Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x09 - Everybody Wants to Rule the World

2013. július 01. 13:00 - Szencsike

Vámpírközpontban kezdünk, a híradó a houstoni TB gyár megsemmisüléséről számol be, vámpírjaink saját dicsőségükben fürödve készülnek elfogyasztani az asztalra kiterített véráldozatukat. Elmondják Lilith-hez az áldást, fogpasztamosoly Steve Newlin gyerekes imáját Russel lelkesedése tetőzi be. Salome inkább a hivatalos szavakkal szentesíti az evést, jó étvágyat. Főcím után a kis infós csaj készülne távozni a központból, de a rendszer megtagadja a kilépést, sajnos még nem tisztázták a vádak alól, így alsóbb biztonsági kategóriába tartozik. Kisvártatva Erik kapja el a lányt, mindkettejük közös érdeke, hogy kijussanak, de problémás lehet Erik segítsége.

pic1.png

Lafayette ismét szellemet idéz Sookie fürdőszobájában, Warlow nyomait kellene felfedezni, de sem Warlow, sem más szellem nincs a közelben. Szellemek nélkül van idejük kitárgyalni Tarát, aki semmilyen módon nem akar velük kommunikálni, de legalább jól van. Viszont Lafayette meghall valakit, a Nagyit. A legnormálisabb Stackhouse szerint a nyomot, amit Sookie keres, az ágya alatt találja. Ott egy doboz van, családi iratokkal, gyerekrajzokkal és újságkivágásokkal. Eközben Jess a rendőrségen szenved, senki nem akarja elhinni, hogy Hoyt nem Obamás. Jason is megérkezik, erre a kis időre félreteszik az ellenségeskedést, de Jess sehogy sem érzi, hol lehet Hoyt. Szegény srácot épp egy disznófarmon cipeli valaki. Sam és Luna tovább folytatják parttalan vitájukat, mennyire árt Lunának, hogy bűnözőket üldöz. Igaz, legalább kimondják a szeretleket is, de attól még Luna ép és egészségesnek gondolja magát ahhoz, hogy tovább segítsen.

pic2.png

Terry és Arlene az iraki szellemasszony ítéletén veszekszik, Arlene a családjukat félti, Terry a lelkiismerete szerint akar cselekedni és tisztességes harcban kíván Patrickkel harcolni. Mert így helyes, és Terry mindezt a családjukért teszi. A Fangtasiában Pam is a híreket nézi, a készletek fogyóban, a vámpírok felvásárolnak minden elérhető véritalt. Tara is tartalékolna maguknak, de Pam a nyugalom biztosítása miatt a TB további felszolgálására utasítja, mert így legalább nem az emberi vendégek vére hullik. Tara vágja, hogy Erik miatt aggódik, Pam szépen és nőiesen melegebb éghajlatra küldi őt, majd Tara távozása után Erik és az ő közös fotóját nézi. Vikingvámpírunk Bill eszére próbál hatni, teljesen megőrült, mióta a politikusok társaságában mozog. Bill nem érzi magát őrültnek, ő kezd rátalálni az útra, de nem tudja még, hogy kiben bízhat. Erik beavatja a szökési tervbe, mivel Bill Salome csókosa lett, ahhoz hogy kijussanak, el kellene lopni a nő vérét.

pic3.png

Sookie és Lafayette a dobozt nézik át, az egyik legérdekesebb találat Jason bizonyítványa, egy darab négyes van benne, a nagyi bekereteztette. Lafayette-nek feltűnik, hogy Dearborne seriff felesége is tanította Jasont, neki illetve az összes tanárnőnek a kedvence volt a srác. Sookie az egyik újságcikkeben felfedezi Dearborne seriff nevét, ő volt az aki megtalálta a szüleik holttestét. Talán tud valamit. A rendőrségen vége lett Jess kihallgatásának, buzog benne a tettvágy, meg akarja ő is találni Hoytot, de Jason leinti, menjen haza, amúgy is nemsokára pirkad, egy szénné égett vámpírnak nincsen sok haszna. Andy a kollégákkal a nyomokat nézik át, találtak egy honlapot, amit az Obamások készítettek, különleges lényektől mentes Amerikát akarnak. Egy videóban vámpírt is égetnek, az Obamások a nagy örömködés közepette valami Sárkányt éltetnek. Talán a fogoly tudja, ki lehet az a Sárkány, de az Obamás inkább a fiatalkori sérelmeit zúdítja Andyre és Jasonre, amit veréssel jutalmaznak.

pic4.png

Alcide szülővárosa, Jackson felé tart, flashbackel egyet. Tinikorában járunk, Alcide apja még falkavezér volt és a falka fontosságát hangsúlyozza az ifjaknak. Ott van a fiatal és normális Debbie Pelt is, ifjú szerelmesek még, a falka az életük. Sookie Bud Dearborne-nál üldögél, az öreg zsaru a mosolygós bevezető csevej után egyre pofátlanabbul oktatja ki vendégét. Akkoriban nem tudták, hogy vámpírok léteznek, így a szülők halálát vízbefúlásnak és krokodiloknak tudták be. Sookie sok vámpírt ismer, biztos szörnyű lehet, hogy minden családtagját ők ölték meg. Ezt Sookie kikéri magának, mert a nagyit például egy vámpírgyűlölő sorozatgyilkos intézte el, Bud szerint nézőpont kérdése és egyre idegesebb lesz. Sookie gondolatolvas, Bud is tudja, hirtelen fontos lesz, hogy Sookie igya az italát. Sookie véletlenül kiönti, rákérdez Warlow-ra, de ez zsákutca, az ex-seriff nem tud semmiről. Sookie bocsánatot kér, de ekkor hátulról leüti Bud tenyeres-talpas barátnője.

pic5.png

Andy sajtótájékoztat, szokásos hülye kérdések után Andynek sikerül megszabadulnia tőlük, de Sam és Luna párosát nem tudja lerázni magáról. Ők találtak újabb nyomot, disznószar nyomait szagolták ki a pincében. Andy köszöni, de nem kér a segítségükből, ne avatkozzanak bele. Samék viszont önállósítják magukat. Arlene a Merlotte’s kinyitásához készül, de pechjére Patricket találja ott, a túsza lesz a nő. Sookie egy disznóólban tér magához, a szomszéd karámban Hoyt fekszik kiütve. Sookie a tündérerejét hívná segítségül, de fénye berozsdált, egyik Obamás fogva tartója meg röhögve üdvözli őt. Andy és Jason még a honlapot nézik, a gyanúsítottjaikról sem tudnak összehozni épkézláb bizonyítékot, így megy az önsajnálat ezerrel. Jason rossz, nagyon rossz legjobb barát, Andy meg nyakába kapott egy kibogozhatatlan ügyet, nála rosszabb seriffje nem volt a városnak. Andy inkább visszatér a videókhoz, egyikben ismerős dolgot fedeznek fel: Bud Dearborne visszavonulásakor kapott ajándékcsizmája. Bud is Obamás, ő a Sárkány. Sam és Luna légy képében kihallgatja a két lüke rendőrt.

pic6.png

Bud is üdvözli Sookiet, az öreg nem tudja, hogy Sookie semmiről sem tud, így lényegében bevallja a lánynak, hogy a vámpírok már sok fejfájást okoztak neki mialatt rendőr volt, sok megoldatlan ügyet hagyott hátra miattuk. Sok vér szárad a term. felettiek kezén, ártatlanok vére. Monológját a nagydarab barátnője folytatja, háború van készülőben az emberek és term. felettiek között, tétje az emberi faj túlélése. Budnak megesik a lányon a szíve, ő elengedné, de barinője őt is a halottak között akarja látni, hiszen aki gondolatokban olvas, energiát lő ki, plusz vámpírokkal haverkodik, jó ember nem lehet. Hoyt dettó, hiszen nem állt át a jó oldalra. Bud meg fogja védeni az embereket, de a saját elképzelései szerint. Barinője pedig az újjáépített világról fantáziál, ahol csak és kizárólag az emberekért létezik a törvény. Sookie elképed, mekkora utálat van a nőben, hát beveti képességeit, a ducijucit a férje egy alakváltóért hagyta el. Bud kioktatja Sookiet, ez a nő az ő szívszerelme, a megye legjobb néptáncosa és a beceneve Sárkány, majd megitatja Sookieval a nyugtatós üdítőt.

pic7.png

Andy és Jason megérkeznek Bud lakásához, ami üres, Jason megtalálja Bud feleségének a fényképét, a hölgy családi tulajdona volt egy disznófarm, nem messze a várostól, Andy összerakja a puzzlet a fejében. Merlott’sban kezdődik a katonák harca,Terry fegyvertelenül lép a bárba. Megy az alkudozás, kinek az élete fontosabb és miért, de valakinek így is, úgy is meg kell halnia. Terry kész feláldozni magát, Arlene azonban átveszi az irányítást, egy kést döf Patrickbe, aki nem hal meg ettől, de Terry letámadhatja a volt bajtársat. A verekedés szünetében, sajnos Patrick fölénye a biztos, ismét Arlene a főszerepben, az elejtett pisztolyt Patrick fejéhez tartja. Vámpírközpontban Nora ismét Lilith-hez imádkozik, Erik ismét megpróbál rá hatni. Nora mindent alárendelt a vallásos hitének, kettős játékot űzött, de Lilith mindenért kárpótolta. Úgy látszik Eriket meggyőzték Nora szavai, ő is beállt a hívők sorába.

pic8.png

Bill Salome ágyában heverészik, a nő egy kis tánccal szórakoztatja ágyastársát, természetesen a tervszövögetés sem maradhat el. Ők ketten lesznek a vámpírok lelki vezetői meg a többi blabla, lényeg, hogy Bill először Sookiet haluzza a nő helyébe, majd utána Lilith dominálja kicsit a férfit, majd ismét Salome, és Bill rájön, hogy kiszívta Salome Lilith-tel dúsított vérét. A malacfarmon készül a videó az ember és félember áldozatokról, disznók általi halált terveznek Sookie – Hoyt párosnak, a malacok Hoythoz érnek el, Sookie-t a malacból visszaváltozott Sam menti meg, Sárkánydrága elsőként húzott el a tetthelyről. Szuperzsaruk is megjöttek, csetepaté vége, de Bud még Samre támad, Andy lelövi exfőnökét. Sookie is éledezik, Hoyt még a malacok között fekszik és eszméletlen. Sárkánydrágát egy német juhászból visszaváltozott Luna kapja el, és minden dühét beleadja a nő verésébe.

pic9.png

Terryéknél patthelyzet, Patrick a földön, Terry fülébe Arlen susogja a halálos ítéletet. Terry fejében az iraki nő átka jár, a nő megjelenik a bárban, tulajdonképpen ő csak a helyes cselekedetre kéri Terryt, így Patrick két golyóval a fejében búcsúzik az élettől. Az iraki nő leveszi az átkot, a tűzszellem elviszi Patrick testét, aki után csak egy vértócsa marad. A Fangtasiában a TB készletek ugyanúgy fogynak, mint Tara türelme. Az igazi bajt viszont Pam fedezi fel, új seriff érkezett Erik helyére és volt pofája elfoglalni a viking régi trónját is a színpadon. Pamet egy ütéssel téríti észhez, a vendégeket pedig egy kis embervér ivászatra hívja meg. Malacfarmon a maradványok takarítása zajlik, Hoyt kórházban Jasonnal, Sookiet Andy szállítja haza, Sam megfosztja Andyt a legrosszabb zsaru címtől, mert Bud lett a győztese a kategóriának. Sam és Emma a nagyihoz készül, hazahozzák Emmát.

pic10.png

Russel és Steve randiznak, vérfarkasitatásra jöttek, Russel szerint a V-függő farkasok kiváló háziállatok. Steve-nek sosem volt kisállata, Russel viszont kész megadni neki mindent. A vérfarkasok Alcide volt falkája, új falkavezért kell ünnepelni, amihez Russel a vérét adja ajándékba. Itt van a komor arcú Martha nagyi is, karjában a kis farkas Emmával, Russel kiválasztotta kedvesének a kis kedvencet, nagyi tehetetlen. Alcide is megérkezett, apuhoz tért vissza, kitaszított lett ő is, folytatván a családi hagyományt. Sookie otthon nézi a híreket, újabb TB gyárakat romboltak le, Claude és a többi tündér rokon jönnek beteglátogatóba. Ők tudják, hogy minden a vámpírok műve, a világuralmat akarják. Vámpírközpont, Nora lelkes, Erik lelkes, szép az élet, ha Lilith áldása kísér. Eriknek azonban más tervei vannak: az infós csaj már várja őket egy adag ezüstszérummal, Erik Norába döfi, de sajnos a szökési kísérlet csak kísérlet marad, mert lebuknak. Salome és a fegyveresek már várják őket, Bill lebuktatta az árulókat.

Címkék: true blood 18+
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.07.01. 13:45:31

Egy újabb jó rész volt. Itt már eléggé felpörgött az egész. Csak ezt az Ifrites vonalat volt fölösleges több számon keresztül húzni-vonni.
süti beállítások módosítása