Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x04 - Egy hangtalan visszhang

2013. augusztus 08. 11:00 - BundásRigó

Kris kihallgatáson, rázza a hideg, meg minden baja van, mert hiányzik neki az anyag. Ő nem csinált semmit, különben is: nem tarthatják itt akarata ellenére. Lejátszanak neki egy részletet a pénteki videóból, amiben Rosie arról beszél, mit szeretne csinálni az elkövetkező 10 évben. Pszichológiai hadviselés: kimerevítik a képet a lány arcáról – nézzél rá, és úgy mondd, hogy nem te ölted meg! Főcím.

killing00.jpg

Negyedik nap, e nélkül a napszak tippelése esélytelen, mindig ugyanaz a szürkület van. A hadnagy szkeptikus Kris megtörését illetően, amíg azt várjuk, itt van nektek Jasper az ügyvédjével, Sarah bevállalja őket. Melegítő spinoff: a hadnagy öltönyt javasol Holdernek.

A Larsen szülők egy temetkezési vállalkozónál nézelődnek, aki nem győzi dicsérni a koporsó felhozatalt, de nem olcsó egyik sem. Kriptára is rábeszélné őket, a családtagot megvédendő, nem nagyon mondanak erre semmit. De ott a hamvasztás is, az olcsó. Nem kösz. Mitch egy extra drága koporsót néz ki, ó, fiatal lánynak ez kitűnő választás. Az öreg nem bírja magát takarékra tenni, ehhez már csak egy szép ruha kell, hát nem úgy látnák szívesen a lányukat? Senki sem mondja ki, de ott van a levegőben, hogy fiatal lánynak szép ruhát inkább a végzős bálra kéne venni, nem a temetésére, de holtan egyébként sem látnák szívesen.

killing02.jpg

Richmondnak sem indul jól a napja, esik a támogatottsága, az nem sikerül eltolni az emberek agyáig, hogy neki nincs köze a gyilkossághoz. Egy agresszív médiahadjárat kihúzhatná a bajból, de arra ugye nincs pénz a támogatók nélkül. Még jó, hogy folyton szakad az eső, legalább relaxációs CD-re nem kell költeni. Gwen előáll a farbával: a milliárdos Tom Drexlerhez kell fordulnod, ő utálja Adamset. Ő mindenkit utál, aki politizál, vág vissza Rich. Pénz-pénz-pénz, hajtogatja Gwen, de Richmond inkább maga telefonálja körbe a kisnyugdíjasokat az egész városban.

A rendőrségen mindkét fiúnak levetítik a filmet, Jasper be is szarik ettől, és meg akarja magyarázni, Kris viszont a képükbe röhög, bakker, ne szórakoztassatok már, ez minden, amitek van? Jamie egy kocsmában fut össze a polgármesterrel, eldiskurálnak micsoda proli családból jöttek ők, bezzeg Rich nem tudja mi az élet. Adams át akarja csábítani Jamie-t. Richmond befürdik a teletonnal, Gwen meg Eaton szenátor irodáját hívja.

Sarah épp Sterlinget izzasztja, kiderül, hogy Jasper óta Rosie megváltozott, titkolózott, lógott és a 108-as busszal furikázott. Anyám, ilyen felvezetés után minimum sátánista szeánszokra számítottam, nem egy buszra, de mindegy. Sterling szerint volt valakije, de őt nem avatta be. Holder kiszedi belőle, hogy Rosie mellett Sterling egy nímandnak érezte magát. Sarah szerint egy pasi megmagyarázná a drága cipőt, de a nála talált kulcs nem tudják, mit nyithat. Holder kicsit kiakad Sarah kontrollmániáján, ugyanis megint neki jut a szarabb meló: üljön fel a 108-asra, míg a nő beszél Larsenékkel.

killing05.jpg

Gwen és a szenátor andalognak, de nem kell rosszra gondolni, a pali az apja. Gwen találkozót akar Drexlertől Rich háta mögött, és már apu is tud a titkos viszonyáról a képviselővel, csak diszkréten ugye. A Larsen szülők sose látták a drága cipőt, és gőzük sincs, mihez tartozik a kulcs. Felnőtt szerető? Rosie nem volt olyan. Sarah egy percre magukra hagyja őket, és a szomszéd szobába véletlenül átlátnak: egy táblán sokkoló fotók vannak a halott lányukról. Köpni-nyelni nem tudnak.

Rich és Gwen csak elmegy Drexlerhez egy koktélpartira, a polgármester is itt parádézik, de a milliárdos hülyét csinál mindkettőből. Holder próbálkozik, de a buszsofőr nem ismeri fel Rosie-t. Sarah jön Regi hajójára Jackért, de helyette Rick van ott egy rakat tortával, amit meg kéne kóstolni, és dönteni, melyik legyen az esküvőn. A pasi aggódik, hogy Sarah túlságosan beleássa magát az ügybe, nem lesz ennek jó vége. Nyugi, tudom hol a határ, menjünk inkább szobára. Úgy is tesznek.

Stan és Mitch most a templomban ül, siratódalokat kéne válogatniuk a szertartásra, de nincs különleges kérésük. A plébános rúg egy öngólt: azt bírja mondani, hogy a lányukra már Isten vigyáz, mint mindig. Ezzel ráadja a gyújtást Mitch-re, neki inkább velem kéne lennie, és különben is: hol volt Isten, mikor Rosie bajban volt? A pap erre nem tud felelni.

killing08.jpg

Drexler az erkélyen adja elő a tervét Richmondnak: kéne nekem egy bazi stadion, az olyan menő, te meg a kizsákmányolt emberekről beszélsz? Láttál már olyat? Ja, képen. Mindegy, kedvellek, kapsz 50 rugót. Rich visszaadja, engem nem fogsz dróton rángatni. Majd meglátjuk haver, a lényeg most az, hogy Adamset tönkretegyük.

Stan és a munkatársa/ haverja (nem olyan, mint Richmond munkatárs/ barátosnéja), Belko egy kertvárosi házhoz jön. De nem meló van: Stan vette a házat meglepinek, még udvar is van, de most valszeg el kell adni. Belko nem kertel: ha el akarod intézni a képviselőt, csak egy szavadba kerül, én segítek. Mint régen. Kussoljál, önérzeteskedik Stan, olyat már nem csinálok. Hoppá.

Sterlinget csesztetik egy kicsit a suliban, aztán a folyosón belefut Larsennéba, és összeborulnak. A nő arra kíváncsi, Sterling neki mond-e valamit, amit a rendőrségnek nem mert (ismeri már a céget), de semmi. Stan besétál egy étterembe, egy Janek nevű vénemberrel van beszéde. Gáz van, egy családi ház pluszban vagyok, de a temetés meg minden sokba van nekem. Szinte azonnal meg is gondolja magát, és lelépne, de az öreg kiterít némi pénzt az asztalra: a család az első. Nem vagyunk egy család, morog Stan, de azért csak elteszi a zsét.

killing11.jpg

Holder oda-vissza megtette az utat a buszvonalon, a sofőrcsere után az új delikvens felismeri Rosie-t: a végállomásig szokott menni. Holder beletörődve visszaül. Sarah a hajón az előző ügyéhez kapcsolódó depis gyerekrajzon merengene egy kicsit, de egy párnába rejtve cigit talál: ezekben a kölykökben nem lehet bízni, mind egyforma. Mitch a suliban ül, bámulja Rosie szekrényét, itt talál rá a rasztás tanár. Neve is van: Bennet. Rosie nagyszerű diák volt, okos, bla-bla, minden, amit egy szülő ilyenkor hallani szeretne.

És ha már minden kölyök egyforma, miért ne dugdoshatna Rosie is valamit a párnában, ezt csekkolná le Sarah. Stan engedi, de közli, hogy kár volt hazudnia arról, hogy Rosie szenvedett. Holder ihletet kap a buszon, és követ egy tagot, aki a dzsekije szerint ugyanoda jár suliba, mint a Larsen lány. Rich egy parkolóban találkozik Jamie-vel: Adams beismerte már, hogy benne van a szivárogtatásban? Nem, de csak idő kérdése. Mondd csak Rich, honnan tudtad, hogy nem én vertelek át? Mert te jobban csináltad volna.

Holder a Seattle All-Stars egyik lepukkant klubhelyiségében találja magát, ismerik ezt a lányt a képről? Ja, van ott egy fotó, rajta egy tag, azzal szokott jönni. Sarah feltúrta már az egész szobát, eredmény nuku. Szórakozottan felkapcsolja a földgömböt, és láss csodát, valami árnyékot vet benne. Szétkapja gyorsan: egy rakat levél. Elkezdi olvasni, spirituális blablának tűnik, fiatal testbe zárt bölcs lélekről, meg a félelmek leküzdéséről, oldalakon keresztül.

killing13.jpg

Holder a vitrinhez sétál, nézi a csoportképet, és bizony van rajta ismerős arc: a rasztás tanár. Sarah előtt sem marad ez titokban, mert a hangtalan visszhangos coelhoi levél végén ott az aláírás: Bennet. Ember, ez fájt.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2013.08.08. 14:40:01

Kicsit vontatott volt ez a rész, de tetszett. Bennet elég érdekes figura, meglássuk jó vagy a rossz oldalon az-e. Örülök, hogy J. nem áruló, sokkal őszintébb feje van, mint a szőke nőnek....

gebiszon 2013.08.08. 15:12:32

végre új rész!

nekem bejön jamie manó-feje, örülök h vannak még hűséges fegyverhordozók :D

és én akkor is richmondra tippelek befutónak (nem a választáson)XD

Zsoofka 2013.08.08. 15:46:25

@gebiszon:
Nekem a rágós rendőrcsaj vőlegénye a nagyon unszimpi! Lehet, hogy nem véletlen akar elköltözni.... :)

Jamie figurája nekem is bejön, szerintem richmond is a jó oldalon játszik. Persze lehet, hogy naív vagyok, de én apuka-szenátort jobban el tudom képzelni főgonosznak.....

gebiszon 2013.08.08. 16:03:37

@mokamini:
én jamie munkamániás karakterét ötvözném rick (rendőrcsaj pasija) papucsságával :D az lenne a legjobb kombó (nekem XD)

bár kérdés h épeszű férfi meddig bírja sarah mellett... ( a tökei nélkül :P )

Llew 2013.08.13. 08:51:33

Ez a szaggatott vetítés eléggé betesz a sorozatnak, pedig tetszik ez a depis hangulat és érdekes a sztori.
A hogyvolt meg marha jó.

BundásRigó 2013.08.14. 21:44:10

@Llew: köszi szépen! a vetítéssel kapcsolatban egyetértek, szerintem is gyilkolják a műsort.
süti beállítások módosítása