Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 3x08 - Ice and Fire (Jég és tűz)

2013. december 07. 10:07 - Gabba

Nálunk támad a tél, és a címből sejthetőn ugyanez lesz a mai részben is, úgyhogy a mostani posztot javaslom sapka-sálban olvasni, a Jägermeister ajánlásával. Fogarty hajózik hazafelé az Oberon nevű Frazer-tulajdonban álló vitorlással, a legénység vidám, várják őket a kikötői nyilvános kocsmák és a dús keblű nyilvános honleányok. Az utóbbiak közül Ryan vitorlamester különösen a rendkívül adakozó természetű Maggie-t ajánlja a fiatal hajósinas, Tom figyelmébe, a fiú pironkodva hallgatja a minden szaftos részletre kiterjedő műsorajánlót. Ennek megfelelően, amint az Oberon kiköt, a matrózok gyorsan nekilátnak a kirakodásnak, nem sejtve, hogy vágyaik közeles kielégítését a fedélzetre lépő James Onedin éppen megakadályozni készül. James Fogartyval kezd tárgyalni, a hajót és a legénységet három hónapra bérelte ki Frazertől, és most értesült egy tisztes haszonnal kecsegtető ajánlatról, úgyhogy kirakodás után az Oberon másnap reggel már indul is Svédországba. Acélsínt szállít oda, visszaútban meg bányafát Mr. Biddulphnak, Fogarty enyhén szólva nem boldog. A Balti-tenger ilyenkor már jégveszélyes, októberben őrültség odaindulni, próbál tiltakozni, de James szokás szerint magabiztos: Ma még csak elseje van, a reggeli dagállyal indulnak, veszi elejét a további vitának.

Ice01

Elizabethnél zenés kultúrest zajlik, Caroline Maudslay mélyen kivágott ruhában zongorázik kicsiny, de hozzáértő közönség előtt, mondjuk nem egy Chopin (annak amúgy is lenne némi anatómiai akadálya), a siker viszont megérdemelt. Leonora feldúltan legyezgeti magát és közben Elizabethnek panaszkodik, hogy milyen szemérmetlen ez a Caroline. Sz Sz csak mosolyog, féltékeny a kisasszony, Caroline viszont az ő barátnője, úgyhogy őelőtte senki ne pocskondiázza. James odalép gratulálni a művésznőhöz, ezt látva Leonora majdnem kettéharapja a legyező szárát. James elnézést kér, ő nem igazán zeneértő, inkább kimegy elszívni egy jó szivart a társalgóba. Most Leonora lép a zongorához és két falás legyező közt túláradó örömmel közli, hogy a következő műsorszám Tennyson versek felolvasása lesz és ő mennyire nagyon szereti Tennysont. Én viszont utálom, mondja röviden Caroline, inkább kimegyek friss levegőt szívni. Csak aztán meg ne ártson a szivarfüst!, szól utána Leonora epésen, Elizabeth kis híján kipukkad a visszafojtott nevetéstől.

Ice02

Caroline és James beszélgetéséből kiderül, hogy a jelenlévő férfivendégek egész este udvaroltak neki, meg az is, hogy nagyon szereti a szivarfüst illatát, az illik egy igazi férfihoz. Jól esne most egy pohár bor, jelenti ki később Caroline, de sajnos csak egy pohár van kéznél, amit James a nagy izgalomban le is ejt. Caroline a szilánkokkal szerencsésen megvágja a kezét, a lovagias James kendőt vesz elő bekötözni a sebet. Szó szót követ, ismét szóbakerülnek az elhalt házastársak, meg hogy Caroline úgy érzi, ő még fiatal, joga van az élethez, majd a sok szóvirág és képes beszéd közé elbújtatva összeköltözési ajánlatot tesz Jamesnek. Onedinünkben bennszakad a hang (ez nem sűrűn fordul elő nála), hosszú pillanatokig nem is tud válaszolni.

Ice03

A csendnek Fogarty belépése vet véget, a szakállas közli, hogy hat ember megszökött a hajóról, most mi legyen. Kerítsen újakat!, nyeri vissza James szokott magabiztosságát, viszont úgy döntöttem, én is magukkal megyek, mert úgy látom, magának ez a feladat kezdi meghaladni a képességeit. Fogarty leforrázva távozik, James meg utolsó egyeztetésre felkeresi Mr. Biddulphot, mert közben azt találja ki, hogy Baines vezérlete alatt a Charlotte Rhodest is elküldi Svédországba, így két rakomány bányafát hoz haza. Az irodában ott van Leonora is, Biddulph sajnálkozik, de a második rakományra most nem tud pénzt előteremteni. Leonora felajánlja, hogy az ő anyai örökségéből finanszírozzák a fuvart, apja egy darabig ellenkezik, de végül hagyja magát meggyőzni. Sőt én is elkísérem Mr. Onedint, tesz még egy meglepő kijelentést a kisasszony, elvégre mégis jobb a célszemély közelében maradni, mint itthon várakozva enni a kefét (vagy a legyezőt).

Ice04

Miközben a hajósinas lekíséri Leonorát a kabinjába, Fogarty sokat sejtetően vigyorog Jamesre, de a barkókirály gyorsan leoltja a dús mellszőrzetűt: Nem a szeretőm, hanem az üzlettársam! Az Oberon és a Charlotte Rhodes kihajózik, kedvező széllel haladnak, de a Balti-tengerre érve Baines némileg aggódó arccal kezdi figyelni a gyülekező hófelhőket. Mire kikötnek, a hó már el is kezd esni, gyorsan rakodjanak ki, addig én elmegyek tárgyalni a gróffal, mondja James. Felkeresi Sven Eriksont, ő a környék legnagyobb birtokosa, megörül az üzleti partnernek és 60 fokos pálinkával kínálja Jamest. Főhősünknek a mai epizódban másodszor akad el a szava, de azért becsületesen leküldi a védőitalt, sőt némi krákogás után a kötelező második kört is.

Ice05

A tárgyalás mégis feszült hangulatban zajlik, az Erikson által kínált árak ugyanis az egy hónappal korábbihoz képest a háromszorosukra emelkedtek, hát igen, változott a piaci helyzet, az újságok is írtak a francia dokkmunkások sztrájkjáról, így onnan most nem lehet semmit beszerezni. De így nekem alig marad hasznom, észrevételezi James, majd gondolkodási időt kér és visszamegy a hajóra. Ahol időközben valami szőrmekereskedő occóért kínál pompás vastag kabátokat a legénységnek, cak 15 font, a hülyének is megéri. Fogarty már éppen fizetne, amikor megérkezik James. 15 fontot költeni a legénységre, még mit nem, vagy ideadja ötért az egész hóbelevancot, vagy vigye vissza a gazdájához, a grófhoz az egészet! A szőrmés összepakol és sértődötten elhúz, James tovább dühöng Erikson árdrágításán. De én kitolok vele, más vevő ilyenkor már úgysem jön ide, pár nap, és engedni fog az árból, mondja bizakodóan. De nekünk minden perc számít, nyakunkon a tél, veti ellen Fogarty, Baines is ezen a véleményen van, de James nem hagyja magát meggyőzni, nem az a fajta. Kint egyre erősebben fúj a szél, kezdi hordani a havat, és a távolban mintha a farkasok is mozgolódni kezdenének.

Ice06

Leonora úgy dönt, az ő pénzéről is szó van, ezért egyedül felkeresi Eriksont. Megjátszott morcossággal lép be a házba, a gróf is hasonló hangnemben készül tárgyalni, de amikor szemtől szemben áll a csinos üzletasszonnyal, a vér a fejéből az alsóbb régióiba tódul. Ön nagyon bátor hölgy, amiért ilyen időben idehajózott, bókol a gróf, ön meg kitűnő üzletember, akivel biztos meg lehet állapodni, mosolyog Leonora. Egy darabig még így nyalnak egymásnak, és végül a női bájak megteszik hatásukat, a gróf enged az árból. Csak nem fogunk összeveszni néhány korona miatt, búgja Erikson, úgy is mint a későbbi mobileszköz névadója.

Ice07

A hajóra visszaérve James gratulál Leonorának a sikeres üzlethez, a berakodás máris elkezdődhet, először a Charlotte Rhodes indul, utána majd az Oberon. Fogarty jelenti, hogy rohamosan csökken a hőmérséklet, igyekezni kell, az előbb eltört egy macska, amikor be akart fordulni a sarkon, és mintha a toportyánférgek is egyre hangosabban üvöltenének. A gróftól még érkezik egy nagyobb láda, Mr. Biddulphnak küld benne robbanószert ajándékba, bízva benne, hogy a bányáiban majd tudja használni. Baines elindul a Charlotte Rhodes-zal, az Oberon is végez lassan a berakodással, bányafa a raktérbe, zsír, szalonna, oldalas, pacal és lapcsánka pizza a konyhába. Kihajóznak, Fogarty a fedélzeten aggódó arccal kémleli a látóhatárt, a nagy hidegben még a mellszőrzete is deresedni kezd a kabát alatt.

Ice08

Az aggodalom nem is alaptalan, egyre több jéghegy tűnik fel, amik lassan összetorlódnak és már csak egy keskeny csatorna marad szabadon köztük. Tom, a hajósinas az előárbocon ülve navigálja a kormányost, óvatosan haladnak, de hiába, egy alattomos szakaszon az Oberon elakad és beékelődik a jégbe. Száz méterrel odébb már ott a szabad víz, de hogy jutnak el odáig? James úgy dönt, fel kell használni az ajándék robbanószert, ő maga vállalkozik, hogy a jégtáblán előrekúszik és elhelyezi a tölteteteket. Csizma nem kell, mert ha megtelik vízzel, akkor csak lehúzza az embert, így aztán dupla gyapjúzoknit húz a lábára és lemászik a hajóról, sapka nélkül, ez ám a tökös csávó, bólogatnak elismerően a jegesmedvék a szomszéd jégtábláról. Fogarty már nem ilyen kemény, ő úgy bebugyolálja a fejét, mint a Dűnén a Kwisatz Haderach, így kúszik James után és adogatja előre neki a dinamitrudakat. James a hidegtől reszkető ujjakkal kötözgeti a zsinórt a töltetekre, a látványtól már én is úgy fázom, hogy kesztyűben folytatom az írást.

Ice09

Visszamásznak a hajóra, James maga veszi kézbe a detonátort, lenyomja a kart – és semmi, úgy látszik, valahol átnedvesedett a zsinór. James újból lemászik a jégre, hogy új zsinórt húzzon ki, amit aztán gyufával nagy nehezen meggyújt és siet vissza a hajóhoz. Pár lépés után azonban beszakad alatta a jég, kétségbeesetten próbál kikapaszkodni, Leonora rémülten takarja el a szemét. Fogarty indulna menteni, de Tom megelőzi, ő könnyebb, jobban megbírja a jég. A lékhez kúszik, megragadja James kezét, feszült másodpercek, idegtépő zene, de végül sikerül kihúznia a vízből. Lassan visszabotorkálnak a hajóhoz, a zsinór eközben tovább ég. Együttes erővel felhúzzák Jamest a fedélzetre, Tom is utánamászik, az első töltet pont ekkor robban fel, majd sorban a többi, és a kettéváló jégmező megnyitja az utat a szabad víz felé. Irány Anglia, én meg gyorsan csinálok magamnak pár bundáskenyeret, hogy átmelegedjek.

Ice10

Liverpoolba érve James felkeresi Elizabethet, de úgy tűnik, senki sincs otthon. Ám ekkor zongoraszó hangzik fel, Andrej hegedül, jut eszembe a helyzethez nem illő komolytalan gondolat a zseniális Három nővér paródiából. James belép a szalonba és ott találja Caroline-t a zongora mellett. Pillantásuk hosszú perceken át összefonódik, szó nélkül nézik egymást, a csendet végül Caroline töri meg: Még mindig adós a válasszal, mondja, mire Jamest harmadszor is elhagyják a szavak, de hát ő amúgy is inkább a tettek embere. Odalép Caroline-hoz, átkarolja és végre itt van A Csók! Finally, the Kiss! Endlich, der Kuß!

Ice11

Címkék: onedin család
47 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.12.07. 11:05:03

jé, értékelni is lehet? ez csak most tűnt fel :) szokás szerint bőven volt LOL, de a macskát muszáj megemlítenem. szerencsére jól bereggeliztem, így a pacal említését könnyen vettem, de azért hamarosan benevezek egy jó kis pacalpörköltre.

Gabba 2013.12.07. 11:33:56

persze, hogy lehet, köszi, hogy észrevetted és használtad :)

bizony, itt a hideg, vége a lájtos kajáknak, most zsírbevitelre van szükség

Pácsó Ármándó 2013.12.07. 14:34:52

Nem gondoltam volna, hogy James csak azért szivarozik, mert nagyon szereti a szivarfüst illatát és az illik egy igazi férfihoz!

Onedin ismét PoI? Nagyon megy itt a bújtatott hvmegjelölés :-)

"Egy darabig még így nyalnak egymásnak, és végül a női bájak megteszik hatásukat" Khmmm! Khmmm!

Nekem is Sanyi-Sven mobileszközöm van.

" bányafa a raktérbe, zsír, szalonna, oldalas, pacal és lapcsánka pizza a konyhába" - Nagyon helyes!! :-)

"így aztán dupla gyapjúzoknit húz a lábára és lemászik a hajóról, sapka nélkül, ez ám a tökös csávó, bólogatnak elismerően a jegesmedvék a szomszéd jégtábláról" - Jamesnak úgyis akkora a haja, mint a Lali gyereknek az Éjjel-nappali Budapestben. Állítólag.

"Fogarty már nem ilyen kemény, ő úgy bebugyolálja a fejét, mint a Dűnén a Kwisatz Haderach, így kúszik James után és adogatja előre neki a dinamitrudakat" - Micsoda elmés hasonlat! Honnan szedsz te ilyeneket?!

"Andrej hegedűl" - :DDD

AaannnaaA 2013.12.07. 20:20:47

@St. Pácsó Ármándó: "Onedin ismét PoI? Nagyon megy itt a bújtatott hvmegjelölés :-)" - ugyehogyugye :))

Amúgy az én kedvencem is a macska, hatalmasat röhögtem: "az előbb eltört egy macska, amikor be akart fordulni a sarkon"

Gabba 2013.12.08. 15:15:12

@St. Pácsó Ármándó: James az igazi kemény gyerek, már máskor is jártak fagyos helyen, akkor se húzott sapkát. Hozzá képest Fogarty puhapöcs, a múltkor attól a kis maláriától is majdnem megmurdelt.

@AaannnaaA: a hvírók legendás összetartása, ugyi :)

Gabba 2013.12.08. 19:32:49

a macskás poénért amúgy elnézést kérek @nyauuuuu:-tól, ha esetleg olvassa

nandras01 2013.12.08. 20:03:22

nem tudom, hogy említette- e már valaki de az "igyekezni kell, az előbb eltört egy macska, amikor be akart fordulni a sarkon" beszólás mindent visz.
a család majdnem orvosért rohant, amikor meghallották az artikulálatlan röhögésem.
a bólogató jegesmedvék már csak hab a tortán :)

Gabba 2013.12.09. 14:07:14

Beszéltünk a múltkor a névadó Ondine nimfáról. Ma este a Dunán lesz egy 2009-es filmes feldolgozás Colin Farrell-lel és Alicja Bachleda-Curus-szal.

@nandras01: örülök és üdv a klubban!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.09. 14:31:09

Gabba drága, és mi a helyzet a saját vidám regényeddel???????????

Íródik mán?????????

Előre közlöm, hogy a "nem" válasz nekem nem válasz!

Gabba 2013.12.09. 15:20:14

@Hoppácska: van rá igény? necsinájjátok már... :)

Persze nagyon megtisztelő, de idén karácsonyra biztos nem jön ki :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.09. 15:37:09

@Gabba:

Honne vóna igény!

Itt egyfolytában nyaldossuk a stílusod fenekét!

Pácsó Ármándó 2013.12.09. 17:32:23

@Gabba: @Hoppácska: Mondjuk én megválogatom mit nyaldosok (nem úgy mint Leonóra és Sven Göran Eriksson), de kíváncsi vagyok rá. És az igények nagyok, természetesen :-)

Gabba 2013.12.09. 19:29:32

@St. Pácsó Ármándó: azé' Eriksonnak jó az ízlése :)

Pácsó Ármándó 2013.12.09. 21:42:03

@Gabba: Ilyenkor sajnálod, hogy nem bányásztál elég fát, ugye? :-)

fofofo 2013.12.10. 10:23:24

@Gabba: még egy vásárló jelentkezik arra a regényre

Gabba 2013.12.10. 12:32:09

@fofofo: és ha először csak egy szakácskönyvvel kezdenék?

fofofo 2013.12.10. 13:36:04

@Gabba: a posztok stílusában az is jöhet :)

_Molly 2013.12.17. 00:55:12

Mondhattok bármit, nekem a macsekon (naná!) és a jegesmedvéken kívül ez is nagyon bejött:

"Fogarty a fedélzeten aggódó arccal kémleli a látóhatárt, a nagy hidegben még a mellszőrzete is deresedni kezd a kabát alatt." Biztos nagyon vizuális vagyok.:)

Amúgy milyen könyvről van szó? Bevallom, nagyon le (és el) vagyok maradva, de ha Gabba írja, akkor lécci én is én is, léccííííí.:)))

Köszi.:)))

_Molly 2013.12.17. 01:06:06

Amúgy pedig ma is könnyesre fogom sírni a párnám, mert a hüje PRIZMA ezt az egész Leonorás és Caroline-os részt egyáltalán nem adta le egyszer sem az ismétléseknél. [brühühü]
Emiatt most látom, hogy nekem az életemből jól kimaradt a CS Ó K is. [brühühü]
:((((((

Mi lenne velem nélküled Gabba, kérdem én és joggal.

Ez a Prizma egy hüje.

Gabba 2013.12.17. 02:09:24

@_Molly: nincs könyv, csak tervek...

a Prizma pedig valamikor tuti leadta, mert a magyar címeket tőlük veszem

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.17. 10:25:11

@_Molly:
Amikor Gabba először kezdett itt szövegeket kiadni, én akkor mondtam neki, hogy nagyon jó a stílusa, fordíthatna esetleg humoros könyveket, sőt, ő maga is írhatna egyet!

De hát én csak jártatom a számat, ez a dagadt hutt meg lusta nekilátni a munkának...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.17. 15:29:16

@Hoppácska: Te pimaszabb vagy nálam!
Úúúú, ilyet még én sem mertem volna leírni :D jujj.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.17. 15:43:54

@aggyistenbiri:
Milyet? Hogy jó Gabba stílusa? :)

Hát, sokáig töprengtem, hogy hogy fogalmazzam meg azt a mondatot, hogy ne legyen sértő :P

Pácsó Ármándó 2013.12.17. 19:09:05

@aggyistenbiri: Hehehe!

@Hoppácska: Biri itt azt hiszem a "lusta dagadt huttra" megfogalmazásra gondolt. Lehet.

Gabba 2013.12.17. 19:43:09

@Hoppácska: de akkor még kegyed mintha más nicket használt volna, nemdebár?

@aggyistenbiri: nem mindenki olyan szemérmes, mint te, Margit!

_Molly 2013.12.17. 19:58:24

@Gabba: "a Prizma pedig valamikor tuti leadta"

Persze, tuti. De valszeg csak az első 1-2 ismétlésnél. Utána már (mert megnéztem ám az Onedinből 1-2-3 kört) Anne halála után egyből a 8 éves Charlotte következett a nevelőnőjével. Frankón azt hittem, hogy a történet ekkorát ugrott az időben.
Aztán később már Anne halála után egyből elölről kezdték a sorozatot - szóval hidd el, a Prizma igenis egy disznó. Énszerintem.

_Molly 2013.12.17. 20:05:28

@Hoppácska: "jó a stílusa, fordíthatna esetleg humoros könyveket, sőt, ő maga is írhatna egyet"

Abszolút egyetértek veled, Gabbának írnia köll és kész. Talán ha a rajongói tábor egy emberként követeli?...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.18. 07:58:22

@St. Pácsó Ármándó:
"Biri itt azt hiszem a "lusta dagadt huttra" megfogalmazásra gondolt. Lehet."

Ööö... gondolod?

@Gabba:
"de akkor még kegyed mintha más nicket használt volna, nemdebár?"

Lehet, közben férjhez mentem :)

@_Molly:
"Abszolút egyetértek veled, Gabbának írnia köll és kész. Talán ha a rajongói tábor egy emberként követeli?... "

Na ugye, erről van szó!!!!

higeona 2013.12.18. 08:55:01

@Hoppácska: @_Molly: Hol lehet csatlakozni a követelődző rajongótáborhoz? Feliratkoznék.

Gabba 2013.12.18. 11:04:45

@_Molly: @Hoppácska: @higeona: ha zavarba akartatok hozni, akkor sikerült...

Persze kösz meg minden, de nem a lustaságon meg a dagadtságon múlik :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.18. 12:09:41

@Gabba:
"de nem a lustaságon meg a dagadtságon múlik"
Hanem a tettrekészségen és a soványságon :)

higeona 2013.12.18. 16:38:02

@Gabba: Persze, persze, én is ezt mondanám, ha lusta és dagadt lennék ;)
De azért beraksz egy képet a következő hv-ba A Huttról, Aki Zavarban Van?

Pácsó Ármándó 2013.12.18. 17:36:48

@higeona: Nem vagy az? :-)

@Hoppácska: Ő ilyen úrikislány, tuti az bökte a csőrét. Régebben mi volt a nicked?

Gabba 2013.12.18. 17:44:45

@higeona: persze hogy, csak előtte egyeztetek George Lucas-szal

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.18. 17:52:35

@St. Pácsó Ármándó:
"Régebben mi volt a nicked? "

Az maradjon a kettőnk titka :)

Sőt, szinte csak Gabbáé, mert én is alig emlékeztem rá :)

De most rákerestem és megtaláltam az egyik - hasonló stílusban írt - könyvírásra noszogatásomat... :)

_Molly 2013.12.18. 18:35:30

@Gabba: "nem a lustaságon meg a dagadtságon múlik"

Tudom én jól, hogy persze hogy nem. Hanem írni kell a Jézuskának, hogy Gabbától egy könyvet legyen szíves - én már föl is vettem a listámra.:))))

higeona 2013.12.19. 18:40:16

@Hoppácska: Azt én is megtaláltam. (legelábbis találtam valami rendkívül hasonlót) Muhahahaaaaaaa! :)
@_Molly: Hé, ez jó ötlet!
@St. Pácsó Ármándó: Én a fent emlegetett két dicső tulajdonságból csak az egyikkel rendelkezem.

Gabba 2013.12.19. 19:20:57

@higeona: @Hoppácska: egyszer lett volna valami titkom, erre az is kitudódik...

higeona 2013.12.19. 22:17:32

@_Molly: @Hoppácska: @Gabba: @St. Pácsó Ármándó: Küldtem Neki levelet!
Kedves Jézuska!
Azért fordulok hozzád, mert nagyon szertnék kapni karácsonyra egy könyvet Gabbától. Mármint szeretnék kapni egy könyvet, amit ő írt. Tudod, Gabba egy hogyvolt író. Mármint igazából egy hutt, csak szabadidejében hogyvoltot ír. Remek a stílusa, de tényleg.
Már mindenféle eszközzel próbáltuk őt rábírni, hogy írjon egy könyvet. Megígértük, hogy varrunk neki egy olyan kockás szoknyát, ami nem kövérít, kérleltük ágyúval, de sikertelenül. Végül már aláírásgyüjtésbe keztünk, ám ez sem volt hatátos. A gaz Gabba valami olyasmire hivatkozik, hogy nincs ideje. Ezért fordultam végül Hozzád, Jézuska, Te mindnet meg tudsz oldani.
Ha megszerzed a könyvet, kérlek küldd el _Mollynak és Hoppácskának is. Lehet, hogy St. Pácsó Ármándó is örülne neki, de ezt Te biztosan jobban tudod, hiszen egy ilyen szent életű szentet biztos ismersz.
Előre is nagyon köszönöm, mást nem is kérnék Tőled! (A többi dolgot majd anyáék megveszik)
higeona

Pácsó Ármándó 2013.12.19. 23:38:38

@higeona: "Utóirat: Szóval törd el lécci mindkét lábát és az egyik kezét, hogy legyen sok szabadideje! "

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.20. 08:30:46

Gabba, ha nekem ilyen stílusom lenne írásban (és ilyen könnyen folydogálnának a poénok a tollam alól), akkor évente megírnék egy könyvet...

Ha esetleg azt az érvet hozod fel, hogy csak mások sztorijait tudod így elmesélni, akkor szívesen elmondom neked a soha-el-nem-készült könyveim történeteit, hogy megírhasd :P

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

És világbéke!

Gabba 2013.12.20. 09:08:08

@higeona: @St. Pácsó Ármándó: @Hoppácska: egyeztettem a Jézuskával, átmeneti megoldás lesz: holnap jövök a karácsonyi poszttal, könyv még nem lesz

Pácsó Ármándó 2013.12.20. 16:11:04

@Gabba: Nagyon kegyes az a Jézuska! Sokan példát vehetnének róla :-)

_Molly 2013.12.21. 00:24:25

@higeona:

Ez nagyon édes volt, köszi!! :))))))))

_Molly 2013.12.21. 00:27:29

@Gabba:

Hát jó, egyelőre az is jó lesz, legyen akkor így.
De jövőre esetleg... hmmm?:))))
süti beállítások módosítása