Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x06

2012. november 07. 15:00 - Segna

Ma bunyóval kezdünk, és megtudjuk, hogy a hasonló nem mindig vonzza a hasonlót valamint, hogy a férfiakat olyan felesleges eltiltani bármitől, mint a nőket az eltiltástól. Mellesleg kiderül, hogy a legveszélyesebbek a saját rokonaink.

01.jpg

 Jól indul a mai esténk, hisz ninjánkat félmeztelen látjuk, noha bokszoláshoz kötözött kezekkel. A botsáska alkatú osztja neki az észt, hogy hogyan kellene a bandázst feltenni. Ő is értetlen. Aztán egy kis önreklám az újonctól, hogy ő thai bokszolt, meg dzsiu-dzsicuzot. Ninjánk nem rezzen a burkolt ajánlatra, így a csaj az ajtóstul a házba metódust választva, lánctalpas széptevésbe kezd, hál’isten kevés sikerrel.

02.jpg

Aztán egy bágyadt kísérlet következik lebeszélésileg, hasonló eredménnyel. Mint lassan kiderül, valamiféle ketrecharcra van benevezve a főnök, egy nála másfél számmal nagyobb jobbára kopasz benga ellen. Ninjánk derekasan küzd, de maradjunk annyiban, hogy úgy tűnik, nagyon megverik.

És máris ugrunk, hogy 48 órával korábban… Békét, nyugalmat árasztó villa, trópusi idill, egy székhez kötözött és medencébe lökött hullával. …és Főcím! Valamiféle közparkban nyitunk, a ninjával és a Nagy Fehérrel, valamint Kensi Blye különleges ügynökkel az NCIS Los Angeles csapatából. Aki nem kap epeömlést az „angyalok városa kőkemény párosa” szlogentől és nézi a fent említett opuszt, az most crossovernek örvendezhet, mi többiek, akik szerint az NCIS Gibbs nélkül kutyagumit sem ér, mi csak felvont szemöldökkel várjuk a fejleményeket. A hölgyről hamarost kiderül, hogy a Nagy Fehér „tengerészhadnagya” akitől ő is szívességet kér, valamint, hogy hasonlít a második feleségére. Itt most csak az derül ki, hogy tud szájról olvasni, és tartozik a Nagy Fehérnek, valamint szereti a loco mokot. A kormányzói szobában készült titokzatos videó szájait olvassa. A néhai McGarrett szájából elhangzik a varázsszó, Shelburne, amitől a kormányzó és különösen Wo Fat ideges lesz.

03.jpg

McGarrettet elhívják a medencés fickóhoz. A helyszín zavaros, rablásnak néz ki, több hasonló is volt a szigeteken mostanság, de gyilkosság nélkül. Nyom a klóros víz miatt alig. Az áldozat nagymenő éttermes. Dannó már megint irigy. Aztán a kisded-vigasztaló vonalat viszi, mert az áldozat fia épp hazafelé tart az iskolából, a Haule meg elébe szalad, hogy megkímélje a látványtól. Az anyaszívű nőneműek nyugodtan sóhajtozhatnak…

A csapat közben a többi betöréssel közös pontokat keresi, és kiderül, hogy minden család étteremben volt előtte, és mindegyik kocsiját ugyanaz a parkoló-inas cég vitte el parkolni. Bakker, hogy abból lehet élni valahol, hogy autókat viszel el parkolni? Na, itt felkopna az álluk. Ki adja ki a kocsija kulcsát egy idegennek?! Itt olyan is volt, hogy azon a kulcs-csomón volt a lakáskulcs! Az inasokat lejárva négy gyanús lesz. A priuszos lakásán kulcs lenyomatok, a rablott házakról fotók és hasonló elsődleges bizonyítékok kerülnek elő. Most komolyan vannak ilyen hülye és/vagy pofátlan rablók?! A csapat mindenesetre kiszúr egy ismeretlen házat a képeken. Lehet, hogy akcióban a banda? És tényleg, a babaarcú killerek épp egy családot nyomorgatnak. A csapat beavatkozik a maguk elsöprő modorában. Szokásuktól eltérően halottak nélkül oldják meg az akciót. A babaarcúak kóterbe kerülnek. Hurrá! Ennyi volt az ügy? És hogy jön ide a ketrecharc?

04.jpg

Először is, a gyanúsított tagad, nem ölte meg az éttermest, nem is ismerte, mert a húg vezette a boltot, míg ki nem rúgták. Max további furcsaságra hívja fel a figyelmet; a medencés ipsét előbb ölték meg, mint ahogy megkötözték, vérnyom volt a ragasztó szalag hátoldalán és teafaolaj valamint eukaliptusz olaj illat. Itten új teória kell! A húg egyre gyanúsabb, de a Nagy Fehér jelentkezik telefonon, hogy mehetnek Mokotóhoz Shelburne ügyben, így a teória alkotásra várni kell, csakúgy mint a látogatásra, mert sajnos a lakásán Wo Fat várja Yodát, decens szürke öltönyben, és erős kérdező kedvében. White sem marad adós, ő Shelburneről kérdez. Wo Fat meglepett, majd gyilkolászni akar. A Nagy Fehér hevesen ellenzi ebbéli terveit a csábos kínainak. A közelharc során a szürke öltönyös lábon lövi a konyhai asztalt majd képernyőn a mikrót, de nem jut dűlőre a kiképzővel. Aztán csak győzni látszik az ifjúi vér, meg a homlok magasságból indított körrúgások. Ezek a figurák a Moszkvai Bolsoj balett karában is megállnák a helyüket! Nincs nőnemű lény 30 és 60 között, aki ne arra asszociálna ezt a pofozkodást látva, hogy vajon Wo Fat máshol is tud ilyen kunsztokat?

05.jpg

Én bevállalnám… Az öreg kiképző mindenesetre nem adja olcsón a skalpját, és Wo Fat végül feladja, és a Nagy Fehér pillanatnyi félre-figyelmében, teleportál valahová. Míg a kiképző piheg, ahogy elnézem el fog tartani egy darabig, mi visszatérünk az ügyhöz! A medencés ügyben, az Ananász Városa Kőkemény Párosa, a húgot nyomorgatja, mert ő lesz a vagyonkezelő, míg az elhunyt fia 25 éves nem lesz. A nő adja a rökönyöst, és az alapítványról beszél, ahol az utcáról felszedett fiúk bunyózhatnak ingyen és kötött szabályok szerint. Ott van állítólag egy fegyver is, amelyet egy fiútól vett el a néhai Medencés.

Aha, alakul a ketrecharc, egy utcai harcos-jellegű boksz klubbot látunk, amit a Medencés sógora vezet. A fegyver azonban kámfor, a húg kezd megijedni. A sógor az eredeti fegyver tulajdonost kezdi ajánlgatni, mint balhés tagot, aki pár hete elment az alapítványtól, mert profi akart lenni. Na, irány a Reménybeli Profi. A lányok a priuszát olvasgatva, intik, még pedig óva, a fiúkat a közelharctól. Na, itten verekedve lesz! Egy pasi azt csinálja, amitől tiltják. Na, jó, Dannó lehet, hogy nem. A Reménybeli Profi otthon van, kocsi a ház előtt, az ülésen boksz-cucc, ruha, és egy 38-as kaliberű pisztoly.

06.jpg

Dannó, szexis mosollyal ugyan, de tagló véleményt formáz a ketrec-harcos elmebeli képességeiről. Alakul az ügy, talán túlontúl is. A benga paskó rögtön kiszúrja, hogy idegenek matatnak a kocsijánál, majd amikor párosunk azonosítja magát, és épp kérdezősködni kezdene, futásnak ered. A fiúk a nyomában. Ninjánk igazi mérsékletet tanúsítva, kísérletet sem tesz a lelövésére, hanem önfeledten futkározik vele, a száradó gatyákkal és különböző kiálló izékkel tarkított lapos tetőkön.

07.jpg

A helyiek nagyon szerethetik az eső hangját, elnézve ezt a rengeteg bádog lemezzel fedett tetőt. Na, ők tudják! Dannó nincs futkosós kedvében, visszamegy a kocsihoz, és az utcán autóval követi az űzőcskét, úgy számítva, hogy valamikor csak lejönnek. És tényleg. A végkifejlet egy tipikus hawaii helyen zajlik, egy szörf-deszka raktárban. Én ennyit deszkát, összesen nem láttam eddig, mint amennyi itt van polcokon, meg a földön! Sajnos dűlnek-borulnak, hajigálhatók, sőt lehet velük ütni is. Hiába no, itt nemzeti sport a szúmó is. Ninjánk persze ökölharcba bonyolódik a Reménybeli Profival, hiszen tiltották neki. Meg kell hagyni, ma megdolgozik a zsoldjáért, nem könnyen amortizálja le a Bengát. Végül csak sikerül, bár a csávó egy korábbi váll sérüléséről is rinyál.

08.jpg

Ninjánk tűnődni látszik, majd a halál idejére rákérdezve tisztázza magában, hogy a Benga nem lehetett a gyilkos, mert akkor a sérülésével épp kórházban volt, karján szalag, időponttal. Végre beszélni is tudnak, és kiderül, hogy a Bengát a sógor akarta mindenáron beszervezni profinak, nem a Medencés, és vele volt a vita. Kono utánanézve a sógornak, kideríti, hogy a gyilkosság előtt nem sokkal ragasztószalagot és tisztítószert vett, a háztól nem messze. Kérdőre vonják. Nem tud tagadni, bár csak rá akart ijeszteni a gazdag sógorra. Aztán pánikba esett a fegyvert meglátva. Ilyenkor mélázik el azon az ember, hogy a szabad fegyvertartás drága módja az emberi szabadságjogok kifejezésének.

Na, most, hogy az ügy megoldva, visszatérhetünk a bunyóhoz. McGarrett az általa leamortizált Benga helyett száll be a bunyóba mert, hogy ez egy jótékonysági meccs. A csapat egyen pólóban és félmázsa popcornnal szurkol neki. Maradjunk annyiban, hogy ninjánk jó sok jeget el fog használni a bibijeire mire lelohadnak.

09.jpg

10.jpg

Mokoto, az öreg japcsi expilóta, házánál zárunk. A hangulat komor. Az öreget valaki megölte. Szeretnénk hinni, hogy Wo Fat, de nekem a Nagy Fehér, ezzel az intenzív ne keresd a válaszokat dumával, mélységesen kezd nem szimpi lenni. Persze lehet, hogy csak a kopasz feje nem tetszik. Vagy a modora irritál. Vagy titkon Wo Fatnek szurkolok? És? Ez egy szabad ország! Ja, ez nem a mi dumánk…

Na, igyunk valamit a néhai pilóta emlékére. Nem fogják elhinni, de a legismertebb koktélok között, nincs japános. Talán, akkor legyen egy Kamikáze; 2 rész vodka és 0,5 rész lime lé. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása