Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x11 - Sunset

2013. július 16. 09:00 - Szencsike

Vámpírközpontban kezdünk Bill-lel, Lilith-et haluzza, aki búgó hangon susogja el, hogy őt választotta ki a következő vezetőnek, igya meg a vérét. Bill egy pillanatra elgyengül az ajánlattól, de meggondolja magát, ám Lilith eltűnt, a szent vér ereklyetartója véres, vámpíristenség valóban ott volt. Főcím után Nora Godric utolsó szavai miatt búsul, Salome zökkenti ki a merengésből, egy bizonyos Cavanaugh tábornok érkezik hamarosan. Salome érzi, hogy valami zavarja a lányt, aki Russellre hivatkozik, de a főnéni szerint Russel lényegtelen szereplő, Lilith tervére kell koncentrálniuk. Ők ketten vezetik majd a világot a pusztulásba, és uralkodnak az emberek fölött. Nora egy csókkal bizonyítja, hogy hisz a tervben, majd lelép megkeresni a többi kollégát, de valójában más tervei vannak.

pic1.png

Jess is saját feje után megy, Bill telefonját akarja használni titokban, de a tulaj leleplezi. Jess csak Jasont akarja figyelmeztetni, Steve és Russell kint garázdálkodnak, nehogy a vacsorájuk legyen. Bill megvétózza, hiába dobja be Jess Sookie-t is, Billnek ő, illetve minden más ember már csak táplálék, hála Lilith tanainak. Jess végső elkeseredésében átváltoztatná Jasont, hisz a lilithizmus szerint vámpírnak lenni dicsőség, ráadásul szereti Jasont így az örökkévalóságig együtt lehetnek. Sajnos Bill rájön, hogy utóda kamuzik és csak a srác bőrét mentené. Hívja két vámpír testőrét, vigyék el Jesst Bon Temps-ba, és Jason Stackhouse-ból legyen vámpír, a Compton-vérvonal és a kancellári példamutatás függ ettől. Erik feldúltan járkál a szobájában, hozzá érkezik meg a még feldúltabb Nora. A két lökött észhez tért, békülős szex közben kiötlik a szökési tervüket. Tündérklubban az emberkereskedelem a téma, Sookie fél, Jason szerint baromság, mindenesetre Sookie marad a klubban nappalra, Jason megy Andy mellé vámpírtámadásokról kutatni.

pic2.png

A Hatóság vendége, az emberi tábornok végre megérkezett, kezdődhet az egyeztetés. A vendégnek feltűnik Roman hiánya, sőt más személyi változással is szembe kell néznie, miután Bill és Erik beszóltak neki. A tábornok ideges, 20 éve dolgoztak együtt Romannal a közös együttélésen, Roman most sehol, kint vámpírok robbantgatnak, a Pentagon ezért kész lenne háborút indítani a vérszívók ellen. A kancellárok végre kinyögik, hogy Roman a kormányváltás miatt nincs a helyén, mostantól Lilith tanait fogják követni a vámpírok, a tábornok lesz szíves a helyes útra lépni. Viszont a tábornoknak is van ütőkártyája, egy videó, amelyben Russell és Steve falatozik a Gamma Kappa Tau kollégiumban, ahol 22 embert öltek meg, a videó másolata nyilvánosságra fog kerülni, ha vele történik valami. Nagy balhé lehet ebből, mert az emberek úgy tudják, hogy a pszichopata Russell halott. Kancellárok ezt nem veszik be, a tábornok biztosítja őket, komoly a dolog, az emberek nem ültek tétlenül, készek harcolni a vámpírok ellen, vannak fegyvereik, amelyek meglephetik a vérszívókat. Tábornok távozni akar, Erik az ajtóban töri ki az ember nyakát.

pic3.png

Jason előbb hazahajtott, ott viszont a zavart Jess és az őrzői várják. Jess megpróbálja elküldeni a két marcona tagot, de ők követik a parancsot, maradnak. Jess így előttük kezd el mesélni a bizalomról, meg a közösen átélt kalandokról, mennyire összekovácsolta ez őket. Jason pont az ellenkezőjét gondolja, minden, amit közösen tettek csak kárt okozott. A kopasz testőrnek kezd elege lenni a parttalan dumából, ha Jess nem szívja ki a srác vérét, majd ő megteszi. Jason egy szót sem ért ebből, Jess egy gyors „Bízz bennem!” után ráveti magát Jason nyakára. Vámpírjainknál teljes pánik, a csapat egyik fele örül a tábornok halálának, a másik fele Eriket rúgná seggbe. Erik jóvátételként mindenkit megbűvölne, aki tud a videóról, Nora lelkesen támogatja, ő a vezérkart fogja felkeresni. Salome beleegyezik a tűzoltásba, Billnek gyanús a szitu, katonákat kér melléjük, ő pedig elintézi a tábornok kíséretét.

pic4.png

Jesst és Jasont már temetik a testőrök, Jess bocsánatkérést suttog Jasonnek, mennyivel jobb lesz majd vámpírként neki. A testőrök egy pillanatra elbambulnak, Jess felkelti Jasont, aki lelövi a két vámpírt. Jess próbál bocsánatot kérni tőle, Jason nem is akarja hallani, de mivel Jess a "Russell Edgington felfalná Sookie-t" tervről is beszámol, Jason Sookie-t választja, Jess egyedül marad. A Fangtasiában Pam és Tara a halott seriff után takarítanak. Pam a Hatóság miatt aggódik, egy seriff megölése súlyos bűn náluk. Tara nem törődik a Hatósággal, így Pam parancsba adja, hogy nem beszélhet a férfi haláláról. Jess is megérkezik, menedéket kér Pamtől, az ára Erik holléte. Erik jelenleg egy kocsiban ül Norával és egy kereszteződésnél legyilkolják a kíséretüket. Nora megtagadja Lilithet, Erik mosolyog és elrepülnek. Mickey és Minnie, vagyis Sam és Luna egér is rájönnek, hogy a vámpír-főhadiszálláson vannak, Emma közelében.

pic5.png

Tündérklubban Sookie-t bemutatják a legeslegidősebb tündérnek, aki egy kissé defektes. A kor és a túl sok dimenzióban való gondolkodás megviselte a hölgyet. A Vénből sikerült annyit kihúzni, hogy Kesha többé-kevésbé jó énekesnő, Sookie-ra nehéz és sötét idők várnak, és megőrül Russell Edgington nevétől, mert kora reggel, Jason a szívástól kábán végre megérkezett és beszámolhatott Jess infóiról. A Merlotte’s-ban is beindul az élet, Andy kapja meg a kaját Holly-tól, extraként a nő gyerekei is eljöttek bocsánatot kérni. Kissé bunkó a stílusuk, de a semminél ez is több Andynek és mint férfi a férfiaknak megígéri, hogy a lehető legtökéletesebb udvarlója lesz az anyjuknak. Meztelen felsőtestű Alcide vágja a fát, apu issza a sört, vendégük egy régi falkatag, figyelmeztetni jött a kitagadott farkasokat. Egyre több a bébivámpír a környéken, sok a támadás, csak óvatosan. Apu jól leoltja, van néhány cucc ami megvédi őket, faszi sértetten elmegy. Utolsó jó tanácsa Alcide-nak, hogy ne legyen olyan mint az apja. Aput egyébként sikkasztásért tagadták ki, a fia és a falka is békén hagyhatja.

pic6.png

Tündérklubban válságtanács van, Sookie belefáradt a harcba, ő bizony kemény csaj, kész megküzdeni Russell-lel, a Vén is áldását adja a tervre. Négyszemközt Jason is a támadásra szavaz, sőt ő maga ölné meg az ellenséget. Merlotte’s-ban Andy a tökéletes kapcsolat receptjét tudja meg Arlene&Terry-től: bizalom, hűség, őszinteség, mert bármikor jöhet egy kósza iraki szellem és tönkretehet mindent. Az idillbe csak a tündér Maurella rondít bele, a kis hármas döbbenten tudja meg, hogy Maurella bizony terhes. Privátban a tündérke emlékezteti az apukát, hogy megesküdött a fényre, védje meg a szerelmük gyümölcsét a bajtól. A Fangtasia pincéjének biztonságában Jess számol be Bill és a többi vallási fanatikus hülyeségeiről. Pam nem jópofizik többet a csajokkal, miután elmagyarázta a fészek-viselkedés pszichológiáját. Jess észrevette, hogy Taranak tetszik Pam, de a néger lány túl gyorsan és határozottan tagadja ezt, a csajos csacsogás végén kiegyeznek abban, hogy lehet barinők lesznek. Az este is elérkezett, Tara már a pult mögött méri a sört, mikor betoppan a vörös hajú kancellár asszony és az utódja felől érdeklődik, ő volt a seriff. Tara nem beszélhet, Pam magára vállalja a gyilkosságát, le is tartóztatják érte. A kancellár nem csak Pamet viszi magával, Jess is a foglya lesz, apu már keresi.

pic7.png

Apuka a központban ismét Lilith-tel társalog, ismét ő lenne a kiválasztott, igyon a véréből. Bill boldogan térdel istennője előtt, ám Lilith eltűnik, de a vére ottmarad Bill száján. Alcide és apu magányos estéjüket kezdenék, mikor néhány újszülött, ám annál lelkesebb vámpír törne be hozzájuk. A vámpírok lelépnek, Alcide utánuk megy, igaz apu hagyná a francba a vérszívókat. Jason őrködik Sookie házánál, Russell és Steve látogatja meg, és egy kis bűvölés után Jason elcsacsogja, hol bujkál Sookie a tündérekkel. Alcide a szomszéd lakókocsi tulaját menti meg a vámpíroktól, apuban is feléledt a lelkiismeret, mert segít a kölykének. Mickey és Minnie a Hatóság börtönrészlegén kószál, mikor meghallják a kis Emma ugatását. Mikor visszaváltoznak emberré, az emberrabok megijednek a furáktól. Jön két őr, akik azt hiszik, hogy megszöktek, visszazárnák őket, érkezik egy harmadik, aki Compton kancellár reggelijét kéreti. Sam önként jelentkezik. Compton kancellár Lilith szentélyébe tart, ott viszont a néger kollégája imádkozik Lilith-hez és közli, hogy kiválasztott lett. Ez nem tartott sokáig, mert Bill lekapja fejét, eggyel kevesebb a konkurencia. Jess és Pam is megérkezett, Pam a börtönébe tartva találkozik Sammel, aki a segítségét kéri Emma-ügyben, de Pamet tovább taszigálják a cellája felé.

pic8.png

Jess végre Bill elé állhat, aki dühös, mert utóda nem teljesítette a parancsait. Megerősítésként kap egy pofont is, ne szórakozzon egy kiválasztottal. Lilith eközben Salome-nak jelenik meg és neki susogja el, hogy kiválasztotta. Russell és Steve Jason vezetésével megérkeztek a Tündérklub mezejére, nem látnak semmit, csak a tündérillatot érzik. Tündérkéink a rejtekükből figyelik a két vámpírt, Russell Jason elfogyasztásával fenyegetőzik, ha nem jönnek elő. A Vén egymaga megy ki Russellhez, Steve lelkesen vetné rá magát, de a Vén a fényével messzire taszítja őt. Russell lesz a célpont, de ő Jasont használja pajzsként, így a srác repül el. A Vénnek nem ez volt a terve, de bármit is szeretett volna, Russell mögé kerül és kiszívja a csodás tündérvért. A Vén halott, Russell látja Tündérklubot, igazi svédasztal várja őt.

pic9.png

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.07.16. 10:10:20

Ez egy újabb jó rész volt, bár Bill karaktere annyira idegesítő, amennyire csak lehet.

Sunavadász · http://napisuna.blog.hu 2013.07.16. 13:09:51

Ne aggódj, Vámpír-Bill rendet rak, ahol kell :)
süti beállítások módosítása