Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x09 (spanyol LOST)

2012. július 07. 12:00 - Sigismundus

Na mivel kezdjünk, hát Valeria tanmesével. Mely szerint ha sok játéka van az embernek akkor nem is tudja milyen jó az. Akkor érezni igazán, ha már hirtelen kevés a játéka valakinek. Akkor viszont az lesz a fontos, hogy legyen akivel meg tudja osztani a játékait. Apu és Julian bácsi épp nem érnek rá, mert a radaron feltűnt egy felszíni hajó, azt próbálják követni. (Itt jegyezném meg hogy a történet végre felpörög, mindenki tökösebb, kevésbé sírósabb. Valószínűleg a LOST stábjából importált írók mostanra tértek magukhoz a sambucha-részegségből, és gyógyultak ki az olviaolaj-túladagolásból)

Be is sikerül azonosítani, a Core-Core nevü kis jacht az, rádióra egyenlőre nem válaszol. De közel van, így gyorsan vesznek egy emberes balkanyart és teljes gőzzel előre. A legénységet azért figyelmeztethették volna a fordulóra, kissé dül mindenki minden irányba. Buborék például beveri kissé a fejét, de nincs vész volt neki már rosszabb is. Aztán amikor egyedül marad, összeesik, és bevillannak az emlékképek. De nem Vietnam és a rizsföldek, hanem az esős Madrid, ahol Buborékot Robertonak hívták egy Marimar nevű lányt (Uma Truman hasonmás) csókolt éppen.

Nagy pillanata volt amúgy, felvették a genfi részecskegyorsítóba, de nem takarítónak, olvasta örvendezve Marimar.. A borítékban volt még valami, egy jegygyűrű is, három hónap múlva Roberto megkéri a lány kezét, aki már most igent mondott... És megjelent Salome is, régi ismerősöknek szóló legpókharapóbb mosolyával, és lefényképezte a boldog fiatalokat, hüha... Ainoa ébredezik a 9-esben. Kis reggeli csevej Gamboával, ebből kiderül, hogy nem volt beköltöző-szex az éjjel. Nagylány amúgy inkább a közös fürdőbe menne tusolni, borostás nem tartóztatja, csak megemlíti hogy a szerelem kialakulásához idő kell. Hát valahogy nem egy boldog párnak tűnnek.

Hídon teljes az izgalom, távcsővel nézi Montrero a jachtot, majd gyorsan leállítja a Sarkcsillagot. Julian nem érti mi baj. Kapitány végre kapitányként cselekszik. Észrevette hogy a kis jachton nem mozdul senki, pedig látniuk kellene nekik is a Sarkcsillagot. De a legaggasztóbb hogy a spanyol zászló fordítva van kitűzve, ez általában bajt jelent...

Ainoa tusolna amikor megjelenik Ulisses aki szintén nem szerelme kabinjában fürdik valamiért. De nem várna pár percet, neki most kell beállnia a zuhany alá. Megint alacsony szintű csevej, ne nézzék egymást, villany lekapcs, de csakazértis megkukkolják egymást, óvoda.... Még óvodább lesz amikor Ainoa valami habfürdő helyett hogy-hogynem a csalinak való kukacokat borítja magára. Így lehetőség van rá hogy bájgúnár szépen, érzéki, lassú, simogató mozdulatokkal kimossa haját...

Buborék Salomehoz siet Marimarról kérdezni. Szakácsné kiejti a kezéből az ebédre szánt 50 kiló rizst, de viccelődve kijelenti, soha nem ismert Marimar nevű lányt és Buborék sem ismert ilyet. Félkegyelmü azonban most nem hagyja meggyőzni magát ilyen könnyen. Emlegeti a parkot, a fotózást, de Pókharapó ekkor keményen rászól, menjen innen, nincs ilyen lány!

Hitetlen Ramiro Gamboának jelent, a 33-asban ketyegő valami tényleg egy adóvevő, ami nem csak ad hanem kapja is a jeleket. Oké, felejtsd el, Gamboa távozik. A Fürdőbe, ahol épp sikerül meglepnie a hajmosó Ainoa+Ulisses kettőst.. Kínos, megfagy kissé a levegő, a fiatalok magyarázzák, valaki idióta gilisztát tett a samponos dobozba, izé, borostás megértő, bizony a hajón nem lehet megbízni senkiben, hozé. Aztán vérengzés nélkül távozik, de azért a közeledő Julia figyelmét felhívja a Fürdőre, így Ainoa és Ulisses megint egy kínos percet élhet át. Ainoának lesz még kínosabb perce is (mindig a nők járnak rosszul, bármelyik világban is vagyunk) A Oktatóban hangos taps és ünneplés, Esmela és a többiek, érdeklődnek milyen volt a nászéjszaka. Mit lehet tenni, hazudik Nagylány egyet, romantikus, gyöngéd, és majdnem elsüllyesztettük a hajót, ha-ha-ha. Oktatás amúgy nincs. Az agytröszt, - a protekcióval visszakerült, kapitány-vőjelöltje Gamboával kiegészülve – a Hídon tanácskozik. Nem szólnak a legénységnek, megint csak. És óvatosan közelítik meg a jachtot, gyanús, lehet hogy fertőzés vagy egyéb van rajta.

Vilma zajt hall a Konyhában, benyit, hát Buborék az, aki veszettül pakolja le a fazekakat a polcokról. A srác Salome fényképes dobozát keresi. Mert nem az a feje baja, hogy hülye ( erre szerintem már minden kedves olvasó rájöhetett, a félkegyelmű jelző annyit jelent nála "több mint a többi") hanem hogy ködön keresztül, lassabban megy a gondolkodás. De azt tudja már hogy Salome hazudik neki. És benyit szakácsné is, pont akkor amikor előkerül a fényképes doboz. Dulakodás, előkerül Marimar képe. Buborék arra is emlékszik, menyasszonya volt ez a lány.. lehazugozza hát Pókharapót, és elrohan.

Hídon Kapitány és Elsőtiszt tovább próbálkoznak a rádiózással. Julian valami gyanús adás fog egy hullámsávon, kikapcsoltatnak gyorsan minden magnót és elektronikus dolgot a Sarkcsillagon. És az adás kitisztul, valami igen fura dal az, de az biztos, nem a Sarkcsillagról sugározzák. (nem tudtam kideríteni hogy mi a dal, tippem szerint valami 30-as évekbeli amerikai kórusmű) Bejátsszák hát az egész hajónak, mindenki zavartan néz.

Szívügyek. Gamboa mosolyog és finoman megsimítja az arcát, semmi fenyegető így mondja el Ainoának hogy legközelebb ő szívesen megmossa ám a haját.. Semmi fenyegető nincs a jelenetben, még kissé megfagy a vér. Julia is gyanakszik, és pasija holmiját vizsgálja át ősi nőszokás szerint. És meg is találja Ulisses fényképezőjét, amin más képek nincsenek is mint Ainoa így Ainoa úgy. Ezek a fránya digitálisok.. Bejön a kabinba a srác, kis zavart beszélgetés arról, hogy miért is szereti a nőt? A srác nem igazán tud mit válaszolni, felsőtestet nem lehet villantani ha verbális kommunikációról van szó ugyebár.

Vilma közben Buborékot figyeli, aki elkezd beöltözni egész testet elfedő búvárruhába. Végül nem bírja tovább, Ainoával megerősítve kérdőre vonják. Félkegyelmű magyarázata teljesen logikus, van egy buborék az agyában, az nem engedi emlékezni. Ha megnöveli a légnyomást 6 atmoszférára, kimegy a fejéből a buborék, logikus, nem? Lányok kételkednek, leállítanák, de Buborék ellenáll, felteszi a kiváló kérdést , ti nem csináltatok még őrültséget szerelemből? Az egyéjszakáskalandtól-terhes, és a tanárával-együtt élő lánynak nincs válasza, inkább segítenek, és persze vigyáznak rá.

A Buborék rejtély máshol is téma. Salome megy Julianhoz – aki amúgy az átkelésre készülődik – és mondja neki, Buborék kezd emlékezni, Marimarról. DellaGuadra válaszolgat, nyugtatgat. A szavaiból annyi kiderül, ő is tud valamit a félkegyelmű múltját övező rejtélyről, mert Robertót emleget. Julia meg a kapitányhoz megy. Montrero is az átkeléshez készülődik, de megkéri azért, milyen az együttélés? Doktornő bizonytalan, kifejezi kétségeit. Papucs kapitány az helyett hogy szélesítené a szakadékot, árkot ásna saját érdekében, inkább nyugtatgatja, majd kialakul, élvezze csak a bizonytalanságot! Kap is jutalmat, egy karkötőt.

És Végre megindulnak az események, tökösen, LOSTosan.

 
A Sarkcsillagon a Gépházban Ulisses kezdene valami javításba. Amit javítani akar egy jókora gépezet lehet, van neki egy aknája, amiben valami láncok futnak egyik irányba. Uli hát leállítja a gépet, belefekszik az aknába, és javít. Aztán meglepődik de nagyon, mert valaki beindítja a gépet, láncok megindulnak. Hogy merre és miért nem értem, csak az a biztos, hogy ha Uli nem kapaszkodik ezerrel, akkor a láncok berántják valami darálóhangot kiadó helyre... Gamboa lép oda tűnődve... 
 
Montrero és DellaGuadra a Core-Core jachton. Olyan öltözet van rajtuk amely egy Sopron környéki poncihter-gazdát megvéd permetezés közben a rézgálictól. De egy elhagyott jachton tenyésző baktériumoktól, az ellen nem véd.. Mindegy, ugorjunk, mert a jacht az tényleg üres. Igaz van egy horgászbot, és mellette egy frissen fogott hal. Kapitány előveszi pisztolyát és belépnek a kabinba. Első dolguk lekapcsolni a non-stop kórusművet sugárzó rádiót.. Majd körülnéznek. A kabinban megterített asztal, a poharakban még a jég sem olvadt el.
 
Gépház, borostás emlékezteti, hogy figyelmeztette, maradjon távol a bájgúnár Ainoától. Különben ládában végzi. Ulisses dacosan visszaszól, állítsa le a gépet, had ácsoljon magának egy szépet. Gamboa inkább feltekeri a sebességet, ezt sokáig nem lehet ellentartani. Bájgunár életét Julia menti meg, aki lejött a Gépházba. Hogy közölje, motort állítsák le, nem menjen közelebb a Sarkcsillag a Core-Core-hez. Gamboa le is állítja a motort, és közli hogy csak segített Ulinak szerelni. Srác nem szól semmit csak dühösen néz, Julia távozik, de szemén látszik, sejti hogy valami történt.
 
Buborék beöltöztetve, nyomást adnak rá a lányok aztán nekiülnek trécselni. Ainoa bevallja hogy nem volt szex mióta beköltözött, Vilma nem csodálja. Szerinte amilyen makacs Nagylány nem hajlandó beismerni hogy tévedett. Áttérnek Pitire, aki Vilmának maximum kiskutyaszinten fogadható el, nem bírja a pasikat amúgy. Míg így bájolognak, Buborékra szép lassan nyomulnak az atmoszférák, egyre több kép villan be, végül leesik a székről.
 
Buboréknak kezdenek bevillanni az emlékek. (Flashback. Imádtam őket a LOSTban, az első három évad legizgalmasabb jelenetei voltak ezek a visszatekintések. Most sincs kifogásom ellene, ha spanyolék a maguk LOSTjába beemelik. De legalább más frizurát, külsőt adhattak volna Buborékra, hangsúlyozva hogy ez a Múlt, egy másik ember. Hogy ő Roberto az öntelt yuppie tudós. Mert ugyanaz a szakálla, kócos haja, mintha csak épp levette volna a hajósszakácskötényt, és öltönybe öltözött volna) Marimarral találkozott egy vendéglőben, de feszült a hangulat. Lány kérte könnyezve, hagyja ott azt a furcsa munkát, legyen újra a régi. Roberto gúnyosan kioktatta, a csaj ostoba őhozzá. Ha lett volna esze már teherbe esett volna hogy magához láncolja. Marimar szomorúan néz, majd visszaadta jegygyűrűjét, távozik – Roberto gúnyos megjegyzéssel fogadja, nyilván alig várta már.. Majd ő is távozott, egy piros mappával kezében. A vendéglő előtt rászólt egy régi ismerős, Julia franciája... Robertozik egy-kettőt, hiába, így üldözés vette kezdetét Madridban, francia és sofőrje rálőttek hármat-négyet Robertora, hiába.
 
