Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 01x15

2012. május 24. 17:00 - Segna

Ma egy dupla fenekű, vagy mai divatos reklám szlogennel szólva, kettő az egyben részt láthattunk, a Hawaii-szigetek katasztrófa-védelmi igazgatóságának szponzorálásával. Mi a teendő, ha cunami riadó van? alcímmel. De ne menjenek messzire, rendkívül élvezetes a tálalás. Remélem az M1 főintendánsa nézi az adást! Ennek megfelelően tematikusak a ráhangoló képek is, csak a szörfözésről és a hullámokról szólnak. Jó szárazföldi patkányhoz híven, máris szédülök, és titkon irigylem a tenger madarait. A váltás most éles, Dannót látjuk közelről, közel sem felöltözve. Nocsak-nocsak Haule, hol a nyakkendőd? Ja, hogy ez egy szörfoktatás? Konoval. Hmmm.

Az idillbe kivételesen nem a telefonok csörgése rongyol bele, hanem a légoltalmi szirénák. Cunami riadó! Míg az kiürítés képeit nézzük, és a nekünk is rossz emlékű szirénákat hallgatjuk, elmélázhatunk azon, hogy lovas őseink anno, nem véletlenül mondták le a lakjunk-a-tengerparton-a-nagy-büdös-víz-mellett, projektet. Ennek a paradicsomnak a cunami az egyik bibije, már az ananászos pizzán kívül. A szigetek a csendes-óceáni tűzgyűrű közepén csücsülnek, körös-körül nyugtalan lemez-szegélyekkel. A nyugtalan lemezek pedig földrengést jelentenek. A rengő föld pedig, ha kellően erős, és vagy sekély a fészke, szökőárat jelenthet. Hawaii az előrejelző rendszer központja. Ha a tűzgyűrű valahol sóhajt egyet, a hawaii fő figyelő obszervatórium elemez és riasztja az érintett partokat. és Főcím!

Most kezdődik az oktató-film. Elsőként is láthatjuk kinek mi a feladata riasztás esetén. McGarrett parancsnoknak pl. hogy gyorsan a gatyájába ugorjon, a rejtélyes szép tengerész hadnagy mellől. Csak azért nem sajnáljuk, mert a csajnak is mennie kell. Na, elég a nyálcsorgatásból!

Lássuk a forgatókönyvet! 1. lépés, A flotta elhagyja a kikötőt. A nyílt vízen a szökőár hullámai jóval kisebbek, csak a partoknál magasodik fel a víz.  A mélyen fekvő részeket kiürítik, mindenki a kijelölt magaslatok felé igyekszik. 3. lépés maradnak és intézkednek, segítenek a rendőrök, a parti őrség, és a Hawaii Five-0.

Teljes a rendezett a káosz, szorgos népünk győzni fog! Danno közben elmegy a gyerekéért. Hogy mi van?! Mindenki külön-külön megy az iskolába? Majd külön-külön elviszik a gyerekeket, miközben 3 óra múlva partot ér a hullám?! Na, jó ezt fájt. Gondolom Japánban azért sem vetítik ezt a részt, hogy ne kapjanak röhögő-görcsöt. 4. Babysittert kerítenek Gracenek. Végre valami életszerű! Persze, hogy a lavinakövér fagylaltárust! A csávó, és kisétkű haverjai egy hegytetőn ülnek és snóbliznak. Gracenek lesz a legjobb dolga én már látom.

Közben elkezdődik a rész is, riasztás érkezik, hogy eltűnt a cunami központ vezetője. Hát ez gáz, jogos a Hw50 bevetése. 4. lépés, a sereg szárazföldi része is költözik a magaslatokra. Felvonultatják a kedvünkért a Hummereket (nem H2O alváltozatot) helikoptereket és nagy teherautókat. A katonák talpig marconában. Mondjuk nem tom miért kell a golyóálló meg a gépkarabély a költözéshez, de ki vagyok én, hogy mit mondjak? Máris a helyiek pánikjára számítanak? Jól jön majd a tömegoszlatáskor?!

Közben kedvenc párosunk a munkahelyén keresi az eltűnt a riasztási központ vezetőjét. Talán, hogy lássuk mennyi számítógépük van, amelyek mindegyikén oktató diagramok, hullám-terjedési rajzok és elöntési övezetek vannak. De a főnök, az nincs. 5. a dilemma folyamatos, mekkora részt ürítsenek ki. Külön övezetek vannak kijelölve a partok mentén, magassági vonalak szerint. Jogos. Aztán árnyalja a képet, hogy zavarosak a riasztási adatok. A jelző bóják időről-időre más értékeket jeleznek. A cunami központban, ettől a feje tetejére áll minden. Chin szól a főnökének, hogy menjen át a cunami-góré lakására. Feltört zár, dulakodás. A csapatnak gyanús lesz az egybeesés, Chin szellemes megjegyzése szerint, a véletlenek sok szervezést igényelnek.

Teljesen feleslegesen felbukkan a cunami-góré lánya, de nem tud semmit. A lány nem akar biztonságba húzódni. Ninjánk átadja a terepet Haulenknak, aki mint apa a csökkent-értelmű gyerekével beszél a lánnyal, menjen biztonságba, a nyomozásban nem segít. Na, túl vagyunk a rész aktuális apás-epizódján, haladjunk! Kono a tárgyi bizonyítékokat gyűjtögeti, pl. egy homokzsákot, míg Chin a riasztási főgóré számítógépét vegzálja. A központ szerverén gyanús bejelentkezéseket talál, két rontott jelszó, amelyek nem is hasonlítanak. A csapat gyanút fog, a muksó akart jelezni. De mielőtt kibontanák a kételyeiket, kedvenc párosunk autóba ül, és hát persze, hogy beszélgetnek! Most a Haule hisztijével nyitunk, témája a miért nem megyünk már el a partról, ha jön a nagy hullám? Sajnos Mamó, az előző részek valamelyikéből megismert ex-szörf-legenda és anyakocsija robbantójának ismerője, azt mondja, itten nem lesz szökőár. Dannó hisztérikusan reagál, és a tudományra esküszik, bennszülött tengerészünk, a vízi emberek évszázados tapasztalatait favorizálja. A vita hevében viszont szöget üt a fejükben, hogy kinek is jó ez a káosz? Annak aki valami nagy-nagy disznóságra készül, és azt szeretné, hogy a rendőrség valami mással legyen elfoglalva. Rendőrkanyar, nyomozás elölről. Vegyük csak át, mi is történik cunami riasztáskor? Hullámot érzékeli a bója, bója jelez műholdnak, műhold jelez a központnak, központ szól a rendőröknek, és a rendőrök kiürítik a várost, és a kóró elringatja a kismadarat.

Ninjánk elgondolkodó képet vág, ami megjegyzem jól áll neki, de azért némileg túlzásnak érzem, hogy a keleti-parti rögvest nagy varázslónak szólítja emiatt. Ninjánk elmereng azon, hogy mi van, ha valaki hamis riasztási jeleket küld a műholdnak? Gyanúja beigazolására felhívja kedvenc tengerészét. Az persze megint ugrik, és műhold adásokban kukkol bele, és megadja kedvenc ninjánknak a kért adatokat. Ha ez tényleg így megy, annyit ér az amerikai adatvédelmi törvény, mint a papír, amelyikre nyomtatták. Persze másrészt, egy ilyen ninja kedvéért, egy végig-szolgált éjszaka után, az ember lánya hajlamos műhold-adásokba kukkolni. És nem hiába! Van egy hamis szignál. Párosunk, a hamis szignál kibocsátójának hely-adataival, és Dannó hisztije ellenére, a kikötőbe tart. Chin telefonon csatlakozik az eleddig egyszemélyes aggódó-kórushoz, a lecsapnak a hullámok mantrával. Lásd a képet. Most már biztos, hogy valaki manipulál.

Nem lesz szökőár, mert szökőár előtt a tenger visszahúzódik. Ezt csak azért írom, hátha valaki cunami veszélyes tengerpartra készül nyaralni. 2004-ben egy kisfiú, aki frissen tanulta ezt, sok embert mentett meg Thaiföldön azzal, hogy a víz visszahúzódásakor riasztott. Dannó lábon kihordva egy infarktust, végre ninjánk nyomába ered a keresett hajóhoz. A hajón egy önfeledt szőkeség laptopozik vidáman, de aztán ninjánkat meglátva feltámad benne az életösztön. Hajmeresztő űzőcske veszi kezdetét, persze megint ninjánk az aki hajóról hajóra ugra-bugrál a csaj után. Nagyon helyes, csak támogatni tudjuk a kergetőzést, öröm nézni a paskó mozgását. Dannó nincs így elragadtatva, de továbbra is ideges, így egy vitorlatartó rúddal pontot tesz az űzőcske végére. Önfeledt Szőkeségünk sokat veszít optimizmusából.

Lassan kibontakozik a kép, a csaj adja a kamu cunami-jeleket, mert megzsarolták a lánya láthatásával. Párosunk most az ál-együttérzőt hozza, és finoman a tudatják a már Legkevésbé Sem Önfeledt Szőkeséggel, hogy nem fogja látni felnőni a gyerekét, ha nem mesél. Hát persze, hogy mesél. Aztán kénytelen-kelletlen de együtt is működik. Dannó végre egy kicsit kienged és telefonon ellenőrzi a kismajmát. A kismajom épp pókerezni invitálja a gyanútlan fagylaltárust.

Közben bemérik a hamis riasztások eredeti küldőjét is, és a nyomába erednek, a kísértetiesen kihalt városban. A helyszínen megkerül a cunami góré, Dr. Russell, aki kicsit romos, de él. Őrizője vonakodik a csapatnak átadni, így a szokott módszerrel oldják meg a problémát.

A lelőtt csávóról kiderül, hogy a parti őrségnél dolgozott korábban. Chin emlékszik egy esetre, amikor sok-sok kokót és kápét foglaltak le a rendőrök és a parti őrség együtt. Mi van, ha erre fáj a foguk? Kono megnézi, hogy a bizonyíték-raktár közelében nincs-e GPS jelzés kormány-járműről. Mit tesz az ég, van!

És lábra áll egy dilemma. Ha elkapják a raktárban kutakodók kezét, akkor megszámolják a zsét, és kiderül, hogy nem 28 milla, csak 18 milla, mert mint emlékszünk, kicsinyded csapatunk Chin élete védelmében lenyúlt belőle, hogy majd vissza viszik, de sajnos Hess, huss elégette. Dannó nem pártolja a rablók kézre kerítését. Chin bűnbánatos, Kono az úgyse tudják ránk bizonyítani sovány vigaszával jön. Ninjánk lehurrogja. A vitát Dannó dönti el, hogy így nem tudna a lánya szemébe nézni. Az ultima ratio után, a csapat a rablók nyomába ered.

Aztán kiderül, hogy az akciót nem más, mint maga a parti őrség parancsnoka szervezte meg. Lekapcsolják. A főnök elgondolása amúgy briliáns volt, nem a saját kocsiján akarta kicsempészni a lovettát, hanem a riadó lefújása után, homokzsáknak álcázva. Most őszintén, ki nézi a homokzsákokat ha már nincs rájuk szükség? Csak hát Kono helyszínelt a cunami-góré házánál, és megjegyezte a szertehagyott homokzsákot. Na, ezért szeressük, meg a piciny kis ökleiért.

Zárásként még meghallgatjuk, hogy a parti őrség góréja sértettségből állt be rablónak, mert idő előtt nyugdíjazták. Kisded csapatunk, belenyugodva a várható lebukásba, szomorkásan zárja az ügyet. Édesíti a keserű perceket, hogy Grace kinyerte a fagylaltárus baráti körének a szemét is pókeren. Még jó, hogy cukorkában játszottak.

A riadót lefújják, Dr. Russel hazatér, ninjánk meg a Kormányzóhoz készül. És még egy utolsó csavar búcsúzóul, a Kormányzó asszony nem rúgja ki kicsiny csapatunkat a 10 millás hiány miatt, mivelhogy meg van az össze pénz. McGarrett értetlen arcát vihetjük magunkkal a következő részig. és Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása