Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x20 - A kis hal meg a nagy hal

2013. február 19. 11:00 - AaannnaaA

Szakítunk a hagyományokkal, múltba pillantással kezdjük a részt. 2010 van, John még CIA dolgozó. Kara, a társa, épp kihallgat egy fazont, John egy másik helyiségben monitoron figyeli. Itt nem öltönyben van, hanem testhez álló pólóban feszít, ez is szuperül áll neki, csak mondom. De ha már úgy adódott, hogy épp egyedül van, kihasználja a helyzetet. Szétszedi a telefonját, kikapja a sim kártyát, és beteszi a saját privátját. Van is egy üzenete. Lehallgatja, és megdöbben, mert Jessica kereste, egykori szerelmetes kedvese. John azonnal visszahívja. Jessica épp egy autóban ül, beszélni kezdenek. Valami baj van, nagyon el van kenődve. Egy barát hangját akarta hallani. John rögtön a férjét kérdi, de nem ő a probléma. De hogy mi, azt nem mondja el. John kéri, hogy várja meg, 24 óra alatt odaér. Oké.

1.jpg

A kövi képeken már a jelent látjuk. Este van, John és Carter egy bárban beszélgetnek. Illetve leginkább Carter beszél. A bizalomról meg a közös munkáról. Meg hogy többet akar tudni. John rögtön rávágja, hogy munka az éppen akad, és az egyik vendég felé int. Egy férfi az, egy nőt ölelget. És? És a nő nem a barátnője. Az épp most ront be az ajtón, totál begőzölve. Egy lövést hallunk, aztán már csak azt látjuk, hogy Carter lenyomja a nőt, John pedig a bárszéken ülve vigyorog. Közös munkát akartál, nem? A kis hamis. Főncsi már hívja is, hogy ugye megoldotta az ügyet, mert új szám érkezett. Közben Fuszkót látjuk, épp kihallgatásra hoztak hozzá egy tagot. Az csak pislog, ugyan mit akarnak tőle? Mindjárt megtudja. Korrupt főrendőr bá" lép be, akit a 9. részben, amikor Cartert védte, John meglóbált a tetőről. Ja, a neve Lynch. És, hogy mit akar? Hát pénzt a hr-nek. A tag szerint ő csak a maffiának fizet, rendőröknek nem. Hja, változnak az idők. Fuszkó elég kelletlen arccal nézi végig a jelenetet. Főnöke utasítja, hogy menjen a taggal a pénzükért.

2.jpg

John visszaért az irodába. Főncsi szerint Carter gyanakszik Fuszkóra, talán közölni kellene vele, hogy Fuszkó az utasításukra dolgozik a hr-nek. John szerint még nem kellene elmondaniuk. De nézzük végre az új számot. A neve Tommy Clay. Fiatal férfi, 10 éve házas, van egy 9 éves fia. Pénz- és értékszállító egy cégnél, tehát nyilván rablást terveznek ellene. John feladata beépülni a csapatába. Ami egy sofőrből és Tommyból áll, John pedig a betanításra váró újonc szerepét kapja.

Reggel van, John felöltötte a céges gúnyát. Csini. Ha már erre jár, hátul a kocsi aljára helyez egy kamerát, ami a mögöttük lévő autók rendszámait veszi, Főncsi meg majd csekkolja azokat. Tommy és John a raktérben ülnek, tőlük elválasztva a vezetőfülkében Murray, a sofőr. Tommy lelkesen oktatja Johnt, zöldfülűnek gondolja. John amikor egy pillanatra egyedül marad, közli Főncsivel, hogy a két tag totál amatőr. Ha komoly támadás várható, nagy szarban vagyunk. Főncsi átnézi az eddig lekapott rendszámokat, és persze van olyan, ami többször előfordult a nap folyamán. Hirtelen a sofőr támadást jelent. John stukkert ránt, és fut egy kört a kocsi körül. Sehol senki. Végül kivágódik a raktér ajtaja, és Tommy néz ki rajta egy bohócálarcban. Ez a hülye újoncok szívatása, lefotózzák John meglepett fejét.

3.jpg

Ismét 2010-ben járunk. Kara kijön a vallatóból. Már majdnem megtörte a tagot. Show érkezik, és közli, hogy nem kell folytatni a vallatást, azonnal új melóra kell indulni. Kínába. John közbeszól, hogy ő nem tud menni, sürgős családi vészhelyzet van. Neked nincs családod, vágja vissza Snow. Akkor előlép a társa, aki vele jött, és aki nem más mint Alicia Corwin. Beszarok. Elmondja a feladatot. Valaki a Pentagonból eladott egy forráskódot tartalmazó laptopot a kínaiaknak. Vissza kell szerezni azt a laptopot mindenáron. Johnéknak Ordosba kell tehát menniük, ez egy település Kínában. Pontosabban egy szellemváros, nincsenek lakói. 2 hetük van, hogy az ügyet elintézzék. Ja, és nagyon óvatosan kell bánni a laptoppal. Továbbá semmilyen kommunikációs eszközt nem vihetnek a közelébe, a városon kívül kell hagyniuk még a mobiljukat is. Útra fel. Snow elcsípi Johnt, hogy ha vége a küldetésnek, lője le Karát, mert átállt az ellenséghez. Johnnak azért erre felszalad a szemöldöke. Hívja Jessicát, gondolom azzal, hogy nem tud menni, de csak a rögzítőt hallja. Én meg kutya legyek, ha ennek az egésznek nincs köze "a gép"-hez, Főncsi találmányához. Na, majd kiderül.

4.jpg

2012 van ismét. Iroda, másnap reggel, John melóba készülődik. Főncsi már tudja a mai átvevőhelyeket, már csak azt kell kideríteni, hol mit vesz fel a csipet-csapat, és akkor valószínűsíthető a támadás is. Carter még nem szólt vissza a kocsi rendszámáról, ami tegnap követte Johnékat. Johnnak hívása van Fuszkótól. Eléggé elkeseredett a drága, mert pitláker emberekkel kell meccselnie pitláker pénzekért. Elias lesittelésével ugyanis a hr-nek kiesett egy jelentős pénzforrása, és most minden fillérnek utána mennek. John szerint viszont muszáj infót gyűjteni, hogy kivághassák az alma rohadt részét. Fuszkó a lényegre tér: mi legyen a pénzzel, amit eközben kapok? Engem az nem érdekel, válaszol John. Fuszkó rögtön vidámabb. John elindul a melóba, közben Carter hívja. Szerinte a képek, amik a rendszámokról készültek, pont úgy néznek ki, mintha egy rendőrségi megfigyelővel készültek volna. Csak nem az én kocsimról szedted le, John fiam? Nem, nem a tiédről. Carternek infója van, a gyanús rendszám tulaja ugyanis egy öregember. Annak viszont van egy nemrég szabadult bűnöző unokaöccse, annak meg egy cimborája. Ők lesznek a rablójelöltek.

5.jpg

John megérkezik egy kávézóba, kollégái már itt vannak. Vidám ugratás kezdődik, nagyon jókedvűek. Jön a pincérnő, hogy felvegye a rendelésüket. Murray látja, hogy a lánynak szép új karkötője van, rögtön az új pasijával ugratja. Úgy látszik ez lehet a kollégák törzshelye, ismernek mindenkit. Johnra is átragad a jókedv. Elindulnak melózni. Főncsi közben folyamatosan beszél Johnhoz, mondja épp melyik állomás jön, és mit vesznek fel. A harmadikhoz érnek, ott platinát vesznek fel. Méghozzá 30 kilót, aminek az értéke 1,5 dollár. Itt lesz tehát a támadás. De nem történik semmi. Főncsi értetlenkedik. Ebben a pillanatban hatalmas robbanás rázza meg a furgont, ami lendületből az oldalára vágódik. John tér először magához. Látja, hogy két tag folyamatosan lövi a kocsit. Tommy is magához tér, de John figyelmezteti, maradjon a furgonban. John kimászik az oldalára borult furgonból. Egy támadót vállon lő, majd a másikat is. Már épp fellélegezne, amikor újabb lövés dördül. Nem tudni honnan jön, csak Johnt látjuk összeesni. Aztán az ő szemével látjuk a folytatást. Összeesik Murray, őt is lelőtték. Előlép a lövöldöző, Tommy az. Még belelő egyet Murraybe a mellénye mellett, összenyalábolja a két sérült támadót, majd velük együtt távozik. Főncsi szólongatja Johnt, de ő már nem képes válaszolni, lassan elsötétül minden. Sűrűbben szórom a bazmegeket, mint a pápa az áldást húsvétkor az erkélyéről.

6.jpg

Vissza a múltba, 2010, Kína, Ordos. Kara és John indul be városba, kísérőik kinn maradnak, ők pedig leadják nekik a mobiljukat. Kapnak helyette fényrakétát, azzal jelezzenek, ha mehet értük a helikopter. 72 órájuk van a feladatra. Az egész város üres. Bent elérik a céljukat. Itt vannak emberek, de már mindenki halott. Szabályos mészárlás lehetett, az emberek halomra lőve. Többet most nem tudunk meg, végre visszatérünk a jelenbe.

John magához tér. Gott sei dank! Kórházban van. Még épp látja a szomszéd ágyon Murrayt meghalni. Főncsi szólongatja a fülesén, de még nem tud válaszolni. Kiszedi az infúzióját, és felül. Carter lép hozzá. A drága!! Johnt támogatni kell, kint a folyosón ülnek le. John kivan, mert nem jött rá, hogy Tommy nem áldozat, hanem az elkövető volt. Viszont biztosan van társa, és orgazdára is szüksége lesz az áru elpasszolásához, így még elcsíphető. Cartert Főncsi hívja, kihangosítja a telefonját. Főncsi küldte őt, mert a kórházig követte John mobilját, de aggódott, hogy nem kap választ. Tényleg aggódik, látszik rajta. Hát igen, saját tapasztalatból tudom, hogy arra az emberre számíthatsz igazán, aki akkor is hajlandó a kezedet fogni, ha kórházi ágyon fekszel. Na haladjunk. Főncsi beszámol, hogy megnézte a furgon kamerájának felvételét, és Tommynak volt egy másik mobilja, arról üzent a baleset előtt, nyilván a társainak. John indul, hogy megállítsa.

7.jpg

Fuszkót látjuk, egy padról figyeli a fiát, amint az a többiekkel játszik. Korrupt Lynch barátunk teszi le mellé a seggét. Feladat van, Fuszkó, el kell valamiért menned. Részletek később. Carter az őrsön Tommy nejét hallgatja ki. Ő nem tud semmiről. Pedig a lakásukban még egy gyémánt karkötő dobozát is megtalálták, Tommy néhány nappal ezelőtti egyik szállítmányából hiányzik. Az asszony csak les. Carter itt jön rá, hogy a Tommy a karkötőt nem a feleségének szánta, szeretője van. Főncsit hívja a hírrel, de ő már megelőzte. Tommyék törzshelyén ül a kávézóban, épp a kedves pincérlány szolgálja ki. Akinek van ugye az új karkötője, reggel láttuk. És aki ezek szerint Tommy szeretője. A neve Ashley. Főncsi klónozza a mobilját. Rögtön látja, hogy több hívása volt nemrég egy olyan számról, ami még nincs a telefonjába mentve. Tommy lesz az. Ezt már Johnnak mondja, aki az irodában van. Épp öltözik, egy villanásra látjuk a vállát, azt lőtte meg Tommy. Jókora kötés díszeleg rajta. Főncsi egy kamu üzenetet küld a számra, amiről gyanítja, hogy Tommyé. Az üzenetben egy kémprogram van, ha megnyitja, be tudják mérni majd a helyét. Beesteledett, megvan Tommy búvóhelye, egy motelben. John odamegy, de már csak Tommy két halott társát találja meg, akik a rablásban segédkezhet. Nincs lehetősége sokat mélázni rajta, mert az ajtó felől zajt hall. Odalép, még időben, hogy be tudja rántani az érkezőt. Fuszkó az.

8.jpg

A továbbiakat most nem tudjuk meg, nézzük előbb a 2010-es események folytatását. John és Kara az udvaron talált holtesteket nézik. John észreveszi, hogy az egyik még él. Kara ért kínaiul, és szót vált vele. Kérdi mi történt? A tag elmondja, hogy jöttek, és elvitték. Mégis mit? A Gépet. John kérdi, hogy mit mondott, de Kara hazudik Johnnak, majd lelövi a tagot, biztos ami biztos. Bemennek az épületbe. Itt is szétlőtt holttestek hevernek mindenfelé. Mintha profi ügynökök vagy zsoldosok hajtották volna végre. Ahogy beljebb lépnek, olyan az egész mint egy nagy szerverszoba. Hatalmas gépek, majd végre megpillantják a laptopot. Ezért jöhettek. De aki megölte ezt a rengeteg embert, miért hagyta itt? Csak találgatnak. John mindenesetre magához veszi a laptopot. Most már csak az estét kell megvárniuk, hogy értük jöjjenek.

Visszatérünk a jelenbe, a motelba. John kérdi Fuszkótól, miért van itt? A hr küldte, Tommyval kellett volna találkoznia. A hr is kapna a zsákmányból. A rablást a hr szervezte meg, ők biztosították hozzá az embereket. John szerint csak annyi a gond, hogy Tommy lelépett, a haverjai viszont itt vannak, holtan. Fuszkó kiakad. Ha nem viszi el a hr-nek a részüket, azt fogják gondolni, hogy ő nyúlt le mindent, és akkor neki nagyon rossz lesz. Kéri Johnt, hogy segítsen. Segíts magadon, fiam, jön a válasz, erre Fuszkó dühösen elcsörtet.

9.jpg

Főncsi közli Johnnal, hogy sajna nem tudja, hova lett Tommy, a mobilját nem vitte magával, nyilván szerez egy másikat. Viszont Főncsi Ashleyt, a szeretőt is figyeli, és ő épp most vett magának bőröndöket. Le akarnak lépni. John a lány után indul, addig Főncsi próbálja megtalálni Tommyt.

Fuszkó már a főgórénak meséli, hogy se pénz, se paripa. Akarom mondani platina. Lynch persze nem hisz neki, szerinte Fuszkó mohó lett, és mindent megtartott magának. Némi szájkaraté után Lynch úgy dönt, át kell nézni a helyeket, ahol a platinát elpasszolhatják. Fuszkó javasolja, hogy menjenek kétfelé, úgy gyorsabb, de Lynch beint: nem. Fuszkón akarja tartani a szemét. Eközben Ashley végzett a melóban. Beszáll a kocsijába, de John ül a másik ülésen. Tommyról kérdezi, de a lány nem tud semmit. Krokodilkönnyek. Már pár órája találkozniuk kellett volna, tehát vagy történt a pasival valami, vagy őt is átverte. John otthagyja. Főncsi hívja Johnt, megtalálta Tommy új mobilját, és egy hangüzenetet is rajta. Eszerint egy boxteremben kell találkoznia valakivel, John ügessen oda. Főncsi pedig küldje oda Cartert erősítésnek. Oké. Főncsi telefonál, de Carter rávágja a telefont, mert az őrs folyosóján elébe toppan Snow ügynök és csicskása. Aki végre bemutatkozik, a neve Evans.

10.jpg

Carter kérdi őket, mit akarnak tőle. Snow tud arról, hogy nemrég (a 18. részben) beszélt Donnelly ügynökkel az FBI-tól, aki a John ellen nyomozó csapatot irányítja. Snow utasítja Cartert, hogy ne beszéljen többé Donnellyvel. Carter visszakérdez, hogy mégis mitől fél a CIA, ha az FBI elkapja Johnt, ugyan mit mondhat nekik? Nem kap választ, csak fenyegetőzést, hogy elkapják Johnt, és addig se beszéljen Donnellyvel. Carter csak les. Főncsi persze az egész beszélgetést végighallgatta. Szól Johnnak, hogy ne számítson Cartere, mert a CIA szorongatja. John közben odaér a boxterembe. Itt találja Tommyt, úgyhogy megküldi pár ütéssel. A platinát kéri. Némi szócséplés következik. Tommy megindokolja a tolvajlást: eddig mások pénzét szállította, ő is akart a jóból. Nem tudnak tovább beszélgetni, mert megjött Ashley, aki fegyvert fog Johnra. Hááát, John elsőre totál rosszul mérte fel a csajt.

11.jpg

De most nézzünk vissza 2010-be. John és Kara még a helyszínen vannak, a földön ülve kajálnak, és beszélgetnek. Kara szerint eljárt felettük az idő, a meló lényegi részét a gépek vették át, úgy mint műholdak, drónok stb. John ezzel nem ért egyet. Mindegy, besötétedett, indulni kell. Kara magához veszi a laptopot, és kiáll az udvarra, hogy a fényjelzőket kiszórja. Amíg hátat fordít, John a fegyveréért nyúl. A továbbiakat nem tudjuk meg, ismét 2012 van. Nagyon ugrálós rész lett ez, he.

Főncsi Fuszkót hívja, hogy John bajban van, de Fuszkó épp a főgóréval ül egy autóban, így leteszi a telefont. Tommy időközben megkötözte Johnt. John folyamatosan beszél, Tommyt figyelmét akarja elterelni. A beszélgetésnek vége szakad, mert Ashley lazán lelövi a szeretőjét. John most hozzá beszél: rossz emberekkel üzletelsz, te is áldozat leszel. Kiszúrja, hogy a lány most ölt először embert, és győzködi, hogy másodszorra nem fog menni. Mázlija van, a csaj nem lő. Inkább felnyalábolja a platinát, és lelép. Még a kijáratig sem jut el, egy lövés dördül, ő pedig elnyúlik a padlón. Már látjuk, Lynch és Fuszkó jött. A főnök lőtt, jó hidegvérű az ipse. Lynch felfedezi, hogy itt nemcsak platina van, hanem John is megkötözve. Rögtön felismeri, és azonnal ütni kezdi. Fuszkó szól rá, hogy hagyja békén, menniük kell. Hát, ha sietni kell, akkor nem játszadozom, mondja Lynch, és fegyvert ránt. Fuszkó sem rest, hátulról gyorsan a főnökébe durrant. Közben elgondolkodom, hogy már lassan felidézni sem bírom, hányszor mentette meg John és Fuszkó egymás életét (na jó, azt számolás nélkül is tudom, hogy John vezet), ehhez képest időnként mégis erősen hasonlítanak egy kutya-macska párosra. Mindenesetre Fuszkó közli, a keletkezett hullahalmot majd ő elrendezi, úgyis Ashley fegyverével lőtte le Lynchet, úgy fog majd kinézni, hogy a góré szúrta el. A kis rafkós.

12.jpg

Utoljára ugrunk vissza a múltba, hogy megnézhessük az ordosi eset végét. Johnt látjuk, amint meggondolta magát, és nem lövi le Karát. Azt gyanítjuk, meg akarná beszélni vele az ügyet, de nem tud hozzákezdeni, mert Kara hátrafordul, és vállon lövi Johnt. Sajnálja, de azért tette, mert John átállt az ellenséghez. Erre ő nevetni kezd. Nekem is ezt mondák rólad. John rájött, hogy bárki küldte őket ide, nem visszavinni akarta a gépet, hanem megsemmisíteni. És azt is, aki tudomást szerzett róla. Vagyis őket. Kara pedig a fényjelzőkkel épp most jelezte nekik a helyzetüket. Kara döbbenten elfordul, John ezt kihasználva elfut. Aztán látjuk, ahogy a helikopterről bemérik a fényjelzők helyét, a következő pillanatban pedig már robbantanak is. John fut elfele, sebesült ugyan, de él.

13.jpg

Vissza a jövőbe. John az irodában, Főncsivel az eseten tanakodnak. Mert hát megmentették majd elvesztették Tommyt, aki megérdemelte a sorsát. Volt egyáltalán értelme az egésznek? Költői a kérdés. Ezután Snow-ék beszélgetését halljuk. Nyomot találtak, ami Johnhoz vezet. Amikor mint sérült CIA ügynök elmenekült Ordosból, valaki segített neki, akit most megtaláltak, és vallott. Az is kiderült, van egy titkos bankszámlája, amiről pénzt vettek le egy helyi szállodával szembeni automatánál. Tehát a szállodában lakik. Snow és Evans megügetnek. Belopóznak a szobába, de senki nincs itt. Illetve mégis, ugyanis mindkét ügynök kap egy lövést. Snow csak megsebesült, a tettes előlép, mert beszélni akar vele. Kara Stanton az.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lambofangirl 2013.02.19. 18:57:41

szia
folytatod a második évaddal is? :)

AaannnaaA 2013.02.19. 19:49:49

@lambofangirl: Szia!
Naná :)
03.24-én, vasárnap kezd a Viasaton, gondolom a hogyvótot sixx kedd reggelre fogja rakni, mint ezt az évadot.
Szeretettel várlak!

lambofangirl 2013.02.20. 19:35:50

Komoly??? Ezt nem is tudtam na akkor ezt felírjuk a naptárba :))
Minden hv-t olvadtam, nagyon jók csak így tovább! ;) (Egyébként én is Anna vok :)

lambofangirl 2013.02.20. 19:38:58

Most látom hogy a Homeland hv-t is te írod, SZUPI :))

AaannnaaA 2013.02.20. 19:47:48

@lambofangirl: Kedves Keresztnévrokonom! :) Köszönöm a pozitív kritikát. Már féltem, hogy ezt itt maximum én olvasom vissza kedd reggelenként. :))
Örülök, hogy hasznos információval szolgálhattam az új évad vonatkozásában.
A sorozatjunkie.hu oldalon minden reggel van hírblokk, ott fenn vannak az aktuális magyar sorozat- illetve évadpremier dátumok.
Jó olvasgatást a Homeland hogyvótnál is!

Segna 2013.06.26. 18:39:39

Ennek nem volt magyar felírtja, és az én angolommal... hát a HAwaii Five-0 még megy, de itt kell a technical assistant így köszi a hv-t! ;-))
süti beállítások módosítása