Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára III. (The Librarian) – A Júdás kehely átka (Curse of the Judas Chalice) 2/1

2014. december 06. 12:00 - Kapitánylány

Flynn szmokingban jelenik meg egy árverésen, a 11-es tételre, egy vázára kell licitálnia, Charlene kiadja az utasítást, Mason elől meg kell szerezni a vázát minden áron, persze a költségkereten belül. A licit húszezer fontról indul, Mason rögtön meg is adja a kért összeget, de Flynn is licitál. Újra csörög a Könyvtáros telefonja, de most az elhanyagolt barátnő jelentkezik be, kicsit fárasztja már, hogy Flynn folyton felülteti, már százszor hagyta cserben. A férfi kicsit soknak tartja a százat, a licitvezető pedig ezt úgy érti, hogy Flynn százezer fontot adott meg a vázáért. A licit egyre megy feljebb, Charlene is rögtön telefonál, nem akarja, hogy csődbe menjenek, Flynn még öt percet kér, de az aukcióvezető ezt ötszázezer fontos ajánlatnak veszi. Katie tovább siránkozik a telefonban, a licit pedig egyre magasabbra kúszik fel, a nő már ott tart, hogy ott hagyja a férfit, Flynn még negyed órát kér, majd bemondja az egymilliós árat. A teremben mindenki ledöbben, Charlene pedig szívinfarktust kap a leütött ártól.

01.jpg

A Könyvtáros átadja az aláírt csekket az aukcióvezetőnek, majd szét is töri a vázát, a férfinak csak a Bölcsek köve kellett. Mason is megjelenik, neki is a kőre fáj a foga, ami mindent átalakít arannyá, amihez hozzáér, így járt a csatlósa is, a keze egy része aranyban pompázik. A testőr fojtogatni kezdi hősünket, aki egy díszpárnával kezdi el ütlegelni a férfit, de mivel nem ér vele el semmit, ezért arannyá változtatja, így már hatástalanítani tudja a testőrt. Flynn menekülőre fogja, de Mason követi egy karddal, de a Könyvtáros se tétlenkedik sokáig, ő is szerez egyet, kezdődhet a küzdelem. Hála az Excalibur-ral folytatott gyakorlásnak, végül Flynn győz, gyorsan szalad is Katie-hez, de a nő már faképnél hagyta.

Kárpátokban vagyunk, egy ősi várhoz érkeznek meg orosz emberek, akik egy sírt keresnek itt, örömükre meg is találták.

02-1.jpg

02-2.jpg

A Könyvtárban vagyunk, Charlene az aukcióvezetővel vitatkozik a csekkről, már a vázát is visszaadná, de azt sajnos Flynn darabokra törte. Carson érkezik meg, a nő azonnal letámadja, de a férfi kicsit se vevő most a szónoklatra, egyébként is, az aukción ott hagyott egy kétmillió fontot érő párnát, és ha még ez sem elég, akkor a Bölcsek kövét érintse bármihez és már van is pénzük. Charlene kicsit kiakad Flynn viselkedésén, soha nem húznak hasznot az ereklyékből! A Könyvtáros Judson-t keresi, Charlene szerint az Óriás tárgyak részlegén van, Flynn még sose hallott erről a részlegről. Fiatal Judson épp az Ifjúság kútját teszteli, úgy látszik hatásos, de már vissza is változik, nem neki való a pubertás. Az öreg örül, hogy visszatért ifjú kollégája, de már lenne is egy új feladat, egy kéziratot kellene megfejtenie reggelre. Flynn inkább korán lelépne, kis magánéletre volna szüksége, de Judson szerint nem lehetséges, ide is készített egy priccset. Excalibur is megjelenik, a szokásos vívásra érkezett, de a férfi ezt már letudta korábban. A Könyvtáros a folytonos piszkálódás miatt idegileg kiborul, nem elég, hogy titkos helyen dolgozik, de egy kard a legjobb barátja, és még a barátnője is elhagyta. A begyűjtött tárgyak elveszik a magánéletét. Judson közli, hogy a könyvtáros lét nem fér össze a barátnő dologgal, ez a hivatás cölibátust követel a Könyvtárostól. Flynn ekkor végleg kiborul, Excalibur-tól kéri, hogy ölje meg. Judson rögtön felajánlja, hogy menjen szabadságra, Charlene egy kis jutalmat is ígér, csak ne ölje meg magát.

Vlad Dracula hercegről hallunk egy előadást a Bukaresti Egyetemen. Az óra végén Kubichek jelenik meg, a várban már látott orosz ember, érdekesnek találta a professzor előadását. Ekkor még bejön pár ember, Kubichek közli, hogy megtalálta a csontvázat, és szükség van a professzora, hogy megtalálják Júdás kelyhét.

04.jpg

Flynn-t szabadsága alatt a kicsit részeg Charlene látogatja meg, nem érti, hogy a férfi miért a négy fal között tölti a szabadságát. Hozott egy pár szórólapot, hogy menjen el valahova, például New Orleans-ba. Flynn kicsit tart attól, hogy csalódni fog, ezért inkább ki se mozdul, Charlene szerint inkább éljen és csalódjon, mint hogy begyöpösödjön, majd ott hagyja a férfit. Flynn ültében elbóbiskol, álmában Beckett nyomozó egy nő szólítja magához, majd egy lovas szobor jelenik meg. Carson magához térve meglátja a new orleans-i prospektust, tudjuk is mi az új úti cél.

05.jpg

Megérkezve a városba Flynn taxis Andre kezei közé kerül, aki boldogan segít a fiatalembernek, minden élethelyzetre van egy unokatestvére, de a Könyvtárost csak a múzeumok érdeklik. Flynn az éjszakai életbe kilépve mindenhol szerelmes párokat lát, de ekkor meghall egy éneklő női hangot, követve pedig rátalál arra a nőre, akit az álmában már látott. Flynn megigézve hallgatja a nő előadását, közben az orosz rossz fiúk is megérkeznek a klubhoz. A Könyvtáros összeszedve bátorságát leszólítja az énekesnőt, persze össze-vissza kezd el fecsegni. A nő ekkor meglátja az oroszokat, és félrevonul az értetlenkedő Könyvtárossal egy oltárhoz. Flynn rögtön az akusztikáját próbálgatja a helynek, de persze leáll, amikor a nő a combfixét kezdi el bontogatni, de csak egy kulcs kerül ki onnan. A nő persze tudta, hogy Flynn a Könyvtáros, és remekül adta elő eddig a féleszű hülyét, de azért hívta álmában a férfit, hogy végre rábízza a pecsétet, amit eddig ő őrzött. A fegyveres oroszok ekkor érnek oda, Flynn a döbbenettől leejti a pecsétet a viaszba. A Könyvtáros leállítja az oroszokat, felvéve a pecsétet megkeresi a megfelelő pontot, hogy a nő ki tudja vágni a magas C-t, így a betört ablakszilánkok megállítják a rossz fiúkat. A párosunk elinal, de nem sok előnyre tesznek szert, folyamatosan lőnek rá. Egy kijáróra bukkannak, a nő simán átugrik a szomszédos épület tetejére, míg Flynn elszámolja magát, a nő húzza fel. Az oroszok persze nem ugranak át, de semmi gond, a professzor felfedezi, hogy a viaszban megmaradt a pecsét nyoma.

06.jpg

Flynn rokonlelket talál a nőben, aki élete nagy részében olyasmire vigyázott, amit nem is értett. A Könyvtáros kicsi szabadságot szeretett volna, de az se sikerült túl fényesen, a nő szerint nem menekülhet a végzete elől, majd meghívja egy italra. Az éjszaka egy részét kettesben múlatják át, végül Flynn rákérdez, hogy van-e valakije Simone-nak, a nő nemmel válaszol, végül a férfi szobájában kötnek ki.

07.jpg

Az oroszok búvóhelyén Kubichek kéri számon emberén, hogy hol van a párocska, de az sajnos eddig nem találta meg őket, rögtön kérdez is a professzorról, aki egész jól halad a pecsét fordításával. Az egyik oroszt küldik ki őrködni, akit végül valamilyen szörny elkap.

Flynn mosollyal az arcán ébred, de rögtön lehervad, amikor nem találja maga mellett a nőt, csak a pecsétet, amely segít megtalálnia a rejtélyes kelyhet. A Könyvtáros betér egy borbélyhoz, ekkor a gitáros helyett Judson jelenik meg, közli, hogy felbosszantott valakit Flynn. Immáron már egy másik szerepben jelenik meg Judson, a Könyvtáros rögtön rá is kérdez a pecsétnyomóra, de az öreg szerint ez Carson ügylete, na persze. Flynn már meg is fejtette az írást, rájött, hogy Júdás kelyhéről van szó rajta, Judson szerint a kehely életre tud kelteni egy vámpírt, Carson ezt már azért túlzásnak tartja, vámpírok nincsenek! Pedig Júdás volt az első vámpír, azért félnek az ezüsttől, mert ugye Júdás ezüstöt kapott árulásáért, van ugye még a kereszt és a szentelt víz, illetve a nyárfa karóval lehet megölni őket, mert ugye nyárfára akasztotta fel magát Júdás. Judson még azt is közli, hogy eltűnt Vlad koporsója is, és hát a kehellyel holt vámpírokat lehet feltámasztani, az élőknek pedig még nagyobb hatalmat ad, szóval nem túl rózsás a helyzet. Judson elmeséli, hogy francia szerzetesek vigyáztak a kehelyre, és még messzebb akarták vinni Romániától, ezért nagy valószínűséggel New Orleans-ban van elrejtve az ereklye.

08.jpg

Andre egy temetőbe viszi ki Flynn-t, Marie Laveau sírját keresi az ifjú Könyvtáros. A keresett sírhoz érve Flynn a szobor száján rést lát, egy ezüst érme behelyezése után ki is nyílik a szobor, a férfi egy kisebb csomagot talál. Flynn az új szerzeményét vizsgálva elindul kifele a temetőből, Andre lemarad mögötte, így nem látja, hogy Carson-t az oroszok elrabolják…

09.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása