Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x08 (spanyol LOST)

2012. december 23. 11:00 - Sigismundus

Az elmúlt részek rengeteg sok izgalma után ideje egy kis lazításnak. Már abban az értelemben hogy ebben a részben nem sok minden történik, ami előrevinné a történetet. Viszont lesz sok szorongás, elfojtás, amik – valahogy érthető – hogy egy nyugisabb időszakban felszínre merülnek. Ulissesel kezdünk, aki szomorúan lesi a tengert. Fater kérdi, mi a baj, hát tele van a hócipője mindennel. Nosza fiam, ússzál egyet, kitisztulsz. Úgy is lesz, Uli látványosat ugrik, felsőtestet villantva. Elsőtiszt és Buborék csak nézik nézik, elismerően, míg le nem kezd úszni a térképről. Na itt aggódás kezdődik, Julian utána is ugrik, és úszik, az helyett hogy csónakért kiáltana.

Clipboard 208 06 (9).jpg

Nincs amúgy baja bájgunárnak, úszás közben képek villantak be neki, Ainoáról, ahogy ölelték egymást, ahogy megütötte véletlen, meg ahogy beszéltek egymással. Aztán sellő képében meg is jelenik Ainoa, közli hogy a hajón nem lehetnek boldogok, de kövesse őt a víz alá, ott igen. Így is lesz, mire apja odatempózik, már nincs a srác a víz felszínén. A vége persze csak az hogy kimentik és kiköpetik vele az elnyelt tengervizet. Buborék nem is érti, hogy bírta ki bájgunár ennyi ideig a víz alatt. Az ő 4 perce után már a fejében volt a buborék.

Más lelkek is szenvednek, most hogy épp nincs semmi vészhelyzet, Palomares zokog a kabinjában. Csak a Kapitánynak hajlandó elmondani, úgy érzi elárult mindent amiben eddig hít, Istent, barátot, barátnőt. Jó Montrero nem menti fel. Miután Uli magához tért, apja kivallatja. Hát az a srác baja, hogy nem tudta leállítani magát, mikor félholtra verte Gamboát. Pedig nem gyilkos ő. És mégis meg akarta ölni a másikat. Hát ettől akadt ki kissé a jó lélek.

Clipboard 208 06 (1).jpg

Közben mert nagy az unalom zsibvásárt rendeznek, megunt holmikat cserélgetve. Közben a csajok holmi erotikus álmokon vihognak 20-tól 40 évesig. A pálmát Julia viszi el, a Kapitányról álmodott, köntösben, ez visz mindent. Szerencsére sokat nem kell ezt hallgatni, lesz azért érdekes is.

Clipboard 208 06 (2).jpg

Piti alkuszik egy régi filmtekercsre, 'Estrela Polar 1940', Buborék találta a 31-es kabinban. De mielőtt fizetne érte gatyákkal, látni is kell mit vesz, nem igaz? Így is lesz, Piti+Vilma, meg Ramiro+félkegyelmü mozizni kezdenek. Semmi érdekes sokáig, Zuniga kapitány mászkál a fedélzeten, kezet fog tudósfejü emberekkel, és átadja a hajó makettjét. Unalmas, a diákoknak ís, így Palomaresről dumálgatnak, hogy mi baja, majd elmondja, ők nem rohannak hozzá. Izgalmassá válik a film hirtelen, amikor egy fotóhoz felsorakozott tudósok közül lelőnek kettőt... Ja és itt szakad el a film éppen.

Clipboard 208 06 (3).jpg

Mivel Uliba nem sikerül lelket verni, apja leviszi az Orvosiba. Na ha gyilkos vagy, most megfojthatod! Persze nem gyilkos, nem fojtja meg. Mikor egyedül marad Gamboával, az hirtelen magához tér hogy kigúnyolja. Kapitánynak sincsen nyugta, kabinjában a Nőegylet két tagja, Salome és Ainoa várja. És közlik hogy harmadik nőtársuk Julia lelki jólétének érdekében ezt a köntöst kell viselnie előtte. Azt a köntöst amelyet az amúgy konzervatívan ruházkodó Montrero se viselne. Kapitány így felkel, és kimegy a Fedélzetre körülnézni, nem jön-e egy óriáspolip, vagy gigameduza. Egyik se, így megpróbáltatásai (és a mieink is) nem érnek véget.

Clipboard 208 06 (5).jpg

Kint a Fedélzeten amúgy a diákok megtalálják a lövések rég befestett-betömött nyomait a kabinfalban. Szóval nem trükkfelvétel, tényleg megöltek itt több embert, 70 éve. Jön Buborék, megjavította a filmet. Orvosiban közben Uli bocsánatot kér, nem akarta így elverni. Mert járomcsonttörés, kis agyrázkódás, szembevérzés, az azért lett. Borostás kineveti, ezt nem bájgunár érdeme, hisz a múltkor kiderült, nem erősebb nála. Leveri a srácot bármikor ha akarja. De most nem akarta, sőt hagyta magát, mert Ainoa nézte őket. Márpedig a lány gyűlöli az erőszakot, így egyenlők lettek a szemében.. Bravado Gamboa. Nem vagyok a sorozatokban-főgonoszokat-kritikátlanul-imádók szektájának tagja, de ez megint szép volt.

Clipboard 208 06 (6).jpg

Salome és Ainoa újabb Kapitányellenes akcióra készülnek. Útközben felfedezik Palomarest, aki egy szerelőaknában kezénél fogva kikötötte magát vezeklésül. Nem sikerül lebeszélni a folytatásról, így rácsukják az ajtót, s mennek tovább. Az akciójuk abból áll, míg Montrero tusol, ellopják ruháit és az összes törülközőt, csak azt a bizonyos köntöst hagyva hátra.

Clipboard 208 06 (7).jpg

Filmnézés, még durvább képek, valami katonaruhás alakok fojtogatták Zunigát, kerestek valamit. De úgy tünik sikertelenül. Nosza, a csapat felkerekedik, előhívják a másik tekercs filmet is, mert van még egy. Palomares megpróbáltatásai nem érnek véget. Mert most Buborék nyit rá és elmeséli neki Szent Simeon történetét. Aki 40 évig élt magányosan a sivatagban vezekelve. Ami biztos magasztos dolog volt, de hiányozhattak a barátai neki, véli félkegyelmű. Aztán továbbtrappol a filmelőhívókhoz, folytatni a dolgok helyrehozását. Csak úgy, látszólag futólag megemlíti, hogy papocska kínozza magát, mert azt hiszi, elárulta a barátait.

Clipboard 208 06 (8).jpg

Kapitány közben megfürdött és tényleg nem tud mást magára venni mint azt a köntöst. Már az egész hajó látta ebben, csak Julia elől menekül, épp Esmela kabinjába. A lányon amúgy alig van valami, de Kapitány azzal a kamu dumával marad, hogy ő most a lány szorongásairól szeretne beszélgetni. De csak benyit Julia is, akinek minden szorongása elmúlik egy pillanat alatt, sőt, mosolygós lesz a lelke, szép lesz a napja innetől. Majd mindketten otthagyják Esmelácskát, akinek kezd nagyon elege lenni a bábuszerepből.

Clipboard 208 06 (10).jpg

Másik lélek küzdelme is a végéhez ér. Piti dumálja le Palomarest a kötélről. Igaz azzal kezdi hogy tényleg nem volt szép Vilmának akkor vallani szerelmet amikor köztük hosszú idő után rendbe jöttek a dolgok. De papocska legalább egyenesen meglépte, amihez hülyegyereknek sok kör kellett, amigók ők, ölelkeznek hát. Harmadiknak csatlakozik Vilma is, szűzies gruppen.

Így az epizód egyetlen rejtélyének továbbkutatása Ramirora és Buborékra marad. A második filmen csak annyi van, az egykori Oktatóterem egyik ablakát letakarták a tudósok, vágtak egy kis rést és vártak hogy a nap besüssön. De ez a pont pont a kamerával szemben volt. A film amúgy megsemmisül, mert félkegyelmü izgalmában kimerevítette a képet. És ez nem DVD hanem 70 éves celluloidszalag volt. De megérte, mert rájött hogy ha a kelő nap pont 06:43kor besüt, akkor oda világít ahová a tudósok akarták.

Clipboard 208 06 (11).jpg

Hajnali 06:40. Gyűlnek az Oktatóban a kincskeresők, Palomares is csatlakozik, úgy tűnik minden rendben nála, minden a régi. Ablakok letakarva, lyuk vágva, de mivel nagyra sikeredett, egy üveggel szűkítik a fény sugarát. A Csudálatos Szponzorkóla üvege csodaszép, ezerszínű fényeket lövell ki, földöntúli, misztikus zene kíséretében. Percekig is eltart az áhítatos hangulat, míg a fénysugár megjelöli végre a keresett helyet a falban.

Clipboard 208 06 (12).jpg

Míg ez tart, Kapitány és Julia is kidumálják a köntös-dolgot, jó kis sztori volt, haha. Kincskeresők kibontották a falat, egy papírba csomagolt tárgy van ott, terjedelmes. De csalódást okoz, csupán a Sarkcsillagnak, az a bizonyos 1940-es makettje van benne. Diákok meg is unják, ennyi macera ezért? Irány a reggeli. De Buborék agya másként jár mint tudjuk. Figyelme ráterelődik a csomagolásra használt újságokra. És mit tesz isten, egy 1940-es klasszikus TinTin képregénybe csomagolták, nem véletlen nyilván.

Clipboard 208 06 (4).jpg

Ulisses is megnyugodni látszik. Úszik megint egy hatalmasat, majd bemegy az Orvosiba. De nem fojtogatni, vagy fenyegetőzni, nem, hanem megköszön valamit borostásnak. Majd minden kommentár nélkül távozik, Gamboa pedig nagyon értetlen arcot vág, ezzel nem tud mit kezdeni. Hát azt teszi bájgunár, hogy szerez egy diák-egyenöltönyt (alig fér bele kidolgozott felsőteste), s így jelentkezik Ainoánál. Mint új diák Ulisses Garmenida aki későn csatlakozott ugyan, de ezért szeretne hamar bevágódni, éspedig a kapitány lányánál. És sikerül is, megtör a jég, barátok lesznek, ami egy lépés előre.

Clipboard 208 06 (13).jpg

Julia az akinek megkeseredik a reggeli jó hangulata. Rányit Buborék boldogan és közli, tudja már mi az a részecskegyorsító. Egy T. S Walton nevü fickó találta fel, még régen, aki aztán a Sarkcsillag egyik 1940-es utasa lett. És elrejtette ennek térképét a hajómakettbe, amit aztán Buborék megtalált, de jó! És tudja-e doktornő, mi mindenre jó a gyorsító? Igen, doktornő tudja. Hadronokat ütköztetni, amiből létrejöhet az Isteni Részecske. Amiből bármit lehet csinálni. Vizet, uránt, bombát. Ha jól csinálják.

Címkék: el barco
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rio.pete 2012.12.28. 14:38:38

Köszi a hogyvoltokat, zseniálisak! :) Darálom a sorozatot, pont ennél a résznél hagytam abba. Már kis híján kaszáltam a túlzásba vitt romantika és a szereplők irracionális viselkedése miatt, de a második évad fényévekkel jobb, mint az első. Itt végre igazi konfliktusok vannak, nem pedig a korábban random bedobált, "minden részben más veszély" epizódok.

Egy dolgot nem értek: a békés reggelizés, lelkizés, ÁLLANDÓ TAKARÍTÁS helyett nem lenne célszerű, hogy ők, mint az emberiség utolsó életben maradt tagjai, mondjuk felszívjanak némi tudást a matrózkodásról, a hajó irányításáról, neadjisten ORVOSLÁSRÓL? Nem beszélve arról, hogy a raktérben ott van egy tonna föld és vetőmag, amihez eddig még kb. hozzá sem nyúltak.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.12.28. 20:58:31

@rio.pete: Üdv ! Köszönöm, örülök ha tetszik a hv, megküzdök vele rendesen :-)

Ami a második bekezdésben felvetett két dolgot illeti, nos épp jó helyen hagytad abba a darálást, csak ennyit mondanék.

rio.pete 2012.12.29. 11:15:11

@Sigismundus: nem bírtam magammal, mindjárt jön a 3x01 :)
süti beállítások módosítása