Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x20 – The Limey

2012. november 22. 15:00 - Zenóbia

Lepukkant Motel lepukkant szobájában egy kevésbé lepukkant női hullánk van, klassz rózsaszín bőrkabátban, meg egy fickónk is, aki él, szokatlan elemként. Ezerrel kutat, végül a bőrkabátba rejtve találja meg amit akart. Búcsú puszi után távozik, majdnem fellökve az ajtóban a takarítónőt. Kate és Lanie borozgatnak, lelki életet élnek, tegnap én is pont ezt csináltam, fáj is a fejem mint az állat. Kate érzi, hogy Castle távolodik mostanában, ami Lanie szerint érthető, nem várhatja örökké, hogy Kate rászánja magát az összeborulásra. Ők legalább megpróbálták Espoval, igaz, nem sikerült, de legalább már tudják, így továbbléphetnek. Okos gondolat. Kate megígéri, hogy elmondja Castle-nak, hogyan érez iránta, pontosabban elmondaná, ha Castle nem egy szőke nővel érkezne a gyilkosság helyszínére a piros Ferrarijával. Így szenvedhetnek még egy kicsit tovább, míg Castle előadja, hogy visszatért a macho énje. Castle Las Vegasban töltötte a hétvégét, ott sózták rá biztosan ezt a rettenetes kabátot, Jacindát visszafelé szedte fel. A minden rendben kérdésre egy lazánál is lazább sosem volt még jobb a válasz, ő tudja.

4x20_castle1.jpg

A hullánkat, Naomi Allent megfojtották, a fantomkép már készül a takarítónő segítségével. Ryan talál egy névjegyet, Naomi modell volt, New York és London között ingázott. A lány a jobbak közé tartozott, de az ügynökétől megtudjuk, hogy mostanában a megszokott munkák helyett inkább escort munkákat kért. A Londoniak szereztek is neki ilyen munkát, egy külföldi előkelőség partiján kellett megjelennie. Tőle is kérte, hogy juttassa be előző nap egy album megjelenésének bulijára, de nem voltak hozzá megfelelő kapcsolatai. Hát milyen ügynök az ilyen? A lány lakását is felforgatta a gyilkosa, valamit rohadtul meg akart találni. Viszont a fantomkép alapján felismerték egy környékbeli boltban, ahol bankkártyával fizetett a whiskeyért, ölés után whiskeyt kell inni, ez érthető. Colin Hunt, hű, nem is rossz, főleg egy szál törülközőben nem rossz. Amikor Beckett kérésére felteszi a kezeit, lehull az az egy szál türcsi is, de ezt mi már nem láthatjuk, gondolom ezt férfi nézőink kevésbé sajnálják. Colin felügyelő a Scotland Yardnál, így aztán mégsem ő a gyilkos, Kate meg mennyire aranyos már, mikor kikukkant Castle szeme elé tartott keze mögül.

Épp egy továbbképzésen vett részt Washingtonban, mikor Naomi pánikba esve felhívta, hogy segítsen rajta, mert bajban van. A lány apja, Terence volt az első társa, úgyhogy Naomi olyan volt neki, mintha a húga lett volna. Arra ő is rájött, hogy valamit nagyon kerestek a lánynál, és talált is a kabátjába rejtve egy üzenetet, de nem árulja el, hogy mi az, csak ha beveszik a nyomozásba. Kate rábólint, de engedélyt kér a Vaslady-től, hát az vicces lesz. Castle egy grizzly-hez hasonlítja a Lady-t, aki egy csapással le tud fejezni egy jávorszarvast. Colint bezzeg simán beveszi a grizzly, mert lenyűgöző pályafutása van, akkor már csak Castle marad, akit utálhat továbbra is. Lássuk azt az üzenetet, ami nem más, mint egy kulcs. Egy csomagmegőrző kulcsa lesz, Ryan mehet keresni a zárat amibe beleillik, ezzel ellesz egy darabig. Esposito szól, hogy Naomi mégis bejutott a tegnapi partira, de tízkor kihajították, mert összeveszett a házigazdával, aki nem más, mint Nicky Jay, a rapper. Olyannyira, hogy Nicky be is húzott neki egyet a paparazzik előtt. Castle boldogan átengedi a kihallgatás jogát Colinnak, ő úgyis megy ebédelni, már karol is bele a rá váró Jacindába. Beckett nem, és nem érti, marad a szemöldökráncolás.

4x20_castle2.jpg

Nicky azért zúzta le Naomit, mert a gizda picsa ráhajtott a pasijára, Biggie Slimre. Biggie Slim. Most erre mit mondjak? Nicky alibije maga Biggie Slim, aki igazolja is, egyben megosztja velünk, hogy balhé után legjobb a szex, na hajrá, ne hogyvoltot olvassatok, rohanjatok veszekedni, azonnal de rögtön! Naomi azt mondta neki, hogy valaki követte a buliba, de ő nem hitt neki, mert folyton a leghülyébb szövegekkel tapadnak rá a nők, hiszen ő a világ legsármosabbja. Képtelen vagyok ezzel vitába szállni. Lanie telefonál, hogy Naominak elroppantották a gégéjét, van részleges ujjlenyomat, de az csak ahhoz elég, hogy ha lesz egy gyanúsított, akkor össze lehessen hasonlítani. Colin kimegy telefonálni, addig Lanie újfent megpróbálja meggyőzni Beckettet, hogy ne várjon ítéletidőig, mert a fémkoporsókban is mind azt hitték, hogy van még idejük megenni száz gombóc fagyit is, aztán a végén mielőtt még belenyalhattak volna az elsőbe, a fejükre esett egy zongora. Ha így folytatom, bekerülök előbb-utóbb egy Coelho könyvbe, bár akkor lehet, hogy én magam rántanám a fejemre a zongorát. Colin nem is telefonált, csak nem bírta a halott Naomi látványát.

4x20_castle3.jpg

A lánynak volt egy szerelme, egy orvos, aki tavaly halt meg Afrikában, utána változott meg ennyire. Ryan végigpróbálta az összes zárat, és talált egy konditermet, ahol Naomi járt a halála estéjén, de csak három percet töltött bent, nem edzette túl magát. Az öltözőszekrényben hagyott nekik egy fényképet, a hátulján egy kóddal. A fénykép elemzésére már Castle is befut, az ebéd mennyei volt, pedig reméltük, hogy a torkukon akad a csirkecsont. A fényképen a pasas a brit konzulátus előtt álldogál, nézzük kik dolgoznak ott. Nigel Wyndham a mi emberünk, a brit konzulátus attaséja, ő felelős a napi ügyekért pénzügyi és logisztikai dolgokban. Az attasé úgy került ebbe a pozícióba, hogy jól házasodott, a feleség családja kellőképp befolyásos. Naomi a múlt héten együtt vacsorázott Nigellel, nem sokkal később pedig kihajították az irodájából, mert veszekedtek. Castle meséje szerint viszonyuk volt, de aztán Naomi többet akart, ami Nigel pozíciójának elvesztésével járt volna, amit nem hagyhatott. Colin szerint viszont Naomi nem az a fajta lány, de hát akkor miért tette a fotót a szekrénybe? Nigelnek diplomáciai mentessége van, mindaddig, míg nem lesz gyanúsítottja egy gyilkosságnak.

4x20_castle4.jpg

Meg kell szerezni az ujjlenyomatát, hogy összehasonlíthassák azzal, amit Lanie talált Naomi nyakán. Castle már jön is a tervvel, lerajzolta, de édes. Az attasé egy jól őrzött apartmanházban él, de ez nem lehet akadály egy ilyen fifikás írónak. Ryan virágkihordó fiú lesz, Espo csöves, ő meg Pókember, mert amíg a fiúk elterelik Nigel figyelmét, Ryan a virágaival, Espo meg a szagával, addig ő egy tornásszal leereszkedik a tetőről a lakásba, aki belefér egy sporttáskába. He? Itt kezdtem elveszíteni a fonalat, de nem baj, mert előbukkan Colin szmokingban, majd Kate is megjelenik fekete estélyiben, hát hű, az állak leesnek. Colin bejuttatja magukat egy brit konzulátuson rendezett partira, így nem lesz nehéz megszerezniük Nigel ujjlenyomatát. Remélem a tornászt még nem rakta bele Castle a sporttáskába, mert hosszú időre ott ragad, ha mégis. Colin maga James Bond, csak martini helyett pezsgőt iszik. Táncba viszi Kate-et, aki borzasztóan feszes, hát még akkor, mikor bókot is kap, hogy ő a leggyönyörűbb nő a teremben, de hát ha egyszer tényleg. Válaszd Colint, sokkal egyszerűbb lesz az élet!

4x20_castle5.jpg

Jól megy nekik együtt a tánc, elnézegetném őket még egy darabig, de megérkezett Nigel is, így akcióba lép Mr. és Mrs. Bond. Főleg Mrs. Bond, lecövekel Nigel mellett a bárnál, aki fél perc múlva már táncra is kéri. Nigel viszi magával a poharát, mekkora parasztság már egyébként táncolás közben egy pohár piát szorongatni a nő háta mögött. Kate meg is rója finoman, hogy ha annyira ellenállhatatlannak tartja, akkor ugyan miért nem szorongatja mindkét kezével. Nigel érti a célzást, a pohár egy arra haladó pincér tálcáján landol, akit Colin egyből üldözőbe vesz. De hiába tör át mindenkin, nem éri utol, inkább őt érik utol a biztonságiak, mivel akinek a nevével bejött a bálba, mégis megjelent, így már kettő Sir Alfred van a teremben. Hát ez kínos. Kate-et is felszólítják a biztonságiak a távozásra, aki azért még végső próbálkozásként egy kanál kaviárt próbál Nigel szájába tuszkolni, de az nem szereti. Azt hihetnénk, hogy ez már tuti bukta, de nem, mert Beckett zsebtolvajnak is jó lenne, az utolsó percben lenyúlta az attasé névjegykártya tartóját, ügyes. Az ujjlenyomatok persze nem egyeznek, hiába futtatták le vagy háromszor, így mégsem az attasé a gyilkos, a fenébe mondják Bondék. Castle ritka tenyérbemászó egyébként ebben a részben, most meg homármaradékot hoz Esponak, mert Jacinda nem ette meg mindet.

4x20_castle6.jpg

Megfejtette természetesen a fénykép hátulján levő kódot, pontosabban nem is ő, hanem Jacinda, mert a csodás homár és a még csodásabb bor között még erre is maradt idejük. A kód egy diplomáciai futárcsomagot jelöl, mire nem jó egy stewardess.  A számokból megállapítható, hogy mekkora volt a csomag, és hogy melyik légitársaság szállította. A csomagok engedélyét a konzulátoson pedig az attasénk írja alá, vajon mit akart kicsempészni? Beckett a konyhában próbálja elmagyarázni Castle-nak, hogy nem oszthat meg rendőrségi infókat kívülállókkal, akkor sem, ha nagyon jók az ágyban, de Castle nem érti, mert ők megoldották az ügyet nem úgy mint Beckették a bálon, ergo ők nyertek, és ez a lényeg. Oké, nem tudom, hogy más is ennyire utálja-e Castle-t ebben a részben mint én, de engem rettenetesen irritál, akármennyire is azért viselkedik így, mert meg van sértve. Megjött a menetlevél a reptérről, a csomagot egy éve szállították Ugandába, ahol Naomi barátját is megölték, nyilván nem véletlen. A csomag úgy száz kilós, tíz ilyen méretűt küldtek eddig Afrikába, épp most is várakozik egy a reptéren kiszállításra, nézzük meg mi van benne. Néznénk, ha nem lenne lehetetlen, mivel a rendőrség nem nyithat ki egy diplomáciai futárcsomagot.

4x20_castle7.jpg

Szerencsére Colin nem idevalósi rendőr, simán előadja a reptéren, hogy a belbiztonságtól van, így van két perce megtalálni a ládát, mielőtt lebukik is kirakják innen is. A pasi halálos, de tényleg, azt mondja a biztonsági őrnek, hogy látja ő, hogy buzgóbban végzi a munkáját, mint egy egylábú a bokázó versenyen. Ez mekkora! Éljen az angol humor, erről jut eszembe, tegnap megnéztük Az eltakarítónőt, kurva jó volt, a címe ellenére. A ládában rakéták, komolyodjunk meg. Naomi a barátja, Aiden Miller halálát próbálta felderíteni, aki Ugandában volt az Orvosok Határok Nélkül szervezettel, míg a gerillák le nem lőtték egy éve a helikopterét. A nyomozás ellenére sosem derült ki, honnan szereztek a gerillák rakétákat, na ezt most már legalább tudjuk. Nigelnek kellett, hogy legyen egy társa, mert ő nem az az elvégzem a piszkos munkát fajta, és mivel Naomi rájött, hogy kik csempészik a rakétákat, így valakinek csak meg kellett fojtania. És ki az aki benne van a sztoriban, de nem derült ki eddig, hogy mi volt a szerepe? Biggie Slim elé raknak egy képet, amin egy dzsipben ücsörögnek, és amit ő vett Nickynek.

4x20_castle8.jpg

Mielőtt Biggie Slim lett belőle, internetes vállalkozásai voltak, amik mind szépen be is csődöltek, az egyik miatt le is akarták csukni, de Nigel megvédte, vajon miért? A képen pedig, amit Naomi hagyott nekik a szekrényben, az attasé Biggie dzsipjéből száll ki a konzulátus előtt. Biggie unokatestvére a hadseregnél van, egy fegyverraktárban dolgozik, micsoda véletlen. Biggie rájött, hogy Naomi rájött, így aztán utána ment és kinyuvasztotta. Arról gőze sem volt, hogy Afrikába szállítanak, neki az egész csak a pénzről szólt. Kérdezzük meg az attasét, hogy neki miről szólt még az ügy, vagy inkább ne kérdezzük, csak bilincseljük meg fegyverkereskedelemért, és bűnrészességért Naomi halálában. Colin megnyugodhat végre. Kate nem megy vele búcsúitalt inni, pedig nem kéne ilyen gátlásosnak lennie, mert Castle viszont nagy ívben leszarja, hogy szeretne vele beszélni, megy Jacindához, aki vicces és nem túl bonyolult, ilyen is kell néha. Kate így aztán felhívja Colint, hogy mégis ráér arra az italra, mondjuk Colinnak nem lehet túl jó érzés a ló nincs szamár is jó titulus, de hát most ennyivel kell beérnie. Meg nekünk is.  

4x20_castle9.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.11.22. 19:39:02

1.) Az eltakarítónő zseniális film.
2.) Valamiért az írók úgy gondolták, hogy nagyobb lesz a dráma, ha Castle-ból egy seggfejet csinálnak. A dráma nem lett nagyobb, én viszont nem tudom elfelejteni, hogy egy seggfej.
3.) Az egyetlen mentségük, hogy ebben a részben Beckett-et is hasonló szellemi és érzelmi szintre süllyesztették, pont egymáshoz illenek. Az elején a Lanie beszélgetésnél azt hittem rosszul hallok. A végén pedig először az a bágyadt izé, hogy beszéljünk, ja nem ha nem érsz rá, akkor semmi gond, nekem sem fontos - teljes rosszindulattal éreztem azt, hogy úgy kell neked, ha csak ennyi telik.
4.) A telefonálást máig nem értem, de mivel - gondolom nem árulok el titkot vele - eddig soha többet szóba sem került, úgy döntöttem, nem bosszankodom Marlowe újabb karaktergyilkossági próbálkozásán. Merüljön feledésbe. Ellenkező esetben ugyanis azt kellene gondolnom, hogy MINDKETTŐJÜKNEK az a reakciója, ha úgy érzik, hogy a másikkal faséba kerültek, hogy a probléma tisztázása helyett keresnek egy könnyű dugást. Hurrá.

Zenóbia 2012.11.24. 19:20:01

@Neoprimitív: Ebben a részben én is végig azt kívántam, hogy Beckett lépjen le inkább Colinnal, mind sokkal jobban járnánk! :)

Neoprimitív 2012.11.24. 22:13:42

@Zenóbia: Nos, az egy érdekes 5. évadot eredményezett volna - feltéve persze, ha AM túléli a feldühödött Stanathan és Caskett rajongók támadásait. Az is igaz, hogy a Countown-ban már eljátszotta ezt és végül is abból sem tudott semmi épkézláb sztorit kihozni. Szóval sajnos Colinnal sem jártunk volna jobban.
süti beállítások módosítása