Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x05 - Márták és Caitlinek

2012. április 03. 11:00 - fuszulykavirág

A bíróságon Dianne és Celeste egyesítik erőiket: lezuhant egy repülő, mindenki meghalt, Dianne képviseli az utasok hozzátartozóit, Celeste pedig a személyzet rokonait, akik mind a gép gyártóját perelik természetesen. Egyszerűnek ígérkezik a történet, van egy tanújuk, aki bizonyítani tudja, hogy a repülőgyártó emberei pontosan tudták, hogy nem biztonságos a gép. Persze ha csak ennyi lenne a dolog, akkor korántsem sikerülne kitölteni a műsoridőt, így hát a tuti tanú fejbe lövi magát. Celeste megemlíti, hogy annyira nem is rossz ez a helyzet: a tuti tanú korábban videóra vett vallomásait használják majd a bíróságon, és legalább nem lehet majd neki keresztkérdéseket feltenni.

Peter telefonon Aliciát faggatja Grace korrepetitoráról, a fura táncolós lányról. Látta a neten a csaj videóit, meg újabban már Grace is szerepel bennük, én teljesen megértem, hogy nem tetszik neki. Tényleg fura az a lány. És nem a jóféle fura, hanem a zavarba ejtő fura. Alicia megígéri, hogy kezeli az ügyet. Will és David Lee arra kérik Aliciát, hogy válasszon egy új munkatársat a céghez, valami kis pályakezdőt, akit később mentorálni is fog. Alicia Willnek hálás a lehetőségért, de állítólag David Lee ötlete volt. Will figyelmezteti Aliciát, hogy vigyázzon Celeste-el, most hogy sokat van az irodában (a közös ügy miatt), nem fogja kihagyni a lehetőséget a szarkavarásra.

David Lee válási tanácsadást tart Aliciának, bár ő még mindig nem döntötte el, hogy akar-e válni egyáltalán. Viszont mivel Alicia többet keres, mint Peter, számolnia kell annak a lehetőségével, hogy drága ura férjtartást követel majd. Persze Petert újabban leginkább a kormányzóság érdekli, Eli is azon dolgozik éppen, egy támogatót próbál megnyerni kedvenc jelöltjének, de ő már más jelöltet támogat. A bíróságon Dianne és Celeste a videóvallomást próbálja elfogadtatni a bíróval, de a másik oldal a tuti tanú búcsúlevelével érvel, amiben az áll, hogy hazugság és sajnálja. Dianne szerint ez arra vonatkozik, hogy félrelépett a bébiszitterrel, és semmi köze az ügyhöz.

Eli arra kéri Kalindát, nézzen utána a másik jelöltnek, hátha kiderül róla valami. A bíró nem fogadta el a videóvallomást, azért Kalindának abban az ügyben is találnia kell valami mást. Egy email alapján kerül a képbe Colin Sweeney. Régi ismerős ő, a milliomos, aki a felesége meggyilkolásával kapcsolatban szerepelt már korábban, most éppen a börtönben látogatja meg Alicia, mert vele legalább hajlandó szóba állni a kissé pszichopatára hajazó elítélt. Alicia arra kéri Sweeneyt segítsen nekik, és tanúskodjon, Sweeney pedig csakis Alicia boldogságáért elvállalja a dolgot. Alicia a munkába illeszt egy kis anyaságot is: beszél Grace korrepetitorával, hogy talán nem kéne, hogy a frankó kis videóiban, amiket tényleg senki se ért, Grace is szerepeljen, és inkább csak a tanulásra fókuszáljanak.

Kalinda talál valamit Elinak a másik jelölt életében: demokrata létére pénzt adott a melegházasságot tiltó törvényre (oké, amúgy a házasság védelméről szóló törvénynek hívják, de egyébként erről szól, mert mi mástól is kéne védeni a házasságot), amit aztán ráadásul meg is próbált eltitkolni. Eli adna még egy listányi embert Kalindának, akikről hasonló szépségeket kéne kideríteni, de mikor kiderül, hogy mindez a munka Peter kampányához kell, Kalinda visszalép, és nem vállalja. Alicia meginterjúvolja a két jelöltet az új munkatárs szerepkörre. Az egyik lány Caitlin, szép, szőke, nyilván azért okos is, de inkább a bulizós típus. A másik Martha, sötéthajú, nem annyira szép, inkább szorgalmas, nagyon okos, hobbija a külföldi filmek. És van egy ajánlata egy másik cégtől, de szívesebben dolgozna a Lockhart & Gardnernél.

A tárgyaláson Sweeneyt hallgatják meg a börtönből, videón keresztül. Alicia és Celeste a helyszínen felügyeli a vallomást, Diane a tárgyalóteremből kérdezgeti. Sweeney cége pénzelte a repülőgyártók fejlesztését, ezért tudhat a meghibásodásról, de a kérdezésen folyamatosan úgy viselkedik, mintha a kamera mögül Aliciáék irányítanák a válaszait, ezért Celeste kihúzza a dugót, ne ártson többet a pszichopata, mint eddig. A technikai szünetben csak kinyögi, miről van itt szó: csak akkor tanúskodik, ha szabadon engedik. Jó magaviselettel két éve van még hátra, de hajlandó börtönlakó társai ellen tanúskodni.

David Lee beugrik Aliciához, hogy az új munkatársról érdeklődjön. Két jelöltje van Aliciának, és már választott is, de még mielőtt elmondhatná a döntést, David Lee kiböki, hogy Caitlin az unokahúga, számára nem kérdés, hogy csak ő lehet a befutó. Így arcról olvasva Alicia talán máshogy gondolta volna. Diane és teljes csapata bezsúfolódik Cary irodájába, hogy előadja Sweeney ügyét: segít feltárni a börtönben zajló drogügyeket a szabadságáért cserébe. A múlt heti rész óta Cary árnyékaként dolgozó Imani nemet int, így ez lesz Cary döntése is. Kérésre még egyeztet Peterrel a dologról (vagyis kisétál az irodából, és beszélget egy kicsit Imanival, hogy a megfelelő idő eltelte után visszamasírozzanak), majd prezentálja a szépen előkészített helyzetet: egy extra veszélyes börtönlakó ellen kell tanúskodnia Sweeneynek a szabadságáért cserébe. Peter is áldását adja erre, de ő többet kér puszta tanúskodásnál.

Eli a Kalindától kapott infóval megszerzi a támogatót Peternek, és meg is szervez egy találkozót. Peter le van nyűgözve, de szól, hogy a héten esélyesen szerepelni fog a sajtóban a Sweeney-féle alkuval. Eli rákérdez még, hogy Kalinda vajon miért nem hajlandó Peter kampányán dolgozni, de az államügyész úr hitelesen adja a tudatlant. Alicia Willel egyeztet a jelöltekről, érzi a nyomást David Lee felől, hogy Caitlint válassza, mégis Martha a szimpatikusabb számára. Grace számon kéri az anyján, hogy miért tiltotta le a korrepetitort a barátkozásról. A vitának Alicia telefonja vet véget, megígéri Grace-nek, hogy átgondolja a dolgot.

A börtönudvaron Sweeneyt egy rabszállítóba teszik, ahol már díszes társaság várja őt: Alicia, Celeste, Cary és Imani. A szabadságát ajánlják neki bizonyítékért cserébe az extra veszélyes börtönlakó ellen. Bedrótozzák, és csak rá kell vennie a fickót, hogy beismerjen valami gyilkosságot. Sima ügy. Alicia nem akar belemenni, mert túl veszélyes, de Sweeney vállalja. Celeste az irodában éppen Aliciánál puhatolózik Will-ügyben, amikor beront David Lee azt ismételgetve, hogy „De hát megmondtam, hogy az unokahúgom!”. Nyilván Caitlinről van szó, meg arról, hogy Alicia nem őt preferálja. David Lee kirohanása után Celeste meghívja Aliciát egy italra, bőven ráfér. A lányok leittasodnak, Will a téma nyilván, Celeste meg azzal zárja, hogy Will mindig csalódást fog okozni.

A börtönben Sweeneyt felkészítik az akcióra. Az extra veszélyes börtönlakó bentről ölet meg embereket, ezt kell vele beismertetni. Sweeney nem remekel, egy az egybe rákérdez a dologra, a fickó meg nyilván elküldi melegebb éghajlatra. Eli találkozik a támogatóval, akinek bejön Peter, csak hát aggódik a házassága miatt. Nem akarják úgy támogatni, hogy egyszer csak azzal kelljen szembesülniük: éppen válik a tökéletes jelölt. Mert ha igen, akkor ott minden mocskos részlet bekerül a kampányba. Eli olyat ígér, amit nehéz lesz megtartania: nem lesz válás. Sweeney nem adja fel a dolgot, próbálkozik, és megpróbálja felbérelni az extra veszélyes börtönlakót, hogy neki is intézzen el valakit odakint. Ügyesen játssza meg a dolgot, teljes a beismerés, minden szó rögzítve.

Az immár szabad ember Sweeney végre visszatérhet a repülős ügyhöz, most már személyesen is a tárgyalóteremben, és ígéretéhez híven meg is menti az ügyet Aliciáéknak. Eli gyanúsan barátkozósan viselkedik Aliciával, nyilván jól jönne most a jó viszony. Alicia visszahívja Marthát az irodájába még néhány kérdésre, de kiderül, őt már értesítették arról, hogy mást vesznek fel. Érthetően csalódott, Alicia meg nem érti, hisz ő még nem döntött. De a felvételi bizottság igen. David Lee közben már körbe is vezeti Caitlint az irodában, aki nagyon megköszöni Aliciának a döntést, meg a leendő mentorkodást. Alicia szembesíti a kérdéssel Willt: ő kire szavazott a felvételi bizottság ülésén? Will beismeri, Caitlinre szavazott, mert tartozott ezzel David Leenek. Hogy miért? Mert amikor Aliciát vették fel, akkor is volt egy másik, kicsit jobb jelölt, és David Lee akkor támogatta Will kérésére Aliciát.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.04.03. 12:41:58

Hú, ez is jó rész lehetett, köszi a posztot! Celesete egyébként milyen? El lehet felejteni, hogy ő Cuddy?

fuszulykavirág 2012.04.03. 14:58:29

Nekem már így 2 vagy 3 rész is teljesen független Cuddytól, nagyon más a karakter, inkább negatív.

halalosiram 2012.04.04. 01:08:36

Szuper, hogy van GoodWife hogyvolt, és nem is rossz, de szerintem rakhatnál bele több személyes véleményt, pár poént. Szerintem sokat dobna rajta, most egy kicsit száraz, ilyen tisztán történetelmesélős a szöveg.

De örülök, hogy valaki elvállalta ezt a sorozatot, jó olvasni, köszi!
süti beállítások módosítása