Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x23 - Változások könyve (ÉVADZÁRÓ)

2012. július 11. 17:00 - leeann

Melinda álmával kezdődik az évadzáró rész. Azt álmodja a látó, hogy itt az idő, Kimmel rohannak a kórházba, majd szül, és amikor hozzák megnézni a jövevényt, azok kismacskák, kopasz, csupasz kismacskák. A nagy riadalom után másnap reggel Mel az esküvői ruháját próbálgatja a boltban, amikor egy Gordon Bradey nevű esküvőszerző lép be, és kezdi szervezni az esküvőt Beth (Mel anyja) kérésére. A ruhapróba után Mel gyakorlatilag magára hagyja az esküvőszervezőt Deliával, majd rohan találkozni Eli-jal, aki éppen készül „pofára esni" Zoe előtt, aki egy jó képű ürgével ebédel éppen. Eli most is béna, mint mindig, ezért amikor Mel megérkezik, le sem ülnek, hanem gyorsan elhagyják a helyet.

sze 4x23-1.jpg

Útközben Mel elmeséli, hogy miket álmodik, de hosszas beszélgetésre nincs idő, mert Melinda meglátja Carlt, a virrasztót, aki most már őrző titulust tudhat magáénak. Carl azt mondja, hogy a jövője a lány kezében van, de milyen lány és milyen jövő? Megvan a napi kérdésünk, indulhat a móka. Este Mel és Jim próbálják értelmezni azt, amit Carl mondott, de elég homályos, ezért nem lesz egyszerű a dolog, főleg úgy, hogy a páros nem is tudja, hogy fiút vagy lányt várnak. Éjjel Melinda álmodik egy kislánnyal, akinél egy régi bőrkötéses könyv van. Eli is érdekesen tölti a sötétet, ő éppen az egyetemi könyvtárban ijed halálra egy tolvajtól, aki sikeresen eliszkol.

Eli úgy adja elő a rendőröknek, hogy dulakodott vele, és csak nagyon komoly verekedés után tudott eliszkolni a tolvaj, mert Zoe is a közelben van. Kiderül, hogy a könyv, amit elloptak, egy olyan gyűjtemény egyik darabja, amit egy nagyon gazdag ember készül megvenni az egyetemtől, Zoe pedig pont azért küzd, hogy a gyűjtemény ne kerüljön eladásra. Az egyetem igazgatója azt mondja, hogy a lopás csak a gyűjtemény legértéktelenebb könyvét érintette, ezért simán el lehet adni a többit egyben. Zoe-nak ez rossz hír, és ő azt mondja, hogy az eltűnt könyv is értékes. Eli másnapra vacsorázni hívja Zoe-t, hogy bebizonyítsa, mennyire bírja a csak barát státuszt.

sze 4x23-2.jpg

Reggel Eli elmeséli az éjszakai kalandját az egyetemi könyvtárban, Mel pedig megemlíti az újabb álmát. Miközben Mel és Eli próbálják kitalálni, mit jelentenek az álmok és az élő események, megjelenik Gordon, aki azt találta ki, hogy a bevonuló zene lehetne skótduda muzsika. Este Eli próbálja elérni Zoe-t, aki már majd 1 órája késik, de mivel nem veszi fel a telefont, a prof elmegy a lány házához. Kopogtat, mire Zoe azt mondja, hogy menjen el, most nem ér rá, és egyedül akar lenni, de Eli érzi, hogy baj van, ezért nem tágít és a hátsó ajtón beoson a házba. Zoe kérleli, hogy menjen el, és Eli hamarosan megtalálja a lány holttestét a lépcső aljában. De nem csak Zoe van a házban, hanem az a tolvaj is, aki a könyvet ellopta előző este.

sze 4x23-3.jpg

Hamarosan Melinda és a hatóságok is a helyszínre érkeznek, a behatoló azt mondja, hogy nem bántotta a lányt, csak megijedt tőle és leesett a lépcsőről. Zoe nem akar még átkelni, mert azt mondja, hogy dolga van, ezért Melindában beindul a „mindenkinek oldjuk meg a gondját és tuszkoljuk be a fénybe" relé. Másnap elmegy a rendőrségre, és a fogdában kikérdezi a tolvajt, aki elmondja, hogy nem lopnia kellett Zoe-tól, hanem odarejtenie valamit. Eli eléggé kivan, de azt sikerül kiderítenie, hogy Zoe azzal az ürgével ebédelt múltkor, aki megveszi a könyvgyűjteményt, amit a lány meg akart menteni az eladástól.

sze 4x23-4.jpg

Melinda sem érti a dolgokat, csak azt tudja, hogy a könyv a kulcs a dologban, az ellopott könyv, ezért a nyomozó páros éjszaka beoson Zoe lakásába. Csakhogy már éppen keresgél ott valami sandita-bandita. Eli erőt vesz magán és letámadja a garázdálkodót, akiről kiderül, hogy az a fickó az, aki megveszi a gyűjteményt. Mindenki az eltűnt könyvet keresi, de senki nem találja, és mivel mindannyian rosszban sántikálnak, senki nem hív rendőrt senkire, és mindenki a könyv nélkül megy tovább.  Később Eli Zoe-t hívogatja, aki meg is jelenik, de továbbra is elég titokzatos. Zoe elmondja, hogy az eltűnt könyv a kulcs mindenhez, a könyv folyton változik és a régi dolgok kitörlődnek belőle, amikor új dolgok kerülnek bele.

sze 4x23-5.jpg

Zoe azt mondja, hogy neki még dolga van, még segítenie kell, és addig nem megy sehova. Miközben Eli Zoe-val beszélget, Gordon egy újabb marhasággal sokkolja az esküvőre készülőket. Melinda gyorsan leoson a pincébe, mert megint jön a kislány, aki azt mondja, hogy Melinda gyerekét akarja megmenteni. Melinda nem tudja ezt mire vélni, de miközben ő a pinyőben társalog, a vevő a tolvajt kérdezgeti arról, hogy merre van a könyv, de a tolvajt Carl használja és irányítja, ezért a fickó nem tud meg tőle semmit. Melinda otthon ücsörög és nincs igazán jól, mert azt gondolja, hogy a látomások az ő gyerekükről szólnak, Jim szerint egy frászt. Amíg Melinda meg van róla győződve, hogy a látomás az ő gyerekükről szól és lányuk lesz, Jim pontosan tudja, hogy fiúk lesz.

sze 4x23-6.jpg

Kiderült, hogy Jim megtudta, hogy fiút várnak, és nem akart szólni, mert Mel nem akarta tudni a gyerek nemét, de akkor ki az a kislány, és mit akar? Közben Carl meglátogatja Eli-t, akitől most segítséget kér. Carl elmeséli a könyv meséjét, majd arra kéri Eli-t, hogy rejtse el a könyvet, de Melinda nem érhet a könyvhöz és nem is láthatja. A prof még éjjel megszerzi a könyvet, és ha már a kezében van, akkor bele is olvas. Másnap babakelengye buli van az üzletben, amikor Eli besétál egy laptoppal a kezében. Elmondja Melindának, hogy megvan a könyv, de a látó nem érhet hozzá és nem láthatja, ennek ellenére egy oldalt azért beszkennelt, hogy Mel mégis lásson belőle valamit.

sze 4x23-7.jpg

Az oldalon nevek és számok vannak, valamint egy baljósló mondat is szerepel benne. Melinda még visszamegy ajándékokat bontogatni, de egy látomás halálra rémíti, így karon fogja Eli-t és elmennek a könyvért. Melinda megnézi a könyvet és rájön, hogy mit jelentenek a nevek és a számok. A nevek Andrea, Eli, Jim, Sam és Zoe, csupa olyan halott, aki valamilyen formában visszatért, a számok pedig dátumok, a felsoroltak halálának dátumai. Van a könyvben még egy oldal, azon Melinda neve szerepel, mellette a szeptember 25-e dátum, de ez már nem a múltra utal, hanem a jövőre, Mel ugyanis erre a napra van kiírva, ez a szülés napja. Eli megint Zoe-t hívja, mert a lány tanulmányozta a könyvet és tudhat róla újabb infót.

sze 4x23-8.jpg

Zoe azt mondja, hogy a könyvvel Melindára és születendő gyermekére akarnak ijeszteni. Eli azt mondja, hogy Zoe már elvégezte azt a dolgot, ami a feladata volt, és nyugodtan átkelhet. Zoe átadja a könyv őrzését Eli-nak, elbúcsúzik tőle és szépen rendben átkel. Közben Melinda elmegy és megkeresi Carl-t aki elmondja, hogy a másik oldalról ijesztgetik Melindát, mert félnek a fiától, aki sokkal többre lesz képes, mint anyu, de nyugi, mert vannak, akik vigyáznak Melre és a picire, persze ettől még óvatosnak kell lenni. Este Jim elrabolja Mel-t a nagy esküvői tervezgetésből, majd Delia és Eli kíséretében elviszi oda, ahol megismerkedtek. Itt már várja őket egy pap és a legjobb barátok, valamint néhány fehér fényű, vagyis vigyázó szellem jelenlétében újra egybekelnek. A boldogan élnek, amíg meg nem halnakig még van egy évad, ami még bőven változtathat a boldog végen.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása