Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x01 - Születésnapi ajándék

2012. július 25. 16:00 - leeann

Az utolsó évadot kezdjük, és a végén elbúcsúzik tőlünk Melinda Gordon és az ő szellemtörténetei. Mielőtt ez megtörténne, még sok-sok érdekes szellemkaland vár ránk. Előbb nézzük, mivel zártuk a negyedik évadot! Melinda éppen terhes, és Eli-jal közösen megtalálják a változások könyvét, amiből régi dolgok törlődnek és újak íródnak a helyére. A könyv őrzéséért Eli a felelős. A legutolsó bejegyzés szeptember 25., Melinda szülésének napja. Nos, elérkezett a nap, szeptember 25., de semmi jele annak, hogy Melinda szülni készülne. Jim szerint legalábbis semmi jel nincs, de Melinda arra kéri férjét, hogy minden eshetőségre vigye őt be a kórházba.

sze 5x01-1.jpg

Szóval Melinda megérzései alapján irány a kórház, ahol az orvos is megerősíti, hogy ma nem lesz gyerek, ám amikor ezt kimondja, a babával gondok akadnak, és azonnali császármetszésre van szükség. A császármetszés gyorsan lezajlik, 11:48-kor meszületik a legkisebb Clancy. Sajnos gondok vannak, a gyerek nem sír és nem lélegzik, kell egy kis segédlet, de pár másodperc múlva végre felsír. A gyerek neve Aiden (Jim apja után) Lucas (Sam Lucas után) Clancy.  Pár nap múlva a család szépen egyben hazaérkezik, és elindul hármuk élete. Gyorsan ugrunk 5 évet a történetben, és már ott tartunk, hogy Jim már orvos, és Aiden 5. szülinapját ünnepeljük.

A gyerek is látja a szellemeket, és tudja, hogy az anyja még mindig látja őket, amit titkolni kell, mert az emberek nem értenék meg. A gyerek elég okosan kezeli a szellem dolgot, elég értelmes kiskölyök. Elérkezik a buli napja. Aiden szülinapján ott van Ned, aki már egyetemista, Eli, Delia és rengeteg gyerek. Persze milyen szülinap lenne, ha nem történne valami, eddig ugyanis Aiden összes szülinapján történt valami megmagyarázhatatlan baleset vagy betegség. Most sincs ez máshogy, először is megjelenik egy fiatal nő szelleme, aki a boldog szülinapot énekli és magával akarja vinni Aident, de ez még semmi, mivel éjjel a gyerek nagyon rosszul lesz, nem beszél, teljesen el van kékülve, és alig kap levegőt, akárcsak a születésekor.

sze 5x01-2.jpg

Melinda azonnal rohan Aidennel a kórházba, ahol infúziót és oxigént kap, de nem javul. Pontosan a születése időpontjában, 11:48-kor visszatér a gyerek egészséges színe, akárcsak a születésekor. Aiden semmire nem emlékszik az egészből, nem érti, miért vannak a kórházban. Jim és Mel nem tudják mire vélni a dolgot, így ideje megkérdezni Aident, hogy mire emlékszik. A gyerek elmeséli, hogy a rosszullét előtt látott egy nőt, aki minden évben eljön a szülinapján, és elénekli neki a boldog szülinapot dalt. Melinda ezen az úton indul el. Ki lehet az a nő, és mi köze van Aidenhez?

sze 5x01-3.jpg

Melinda Eli-jal és Neddel beszéli ki a dolgot, ugyanis a két pasi folyamatosan a könyvet tanulmányozza. A fiúk találtak egy új bejegyzést a könyvben, ami Aidenre vonatkozik, de Melinda másra is emlékszik. Amikor Aiden született, egy pillanatra megállt az óra, mint ahogy a mosatni rosszullétnél is. Aiden születésekor 11:48-kor meghalt egy nő a szomszéd kórteremben, akit Mel akkor látott is. Könyv ide, könyv oda, a kórházban kezdik a kutatást. A lány, Amber Heaton szülés közben halt meg aortarepedés miatt. Ha már megismertük a lányt, Melinda azonnal vált is vele pár szót.  Amber azt gondolja, hogy Aiden az övé.

sze 5x01-4.jpg

Melindát azóta is ez foglalkoztatja, attól fél, hogy talán Amber gyerekének a lelke belépett Aiden testébe, amikor a gyerek pár pillanatra nem lélegzett. Jim szerint ez marhaság, és arra készül, hogy elviszi Aident a helyi móka és bowling csarnokba, amit Melinda nem kedvel túlzottan. Közben Eli telefonál és elmeséli, hogy mit tudott meg. Kiderül, hogy Amber ugyan meghalt, de a gyereke él és virul, vagyis Aidenben szerencsére Aiden lelke is lapul. Amber gyerekét örökbefogadták, zárt adoptáció volt, vagyis lehetetlenség kideríteni, kik az adoptáló szülők. Melinda a kórházba megy beszélni Amberrel.

sze 5x01-5.jpg

Amber elmeséli, hogyan halt meg, és miért hitte azt, hogy az ő gyereke Aiden. Melinda pedig elmeséli, hogy igaziból hogyan történt. A gyerek nem halt meg, és ahhoz a családhoz került, akit ő választott ki. Amber azt mondja, hogy meggondolta magát, és már nem akarta örökbe adni a gyereket, de ezt már nem tudta elmondani, mert belehalt a szülésbe, így a szerződés életbelépett és az adoptáló szülők megkapták a gyereket. Ambernek nem igazán tetszik a dolog, és pokolian dühös az adoptáló apára. Melinda látta is őket a kórház folyosóján veszekedni, amikor várta, hogy ő is szüljön.  Mel úgy érzi, hogy muszáj megtalálnia a családot, és Deliával összedugják a fejüket.

sze 5x01-6.jpg

Kiötlik, hogy csak abban az esetben találkozhatott Amber az adoptáló apával, ha az apának szülői jogai vannak, vagyis az örökbefogadó apa lehet az igazi apa is, és ezért az adoptálás már gyerekjáték volt, főleg úgy, hogy az anya meghalt a szülésnél. Mel azonnal utánanéz, hogy Amber hol dolgozott, és a cég honlapján meg is találja azt a férfit, akivel a lány a szülés előtt veszekedett. A férfi valószínűleg nős volt, és nem Amber volt a kedves feleség, ezért volt szükség arra, hogy a saját gyerekét örökbefogadja. Melinda megtudja, hogy az örökbefogadott gyerek családja is szülinapot ünnepel, és pont ott vannak, ahol Jim és Aiden.

sze 5x01-7.jpg

Melinda nagyon be van tojva, hogy Aidennek valami baja lesz, ezért azonnal rohan oda. Közben Amber már megpróbál kapcsolatba lépni a saját fiával, aki nagyon megijed a szellemtől. Aiden már ismeri a szellemet, és látja, hogy a vele egykorú fiú menekül előle, ezért utánuk megy. A megijedt fiú, Tyler a bowlingpályán bújik el, de rossz helyen, mert a bábufelállító részen próbál menedéket találni. Amber nem érti, hogy a fia miért fél tőle, miközben a felhalmozódó szellemenergia miatt beindul a bábufelállító rendszer. Melinda megérkezik, és azonnal keresni kezdik a kölyköket.

sze 5x01-8.jpg

Melinda pont jó felé indul és Carl, aki az egész rész alatt próbálta Aident óvni, elmondja, hogy Aiden nincs veszélyben, de Tylernek hamarosan annyi, Mel már nem fog odaérni. Mel aggódva próbál üzenni a fiának, hogy maradjon ott, ahol van, és tegyen róla, hogy Tyler is vele legyen. Aiden vette az adást, és felhúzza magához Tylert az utolsó pillanatban. A két család Melindáéknál gyűlik össze, és Amberrel közösen kibeszélik a történteket. Tyler szülei megígérik, hogy amint készen áll rá a gyerek, mesélnek neki az édesanyjáról.

sze 5x01-9.jpg

Természetesen Emily, a feleség is ismeri a történetet, és megbocsátotta a férje hűtlenségét, hisz a félrelépésből megkapták azt az ajándékot, ami beárnyékolta a házasságukat. Melinda megérti, hogy fia érző. Aiden azért lett rosszul már a születésekor is, mert érezte azt, ami a közelében történik. Melinda és Aiden együtt képesek sok mindenre, kapcsolatban állnak az érzéseik, az álmaik, és kommunikálni is tudnak az érzéseik alapján. Hát ez Aiden áldása, ő érző és látó, valamint az anyjával még kommunikálni is tud csak az érzéseivel, gondolataival. Melinda elmondja Jimnek, de Aidennek nem akarják, had legyen gyerek saját álmokkal is, ne azt kelljen figyelnie, hogy ez most az övé, vagy az anyja álma, amennyire csak lehet, legyen igazi gyerek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása