Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x09 – Darabkák az életedből

2012. március 21. 12:00 - leeann

Most, hogy már minden közeli barát hisz abban, hogy Sam testébe költözött Jim, a férfi legálisan elfogadott tagja lett a társaságnak. Sam-Jim továbbra sem emlékszik szinte semmire, de arra igen, hogyan kell barkácsolni, így nem csak Melinda garázsán dolgozik, hanem a egy ház lebontásán vagy felújításán is. A tulaj még nem döntötte el, hogy mit kezd az épülettel, de egy halom régi kacat van a házban, ami Melinda boltjában köt ki. Persze minden régi kacat őriz emlékeket, és szellemeket, miért ne lenne ez most is így? Néhány csempedarab egy vízbe fulladt kislányról ad látomást, úgyhogy irány a helyszín.

Melinda Sam kíséretében megjelenik a helyszínen, mint egy hivatalos személy, és talál egy használaton kívüli kívánságkutat. A kútban a látomásban megjelent kislány „lakik”, aki figyelmezteti a kút körül ólálkodókat. Kicsit később Melinda már újra a boltban van, és a kislány szellem után kutat, eközben az építkezésen Samnek Jim-szerű emléke támad. Egy kipuffogó durran, amitől Samnek Jim lelövésének emlékfoszlánya ugrik be, ami után a meglőtt vállát kezdi fájlalni. Meló után Melinda átmegy Samhez, aki elmeséli neki, hogy milyen különös fájdalom kezdődött a vállában. Az elmondottak alapján Melnek szintén az ominózus lövés ugrik be, ami nagyon is Jim emléke.

Az emlékek fejtegetése egyelőre félbemarad, mert Melinda meglátja az ablakon keresztül a szellem kislányt, de hiába kezdeményez vele beszélgetést, a kislány nem hajlandó kommunikálni. Pedig jó lenne, ha nem koslatna Sam után, vagy szóba állna Melindával. Este Mel Deliával beszéli ki a napi történéseket, majd éjjel rémeseket álmodik. Mel álmában csak egy kezek és lábak nélküli torzóként vergődött az ágyon, pedig nem vacsorázott be annyira, hogy ilyeneket álmodjon. Melinda ébredéskor számba veszi, és úgy találja, hogy minden végtagja a helyén van. A gyors fejszámolás után megjelenik a kislány, aki megint arra figyelmezteti Melindát, hogy kerülje el a kutat. A látó erre föl még az éjjel közepén Elit magával rángatva a kúthoz rohan.

A két önkéntes nyomozó a házban a rengeteg összegyűjtött kacat között talál papírra írt kívánságokat gyerektől és felnőttől is, valamint jó pár megcsonkított játékbabát, ami Eli szerint komoly fetisisztát feltételez. A házban egy 60 év körüli asszony élt egyedül. Az kiderült, hogy mindent összegyűjtött, amit csak lehetett, de az még nem biztos, hogy ő aprította fel a környékbeli kölyköket. Reggel lett, mire a két szellemvadász visszaér Melinda házához, ahol Sam-Jim éppen az újságért jön ki. Ha már összefut Melindával hajnalok hajnalán, elmondja, hogy ki a tulaj, és hol találja meg. Eli vállalja a tulaj kikérdezését.

A tulaj Travis, egy jól szituált öltönyös, aki mesél néhány emléket a házról és a kívánságkútról is. Elmeséli, hogy komoly trauma volt ott lakni, mert a romos ház miatt a környékbeliek elkerülték a telket, kivéve a kívánságkutat, ahova rendszeresen jártak a szomszéd gyerekek. A karok és lábak nélküli babákra is ráterelődik a téma. Travis találkozott a karok és lábak nélküli babákkal még korábban. Még tini volt, amikor egy kislány megcsonkított babákat hagyott a kútnál, amit ő elpakolt, és a helyére tett egy ép új babát. A baba másnapra eltűnt. Van még történet a tarsolyban. A kút nagyjából azonnal teljesítette az ő egyik kívánságát is, ami miatt majdnem meghalt valaki, ezért nem kell őt sokáig győzködni arról, hogy szivattyúzzák ki a kutat, és nézzék meg, mit is rejt az igazából.

Eli és Mel még a kút kiszivattyúzása előtt kideríti, hogy a kislány szellemet Gretchen Dennisnek hívták, de arra senki nem számított, hogy a kút megbolygatása során ráakadnak még egyéb végtag nélküli gyerek szellemre. A kútból nem meglepő módon csontok kerülnek elő, és este már búcsúztatják az eddig eltűntnek hitt kislányt. A búcsúztatón Gretchen is megjelenik, és a búcsúztatót tartó testvérét vádolja azzal, hogy megölte őt. Mel el sem tudja képzelni, hogy egy gyerek képes megölni a saját testvérét. Eli hamarosan megkapja a jelentést arról, hogy mi történt a csontokkal. Csonkolásnak nincs nyoma, és csak egy áldozattól származó csontokat találtak, úgyhogy a kar nélküli kisfiúra egyelőre nincs magyarázat.

Melinda azt javasolja, hogy használják ki Eli gyász konzultáns énjét, és kérdezzék ki Gretchen szüleit. A szülők elmesélik, hogy Gretchen bátyja, Clay sokszor idegelte azzal  a húgát, hogy megcsonkította, eldugta avagy fellógatta a babákat, de a szülők nem érezték ezt olyan komolynak. Nem sokkal a családlátogatás után Clayt munkahelyi baleset éri, egy lift majdnem leszakítja azt a karját, ami a látomásban egy kisfiúnak hiányzott. Másnap reggel Sam olyan reggelit visz Melindának, amit Jim szokott csinálni neki, és próbál váltani vele pár meghitt szót, de a csevejt a telefon csörgése szakítja félbe.

Eli elmondja Melnek, hogy mi történt Clay-jel, és azt is megfejtik, hogy a félkarú gyerek nem szellem, és egyelőre megvan mind a két karja, a kisfiú ugyanis Clay volt. Melinda nyomban elbeszélget Clay-jel. A fiú elmeséli, hogy a húga idegesítette őt, ezért ő a lány babáit aprította kicsiny darabokra egy bazi nagy körfűrésszel. A kislány nagyon dühös volt, ezért elment a kúthoz egy kívánsággal. Gretchen azt kívánta a bátyjának, amit ő a babáival tett. Clay az átnyomódott lapon elolvasta amit a húga írt, és eljátszotta, hogy a körfűrésszel levágta a karját. A kislány megrémült, hogy teljesült a kívánsága, és elszaladt a bátyja elől, aki csak annyit tudott, hogy a húga többet nem jött haza.

Gretchen találkozik Melindával, de még mindig dühös a testvérére, és nem hajlandó elmondani, hogy mi történt vele, ezért Mel a kút csempéit keresi nagy erőkkel a boltban. Melinda, Travis és Clay a kúthoz mennek, és amikor a csempék visszakerülnek a helyükre, a kislány előjön és beszélni kezd. Gretchen elmondja, hogy amikor azt hitte, hogy teljesült a kívánsága, vissza akarta vonni, de nem érte el a papírt és beleesett a kútba. Persze nem haragszik a testvérére, és régen is csak azért követte mindenhova, mert a bátyjával akart lenni. Azért van itt még kívánság, Samé, és egy nő is járt itt a minap, egy papírcetlit dugott a kövek közé. A nő Travis volt barátnője, övé a felnőtt kézírással írt kívánság.

Travist, amikor egyetemista volt, felkereste a barátnője azzal, hogy terhes. Tarvis és a lány veszekedtek ezen, és a fiú azt kívánta, hogy bárcsak a lány ne lenne terhes. Amikor a lány a kocsijához ment, elütötte őt egy biciklista. Az utolsó hír az volt, hogy a lány elvetélt. Ettől kezdve Travis elkerülte a kutat. A nő mostani üzenetéből az derült ki, hogy nem is vetélt el, és mivel a kívánságok teljesülnek, Travis találkozik a régi barátnővel és a már tinivé cseperedett lányával. No de Samnek is volt egy kívánsága, szeretett volna kapni valami kézzelfoghatót a múltjából. Ő egy kulcsot talál a ruhái között, ami egy banktrezort nyit. A trezorban egy eljegyzési gyűrű van, amit 1 héttel a baleset előtt vett.  Úgy tűnik, ez némileg bonyolítja a Sam-Jim dolgot.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása