Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x13 – T.R.A.C.K.S.

2014. november 05. 11:00 - Smokey the bear

Coulson ígértéhez híven ebben az epizódban Ian Quinn nyomába eredünk. A peron mellett kérjük, vigyázzanak, a vonat azonnal indul! Skye lenyomozta az üzletember utalásait, és kiderítette, hogy 10 millió dollárért vett valamit a Cybertek nevű cégtől. Mivel a SHIELD éjjel-nappal figyeli, ezért hagyományos úton, egy Veronából Zágrábba tartó vonaton fogják szállítani a csomagot. Bármi is legyen benne, ér annyit, hogy zsoldosok vigyázzanak rá. Coulson egy „baráti kávézgatás” során elcsaklizza az ügyet, az olasz hatóságtól, név szerint Russo felügyelőtől, így a csapat vonatra szállhat. May és Ward hálókocsit bérel, hogy legyen hol átöltözni…Wardnak, ugyanis Melinda már talpig latexben feszít. A készülődés közben a személyes ügyekre terelődik a szó. Coulsont megkínoztatta a Látnok, érthető, hogy utána vetette magát, de mintha Skye is sokkal megszállottabb lenne, mióta a főnök beszélt vele. Ward nem tudja mire vélni a dolgot. May azt tanácsolja, inkább ne legyenek személyes ügyei, mert abból csak a baj van. Ja - teszi hozzá, a vonatablakon kimászóban -, a kettejük viszonya miatt ne aggódjon, azt már elmondta Coulsonnak. Ward baltával faragott álla erre a földön koppan.

1_personal.jpg

Fitz Skye-jal együtt igyekszik elvegyülni a vonat mit sem sejtő utazóközönségének soraiban. Ezen még érdemes lesz dolgozniuk kicsit, mert a használandó álakcentust olyan fennhangon beszélik meg, hogy tényleg csak az nem hallja, aki nem akarja. Skye leszólítja a kalauzt, és egy kissé túlbonyolított fedősztorival elvonja a figyelmét. Megszerzi tőle a poggyászkocsi kulcsát, belopóznak, és ott ütnek tanyát a kütyüikkel. Simmons-nak jutott a főnök. Apát és lányát alakítják, akik éppen a kedves anyuka hamvai fölött veszekszenek. Gemma NAGYON alaposan felkészült az „önző, egoista, kurvázó, amerikai” apjával való viszonyából. A nagy perpatvar kellős közepén aztán a lány, látszólag véletlenül, Mancinire, a csomagot őrző csapat éppen mellettük elhaladó vezetőjére borítja a hamvakat. A porban nyomkövető van, így a vonat tetején speciális szemüvegben kommandózó May követni tudja a fickót, és meg is találja a tárgyat. Minden rendben halad, ám ekkor a fülesek bekrepálnak. Coulson megy ellenőrizni a csomagot, de azt már nem, csak egy lélekszakadva felé rohanó Wardot talál. Nyomában a Cybertek biztonsági emberei, gránáttal a kezükben. Ugrani kell. Amint földet érnek csak annyit látnak, hogy a vonat a szemük előtt köddé válik.

2_grandma.jpg

Az előbbi eseménysort Ward szemszögéből is megnézhetjük. Kalauznak öltözve épp indulna, hogy jeladót tegyen a csomagra, amikor a szomszéd fülkéből egy nő leszólítja, hogy segítsen megemelni a bőröndjét. Wardban felülkerekedik a gentleman. Pedig nem kéne, mert a nő egy beépített biztonsági ember, és a fülkéjében nem a szeretőjét, hanem zsoldos pajtásait rejtegeti. Ward szerencsére észnél van, és hárítja a támadást. Miután mindenkit jól helyben hagy, megy figyelmeztetni a többieket. Simmons-t hátraküldi a poggyászkocsiba, majd elindul Coulson után. A zsoldosok főnöke és az emberei Ward után erednek. Na, így jutottunk el az ugrásig. A Cybertek valahonnan tudomást szerzett az akciójukról. Ez épp elég nagy baj, és az sem segít a dolgon, hogy a fűben megtalálják May szemüvegét, ami természetesen PONT oda esett, ahova ők! Nincs idő ezen morfondírozni, mert kétautónyi zsoldos érkezik a nyomukban. Ügynökeink kereket oldanak. A szomszédos dűlőben egy járó motorú teherautót találnak. Bárki is indította be, nem volt nála slusszkulcs, ez fura. Coulsonék bepattannak, és irány a Busz!

4_mays glass.jpg

A főhadiszálláson már az olasz kapcsolat, Russo fogadja őket. Egyelőre csak 2D-ben, videóhívás formájában. Kicsit megkésve közli az ügynökökkel, hogy lebuktak, az ő saját embereit is mind kinyírták. A vonat eltűnéséről csak most hall, de rögtön felajánlja, hogy odamegy hozzájuk, segíteni. Hm, gyanús ez egy kicsit. Ward megkapja Coulsontól az eltüntető kütyüt, viheti a laborba megvizsgálni. Hiába pantomimezik azonban a holoasztal felett, a kép csak nem akar előtűnni. Ward végül megtalálja a bekapcsoló gombot, és nagyon büszke magára. Ennyivel nagyjából ki is merül a tudása. Coulson érkezik, és vak vezet világtalant módjára töketlenkednek egy egyszerű nagyítással. Pedig amikor Fitz-Simmons csinálja, olyan egyszerűnek tűnik! Végül abban maradnak, hogy inkább elküldik a cuccot a központba. Ward ebben a rendkívül alkalmasnak tűnő időpontban próbálja megbeszélni főnökével a Mayhez fűződő kapcsolatát. Coulson agya a remek időzítés miatt ledobja a láncot. Kiosztja az ügynököt, hogy ha csak szex volt közöttük, akkor ne köntörfalazzon, mint egy szemérmes szűzleány, hívja annak, ami. A viszonyuk a szabályzatba ütközik, és ha ennek a munkájuk, vagy a testi épségük látja kárát, akkor mehet Alaszkába, a Hulk-hasonmás Blonsky-t őrizni éjszakai műszakban. (Ezt a tagot, egész pontosan.) Alig fejezik be, érkezik a meglepően optimista Russo, hogy aztán gyorsan távozzon is az élők sorából. A leamortizált arcú May keze által jut a másvilgára. Akkor most mi van?

Ugrunk egy kicsit (?) vissza az időben, akkorra, mikor a fülesben megszakadt a kapcsolat. Most May szemszögéből látjuk a történetet. May látja, amint a Cybertek emberei elviszik a csomagot, de nem tud közbelépni, mert valaki rálő. Egy ernyő segítségével leugrik a vonatról. A földön Wardot, és Coulsont találja, a robbanás utáni mozdulatba dermedve. Eldobja a szemüvegét (!), és indul, hogy találjon valami járművet, amivel biztonságos helyre viheti társait. Ő töri fel a teherautót, de elhajtani már nem tud vele, mert megérkezik Russo a zsoldosokkal, és foglyul ejti. May egy vidéki kúria alagsorában tér magához, a mennyezetre függesztve. Russo vallatja, azt akarja megtudni tőle, merre vannak Coulsonék. Valami nagy gáz van itt a tér-idő kontinuumban! A miheztartás végett a rendőr belevág egy kést May vállába, de May nemcsak hogy életben marad, de egy pár jól irányzott mozdulattal kiszabadul a kötelekből, és legyakja Russo embereit. A főnökük elmenekül, és egy pisztollyal felfegyverkezve Coulsonékhoz indul. May –ahogy már láttuk – még idejében megöli. Ward aggódik egy kicsit a sebesült nőért, de az lerázza, csak lezuhanyozik, és már indulhatnak is a vonat után.

May megy a gyengélkedőre, ahol Simmons távollétében Coulson látja el a sebét, valami spéci kenőccsel. A beszélgetésükből megtudjuk, hogy a gránátban toxin volt, ami a két ügynöknél időkiesést okozott. Ward betoppan a terembe a hírrel, hogy irányt kell váltaniuk, mert a vonat megállt a semmi közepén. May segíteni akar neki, de Ward bevágja a durcát, és juszt se kér belőle. A csapat megérkezik a vonathoz. A szerelvény 15 perce állt meg, senki nem tudja miért. Coulson felugrik a poggyászkocsiba, de ott csak szétlőtt laptopokat talál, meg egy hirtelen lövöldözve előugró Simmons-t. Most a csapat vonaton ragadt tagjainak sztorija jön.

11_aid.jpg

Ismét visszaugrunk az időben ahhoz a ponthoz, amikor egy kellemes női hang egy helyi nevezetességre hívja fel a figyelmet. Ahogy eddig láttuk, pár perccel ezután indulnak be az események. A poggyászkocsiban Fitz és Skye a 0-8-4-ekről beszélget. A srác szerint bármi lehet 0-8-4, akár az a csomag, amit most megfigyelnek, akár egy ember is, de a közös bennük, hogy nagyon veszélyesek. Skye arcára ráfagy a mosoly. Hirtelen elmegy az adás, és egy fegyveres tör rájuk. Fitz nem tudja legyűrni, a fickó pedig előveszi a gránátot. Ekkor ér a kocsiba Simmons, és ráveti magát a támadóra. A kirobbanó toxin őt is, és a zsoldost is kiüti. Fitz gyanítja, mi lehetett a gránátban. Lezárja Simmon szemét, és még tesz egy pár kétértelmű megjegyzést, nyilvánvalóan azért, hogy az epizódhoz készült trailerbe majd jól be lehessen vágni, és a frászt hozni a rajongókra. Simmonst biztonságba helyezik, a támadót pedig két lövéssel elintézik. Hoppá, Fitz bedurvult. Ekkor áll meg a vonat.

12_Simmons toxic.jpg

Fitzék látják, hogy a Cybertek emberei leszállnak a vonatról a csomaggal, majd elhajtanak egy autóval. Követik őket. Vagy nagyon közel van a célállomás, vagy ezek ketten ilyen baromi gyorsak, mert simán a nyomára bukkannak, és persze pont velük egy időben érkezik Quinn is a helyszínre. Szétválnak: Fitz működésképtelenné teszi az rosszarcok autóját, Skye pedig bemegy a házba. A lány a pincében meg is találja a csomagot, meg mást is: egy kapszulába zárva ott fekszik a roston sült Mike. Csodálkozni azonban nincs sok idő, mert előbukkan Quinn, meg a zsoldosok parancsnoka, és lefegyverzik Skye-t. A Látnok mondta, hogy Syke eljön, minden a tervek szerint halad. Quinn felébreszti Mike-ot, akit a Látnok egy feladattal bízott meg. A csomagban egy speckó műláb van, amit Quinn a nemes és titkos cél végrehajtása érdekében vásárolt neki. A zsoldost elküldi, majd évődni kezd szerencsétlen Mike-kal. A Látnok parancsa miatt a férfi nem ölheti meg Quinn-t, de vajon mit tenne, ha arra kérnék, lője le Skye-t? Mike nem engedelmeskedik, mert neki valaki mást kell megölnie. Azzal otthagyja őket. Ám nem ő az egyetlen, aki parancsot teljesít: Quinn pisztolyt fog Skye-ra, és kétszer hasba lövi. Másodjára közvetlen közelről. Basszus.

A csapat másik fele végre megérkezik a helyszínre. Pont időben, mert Mike elkezdte az öldöklést odabent. A Cybertek magára vonta a SHIELD figyelmét, a Látnok nem boldog. A Cybertek emberei hullanak, mint a legyek, mert közben Ward is elkezdte két fegyverrel ritkítani a soraikat. Mike-kal nem találkozik, mert az közben azt a parancsot kapja, hogy maradjon észrevétlen. Coulson elkapja a Quinn-t, és a férfi véres keze láttán azonnal sejti, hogy baj van. A pincében meg is találják az eszméletlen Skye-t. Mike hibernáló kapszulájába helyezik, ezzel egyelőre sikerül stabilizálni az állapotát, de gyorsan kórházba kell vinni. A csapat kiborul. Simmons-t különösen megviseli az ügy. Őt Fitz vigasztalja. Wardot pedig, May. Végre egy kis fegyverszünet. Legalább.

Az utolsó utáni jelenetben Mike-kal vagyunk, amint a susnyásból játszadozó kisgyerekeket figyel. Egy papír fecnire írt üzenetben arról érdeklődik a főnökségtől, hogy végre láthatja-e a fiát? A válasz: még nem. A kamera ráközelít Mike lábára, és tádám, immár hivatalosan is megérkezett a sorozatba, egy régi és közkedvelt Marvel szuperhős: Deathlok!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.05. 11:35:34

Ez szerintem elég jó rész volt, tetszett, hogy az eseményeket több szempontból is mutatták. Russo árulása annyira nem lepett meg, bár nem volt szép.
Nekem már akkor Deathlok csilingelt egy kicsit, amikor megláttam a szétégett arcú Mike-ot korábban. Amikor pedig megkapta a szép műlábát, akkor már nagyon csilingelt. A végére a név már csak a bizonyíték volt :)

Szencsike 2014.11.05. 14:02:32

Stan Lee bácsi is feltűnik :) Imádom a sorozatot, ez hozta meg igazán a kedvemet a Marvel filmekhez :)

Yobbágy Fery 2014.11.06. 19:55:25

Ééééés, jön a T.A.H.I.T.I.

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.06. 20:13:26

Viszont a héten nem volt új rész, és emiatt szörnyen idegállapotban vagyok. Amikor a Via szünetet tartott, bepótoltam a maradékot és függő lettem. Most elvonási tüneteim vannak.

Gabba 2014.11.08. 19:28:18

eddig ez volt a legjobb rész szerintem

Coulson és Ward küzdése a holoasztallal vicces volt

Skye-ért aggódom, dögölj meg Quinn

May továbbra is a legjobb, minden ruciban és minden helyzetben :)
süti beállítások módosítása