két támadó, késszúrásokkal ölték meg őket. Hank a közelben megtalálja a lány nyakláncát. Az ujjlenyomatok alapján beazonosítják a halottakat, nem éppen mintapolgárok, ideje megkeresni a családtagokat, illetve ha van autó a nevükön, akkor azt is.

Monroe a gyerekrablásról számol be Rosalee-nak, majd egy szelektív válogatás játékot játszanak, a boldog perceket Adalind szakítja meg, tényleg ki van készülve a nő.

Az egyik családtagot meg is találják, a testvére halálhírétől átváltozik folytókígyóvá, Nick nyugalomra inti, ők gyilkosság ügyében nyomoznak. A férfi elárulja, hogy a másik áldozat csirkefogó volt, szóval őket nem lehetett volna olyan könnyen megölni, kivéve ha azt egy Grimm teszi.

02.jpg

A megtámadott lány egy motelszobában ébred, véres kezét látva fürödni indul, ekkor látjuk, hogy a testén nagy behegesedett karmolás nyomok vannak.

Az őrsön az ügyön dolgoznak, Nick mobilja ekkor csörren meg, Monroe kér tanácsot Adalind-dal kapcsolatban. Nick szívességet kér, tartsák ott a nőt addig, amíg nem találnak ki valamit. Rosalee alvásra próbálja rávenni Adalind-ot.

Wu érkezik, megtalálták a keresett autót, irány átkutatni. Az autóban Hank egy ropogós sült krumplit talál, és mivel a zacskó nincs meg, valószínűleg a gyilkos hagyta hátra. Wu ujjlenyomat értékű bizonyítéknak találja, hiszen az éttermek más és másféleképpen vágják a burgonyát, csak végig kell járni a büféket, de úgyis éhes, pont neki való meló.

03-1.jpg

03-2.jpg

Ausztriában vagyunk, Viktor és Ruspoli az ügyet beszélik ki, de a főfenség várja őket, elégedetlen az eredmények láttán, nincs meg a gyerek, és még azt sem tudják ki ölte meg Eric-et. Az unokáját a kastélyban szeretné tudni, meg is fenyegeti burkoltan unokaöccsét, hogy el teszik láb alól, ha nem hoz eredményeket.

A százados Steward aktáját nézi át, Nick érkezik, Adalind-ról jelent. Sean nem akarja elmondani a nőnek az igazságot, jobb ha azt hiszi, hogy a királyi családnál van a gyerek. Hank jön a hírrel, Wu felvételt hozott a feltételezett gyilkosról. A csapat ledöbben a lány fiatalságán, Wu rögtön ki is adja a körözést rá, Nick pedig azon mereng, hogy vajon milyen fiatal keverék képes megölni egyszerre két erős keverék férfit, ideje Monroe-t megkérdezni.

04.jpg

Ifjú gyilkosunk új cipőt próbál fel, de egy nadrágot is szeretne felvenni, így elindul a próbafülkébe, ahol lángot csihol. Az eladó lánynak visszaadja a nadrágot, ekkor szólal meg a tűzjelző, a lány pedig lelép a cipővel fizetés nélkül. A boltban persze kifigyeli őt egy másik nő, aki követni kezdi, komolyan, ez a lány vonzza a bajt. Gyilkosunkat megdicséri az ügyes trükkje miatt, de az elcsórt cipőt szeretné. Tolvajunk bicskát ránt elő, támadó lány pedig pikkelyessé változik át, el is kezdődik a verekedés, de végül a pikkelyes húzza a rövidebbet.

05.jpg

Nick és Hank összeszedik Monroe-t, útban a lakókocsi felé azonban hívást kapnak, a pikkelyes még életben van. Kihallgatni azonban már nem tudják, utolsó lélegzetével még átváltozik pikkelyessé. Nick és Hank kiadja a parancsot a környék átfésülésére.

Adalind kopogtatásra ébred, ajtót nyit, Sean áll Diana-val a kezében a tornácon, a százados visszahozta a kislányt az anyjához. Adalind örömmel veszi át, de ekkor Viktor jelenik meg, aki épp magához öleli a gyermeket, a nő sikoltozva ébred fel, a telefonért nyúl. Viktor közben kiadja az utasítást Nick teljes átvizsgálására, többé nem akarja alábecsülni a Grimmet. Adalind hívását kapcsolják be, a nő megalázkodik, a gyermeke mellett szeretne lenni. Viktor persze nem vallja be, hogy nincs nála Diana, teljesen behülyíti a nőt, majd még meggondolja, hogy láthatja-e még a lányát. Viktor elégedett a fejleményekkel, ezt még előnyükre lehet, Adalind pedig feldühödik, most már a tettek mezejére lép.

06.jpg

Gyilkosunk visszatér a szállására, a portást érdekelné, hogy mikor jelentkezik ki a lány. A nő újra fürödni indul, sok vért kell magáról lemosnia, nem úgy tűnik, hogy sokáig bírni fogja ezt az egészet. A portás közben rájön, hogy honnan ismerős a lány neki, körözési papíron látta, értesíti is a rendőrséget. Wu érkezik a hírrel, irány a motel. Nyomozó hármasunk épp akkor ér oda, amikor a lány kilép a motelből, a közeli úton közre fogják, a lány menekülne, de Monroe megállítja, persze a nő rátámad, Monroe pedig átváltozik, a lány a nagy tőrét rántja elő, a fiúk alig tudják lefogni, Monroe ijedten próbálja elmondani, hogy a lány egy Grimm!

07.jpg

Nick és Hank próbálja a lányból kiszedni, hogy tudja-e, hogy mi is ő, de a lánynak fogalma sincs róla miről beszélnek. Nick nem akarja az őrsre bevinni a lányt, elindulnak kocsikázni, de a gyilkos palántánk egy szót sem szól, Nick végül úgy dönt, hogy mégis be kell vinni a rendőrségre.

Viktort újra Adalind hívja, a férfi lát lehetőséget arra, hogy újra összehozza a lányával, de előtte kérne tőle valamit, mivel Nick megfosztotta egyszer az erejétől, ezáltal benne van a Grimm vére, sebezhetővé vált, lehet viszonozni a szívességet.

08.jpg

Theresa Rubel a gyilkosunk neve, igen szép priusszal rendelkezik. Nick a csomagját átnézve egy füzetet talál, benne számos keverék lerajzolt képével és leírásokkal róluk. Nick a cellához megy a füzettel, a megbilincselt Theresa-t kocsikázni viszi. A lakókocsinál kötnek ki, a lány ellenkezik, nem akar bemenni velük, ha azt nézzük jogos a félelme. Nick a saját könyvét hozza ki, Theresa megdöbbenve nézi át, majd berohan a lakókocsiba még több infóhoz jutni. Nick próbálja elmagyarázni, hogy végül is kik ők, a lány végre figyelni kezd rá.

Sean indulni készül, Adalind érkezik meg, úgy tesz mint aki megérti, hogy a védelmükben történt ez az egész, számítóan bújik hozzá a férfihoz. Renard hazaviszi magával a lányt, az autóbejárat közelében Steward figyeli őket.

Nick is egy lánnyal állít haza, Juliette megdöbbenésére Theresa-val érkezik, de a lány nem szereti ezt a nevet, mindenki csak Trubel-nek (baj, zűrzavar) hívja.

09.jpg

 Az idézet ebből a dalból való:

Címkék: grimm
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.07.24. 09:11:11

Így évad vége felé egyre jobban belehúztak a készítők, ez is egy izgi rész volt. Mondjuk a krumplis nyomozás meg szerintem baromság, bár ki tudja...

Gabba 2015.07.24. 12:47:03

@AaannnaaA: de legalább Wu jóllakott... ha már nem jött piknikelni :)

ez a második Grimm jó húzásnak tűnik, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki az ötletből

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 17:43:34

Ebből a részből az ifjú Demi Moore-ra és a sültkrumplit evő Wu örmire emlékszem. És természetesen Adalindre, akiről valamiért most nincs kép.

Kapitánylány 2015.07.24. 22:04:56

@angryculture: magyar szinkron csodái, de lehet, hogy itt ez a rang illeti, nem tudom, még nem néztem utána

@Gabba: én nagyon csípem eddig Trubel-t, adnék neki esélyt

@AaannnaaA: csavart sült krumplit nem sokan árulnak, szóval nem hamvában halt dolog volt ez, lesz ennél nagyobb marhaság is

@Pácsó Ármándó: ehh, nem mindenkinek tud kedvezni az ember... :-) na majd legközelebb!

AaannnaaA 2015.07.24. 22:12:17

@Gabba: @Kapitánylány: Nekem is szimpi a 'balhé'-s csaj :)

Gabba 2015.07.25. 19:47:28

@Kapitánylány: @AaannnaaA:
hamvába sült pogácsa - bocs!

Pácsó Ármándó 2015.07.26. 07:55:39

Nekem a sültkrumplisról mindig az a jelenet jut eszembe amikor egy horrorfilmben a sültkrumplik között egy kecsapos emberi ujj volt. És már vártam, hogy itt is :-)

@Gabba: :-)
süti beállítások módosítása