A Core-Core-n fokozódik a rejtély. Montrero a konyhában még bekapcsolt tűzhelyet talál, a kabinban egy négytagú család fotóját, papa+mama kamaszfiú+kamaszlány. De csak fényképen, élő ember nincs... Így összepakolják amit lehet, kaját italt, miegymást. Közben Julian rákezdi hogy Ricardo haverjának rá kellene hajtania jobban a doktornőre, ne féljen, jó parti így is, két gyerekkel. Kapitány az utolsó ládánál veszi észre hogy a fedélzeten hever egy kis videokamera is, eldobva. Sarkcsillagon is akció van. Ulisses mint bika az arénába ront az Oktatóba. Gamboa ugyan már várta, mégis bekapta az első ütést. Aztán elkezdenek öklözni meg beszélgetni. Ulisses szerint a másikat nem is érdekli Ainoa, Gamboa csak megvonja vállát gúnyosan. Aztán megint pár ütés, és srác azt kezdi fejtegetni, nem is tanár, nem is az akinek mondja magát.. Na erre már kap egy durvát, dob egy hátast, reccsen is a csigolyája, brrrr...

A két lány közben hívta Juliát is, együtt még fel tudják ültetni a beöltöztetett Buborékot. De kinyitni a sisakját már kevesek - mert az a korábbi raktárajtókhoz hasonlóan - beszorult. Így Roberto a fejében folytathatja menekülését a piros mappával. Be is futott egy híd alá, ahol francia és sofőrje keresték, de hiába. Közben ismerősként szólongatták, nem akart előjönni, hát megfenyegették hogy Marimart keresik akkor meg. De Roberto ezt is némán végighallgatta.

Már a Sarkcsillagon Montreroék letöltik a videokamera felvételeit. Sokáig semmi különös, meghitt családi percek, egy utolsó közös utazásnak tűnik, mielőtt a gyerekek felnőnek és elmennek az egyetemre zülleni. Aztán drámaibb képek, kiderül, a madarak őket is megtámadták, de ők is túlélték. Megint pár családias kép jön, apa főz, anya terít, és pont azt a menüt látjuk, amit a jachton találtak Julianék... Aztán más képek jönnek, a gyerekek rémülten néznek valamit a tatról, de nem a Sarkcsillag irányába. Kiabálás, sikoltozás, megborul a kép, csend lesz...

Oktatóban közben Ulisses – becsületére mondva – feláll és folytatja. Legyilkosozza Gamboát, akit ez sem hat meg, bevisz még pár ütést, és közli a földön fekvő sráccal hogy számára mostantól ne is létezzen. Közben a három lány már Saloméval kiegészülve sem tudják levenni a sisakot. Julia ekkor gyorsan hozza a tűzvédelmi baltát, ezzel kezdik püfölni, sikerrel végre, enged a szelep. Épp akkor amikor Roberto elrejtette a piros mappát egy, gyanúsan hajószalonnak tűnő helyen, egy hajóskép mögé. Aztán, visszatér Buborék, akinek úgy tűnik mégsem ment ki a fejéből a buborék, sajna.

Este, fedélzet, bájolgás. Ulisses és Ainoa, iszonyatos vetített naplementés háttér előtt, megegyeznek hogy csak barátok maradnak, a lány elteszi azért az utolsó palack Coca-Colát, hogy majd megünnepeljenek vele valamit. Uli el, jön helyette Vilma, akinek Nagylány bevallja, igaza volt. Csak áltatja magát, otthagyja Gamboát. Kapitány beszámol Juliának mit találtak és mit nem a Core-Core fedélzetén. És megmutatja neki a videó utolsó perceit is.. A sikoltozás és elejtés után hosszú percekig semmi nem történt. De egyszer csak valaki felemelte a kamerát és ráirányította a közeledő Sarkcsillagra.. Mikor látótávolságban voltak, akkor még volt valaki a jachton. De mikor átmentek már sehol senki...

Doktornő ezután Orvosiba siet ahol ellátja Ulisses sebeit, gyógymódja gyors és heves szex a műtőasztalon. Salome pedig megkeresi félkegyelműt, aki a Szalonban ül és a falat nézi valamiért. Szakácsné úgy döntött, amikor Buborékként újjászületett a srác, elvette az emlékeit hogy megóvja. De most visszaadja a fotókat, Roberto emlékeit. De annak már nem kellenek, indoklása éppoly logikus mint mindig. Most Buborékként boldog, de mi van ha Roberto emlékei rossz emlékek?

 

Címkék: el barco
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2012.07.07. 14:57:54

Jaja, ez tényleg jó rész vót... tényleg a Lost írói is közreműködtek ebben?

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.07.09. 15:55:01

@Ékszerelmére: Szia-szia.
Dehogy is, ez csak egy poénféle, illetve kis utalás arra hogy mostanra spanyolék egész jól kezdenek belejönni az izgalmas és jó sorozatírásba. Használják a jól bevált recepteket...:-)
süti beállítások módosítása