Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x11 Fruit of the poisonous tree

2012. október 30. 10:00 - mysisterstheslayer

A dögunalom egy új formája köszönt ránk ma. Első helyszín Storybrooke, az Üvöltő Szelek Vára, úgyis mint vízparti játszótér. Henri itt ásta el a meséskönyvet egy dobozban. Mivel a vihar kicsit megrongálta a mászókát, most ellenőrzi Emmával, hogy a talaj alá is fújt-e a szél, azaz megvan-e még, vagy a polgármester asszony lenyúlta. Rejtekhelynek nem annyira rossz mint játszótérnek, de Regina valahogy mégis pont most bukkan fel. Mivel már régen szidta le Emmát, most a gyermek veszélyeztetése kapcsán tart szónoklatot, csak azon csodálkozom, hogy nem fújja vissza a szájába a szavakat a helyi passzát.

vlcsnap-2012-10-25-22h44m40s85.jpg

Emma Mary Margaretnek panaszkodik, aki nagyon megértő, de csak addig, míg titkos randira hívó SMSt nem kap. Ezután FirkászFeka huppan le a seriff asztalához, és részegen hablatyol arról, hogy kirúgta Regina, és most nagy leleplezésre gyűjt. Emma nem kér belőle, de azért elrakja a névjegykártyát.

Firkászfeka arcára koncentrálva átváltunk Meseország egy bizarr helyszínére, amikor FekArc a tükörből még testtel is rendelkezett, és kívánságokat valóra váltó főállású dzsin volt. Akkoriban egy elég szerényen berendezett lámpabelsőben lakott, és ha jó társaságra vágyott hosszan nézegette magát a tükörben – hát nem így vagyunk ezzel mindnyájan?  Na, de ekkor elődörzsölődik a lámpából, mégpedig nem más mint Hófehérke apukája által. Gyorsan elhadarja a szabályokat: csak 3 a kívánság, se életet, se halált, se szerelmet nem kérhet, se több kívánságot. Királybácsi úgy jár, mint Dumbledore a tükörben, semmilyen kívánsága nincsen, ő és népe über-kircsi-szercsi-hepi. FekArc Dzsin, ahelyett, hogy örülne, hogy nem a női lélek titkát kérték tőle, leül nyafogni. Jaj de nehéz a dzsinnek élete. A nyafogás bejön, Királybácsi azt kívánja, hogy a dzsin szabad legyen. A második kívánság pedig, hogy a harmadik kívánságot a dzsin mondhassa ki. A dzsin hálálkodva előrejelzi, hogy nagy szívás várható, ugyanis elmondja, hogy többezer kívánságot teljesített már, és egytől egyig mind balul sültek el, mert a varázslatnak mindig ára van. Ezért ő maga nem lesz balfék, soha nem fog kívánni a lámpától. Mert ugye, most már a lámpa teljesít, dzsin nélkül. Viszont, mivel nem is tudja mihez kezdjen a fene nagy szabadsággal, és igazából egész életében mindig csak az igaz szerelmet akarta megismerni, Királybácsi felajánlja, hogy ismerje meg a szerelmet az udvarban, ő bemutatná a családjának. Facepalm. A palota-bejárás a röhejesen sejtelmeskedő zenével olyan, mint egy harmadosztályú pornófilm felvezető jelenete. Király bácsi bemutatja a hölgyeket a Nagy Feketének: itt a Szende a kis lányom, ott hátul meg a Mia Domina. Regina Karenina szemvillanásától eláll a… lélexet.

vlcsnap-2012-10-29-00h40m49s50.jpg

vlcsnap-2012-10-29-00h38m52s114.jpg

Tornyok omlanak le a parton. Regina szétszedeti az Üvöltő Szelek Várát, mert veszélyes... Emma meg bepöccen és tárcsázza a Firkászfekát.

A híd, a David, a borospoharak. Azaz Storybrooke titkos szerelmesei a tomboló ősz közepén piknikeznek. David a poharakba egyelőre fehérbort öntött, és tiszta vizet holnap fog otthon. Most MM azt kéne mondja, hogy hát akkor majd holnap borozunk Jancsika, de mivel David az első és egyetlen férfi az életében, még nincs rutinja a házas emberek naptárkezeléséhez. Megbocsájtjuk.

Storybrooke erdei ösvény. Egy súlyosan összepirosítózott Emma egy súlyosan túlpörgött Firkászfeka szövegét hallgatja holmi sikkasztásról. Ásítok.

Pedobear alert a kastélyban. Király bácsi szülinapot ünnepel, és Hófehérkét nevezi meg, mint legkedvesebb ajándékát, miközben végig simogatja a kezét, mint egy feleségét. Ezt Regina, az elhanyagolt feleség a távoli asztalnál ülve szenvedi végig, annál a záróakkordnál pattan fel, hogy Hófehérke anyukája volt a legeslegszebb a világon. FekArc, mint főtapsoló észreveszi, hogy a közönségben deviáns elem ül, és Regina után siet, az almafa mellé…a telihold alá…vaúúú. Regina és az almafája nem illenek a kastélyba, de csapdába esve élnek itt, tudjuk meg. Vigasztalásul FekArc a saját tükrét adja a királyasszonynak, hogy úgy lássa magát benne, ahogyan ő. Erről most egy rendőrvicc jutott az eszembe, de maradjunk a romantikánál.

vlcsnap-2012-10-29-01h04m32s203.jpg

Storybrooke, szingli-lak. Regina iratait nézegetik a sikkasztás nyoma után kutatva. Kit érdekel? Értem én, hogy Al Caponet se a gyilkosságokért csukták le, hanem adócsalásért. Na de ez egy Mesehős. Ja, közben Mary Margaret helyesel borzos fejjel arra, hogy nem helytelen egy helyes dolog érdekében helytelenkedni, vagy valami ilyesmi, de szerencsére elhallgat mikor Emma ránéz az igazlátó tekintetével. Óh, és még a polg hivatalba is bejutunk, számon kérni a hiányzó lapot. Mekkora csáknoriszos szembenézés  lesz a konfrontálódás csúcspontján. Én meg arra gondolok, milyen izgi lehetne ez férfi-női jelenetként. Láthatóan nagyon leköt engem ez a mai epizód. Ja, közben Emma odarakott egy poloskát az íróasztal alá. Világít is, kis zöld LED, be van kapcsolva. Valszeg egy hidegháborús film kelléke volt, és még pont kifért a gyárkapun.

FekArcnak jelenése van a Királybácsinál. A királyasszony szíve talán másé – nyafogja őfelsége, és bizonyságul fellapozza a nemes hölgy naplóját. Tehát az össznépi boldogság titka, hogy kilessük a társunk naplóját. Világos. Nem tudom a porszemet vissza kell-e helyezni rá Meseországban is. FekArc mindenesetre gyönyörrel olvassa a saját magáról szóló részt. Kevésbé kellemes, hogy Királybácsi átadja neki a bizonyos tükröt, és őt kéri fel, hogy kutassa fel az csábító ajándékozót.

vlcsnap-2012-10-29-01h19m39s70.jpg

Vissza az őrsre, meglepő módon lehallgatásra kerül egy beszélgetés, amiben Regina valakivel találkozni fog nagytitokban az erdőben. Kiugranék a bőrömből legszívesebben. Rendőrautó az éjszakában, nem fog a fék, Emma és FirkászFeka a fák között landol. Valszeg valaki megbuherálta a féket. Bátor dolog egy rendőrautót piszkálni, észrevétlenül. Elindulnak a sötétben, és szembejönnek… a Zálogossal… Regina vele találkozott, mégpedig azért, mert megvette a földet, amin éppen állnak. Még él bennem a remény, hogy valami varázslatos titkot rejt a talaj.

Jaj, a varázs-almafa alatt FekArc vadkörtézik a bugylibicskájával. Jön Regina apukája, az öreg Henry komornyik, egy dobozzal. Elmondja, hogy a leánykája fogságban van, és csak ez a doboz mentheti meg. FekArc hallgat az apósára, átveszi a dobozt és a halálfejes kulcsot hozzá.

Storybrooke, sárgatengeralattjáró. Azaz Emma autócskája. Emma jó kis tervet talál ki: betörni a polgármesteri hivatalba, és helyben kutakodva bevárni Reginát, elvégre ő maga az intézkedő rendőr, akit helyszínelni riasztottak. Tecccik.  Attól is eláll a lélegzetem, hogy rákeres a laptopon minden Gold és földeladás dokumentumra, és nem egyszerűen lementi őket, hanem kinyomtatja… Mindezt a 6 perc alatt, amíg Regina elvileg odaért. Atom gyorsan felállnak az irodai eszközök ebben a kisvárosban, le a kalappal. Regina nem fog gyanút, valami kölykök rosszalkodtak, FekArc a tanú volt, érdektelen.

A rabul ejtett mostohához befut a dobozos. Nagy a szerelem. A dobozban pedig a dzsin hazájából származó extrém mérges kígyócskák sziszegnek. Regina terve az, hogy előad egy Kleopátra-nagyjelenetet, és belenyúlni készül a dobozba. FekArc javasolja, hogy inkább a Király bácsin működtessék a halálos mérgű állatkákat.

Nagyi Kakaózójában Henri emlékezetből rajzolja le a meséskönyv történeteit, nehogy elfelejtse. Nevenincs Író Srácon egészen érdekes kúlságot szeretett volna a sztájliszt a kendőjével, de mellényúlás lett. Nem árulja el Henrinek, hogy mit csinál itt valójában. Mintha mindkét dumcsipajti 10 éves lenne.

vlcsnap-2012-10-29-23h44m24s49.jpg

Emmaék az őrsön a „bizonyítékokat” lapozgatják, Regina valamit építeni akar az erdőben. Nem értem pontosan, hogy ez mitől szól a közösség ellen, de lehet hogy csak bealudtam közben, mert nem is érdekel, bevallom. Ekkor FekArc előszedi eddigi életművét, azaz a sok paparazzi képet, amit Regina megrendelésére csinált Emmáról. Ennyi elég a bepöccenéshez, a Nagy Lakógyűlésen Emma szót kér, és bemutatja a tervrajzokat mint bizonyítékot, hogy a nagyasszony a város pénzéből épít magának palotát az erdő közepén. Regina előkap egy pendrájvot, és jól bemutatja, hogy egy biztonságos játszóteret tervez építeni a pénzből a gyermekeknek. Az erdő mélyén. Öhm. A látványterv maga egy 70-es években begombázott space rock rajongó építészből bugyoghatott fel, élőlényt nem engednék oda. A nép tapsikol. Lángok füst és hamu – oltári nagy égés volt.

Mesepalota, Királybácsi durmol. FekArc áll az ágyánál és suttogva bocsánatot kér mielőtt jótevőjére ereszti a zöld kígyókat. Sőt, a megharapott haldoklónak bővebben is kifejti a történetet. Van valami nagyon ödipális ebben a mai epizódban egyébként. A király utolsó szavai elgondolkodtatják FekArcot.

vlcsnap-2012-10-30-01h33m08s188.jpg

Storybrooke-ban a Zálogos kihangsúlyozza, hogy Emmanak egy erős szövetségesre van szüksége, de hát a hölgy ismét kikosarazza. Regina négyszemközt felvázolja a seriffnek, hogy ő maga nem nyúlt a nyamvadt kocsifékhez, de innentől bármikor szerezhet távoltartási végzést a betörős trükk kapcsán, ezért Emma mostantól nem láthatja Henrit, csak engedéllyel. Na, végre Regina jobban van. Folytatjuk a szomorú valósággal, Emma a kis sárgájában ül, Henri a rémisztő játszótéren, és walkie-talkie-val beszélik meg, hogy egy ideig most nem találkozhatnak. De azért a könyvet megkeresi a seriff, bármi áron. Nevezett könyvet a következő jelenetben Nevenincs Író Srác veszi ki a dobozából.

Emma leül FirkászFekával sörözni Nagyi Kakaózójában. Ritka alter lebuj az ilyen. Koccintanak a szövetségükre, elvakította őket harag, de mostantól közösen figyelnek a részletekre.

vlcsnap-2012-10-30-00h16m29s171.jpg

Meseország, a gyilkos mór szerecsen megy a szeretőjének jelenteni. Regina letargikusan közli, hogy az őrök megtalálták a kígyókat, amelyek bizonyítékot jelentenek FekArc ellen, hamarosan jönnek elfogják és kivégzik, nagy közös élet kizárva. De Regina jó fej, gondoskodott csónakról és már össze is csomagolt a bérgyilkosnak. FekArcnak hamar összeáll a kép: a különleges kígyófaj azért kellett, hogy mindenképpen lebukjon, és szerelemről szó sem volt. Csakhogy FekArc nem akar imádottja nélkül élni. Előkapja a csodalámpát és utolsó kívánságaként kimondja, hogy mindörökre szeretne Reginával maradni, és látni mindig, egész életében. Puff, megkapja. Reginának tetszik, hogy van egy örök rabszolgája a tükörben.

vlcsnap-2012-10-30-00h24m45s10.jpg

Storybrooke-ban is egy tükörben látjuk őket. FirkászFeka beépített ember lett Emma mellett, lehallgatva és minden formában követve őt, úrnője rendelése szerint. Regina nem is tudja, mit kezdene nélküle. Nekem azért Síró Vadász után rosszul esik, hogy másnak a térdét markolássza.

Címkék: egyszervolt
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brekkerzolt 2012.10.30. 21:20:31

De szívás, hogy egy tükörbe lett zárva.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.10.30. 21:42:54

Azért az öreg királytól elég türhőség volt hogy ott a friss/szép/fiatal asszonyka erre kb le se sz**ja, sőt csak a régit emlegeti......aztán csodálkozik hogy valamiért az asszony nem lelkesedik érte.

mocskosmacska 2012.11.08. 21:04:31

@Hüpna: Nekem is ez jutott az eszembe, hogy azért a király jó nagy geci a nejével, aztán csodálkozik, ha az másfelé kacsingat.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.11.09. 19:07:43

@mocskosmacska: akkor nem csak nekem tűnt fel :D de ez legalább árnyalja egy kicsit a képet...Ilyenkor azért az ember elgondolkodik azon hogy ha Jó Királyunk otthon ennyire vak volt akkor lehet hogy a kis birodalmában sem volt minden olyan nagy szánsájn hepinessz mint ahhgy azt ő gondolta....
btw: hova lett a következő részről tudósító hogyvolt?!
süti beállítások módosítása