Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6685-6690. rész

2013. november 15. 15:00 - julie0812

Barthával és Alízzal kezdünk a Rózsa irodájában, Zsolt kiakadt mert kibukott Alíz pult alatti sumákolása. Alíz emlékezteti, hogy ő bezzeg elintézte neki hogy láthassa Oszi fiút és hogy Bartha cserébe megígérte neki hogy nem lesz rá dühös ha valami hülyeséget csinál. De hát kérem azt mégsem lehet, hogy a pult alól mérjük a piát, úgyhogy hamar gyorsan ki is rúgja a szöszit, csak azért, hogy utána majd meggondolhassa magát. Istenem, hányadszor játsszák már el ezt a kirúglak a Rózsából de mégsem játékot!

1.jpg

Orsi betoppant ugye a Kisboltba, Lacival nosztalgiáznak egy sort, de azt azért nem köti az orrára, hogy miért is jött haza éppen most, ezt a bejelentést későbbre tartogatja. Gizi viharzik be és belerondít az édelgésbe, gyorsan szájon csókolja Novákot , majd felvilágosítja Orsit (ne is reménykedj szivi), hogy ő meg Laci már egy pár. Orsi gyorsan le is lép és az udvaron összefut KicsiSzabival, aki azonnal kulcsot is ad neki a saját(!) lakásához, hadd lepje meg a többieket amikor csak úgy beállít. Lesz is öröm – bár nem tart sokáig.

2.jpg

Peti kesereg otthon Julinak és Atikámnak, hogy szegény Vályogos aput megverték a börtönben és befenyítették, hogy nehogy tanúskodjanak Balázs ellen, különben lesz ez még rosszabb is. Szóval Peti úgy dönt, mégsem nyomja fel Balázst. Julinak gyanús ez az egész és gyorsan át is rongyol Mikihez, mit tettél? Miki nem is nagyon tagadja, hogy „megvédte” a fiacskáját és Zsófi is kiáll mellette, úgyhogy Juli el.

3.jpg

Végre elérkezünk a nagy kutyaversenyhez is, Lucácska és Merlin előadhatják a mutatványukat, amit már hónapok óta gyakorolnak. Az egész család ott szurkol, de Lucáéknak sajnos csak a második hely jut, ezek után már nem olyan nagy az öröm, főleg Alíz vág nagyon csalódott fejet, mert ugye a második helyért nem jár lóvé. Éppen jó anyához illő gondolatok, gratulálok. A hazafele úton látszik, hogy a szöszi épp fodrásznál járt, kárt hogy egy későbbi jelenetben, amikor kiderül, hogy Bartha mégsem rúgja ki (ugye milyen meglepő), már ismét ugyanolyan hosszú a haja, úgy látszik valami jóféle hajnövesztőt használ.

4.jpg

Balázs Mikivel a Kft irodájában, megköszöni apucinak, hogy kihúzta a pácból. Miklós viszont tudtára adja, hogy ez volt az utolsó alkalom, mert MEGVÁLTOZTAM, nem győzöm elégszer mondani. Na persze, gondolja Balázs, pont be is bizonyítottad.

6.jpg

Gizi jön Orsihoz, mert már nem bírja idegekkel, hogy nem tudja, Orsi azért jött-e haza, mert igényt tart az ő Lacijára. Most már Bözsi mama is tudni akarja, tényleg kislányom, mi a fenéért jöttél haza? Hát eladnám a lakást ha nem baj. De baj. Kerek szemek, Istenem, akkor velünk mi lesz? A következő snittben már közösen utálják Orsit, hiába próbálja magyarázni, hogy nagyon kéne neki a pénz, mert az új-zélandi közös éttermük Márkkal (csak emlékeztetőül korábban ő volt a szakács a Rózsában) a csőd szélén áll. Úgyhogy lehet cuccolni.

7.jpg

Timike megy éppen Nóra idegeire, kislányom foglald már el magad egy kicsit, de az csak nyáverog, hogy neki már nincsenek barátai. Ahogy elnézem, eléggé hasonlít arra képre a falon. Nóra gyorsan bekap egy dilibogyót hogy lenyugodjon. Mint kiderül, a bogyókat Enikő szerezte neki, mert Nóra orvosa azt mondta, hogy nem ír fel neki több gyógyszert, ennyi idő alatt már ki kellett volna hevernie a nagysanyis kalandot. Persze Enikő ezt nem tudja, de azért a végére már kezd neki derengeni hogy szar van a palacsintában.

9.jpg

A kis vörös apácajelöltünk Hannának is elmondja remek tervét, miszerint szentnek áll. De mi lesz akkor az iskolával? – kérdezi Hanna. Hát nem tudom, oda azért járhatok – vagy mégsem? Erre még nem gondolt a Linda. De szerintem amúgy se jár itt senki iskolába, mert mindig otthon van mindegyik, most is épp tejet szürcsölgetnek, amikor beállít Peti és közli, hogy nem jelenti fel a Balázst. Hanna még mindig haragszik rá, de Linda megpróbál hatni az ő lelkére is, mint egy igazi lelkipásztor, bocsáss már meg neki, irtó cuki ez a pink póló.

10.jpg

Orsi sírdogál Lacinak a boltban, biztos megint nincs merkádó illat, azért nincs jókedve. Ja nem, azért mert őt most mindenki utálja. Laci vigasztalja, közben meg is ölelgeti, Gizi persze ezt az ablakból lesi, na majd lesz itt nemulass. Jól ki is osztja Lacit, miközben a bejárat előtt lecserélik a kisbolt tábláját merkádósra, kár hogy ez a tábla már egy nappal korábban is kint volt, amikor KicsiSzabi és Alíz ballagott haza a kutyaverseny után.

Miki próbája Balázst visszazökkenteni az irodai munkában, amikor jön a vén szipirtyó és elkezdi szapulni Mikit, látod látod, mégsem lett belőled szent, micsoda mocskos módszerekhez folyamodtál hogy mentsd a fiacskád bőrét . Balázs persze azonnal lehűti a Nagysasszonyt, azért neki is vannak piszkos ügyei, egy bűnözőnek is segített külföldre szökni, úgyhogy egy-egy.

11.jpg

Nóra megy Alízhoz hogy megbeszéljék a lányok közti nézeteltérést, most már ő is látja hogy a Luca semmibe veszi a Timikét, hiába csináltak neki cicás szemet, ez nem sokat segített az arcberendezésén. De Alíz ezt most pont leszarja, mert éppen sürgős telefonálni valója van a barátnőjével és ugye fedelet is kell találni a fejük fölé, úgyhogy nem ér ő most arra rá hogy tinédzserek lelkét pátyolgassa. Timike eközben otthon cuki állatképeket nézeget a tabletjén, majd megjelenik az arcán egy álnok vigyor jelezve hogy ismét valami fantasztikus ötlet pattant ki a kis agyacskájából.

12.jpg

Bözsike jön a bevásárlásból és beugrik Vilibához meg KicsiSzabihoz, mert valami fontosat kell mondaniuk az öreglánynak: lakás gond megoldva, jöhet mindenki Vilibához lakni. Bözsike gyorsan utánaszámol fejben és megállapítja hogy nincs elég szoba, tehát hol fog ő vajon aludni? Hát Vilibával, mondja KicsiSzabi, miközben az öreg kajánul vigyorog, jó hogy a bajuszát nem pödörgeti. Bözsi mama persze erre nem vevő, micsoda erkölcsi fertő lenne ez és gyorsan lelép. Hát igen, az is sokáig tartott mire végre összetegeződtek (pedig előtte már volt ugye egy kis ez-az).

15.jpg

Peti és Claudia dolgoznak még késő este is a sötét irodában, amikor Hanna beállít és közli vele hogy elköltözik tőle (ez is visszatérő elem, Zsófi is mindig elköltözik a villából), méghozzá a Juliékhoz. Petiben felcsillan a remény, hozzánk? Ja, ja, mondja Hanna a válla fölött, de ne örülj annyira, csak addig amíg lesz saját lakásom (pont van egy eladó lakás a házban, úgyhogy meg is veheti). A nagysasszony meg szomorú, de sosem jön már rá, hogy nem kéne mindenki életébe beletrollkodnia. Jónást sem kellett volna elküldenie Kenyába (kekszet kapálni muhaha). De most már mindegy.

Orsi összefut Nórával az udvaron és be is ülnek egy kis traccspartira a Rózsába, amit később Nóra lakásán folytatnak. Orsi elmondja, hogy azért áll a csőd szélén az éttermük, mert túl vannak egy sikertelen bébi-projekten és erre ráment minden pénzük. Nóra is elmesélni hogy mi minden történt vele az utóbbi pár évben, majd csak rátér a tárgyra, hiszen Orsi pszichológus, csak tudna neki egy receptet szerezni hogy végre lerázhassa Enikőt. Azért neki is füllent egy kicsit a dokival kapcsolatban, és Orsi meg is ígéri hogy segít.

17.jpg

Hanna húzza a bőröndöt kifele a villából, Claudia marasztalja, még a Jónás ügyet is visszacsinálná, de Hanna szarik a fejére. Juliéknál már folynak is az előkészületek a vendég fogadására, húzzák is az ágyneműt, bár Atikám szerint nem volt túl jó ötlet a Hannát befogadni, mert Claudia most rá fog szállni Julira. Vissza is kapcsolunk a villába, ahol a vén szipirtyó végre max hangerőn hallgathatja az operát és közben megejt egy rejtélyes telefont is, ennek később majd biztos lesz jelentősége.

Hanna költözésének Non-Stop is nagyon örül és ezennel meg is kezdődik a kakasviadal közte és Peti között, bár Peti lépéselőnyben van, mégis csak ő fog Hannának reggelit készíteni mostantól. Apró érintések, stb, lesz még ebből ágyjelenet nemsokára.

18.jpg

Orsi megszerezte Nórának a receptet egy volt kollégától, Nóra arcáról süt a megkönnyebbülés. Jön Juli és Atikám, akik éppen sietnek, de nem baj, azért Atikám gyorsan nekiáll pénzügyi tanácsokat osztogatni Orsinak és Bözsi mamának. Feltérképezik Bözsike nem túl rózsás anyag i helyzetét, jó lenne ha valahogy meg tudná venni Orsi lakását, csak el kéne adni hozzá a makkosfüzitői házat. De hát az egy élet munkája, szó se lehet róla, ez van, megyünk a híd alá.

Névtelen.jpg

Nóra fölényesen leszállítja a receptet Enikőnek, most már pofa befog. De Enikőt mégsem hagyja nyugodni ez az egész, mert hát Nóra dokija férfi, a bogyót meg egy nő írta fel, hiába magyarázkodik az ügyvédnő, Enikőnek most már leesik hogy bizony Nóra gyógyszerfüggő lett.

Címkék: barátok közt
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2013.11.18. 13:02:04

Bözsi néniék költözzenek Julihoz. Először is, mert az egy gyüjtőhely. Másodszor Hannának sincs sokkal több köze rokonilag Julihoz (Claudia volt pasijának lánya), mint pl. Alíznak.

julie0812 2013.11.18. 13:14:26

@mézescsók: Még akár Non-Stopékhoz és költözhetnének, ott is mindig elszállásolják a rászorulókat. Alíz mehetne is egy szobába Ádámmal :)

mézescsók 2013.11.18. 15:41:55

@julie0812: Milyen igaz. Bözsi mama mehet Vili bához, Lucával kellene még kezdeni valamit.

mézescsók 2013.11.20. 15:48:04

@Johnny336: Ha lehet, Timikét is, bár Lucába egyedül belepusztulna szegény.
süti beállítások módosítása