Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 1x10 - Representative Brody

2013. április 29. 09:00 - AaannnaaA

Saul eligazítást tart kollégáinak, a szaúdi diplomatáról beszél, akit összefüggésbe hoztak Tom Walkerrel. Végre megtudjuk a teljes nevét: Mansour Al-Zahrani. Teljes megfigyelés alatt áll most már egy hete, eléggé sokat tudnak az életéről, és természetesen van büdös zoknija a szennyesben. Kettő is: az egyik az, hogy 750 ezer dolláros adóssága van, ami a fizetéséhez képest meglehetősen magas, a másik ennél jóval húzósabb, diplomatánk ugyanis meleg (három feleség és tíz gyerek ide vagy oda). Bezony. Saul szerint ez a két információ elég ahhoz, hogy a férfit rávegyék annak elrebegésére, hol van Tom Walker, és mit tervez. Az együttműködésre kényszerítés előkészületeként Carrie elmegy a Market Security nevű bankba, ahol Zahrani adósságát kezelik, és felkéri őket az együttműködésre.

1.jpg

Erről többet most nem tudunk meg, kiccsalád otthonába tesszük át a székhelyünket, Brody épp újságot olvas reggel – Walden alelnök nyilatkozatát a folytatódó, terrorizmus elleni háborúról. Kicsit feszült lesz tőle, fel is ugrik menten. Ekkor szúrja ki, hogy számára ismeretlen, fekete autó érkezik a ház elé, majd mögé is, benne több emberrel. Kiszállnak, és már kopogtatnak is az ajtón. Hősünk nem tudom, mire számít, de ahogy elnézem harcra, kicsit meghúzza a vállát, megmozgatja a fejét, szóval rákészül – az előző részhez hasonlóan engem megint elönt a John Reese fíling, de most nem lesz verekedés. Miért is? Mert fekete öltönyös, napszemüveges ügynökök jöttek a titkosszolgálattól, hogy leellenőrizzék a házat, mielőtt a nagygórét beengedik. Brodynak leesik az álla, személyesen Walden alelnök trappol be a nappalija közepére.

Ha már erre jár, megkérdi, hogy Tom Walker tényleg olyan jó mesterlövész? Nyilván a seggét félti. Brody bólint. Oké, de igazából nem ezért jöttem, hanem mert Johnson képviselő a szexbotránya miatt hamarosan lemond, és felkérnélek, hogy indulj helyette. Brody jól adja a meglepettet, akinek még soha a fejében sem fordult meg hasonló, és igent mond azzal, hogy előbb az asszonyt kell rábeszélni. Oké, mondja az alelnök, és kíséretével együtt távozik. Amikor hősünk egyedül marad, meglehetősen ádáz fejet vág. Hm.

2.jpg

Eközben David és Saul a külügyminisztérium egy munkatársával vitatkozik arról, hogy a külügy szerint Zahrani diplomáciai mentességet élvez, így a CIA-nak nincs joga őt sarokba szorítani a feltételezett információért. A két férfi azonban ezt más szemszögből nézi, és nem feltétlenül finom szavakkal a külügyes értésére adják, hogy az akciót mindenképpen végre fogják hajtani – becserkészik a szaúdit információt remélve. Carrie is itt van, ő hozza a külügyes tudomására az akció részleteit: Zahranit ebédidejében akarják a bankba csalni, kész tények elé állítani (márminthogy tudnak a viselt dolgairól), aztán majd alakul. Azt remélik átáll, és a CIA-nak dolgozik ezentúl. Nos, meglátjuk.

Miután a külügyes dühösen elüget, David szőkénkre osztja Zahrani majdani kihallgatójának szerepét, ez Saul szerint is jó ötlet. Amikor Saul és Carrie maguk maradnak, a férfi megmutatja az irathalmot, amit a nőnek át kell tanulmányoznia azért, hogy sikeresen szorongathassa meg a diplomatát. Carrie munkához lát.

Jessicát látjuk hazaérkezni bevásárlásból, rögtön észreveszi, hogy valami történt Brodyval. Férje elmeséli a kapott ajánlatot, de anyus rohadtul nem lelkes. Mert a sajtó nem fog megelégedni a hős katona mosolyával, mélyebbre fog ásni, és akkor kiderülhetnek olyan dolgok, amiknek inkább nem kellene. Az, hogy ő és Mike viszonyt folytatott, vagy az, hogy Brody megdugta Carrie-t. Brodyval együtt egy pillanatra én is meghökkenek, ezek szerint anyusnak elég éles szeme van; nemcsak a férje kilengését, de a kilengés tárgyát is felismerte. A férfi bólint, de nincs is mit tagadnia – amikor anyus elüget, látszik az arcán némi elismerés felesége éles szemének.

3.jpg

Carrie este otthon Virgil társaságában magolja Zahrani személyes adatait. Izgalmas esti programját egy hívás szakítja félbe: Brody keresi, személyesen szeretne találkozni, még ma. Carrie kicsit döbbent, kicsit izgatott lesz, de rááll a találkozóra. Azonban nem ma, mert halaszthatatlan dolga van (készülni a diplomatával való másnapi szájkaratéra, ugye), holnap este annál inkább ráér – és igen, Brody átjöhet hozzá, majd elküldi a címét sms-ben. Jó.

Másnap Carrie és Saul a bankban várja Zahranit (úgy nézem, mintha a tetőtérben lennének: hatalmas nyitott, de üres tér, üvegablak mindenütt), a lift mellett két megtermett ügynök áll, egy asztal van bekészítve két székkel és egy borítékkal (gondolom abban vannak a terhelő fotók a férfiról). Carrie ideges, de Saul biztatja, hogy jól fogja csinálni.

4.jpg

Egy (edző?)terembe nézünk át, ahol Mike egymaga dobál kosárra, és ahova Brody érkezik lelkizni egy kört egykori barátjához. Na, ez érdekes beszélgetés lesz. Inkább Brody beszél, elmondja, hogy képviselőnek kérték fel, de Jessica nem akarja, hogy elvállalja. Azért nem, amik kiderülhetnek – ez mondjuk jogos, ugye. Brody nem haragszik amúgy, hogy Mike kezelgette az asszonyt, hiszen úgy tudták, ő halott. Szóval ha már ilyen jóban van a feleségével, legyen szíves beszéljen vele, hogy Jessica egyezzen bele a képviselőségbe. Mike rábólint. Brody távozóban még annyit mond, hogy köszöni a férfinak, hogy vigyázott a gyerekeire. Mike képe egyre jobban megnyúlik, én meg kíváncsi lennék Brody lóbőrének vastagságára, hogy ezt fapofával végig tudta mondani.

5.jpg

Visszatérünk szőkénkhez, Mansour Al-Zahrani megérkezett. Egy banktisztviselő kíséri fel lifttel, az a duma, hogy a hitelének kiváltását beszélik meg. Azonban amikor belép, és meglátja Saulékat, plusz a megtermett ügynököket, gyorsan levágja, hogy a CIA-val áll szemben. Rögtön a diplomáciai mentessége mögé bújna, de Carrie csak annyit kér, nézzen meg néhány fotót. Zahrani persze kíváncsi, és a fotókhoz lép, utána már nem nagyon kell győzködni, hogy üljön az asztalhoz kicsit beszélgetni. Carrie az anyagi helyzetét vázolja, azt feszegeti, hogy többet költ a bevételeinél, hogyan tudja finanszírozni mindezt? Tudnak arról, hogy többször is Svájcban járt, ahol legutóbb borítékot vett át egy bizonyos Faraz Sabbaq nevű férfitól, aki Abu Nazir ismert futára, szóval nem nagyon tud mit tagadni, inkább működjön együtt, különben a feleségei, gyerekei, munkatársai stb. tudomást szereznek a homoszexualitásáról.

A férfi beint, a feleségei amúgy is mindent tudnak, mert ő igenis szeret faszt szopni, úgyhogy nincs mivel zsarolni, szóval viszlát – azzal feláll, és az ajtóhoz indul (Zahrani a monológját egyszerűen annyira rohadt jól adja elő, hogy kétszer kellett visszatekernem, nem hittem a szememnek). Carrie totál ledöbben, de szerencsére időben kapcsol: ha homoszexualitásával nem lehet megfogni a szaúdit, akkor a család lesz a gyenge pont. A férfi kedvenc lányáról beszél, akinek rengeteg lehetősége van ebben az országban, viszont ha diplomatánk nem működik együtt, akkor kiutasítják a családját, lánya pedig mehet vissza az arabokhoz talpig bebugyolálva, másodrendű állampolgárként élni. Ez hat, Zahrani megrendülten kullog vissza az asztalhoz.

Carrie kérdéseire elismeri, hogy Abu Nazirnak dolgozik, hogy ismeri Tom Walkert, de arról nem tud nyilatkozni, hogy mi Walker megbízatása, vagy Nazir terve. Azt tudja elmondani, hogyan lép kapcsolatba Walkerrel: egy, a saját lánya által készített rajzot tesz ki a háza ablakába, és másnap délben egy nyilvános parkban találkoznak. Nos, akkor leszel szíves ma kirakni a rajzot, és holnap találkozni Walkerrel, hogy mi is ott lehessünk, utasítja Saul. És nekem az miért jó?, kérdi Zahrani. Mert békén hagyunk, hiszen már nekünk dolgozol, jön a felelet.

6.jpg

Anyus este vacsorát készít, amikor csengetnek: Mike áll az ajtóban. Nem akar bejönni, a küszöbről ugatja el amiért jött. Miért is? Hát mert Brody megkérte, hogy beszéljen Jessica lelkére a képviselőséggel kapcsolatban. Az asszony azonban berág, hogy Mike Brody kérésére azonnal ugrott (és nem magától jött), úgyhogy a küszöbön hagyja a meglepett Mike-ot, és visszamegy a házba.

Eközben Carrie Brodyt várja: lágy zene, pia (kaja nuku), és némi smink társaságában. A férfi azonban nem kér italt, nem dugni jött, hanem arról beszélgetni, vajon Carrie elmondta-e valakinek a közösen eltöltött hétvégéjüket? Szőkénknek megnyúlik az ábrázata, de nemet int. Brody elmondja, hogy felkérték képviselőnek, így a sajtót érdekelheti a múltja, úgyhogy a nő lesz szíves kettejükről nem beszélni nyilvánosan. Amikor Carrie bólint, Brody már el is köszön. Szőkénk megrendülten és némileg megszégyenülten marad magára, aztán dühösen kihajítja a bort – a várva-várt este ezzel kukázva.

Saul is egyedül molyol az irodában este, kajával szöszmötöl az asztalánál, és igen, kés híján vonalzóval keni a mogyoróvajat a kekszre. Leleményes férfiak, baszki.

7.jpg

7.1.jpg

Másnap aztán a gyerekrajz kint figyel diplomatánk ablakában, szóval találkozó lesz ma délben, és egyben CIA akció, ugye. Zahrani távozik a házából, Virgil követi autóval, benne egy fedélzeti kamera, így egyértelműen lehet látni, mit csinál, merre megy a szaúdi. Az irodában műveleti csoport állt fel az alkalomra, David itt van. Saul úgy nézem, egy, a tér közelében lévő irodaházban rendezkedett be embereivel, innen figyeli az akciót – a téren pedig Carrie van odalent, és még vagy tizenöt ügynök. Sőt, az egyik tetőn mesterlövész figyel.

Zahrani megérkezik a térre, a szökőkútnál várja Walkert, aki meg is jelenik. Carrie szúrja ki, de nem biztos benne, hogy ő az, mert a férfi lehajtott fejjel jön, csöves cuccban, táskával a kezében. Kétségbeesetten próbálják beazonosítani a férfit, mielőtt kivonják a forgalomból, de nincs egyértelmű válasz: bőrszín, testmagasság, fizikum stimmel, de az arca nem látható. Szőkénk fejében megszólal a vészcsengő, mert a férfinak a bal kezében van a táska, Walker azonban jobb kezes. Eközben a tag Zahrani mellé ér. Carrie érzi, hogy gáz van, ezért rohanni kezd feléjük, azonban egy hatalmas robbanás megállítja, mi pedig azt is látjuk, hogy Tom Walker robbantotta fel „hasonmása” kezében a táskát, egy közeli épületből figyelve. Hatalmas a káosz, egy forgalmas téren történt mindez, sebesültek mindenütt, köztük Carrie is. Bassza meg!!!

8.jpg

Anyus az eseményekről a tv-ből értesül, a hírekben nézi mindezt, mi is onnan tudjuk meg, hogy öt áldozat van és egy csomó sérült. Brody próbálja nyugtatni, aztán a gyerekek után néz. Előtte még megkérdi feleségét, hogy változott-e a véleménye ura politikai szándékait illetőleg, és „igen” a válasz, lehet menni politikuskodni. Aztán már csak a bejelentést látjuk: az alelnök a Brody házaspár társaságában tájékoztatja a sajtót a férj politikai szerepvállalásáról.

9.jpg

Carrie a kórházban már jobban van (agyrázkódással megúszta a robbanást), tv-ben nézi a bejelentést. Saul látogatja meg, elmondja, hogy a robbantó kilétét már ismerik, persze, hogy nem Walker volt az, hanem olyan férfira bízta, akit egy hajléktalanszállón ismert meg. Nyilván a tagnak fogalma sem volt, hogy mi a pontos küldetése pár dolcsiért. Carrie azt kérdi, vajon Walker honnan tudhatta, hogy várják őt, és megelőző intézkedést kell tennie? Saul szerint ez csak úgy lehetséges, hogy Abu Nazirnak beépített embere van a kormányban, aki nemcsak Walkert figyelmeztette most, de korábban Faiselnek is szólt, hogy figyelik a reptér melletti házát, sőt még korábban borotvapengét adott Afsal Hamidnak. Ugyehogyugye.

Címkék: Homeland
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.07.18. 12:54:59

amíg a 2. évad kezdését várom a RTL2-n, újranézem az első utsó részeit
egyúttal jelentkezem a leleményes férfiak halmazba, mert én a mogyoróvajat szintén kés nélkül kenem: a kekszet egyenesen bedugom az üvegbe :)

AaannnaaA 2014.07.18. 13:00:48

@Gabba: :D
Én is várom a kezdést, épp az 5. rész hogyvótja készül. Még nem tudok pontos start időpontot. Te láttál már ajánlót, vagy bármit, amiből esetleg következtetni lehet rá?

Gabba 2014.07.18. 13:41:32

@AaannnaaA: nem, csak bizakodom, hogy az első évad ismétlése után kezdik, ez a rész most kedden volt

AaannnaaA 2014.07.18. 13:45:30

@Gabba: Jah, véletlenül pont belefutottam. Ha valóban rögtön utána kezdik, akkor számításaim szerint 08.12-én lesz az S02E01 (lévén, hogy az S01E12-t tavaly ketté vették). Aztán ki tudja... Nemsokára úgyis kiderül :P
süti beállítások módosítása