Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x08

2012. március 27. 15:00 - Segna

A múlt heti zaklatott kezdés után, most andalító zene, izmos szamoán fiúk lángoló botokkal és meztelen felsőtestükön csillogó verítékkel, és ringó csípőjű tahiti lányok valamely rejtélyes okból félbevágott tökökkel a mellükön szórakoztatnak minket. Szinte érezzük a trópusok leheletét a tarkónkon. És ekkor a bemondó a kahua disznóról kezd áradozni. Első hallásra nemigen állok neki otthon a kertben, de Hawaii-n járva biztos kipróbálom, határozom el rögvest.

Sajnos ezen a ponton kicsomagolják a földbensült-disznót, és hát, maradjunk annyiban, hogy nem azt találják a gödörben, amire számítottak. Aki csak a hogyvoltot olvassa, annak annyit róla, hogy én Hawaii-n járva sem fogom soha megkóstolni a kahua disznót. A forgatókönyv-író valamely eleddig rejtett perverziójából kifolyólag, így tüntette el egy rendőr-holttestét. Basszus mi ez, a Dr. Csont?! Most hálásan fogadjuk a főcímet!

A történet a Messziről Jött Nyomozó és kicsinyded gyermeke közös barbie-keresésével indul. Jól esik ez a kezdeti sokk után, szó se róla. Még mielőtt azonban végképp elfelejtenénk a kahua incidenst, egy érdekes arccsontokkal rendelkező, dagadtra sírt szemű asszony borul Dannó nyakába, akitől megtudjuk, hogy Mecca meghalt. Gyorsan összerakjuk, a porhanyós rendőr a gödörben, az érdekes arcú asszony néhei férje. Hamarosan kiderül, valami gáz van a történettel, az asszonynak nem mondanak semmit, a rendőrség sumákol. Dannó mint ex-partner rögtön felajánlja, hogy majd ő kibogozza a szálakat.

A csapat rááll az ügyre. A néhai két golyót kapott, a többi post mortem, hála az égnek. A szemtanúk és az aktív ügyek nyomába erednek. A leggyanúsabb a dologban, hogy a belső ügyosztály nyomoz a gyilkosságiak helyett. Dannó rászáll a fejvadászra. Szó se róla, nem szimpi a hapsi. Elhangzik a bűvszó, korrupció, de semmi más. Titkolózik a pasi. Dannó kiakad, nem hisz a barátja bűnösségében.

Az asszony és a kollegák zsákutca. Előbbi miről se tud, utóbbiak félnek. Kivéve egyet, Jon Seda képében, aki egy leírhatatlan nevű drog-kartellt említ, amely új területre lép. Kedvenc párosunk heveny vitába merül, McGarrett finoman próbálja felvetni mi van, ha Mecca sáros, de Dannó tőle szokatlan hevességgel elhárítja még a gondolatot is.

A csapat az új kartell után ered. A nagyszabású fagylaltárus most is segít, noha vonakodva. Egy mélynövésű és eléggé világos szexuális irányultságú galériást ajánl a csapat figyelmébe. A csapat elegáns civileknek álcázva, kérdőre vonja a mélynövésűt drogbeszerzés-ügyben. A módszerük most is rendhagyó, néhány gumipók segítségével a kocsi motorházára kötözik a galériást, majd a sebességkorlátozásokra fittyet hányva mennek vele néhány kört a városban. Megjegyzem a helyi rendőrök szemét egy cseppet sem szúrják. Hmm-hmm. A menet közben a fiúk megvitatják, hogy mi a rosszabb, cápa-ketrecbe zárni valakit, vagy motorháztetőre kötözni. Nem jutnak dűlőre. McGarrett ezután szelíden érdeklődik a bepöccent társától, hogy ha ő tenne ilyet, akkor papolna neki a tiszta eszközökről? Mire a Haule közbe vág, hogy á dehogy! Ő letartóztatná. McGarrett röviden emészt, majd a következő alkalomra szabad kezet kapok! felkiáltással belenyugszik a helyzetbe, és innentől elégedett félmosollyal élvezi az utat.

A mélynövésű drogkereskedő vall, holnap érkezik egy szállítmány. A másnapi akció előkészületei közepette, a vita tovább mérgesedik kedvenc párosunk között, egész az ordítozásig. Chin Dannó mellé áll, noha megjegyzi McGarrettnek lézer látása van. Egyelőre eltesszük az értesülést. Majd megköszöni, hogy ennyit kockáztat a halott barátjáért. Őérte nem állt ki senki. Együttérzünk.

McGarrett annyit mindenesetre elér, hogy Dannó csak bemegy a börtönbe és megpróbálja az első részben bevarrt rosszarcú emberkereskedőtől kicsikarni a rendőrségi tégla nevét. Mert, hát Meccát tarják jelenleg annak. Rosszarc hajlik az infó kiadására. És még nincs vége a jó híreknek a mai napra, a börtön előtt szeretett parancsnoka várja Dannót, és rövid csevej után belátja, hogy a hűség az hűség, és ha egyszer valaki kiérdemelte, akkor nincs helye kételynek. Lapozhatnánk oké? Vagyis szent a béke. Huhh, nagy kő esett le a szívünkről!

A másnapi bulihoz csatlakozik Mecca volt kollegája, Jon Seda képében, és a belső ügyosztályos bulldog. A találkozó egy kies, terra rossával vastagon borított kávé-ültetvényen jön létre. Ki hitte volna, hogy itt is termesztenek kávét? Nem is akármilyet! A Kona egy különleges, virágos aromájú, édeskés egyensúlyú, és közepes testességű, selymes fajta. A fajta titka, azon kívül, hogy a Kona-zónában, délelőtt szépen süt a nap, délután pedig rendszerint beborul az ég és permetez az eső, a különleges vulkanikus talajban van. Ne feledjük a 4170 m magas Mauna Loát és a mindössze 1247 m-es Kilaeueát!

Na, vissza az eseményekhez! A csapat kevlárban, a mélynövésű galériás meg pánikban áll a jólfésült drogkartelles elé, a kávécserjék üdítő-zöldjének előterében. Az eseményeket a galériás lódítja meg, Nekem ez nem megy felkiáltással, és a képből való kirohanással. A belbiztonságis sül el először, Állj rendőrség! felkiáltással. Ahogy az várható, a rosszfiúk erre szétspriccelnek. Most nem csak Chinnél van puska, mindenki azzal lövöldöz, bár Chinnek áll a legjobban, jegyezzük meg a történeti hűség kedvéért.

Rövid csetepaté után a kartellesek a földön, a főnök menekülőben. Aztán magányos pisztolylövések dörrenek, ami azért furcsa, mivel mindenkinél puski volt, mint emlékszünk. A kartelles főnök halott, tőle aztán már nem tudunk meg semmit. Mecca kollégája Jon Seda képében kétségbeesett, de hát önvédelem volt!

A csapatnak azonban bűzlik a sztori, és valóban, a seb közeli a hullán, és a 45-ös ugyanaz, amellyel Meccat is megölték. Irány a rendőrség! Dannó feldúltan olvassa a kollega Jon Seda képében fejére a bűneit. Az tagad, de ekkor behozzák a rosszarcú emberkereskedőt, aki azonosítja, mint téglát. Dannó önfeledten vágja pofán a renegátot.

Szeretném mondani, hogy Egészségünkre, de sajnos még tanúja kell, hogy legyünk ahogy Rosszarc a családját láthatja titokban, mert ezt kérte az infóért, valamint jelenésünk van még Mecca temetésén is. Teljes a rendőrségi pompa,mindenki ott van talpig díszegyenben. És Dannó vigasztal, a belügyes meg bocsánatot kér. És még egy lapát méz, a gyereknek is jelvényt kell adni, persze a papáét, és megjelenik a csapat is.Na, MOST egészségünkre! A sok édesre egy csésze Kona kávét javaslok, jégre, és egy szelet citromra öntve tűzforrón.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása