Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x05 - A Síró Hölgy

2014. december 04. 13:00 - Szencsike

Crane-nel kezdünk, akivel egy hölgy van, ő pedig nem Abbie és nem Jenny. Egy bizonyos Caroline, akit Crane a helyi töriegyletből szedett össze. A kis hölgy kézzel varrt, korhű ruhákat hozott, sőt saját készítésű sajtot és lekvárt is. Teljesen Crane hatása alá került, hisz sosem lép ki a 18. századi szerepéből, ráadásul még felesége sincsen… De van, kedves hölgy, csak éppen sosem beszélt róla, hát ez baj, mert Caroline tényleg rávetette volna magát. Szerencsére Abbie megérkezése megmenti a helyzetet, viszont Caroline azt hiszi, hogy ő Mrs. Crane, így gyorsan eltűnik. Így viszont adott a páros témája, Katrina. Igen, még mindig nagyon szörnyű, hogy önszántából a Lovasnál maradt.

1.png

Katrina, épp bűbájoskodik, mindenféle bogyóból valami szert készít, na jó, igazából egyszerű tinta lesz belőlük, mert levelet írt az ő legdrágább Ichabodjának. Egy hollót bűvöl meg, hogy vigye el a levelet, egy párszor neki kell futnia, mert a ház védővarázsai is erősek. Pont jókor száll el a madárka, Abraham hazatért, keresi a gyanús jeleket leendő asszonyának a viselkedésében, de semmi. Abraham ideje és türelme egyaránt véges, jön a világvége, ha élni akar, akkor döntsön végre. Henry újabb gonosz terveken töri a fejét, mikor Abe a tükrön át felkeresi őt. Úgy hiszi, Katrina csinált valamit, amitől meggyengülhettek a védőbűbájok a házon, Henry rakta rá őket, nézze meg, hogy rendben vannak-e. Legyen, ha sikerült a kedves mamának áttörnie őket, akkor megerősíti azokat, de jobb lenne, ha a szertartással kötné magához őt, ez biztosabb. Erre nem lesz szükség, mert Abe biztos magában, Katrina mellé áll, minden Moloch tervei szerint halad. Akárhogy lesz, Henry azt mindig élvezni fogja, ha a szüleinek fájdalmat okozhat. A kis megbeszélés után Henry előszedi Katrina néhány cuccát, keszkenő, kis fésű, ilyesmik, s ott van a Gulliver utazásai c. könyv is. Henry a nő bűneit akarja tudni, a könyv révén újra lát képeket Katrina életéből.

2.png

Egy fiatal szerelmespár a folyópartot választotta a romantikázáshoz, a kocsijukban vannak, és a híd lábánál parkoltak le. A nagy csókcsata közepén srác felfigyel valamire, mintha valaki sírna. A lány nem hall semmit, lehetőleg ne rémisztgesse, nem vicces. A srác nem rémisztgeti, mire ezt kimondja egy test zuhan a kocsijukra, tűnés innen. Crane és Abbie Miss Caroline háza előtt várakoznak, Crane-t gyötri a bűntudat, hogy megsértette, ezért személyesen kér bocsánatot. Az sms-ről és a hangulatjelekről hallani sem akar, túl személytelenek egy bocsánatkéréshez. Bekopog a lányhoz, szépen, illedelmesen bocsánatot kér, ahogy egy kolóniai úriemberhez illik, ezzel meghatja a lányt, és minden elfelejtve, a barátságuk megerősítve. Crane búcsúzásképp meghajol, legközelebb a saratogai csata emléknapján találkoznak. A lány visszamegy a házba, leojtja a villanyokat és lefeküdni készül. Ám zokogást hall, a padlón vérnyomok, a nappaliban egy zokogó démonnő ül, aki rátámad a lányra.

3.png

Másnap reggel a hullaszállítók már szegény Caroline-t zsákolják be, Crane magánkívül van az idegességtől, hisz tegnap este még beszélt vele, erre most ez… Egy halász talált rá a folyónál, hajnalban, betörésnek semmi nyoma, még a kocsija is a garázsban maradt Abbie hírei szerint. Hogy hozták ide a holttestet? Lehet bedobták a folyóba és idáig úszott lefelé az árral. Itt kell keresni először a nyomokat. Crane megtalálja Caroline bögréjét, este is ezt fogta a kezében. Abbie ennél jobbat mond, egy autó állt a híd lábánál, vagy a lehetséges támadóé volt a kocsi, vagy a lehetséges szemtanúké. Abbie az utóbbira tippel, népszerű hely gimis szerelmespároknak, igen, ilyet Crane is tud, kézen fogva jártak, szülői felügyelettel, nehogy szemérmetlenség legyen a vége, hát Abbie is valami ilyesmire gondolt, de irány a középiskola, gimisek jönnek ide főleg. Ott elsőként a pom-pom csapatot látogatják meg, az iskolai hierarchia élén ők állnak, mindenkiről tudnak mindent, és lám megvan az esti párocska is. A srác beszél, szerinte a Síró hölgy volt az.

4.png

A könyvtárban máris megtudjuk ki volt a Síró hölgy: helyi legenda alapján a lányt elhagyta a  szerelme, nagy szomorúságában a folyóba fulladt. Minden mást a könyvekből tudnak meg, megfelezik a listát, ketten kétfelé. Crane a nagy keresgélés közben mást is kap, megjött a holló a levéllel. Semmi lényeges, jól van, nehezen tud varázsolni és nagyon szereti őt. Abbie a keresgélés közben Hawleyba botlik, micsoda véletlen. Abbie még mindig zabos rá, hogy a Furulyással cserbenhagyta őket, de mit tehetett volna Hawley? Ez volt az első szörnye, azt nem mondták, hogy második kör is lesz, hát lelépett. Arra viszont szavát adja, hogyha máskor újabb gonosz lénnyel hadakoznak, részt vesz az egész akcióban, teljesen ingyen. Ha kell, keressék a 44-es hajóállást. Milyen jófej dolog tőle… Abbie tovább keresgél, de sírást hall, a Síró hölgy ott ül a könyvtárban, és Abbie-re vár. Abbie lő egyet, ezt meghallja Crane, aki rohan menteni őt. A világító zöld szemű, Síró hölgy berántja a folyóba, dimenziót ugrottak, mert miért ne, a víz alatt hadakoznak. Crane a könyvtár padlóján egy nagyon sötét, tintaszerű foltot lát, miközben Abbie-nek nyújtja a kezét, aki a víz mélységeiben hadakozik a gonosz nővel. Sikerül elkapnia Crane karját, aki kihúzza őt a könyvtár padlójára, a tintaszerű folt eltűnik, de Crane-nek fogalma sincsen, mit kell csinálnia. Szerencsére Hawley még nem ment el, félrelöki Crane-t és lélegeztetni kezdi Abbie-t, aki nagy köhögések közepette magához tér. Igen, Hawley tudta, mit kell tenni, Crane nem…

5.png

Abbie-t már a mentősök kezelik, érdekes lehetett kimagyarázni, hogy lehet vízbe fulladni a könyvtárban, de ezt nem mutatják. Hawley és Crane figyeli az ápolást, ám Szőkének mennie kell, mert találkája van, üzleti ügy. A doktorok is távoznak, Abbie már jobban van, Crane is megnyugodhat, ő sem tétlenkedett az ápolás alatt, talált egy könyvet a hősnőnkről. Az archívumban már a Síró hölgy a téma, egy Obidiah Saunders nevű kocsmáros írta, akit egy bánatos szellem ihletett meg. A szellem a folyóparton sétál, nagy szomorúságában a folyóba vetette magát, mert a szerelmese egy másik nő miatt elhagyta. Abbie nem egy szomorú szellemmel találkozott és az is biztos, hogy a szellem azoknak árt, akik Crane-nek fontosak. Abbie a nagy viaskodásban letépett egy darabot a nő ruhájából, Crane azonnal felismeri a mintát, skót csipke, vajon kinek volt ilyenje? Nem, most az egyszer nem Katrináról lesz szó.

6.png

Flashback, Crane és Katrina egy kis házikó udvarában beszélgetnek, ez lesz Katrina és Abraham jövendő otthona. Már itt is érezni, hogy valami megindult köztük, de még nem jutottak el odáig, csak jó barátok. A beszélgetés közepén felbukkan egy nagyon lelkes, nagyon vidám hölgy, Mary Wells, mosolyogva borul Crane ölelésébe, Katrinára ügyet sem vet, mikor Crane bemutatja neki, ő csak Crane-re koncentrál. Londonból ismerik egymást, a hölgy azért jött, hogy hazavigye Crane-t, mert feleségül fog menni hozzá. Még gyerekként jegyezték el őket, Crane azóta nem látta Maryt, mióta eljött Londonból. Négyszemközt viszont a nő teljesen telebeszéli Crane fejét, hogyha visszajön a kolóniákról, összeházasodhatnak, az édesapja tisztára mossa a nevét, senki sem fogja árulónak bélyegezni. Most, hogy újra találkoztak, lángolhat a szerelem és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Van egy kis gond, Crane még az utazása előtt felbontotta az eljegyzésüket és esze ágában sincs visszatérni Angliába. Nagyon szereti a lányt, de csak úgy, mint egy testvért, nem, mint egy szerelmes. Mary kiborul, az okát is tudja Crane pálfordulásának, Katrina, a vöröske megszédítette. De hát ő hamarosan férjhez megy a legjobb barátjához, nem csábíthatta el. Mindegy, ezt Mary meg sem akarja hallani, másnap reggel várja a jövendőbelijét a kikötőben, hogy hazatérhessenek.

7.png

A jelenben kiderül, hogy a történet jól végződött, Crane kapott tőle egy levelet, melyben bocsánatot kért és visszament Angliába. Abbie-nek van egy kósza gyanúja, mi van, ha mégsem tért haza, mi van, ha ő kísért Álmosvölgyben? Ha valóban így van, akkor Mary tényleg a féltékenység zöld szemű szörnye, már csak azért is, mert minden nőre féltékeny volt, akivel Crane csak találkozott. Az eredeti történet szerint a Síró hölgy csak szomorú, most egy gyilkológép lett belőle, aki Crane nőire vadászik. Ha már nők, hol van Katrina levele? A zsebébe tette, mielőtt Abbie-t mentette volna, de már nincs sehol. Ha Síróska megtalálta, akkor Katrina nagy veszélyben van, hisz örök szerelem lett az övék, szemben Maryvel. A kis papírlap a folyó mélyén úszkál, Síróska csontos kezei kapkodnak a lap után és egy óriásit sikolt, mikor megkaparintja.

8.png

Kihez kell menni, ha természetfeletti lények ellen kell harcolni? Hawley, igen, azt mondta, ha segíteni kell, akkor szóljanak, hát most szólnak. Hawley kifogása csak az, hogy a könyvtárban megmentette Abbie életét, tehát az ajánlat tárgytalan. Na, nem, Crane-nek fegyver kell, de most rögtön, hátrébb az agarakkal, Abbie békít és egy olyan fegyvert kér, ami meg tud ölni egy szellemet. Hawley tud adni egy nyílpuskát, az igazi Van Helsingé volt (na, az előzmények alapján már csak Drakulát kell Álmosvölgybe csábítani), a nyíl vasból készült, druida varázsjelekkel ellátva. Abbie-ék ingyen kapják, ha valóban működik, Hawley gazdag lesz, ha mégsem, nem tőle szerezték.

9.png

Katrina semmit sem sejt a veszélyről, a szobában ott a Síró hölgy. Kint Abbie-ék a megfelelő pontot keresik a lövéshez, a Lovas mögöttük száguld el a házból az éjjeli vadászatára. Szabadon bejuthatnak a házba, eljutnak Katrina szobájáig, ahol csak a tócsaszerű foltot találják meg, a levél azon úszkál. Abbie-t a folyóba vitte, Katrina is ugyanott lehet, ahol Caroline testét megtalálták, ha sietnek,megmenthetik a boszorkát. Katrina valóban a folyó mélyén harcol az életéért Maryvel, szerencsére tudja az erejét használni, a hínárok segítenek neki, akik gúzsba kötik Maryt, Katrina a felszínre úszhat. Befut mélyen az erdőbe, szerencsére Crane-nel és Abbie-vel fut össze, már közösen okoskodhatnak, mitől ilyen erős a dühös szellem. Egy varázsló képes egy ilyen erős lényt megalkotni, Henry lehet a termtője. Katrina sötét mágiával ugyan, de segíthet a nő szellemének jobb helyre kerülni, de szükség lesz egy erős segítőre. Boszorkány kéne, de Abbie, mint Tanú is megfelel a célnak, míg ők a bűbájt készítik elő, Crane feltartóztatja a nőt.

10.png

Katrina a varázsigét tanítja meg először, a parton Crane találkozhat a szellemmel, aki leveszi a fátylát, tényleg Mary az. Elkezdi őt nyugtatni, de a segítő szavak csak még jobban feldühítik őt, Crane kénytelen használni a nyílpuskát, de nem állítja meg a dühös nőszemélyt. Egyenesen Katrináék felé tart, még mindig az igét mondogatják, Mary a közelükbe ér, ahol megdermed a varázslattól és összeesik. A gonosz erő elszállt belőle, mikor Crane a karjaiba veszi, ugyanaz a szép, fiatal lány, akit megismertünk. Crane a búcsúlevélről kérdezi, miért nem ment haza? Mary Katrinára mutat, majd meghal. Na, vöröske, valljál, hát igen Mary mindig utálta őt, Crane egyre dühösebb, mit tett vele, amiért egy szörnyetegként kísértett ez a szerencsétlen lány? Katrina nagy nehezen bevallja, hogy kapott Marytől egy levelet, melyben találkozót kért. Látjuk ezeket a pillanatokat, este, sötét erdő a találka helyszíne, Mary szinte őrjöng attól, hogy Katrina elcsábíthatta az ő vőlegényét. Hogyan csábíthatta volna el, ha ő már másnak a menyasszonya, sosem tenne ilyet, Mary csak képzelődik. Mary csak szövegel, Katrina egy ujjal sem nyúl a lányhoz, még átkot sem szór rá, Mary egész egyszerűen meg akarja támadni Katrinát, de megbotlik és lezuhan a mélybe, ez lenne a folyópart. Mire Katrina odaért, addigra Mary meghalt.

11.png

Vagyis baleset volt, itt halt meg Álmosvölgyben, Katrina egy bűbájjal lemásolta a kézírását és elküldte a levelet. Azért nem mondta meg mi történt, mert attól tartott, hogy a férfi hazamegy, ott marad a lány családjával és ki tudja mikor tér vissza, ha hazatér. Katrina akkor már tudta, hogy Crane-ből Tanú lesz, a küldetés pedig mindennél előbbre való. Crane-nek sok mindent át kell értékelnie, hisz a nő már eddig is rengeteg mindent titkolt el, ez egy újabb pont a listán. Nem veszekedhetnek tovább, mert felbukkan Abraham, majdnem lefejezi Crane-t, ha Abbie nem löki a földre őt, Katrina pedig meg nem állítja a Lovast. Crane és Abbie a Fejetlen Lovast látja, Katrina látja Abrahamet a teljes valójában. Ha Katrina valóba ennyire fontos neki, akkor kímélje meg Crane életét. Katrina ismét önként fog hazamenni a Lovassal, aki kézen fogja a nőt és elvezeti őt. Abbie és Crane sokkot kapott.

Másnap reggel Hawleyt Jenny köszönti, visszahozta a nyílpuskát, egy vacak, de Abbie azért köszöni. Viszont a párocska múltja igencsak kalandos, és a jövője is az lesz, ha a kis viszonyuk újra fellángol. Crane Miss Caroline temetésén vesz részt, a hagyományőrzőkkel egy kis kocsmában rendezik a megemlékezést. Abbie is segített a szervezésben, így Crane neki is megköszönheti. Viszont a szomorú pillanatok szomorú gondolatokat szülnek, Crane magát hibáztatja a lány haláláért. A Tanúk élete ezért nehéz, a szeretteik mindig is célpontok lesznek. Katrina is szóba kerül, még a legjobb házasságok sem működnek egyszerűen, de bizalom nélkül minden kapcsolat tönkremegy. Katrina a szobájában réved maga elé, Abraham csekkolja őt, most biztos örül, Henryvel elérték, hogy Crane ne bízzon benne úgy, mint korábban. Abrahamnek sosem volt az a célja, hogy Katrinának fájdalmat okozzon, vagyis ehhez neki semmi köze. A folyóhoz is azért ment, mert aggódott érte, fogalma sem volt az előzményekről. Katrina köszöni az őszinteségét. Eközben Moloch birodalmában Henry magától a Mestertől kapja meg a büntetést, ezzel túl messzire ment, Katrina élve kell, mert a tűz őrzője lesz az új világban. Henry egy katona, csak a parancsokat teljesítse, ne gondolkodjon. Az öreg sírva jön vissza a földi világba.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása