Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x05 - Frayed

2014. augusztus 08. 11:00 - Smiley93

In medias res kezdünk, úton a lacrosse-csapat: Boyd és Isaac, de ott van az egyik Alfaiker Dannyvel meg persze Scott & Stiles is. Valami farkascsata lehetett előző nap, legalábbis erre utal egy homályos emlékkép, no meg Boyd bosszúvágya meg az Alfaiker nyugtalansága is. Stiles szerint ideje lenne végre beszélniük arról a bizonyos esetről, de Farkasfiúnak semmi kedve hozzá. Azt is titkolná, hogy az alfakarmolás a hasán nem igazán gyógyul. A depresszió oka: Derek halott. WTF? Főcím.

fbbgfnééááá.jpg

A sulis buszt Allison meg Menőcsaj követi, előbbi vigyázni akar Scottra. Itt kicsit flashbackezünk az összecsapás előttre: Farkasfiú meglátogatja Allisont, hogy lebuktassa, ő segített nekik anno befogni az elszabadult Boydot meg Corát. Egyben figyelmeztetni is akarja a csajt, hogy tartsa magát távol Alfáéktól, veszélyes egy banda ez. Miután némi közelharccal szemlélteti is, hogy Allison még tőle sem tudná megvédeni magát, távoztában a liftben Vakalfával fut össze, aki bizony Vadászékkal egy házban lakik. Scott rohan is az infóval Derekhez, akinek azonban ez már nem újdonság. Olyannyira, hogy ő meg kis csapata – Boyd, Cora és Pszichóalfa – már a másnapi rajtaütés tervein dolgoznak, amiben egyébként, ha nem tudta volna, Scott is részt vesz majd. Farkasfiú átverés szagát érzi, de a harci kedvet nem sikerül lelohasztania.

aaaaa.jpg

Pár vágókép a csatáról, majd ugrunk vissza a jelenbe. Edzőbá éppen egy hányingeressel küzd, nemárhogy Farkasfiú is rosszul legyen itt neki. Pedig Scott rosszul van, megint vérzik a sebe. Vissza a múltbéli tanácskozáshoz: Scott próbálja meggyőzni a többieket, hogy ne vonuljanak már oda az Alfák küszöbére, egyrészt, mert szemberöhögik őket, másrészt meg ő nem az erőszak híve. Ez pont senkit nem érdekel. Ismét jelen: Allisonéknál kifogyóban a benzin, ez még problémás lehet. Meg az is, hogy Menőcsaj az egyik ikerrel kavar. Meg az is, hogy a busszal együtt dugóba kerültek. De legfőképpen az, hogy Boyd mindjárt ráront az Alfaikerre.

sededs.jpg

A múltban Vakalfa és Scott folytatattak le egy eszmecserét arról, hogy Farkasfiúnak egy nap valószínűleg ölnie kell majd. És persze, hogy milyen jó a szomszédsága Alfáéknak. Megint jelenetek a csatából: Főfarkas meg Ennis, a kórházas Alfa harcát láthatjuk, no meg, ahogy egymást szorongatva a mélybe zuhannak. A jelenben Cora látogat ki az eset helyszínére, ahol Pszichóalfával fut össze. Versenyeznek egy kicsit, hogy melyikük tűnik megbízhatatlanabbnak, de végül a közös cél érdekében szövetkeznek: kideríteni, hogy Derek meg Ennis milyen úton-módon hagyták el a színt.

ssss.jpg

A buszon Scott nagy nehezen rábeszéli Boydot, hogy maradjon veszteg. Ezután újabb veszélyt kell elhárítani: meg kéne tudni, Ethan miért nézegeti állandóan a mobilját. Erre Stiles az iker mellett ülő Dannyt szemeli ki, akit addig bombáz üzenetekkel, míg ki nem deríti: az Alfaiker egy közeli ismerőse haldoklik. Nahát, az Ennis lesz, ezek szerint él? Hát még igen, Állatdokinak kéne ezt a „még”-et bizonytalan időre meghosszabbítania. Karmos és az otthon maradt Alfaiker támogatja be hozzá a sebesültet, Miss Morell tolmácsolásában, aki felhívja Doki figyelmét: ha a páciens netalántán meghal, az Alfák biza bosszút állnak majd, és a merítésből garantáltan Farkasfiú sem fog kimaradni.

34555.jpg

Mondjuk Scott életét most nem az alfabanda esetleges jövőbeli bosszúja, hanem sokkal inkább a még mindig csúnyán vérző sebe veszélyezteti. Stiles hátra is telefonál a csajoknak, hogy egyrészt közölje velük: tudja, hogy a nyomukban vannak, másrészt meg beszámol Farkasfiú állapotáról. Allison aggódik, aztán utasítja Stilest, hogy intézzen el egy megállást a közeli pihenőn. Veszett fejsze nyele az, húzza a száját Stiles, de azért tesz egy próbát, ám az edző síppal fojtja belé a szót. Ekkor Stilesnek isteni szikrája támad: a hányingerrel küszködő Jaredet kéne csak rávenni, hogy adjon ki magából mindent.

pák.jpg

És bingó, hányás kinn, máris evakuálják a komplett buszt. Farkasfiút viszik a mosdóba, aztán konzultálnak az okokról. Menőcsaj szerint pszichoszomatikus a dolog, elég lenne elhitetni vele, hogy meggyógyították, s máris kutya baja se lenne, elég ehhez mondjuk pár öltés.  Stiles itt fúj visszavonulót, a véres dolgokkal kapcsolatban nagyjából-egészében elérte már a tűrőképessége határait. Így ő meg Menőcsaj mennek feltartani a buszt, amíg Allisonra hárul az ál-gyógyító öltések megvalósítása. Ebben egy hallucinált Vadászanyu siet a segítségére, miután bénázik egy sort. Végül sikerül összefoltozni Scottot, aki máris jobb színben van. Itt megint visszaugrunk kicsit az időben, akkorra, amikor Scott épp a csatába készült lelépni, ám Isaac leleplezi, és gyorsan csatlakozik hozzá. Azazhogy Farkasfiú nem is harcolni ment, hanem gyorsan elbeszélgetni Vakalfával csak úgy kettesben.

fhuuuk.jpg

Így hát nem is csoda, hogy beszélgetőpartnere rögvest nehezményezi, hogy mégsem egyedül jött. Ám még csak nem is Isaacre céloz, hanem Derekre meg bétáira, Corára és Boydra, akik az árnyékokból settenkednek elő. Főfarkas és csapata nem is lehetne vérszomjasabb, mi most úgy kinyírjuk ezt a Vakalfát, hogy csak na. Az már röhögi is szembe, azt hiszik tán, egyedül jött ellenséggel találkozni? Naná hogy nem, ott az egész Alfafalka.

hgfj.jpg

Vissza a jelenbe. Mázli, hogy Farkasfiút sikerült összefoltozni, mert máris szükség van rá, alig támogatják ki a mosdóból, azonmód rendet kell tennie: Isaac ugyanis időközben rárontott az Alfaikerre és jól elverte, miután értesült Scott kevéssé szívderítő állapotáról. Azért persze túléli, csakúgy, mint Ennis is, akinek az állapotáról Vakalfa érkezik érdeklődni Állatdokihoz. Miután amaz megosztja vele a szívderítő diagnózist, az alfák alfája nemes egyszerűséggel szétnyomja alattvalója koponyáját. Szegény Doki, hát ezért kínlódott annyit?! Ez van, Ennis halott, Karmos kiakadt, mindezt Pszichóalfa meg Cora a parkolóból csekkolja.

fffffff.jpg

Múlt, csata. Miután mindkét fél felvonultatta a harcosait, kitör a csihipuhi. Kénytelen-kelletlen Isaac meg Scott is belevetik magukat a harcokba, ám mindhiába: az előre borítékolható felállás hamar bekövetkezik, Derekfalka és szimpatizánsai az Alfafalka kegyeire vannak bízva. No, abból sem sokan élnének meg, ugye. Vakalfa gyorsan előáll egy pompás ötlettel: Derek ölje meg Boydot, és akkor mindenki más szabadon távozhat, ellenkező esetben kampó a többieknek is. Főfarkas már épp beadná a derekát, mikor egy nyíl csapódik a 2in1 farkasszörnybe, majd még jó néhány alfába, méghozzá fényeffekttel, ez bántja is a farkasok szemét. Milyen jó most a Vakalfának, hogy nem lát, ugye. Nem mondok nagy csodát, hogy a nyilakat Allison lőtte ki, aki korábban Vadászapuval rúgta össze kicsit a port, mert utóbbi továbbra is ragaszkodott hozzá, hogy ők bizony már nem vadászok, visszavonultak, miért nem hiszi el ezt senki sem, az istenért.

uzuzuzuzu.jpg

Ez a fordulat mindenesetre új lendületet ad a harcnak. Farkasfiú Ennisszel csap össze, a küzdelem hevében még piros alfaszemeket is villant, hát azt meg hogy? Azonban megrökönyödni sincs idő rendesen, Főfarkas már kezelésbe is veszi a döbbent Ennist, aminek következtében aztán mindketten a mélybe zuhannak.

dghz.jpg

A jelenben eközben végre útra kelt a busz, immár a benzinhiányos Menőcsajjal és Allisonnal a fedélzeten. Lydia Stilesszal a gyilkosságokat vesézi ki, meg is állapítják hamar, hogy van egy szadista Alfafalka meg egy gonosz druida a láthatáron. Más szóval, megszívták. Egy üléssel előrébb Allison meg Scottot győzködi, hogy ha, ismétlem HA Derek halott is, ahhoz Farkasfiúnak semmi köze, mire Scott gyorsan burkoltan megköszöni a csaj segítségét. Morrell viszont sehogy sem köszöni meg Állatdoki aggodalmait a rossz társaságát illetően, hiába a húga, tudjuk meg.  A záróképeken meg végre feltűnik az, akiről az egész rész szólt: Tanárnénire hozza rá a frászt, mikor egy véres tenyér jelenik meg a kocsija ablakán, amihez egy véres test tartozik. De legalább megnyugodhatunk: Főfarkas él. Egyelőre legalábbis.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.08.13. 21:51:13

"Főfarkas él. Egyelőre legalábbis." de szenya vagy, hallod :) Ezt a részt (meg a következőt) nem kedveltem. Itt már nagyon belefáradtam, hogy folyton csak veszítenek a csapataink. Edzőbá' tételmondata viszont itt hangzott el az empatikus hányásról, megunhatatlan számomra :))))))
Stiles képekért és hávéért sok boldog köszike.

Smiley93 2014.08.21. 10:53:41

@aggyistenbrittudós: hááát Főfarkas nem volt éppen valami jó bőrben, na :DD Ezt a 2 részt én se nagyon bírtam, úgyhogy nem fogom védeni őket... főleg a motelest, az már túl sok volt a rosszból, minden percben meg kellett menteni valakit ...
süti beállítások módosítása