Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 01x11

2012. április 25. 14:00 - Segna

Nyitásként zúg a helyi lakosok harci-vadász dala, suhanunk a dzsungel felett. Majd feltűnik két marcona helybéli valamiféle csigás-íj félével, amint vaddisznóra vadásznak. Máris borzongunk az elismeréstől, van vér a fiúk pucájában, hogy vállalkoznak a disznóölésnek erre a válfajára. Aki már már látott testközelből vaddisznót, annak nem kell magyaráznom, aki még nem, annak csak jusson eszébe Zrínyi Miklósunk esete a vadkannal. Pedig ő nem kispályás fickó volt, tőrrel és karddal lazán kibelezett jól képzett janicsárokat is! De vissza a dzsungelbe! A marcona helybéliek elvétik a disznót, majd a hülyeség netovábbjaként, utána erednek a jószágnak! Tudjuk már honnan van ninjánk eszement mentalitása, úgy látszik ez valami helyi genetikai torzulás! Az események váratlan fordulatot vesznek elmélkedésünk közben, és a bozótból nagy csörtetéssel mégsem a feldúlt disznó, hanem egy eléggé megviselt haule nő kerül elő. Még jó, hogy nem lövik meg a marcona helybéliek. És Főcím!

És már megint szabad napja van a Five-0-nak! Most Chin és McGarrett búvárkodásába nyerhetünk bepillantást. Nem mintha panaszkodnánk, ezt két paskót hosszan-hosszan elnéznénk halászgatás közben, de kissé unalmas már, hogy mindig ilyenkor jönnek a zaftos ügyek. A Sors pikkel a csapatra, vagy ennyire kötetlen a munkaidejük? Újra kezdem fontolgatni a szigetekre költözést!

Istenem, több halat kellene ennem! Közben megtudjuk Chintől, hogy McGarrett papa halászatai inkább, hmmm csapatépítő-jellegű összejövetelek voltak, sok-sok gátlásoldóval. Kire üthetett ez a fiú? Mert nem az apjára, az tuti! McGarrett a laza közeget kihasználva, bevezeti Chint a Bajnok-láda rejtelmeibe, és segítséget kér. Chin készséges, de ebben a percben megszólalnak a kütyük!

A kórházban Kono várja őket és vázolja az esetet. A vaddisznó helyett dzsungeltündér, nem emlékszik semmire, sebes, kihűlt és nászúton volt eleddig itt. A nő nem drogos vagy dilis, nem ivott és partizott, ellenben a férje sincs meg. Ekkor megérkezik az anyós, az ádázabb fajtából, és közli, hogy a menye egy pénzhajhász, és a fia az áldozat. Párosunk némileg tanácstalan lesz, mert ugyan 3 hét után eljegyezni valakit az csak érdekes fejlemény, de máris gyanús, ha a fiú gazdag, ellenben egy kicsit sem hasonlít McGarrettre, hogy finom legyek. A Haule az ádáz anyósról a sajátjára asszociál és máris szánja a hálóinges dzsungeltündért, de nagyon elgondolkodik, Chin és Kono elektronikus adatbázis vegzálása eredményein. Az ádáz anyósnak igaza van, a meny múltja sötét, a szerelem meg viharos és nincs házassági szerződés. Továbbá van az eltűnés éjszakájáról 5 telefonhívás a meny mobiljáról. A dzsungeltündér tagad és gyorsan rájön, hogy kedves anyósa, úgy is mint Métely, bekapcsolódott az ügybe.

Ha nincs szemtanú, vizsgáld a tetthelyet! Chin és Kono máris a szállóban van. A hotelszobában megtudjuk, hogy az nagyobb mint Chin kocsijának a csomagtartója, ami még mindig nagyobb, mint Kono lakása, továbbá, hogy Kono Prágába menne nászútra. Aztán szóba kerül még Széparcú félkínaink ex-menyasszonya, akire Kono jobban haragszik, mint a Széparcú. Hmm. Hmm. A nőci még elő fog kerülni a sorozatban. Tuti. A tetthely közben masszívan hallgat, ellenben bűzleni kezd. Acetonosan. Chin már találkozott hasonló esettel, és hamarost megleli a gázos csövecskét, majd ennek nyomán Kono a vőlegényt is. Na, a szegény ördög sem fog tanúskodni, eléggé halott ugyanis.

Kedvenc párosunk közben a titokzatos éjjeli hívások nyomába ered. A megadott szállóban zárt ajtó várja őket. Ex-tengerészünk simán szétrúgná, de Dannó újra rendőrségi továbbképzést tart főnökének. Zárt ajtóhoz parancs, vagy hallható segélykiáltások kellenek. Ha ketten vannak és bizonyítják, hogy volt ilyen, mehetnek. És mennek. A szoba lakója is hamarost betoppan így heveny pisztolyos hadonászás következik mindkét részről, amit némi mögékerülés és lefogás követ állami oldalról, és kelletlen bemutatkozás a másik oldalról. A szoba lakója magánszimat, a Métely, úgyis mint a kedves mama, megbízásából. Szimatunk eleinte nagyképűsködik, de hallva, hogy a vőlegény halott, önmarcangolásba megy át, és segítőkésznek mutatkozik. A szimat mellesleg tisztázza a dzsungeltündért is, szerette a vőlegényt.

McGarrett vállalja a méltatlanul meggyanúsított lány értesítését és vigasztalását. Ninjánk nagyon ért a vigasztaláshoz. Már-már irigyeljük a vőlegény-vesztett arát. Dannó restelkedik, majd a múlton mereng, persze a kocsiban. Futtatja az eszmét azon, hogy milyen nehéz a családtagok értesítése. Aztán McGarrett emlegeti az anyja autóbalesetét és a tényt közlő rendőr arcát. Mire elérzékenyülnénk, ninjánk valami diszkó-korszakbeli, szuttyogtatott here-hangú énekessel ékes banda számát kapcsolja be. Sajnos itt egyet kell értenünk a most már igazán feldúlt Hauleval, ez a szám épeszű embereket is rávenne gyilkosságra, de messzebb megyek, a bíró fel is mentené ez elkövetőt! Ugorjunk!

Újabb zenei élmény vár azonban ránk, Max a zseniális boncmester zongorát hangol, bár Kono szerint rozmárt kínoz. Szerencsére azonban a zongora kínozó szabadidejében egy online nyomozó klub tagja, és a körülményeket hallva, felhívja Chin és Kono figyelmét néhány ehhez hasonló megoldatlan esetre. Hohohohóóó! Van egy sorozatgyilkosunk, állapítja meg Chin. Egy sorozatgyilkos, aki nászutasokra utazik. A férjet gyengéd kíméletességgel elteszi útból, majd elszórakozik az arával. A szórakozás végén az ara csatlakozik korábban elhunyt férjéhez, nehezen válva meg ettől az árnyékvilágtól. Nyomozói aprómunka következik. A csapat nem sajnálja erejét, idejét minden nyomocskának utánajár. Kedvenc párosunk a helyet találja meg, Kono pedig a szimat fényképeit átvizsgálva keresi, hogy van-e más kullancs is a képeken. És bingó, valaki még követte az ifjú párt. Immár arca is az emberünknek. Már ha lehet ezt az eddig is erősen lejáratott fogalmat használni az ara-belezőnkre. A lány elkábításának a helyszíne is árulkodik, a kábításra használt morfium szerencsére szigorúan nyomon követett anyag, így kiderül, hogy egy luxushajó gyengélkedőjéről tűnt el. Összerakva a korábbi eseteket és a hajók útvonalát, hamarosan neve és tartózkodási helye is lesz a szenyadék ara-belezőnek. Kedvenc párosunk vállalja a hajóról lerángatás nehezét. Előtte azonban beolvadnak. Figyelem! Egyedülálló felvétel következik! Kedvenc keleti-parti-szívű Haulenk, virágfüzért visel! Noha a nyakkendőjétől nem válik meg, jelezve, egy hajón bármikor szükség lehet rá. A felhasználás módját lásd a képen!

Az ara-belező hidegvére példátlan, kámfort játszik felfedezve, hogy szorul a hurok körötte. Porral oltóval iktatja ki az egyik tengerészt, majd kiugrik a vízbe. McGarrett, őszinte sajnálatunkra, nem vetkőzik és nem követi őt a vízbe. Istenem, több halat kellene ennem! Párosunk rövid tűnődés után úgy véli, hogy ara-belezőnk nem hátrál meg ennyitől, tovább fog vadászni. Chin kideríti az előéletét bájos elme-roggyantunknak. Nem esik meg meg rajta a szívünk. És ara-belezőnk valóban újra lecsap, ámbár hanyag kezd lenni, a férjet csak könnyebben kollabálja, és az arát is eléggé feltűnően viszi magával. Párosunk szorosan a nyomában. Heveny űzőcske veszi kezdetét, Chevrolet terepjáró, kontra metál drapp Dodge. Azt hiszem erre a fajtára mondják, hogy szedán. Vagy nem. Mindenesetre mindkét kocsi gyors és mindkettő sofőrje nagy ívben tesz a KRESZ szabályaira. Nem tudom melyik élvezi jobban. Ara-belezésben fixált elkövetőnknek legalább ájult az utasa, így nem kell hallgatnia azt, amit ninjánknak. Dannó hisztije a szokásosnál is súlyosabb, hányással fenyegetőzik. Ninjánk intenzíven tiltja tőle, merthogy ez BÉRELT AUTÓ! Komoly érv. Dannó fontolgatja is. Elmebetegünk a lassan magához térő arát egy szakadék szélére hurcolja. Következik a rész unortodox rábeszélése.

Dannó az együttérzőt hozza, ninjánk a szociopatát. Ragyogóan összevesznek, és elmebetegünk ezen annyira elképed, hogy elbambul és kilép a túsza takarásából. Ninjánk rögvest vállon lövi. Helyes, bár a gyomrát kellett volna eltalálnia, az állítólag nagyon fájdalmas! Ara-belezőnk nem vágyik rabkórházba, így leveti magát a mély szakadékba. Na, ezzel megvagyunk. Most Dannó vigasztal a feltámadó szélben.

Ismét a hadkvártélyon zárunk, rendhagyó módon ninjánk a Métely mamát kéri fel, béküljön ki a mennyel, a közös gyász okán. Béküljön részemről, ha nem használ, nem is árt! Chin még tartogat ninjánknak valamit. Kinyomozta a bajnok láda titokzatos számát. Ez egy régi típusú rendőrségi-aktaszám. Az ügy iratai eltűntek, de ninjánk anyjáéi voltak. Ninjánk értetlen, miért lopna el valaki egy baleseti jegyzőkönyvet? Chin gyengéden sokkolja főnökét, elárulva, hogy az aktaszám alapján ez egy gyilkossági ügy. Ninjánk nem találja a szavakat és így csak döbbent arcát vihetjük magunkkal a rész leöblítésére. Valami ütőset javaslok erre az alkalomra, mondjuk konyakot. Ararátot a grúz-fanatikusoknak, és Szkanderbéget az Albánia-rajongó csempészkörökben járatosoknak. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása