Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x05 – Anatomy Of a Murder – Egy fecskendő nem csinál nyarat

2012. február 23. 15:07 - Zenóbia

Temetéssel nyitunk, így aztán nem kell sokat gondolkodnunk azon, hogy hol a hulla. Ephraim, a roppant tiszteletreméltó tíz gyerekes családapa mellé azonban bezsúfoltak egy szőke lányt is a koporsóba, szépen el is férnének összebújva, ha meg nem botlanának a cipelő fiúk. De megbotlanak, leejtik a koporsót, a hullák meg kipotyognak. Martha és Alexis wellneselni megy Ginával, ebben a részben bezzeg az első percben felbukkan, ezt nem hiszem el. Taylor Swift – Mine, ez Alexis és Ashley száma, mert erre smároltak először. Gina és Castle száma pedig AC/DC You Shook Me All Night Long, hogy a smároláson kívül mit csináltak rá, abba ne menjünk bele. Nekünk nincs ilyen asszem, ha csak nem a Tépj szét, amit egyszer tök részegen, hajnali háromkor beleüvöltöztem neki a telefonba, akkor jó ötletnek tűnt. Épp meg akartam jegyezni, hogy jé és kockás ing meg farmer van Castle-on tök jó, de mire a hullához ért, már elegáns lett megint. A plusz egy csoki hulla Dr. Valerie Monroe, másodéves gyakornok a Megyei Kórházban.

Előző este 7-8 között halt meg, van egy zúzódás a tarkóján, amibe viszont még nem halt volna bele, úgyhogy kell itt lenni valami másnak is. A gyilkos mindenesetre ötletes, mert ha nem botlanak meg a fiúk, sosem találják meg a nő hulláját. Castle eljátszogat a nő telefonjával, amiből kiderül, hogy a halála előtt Katonah-ban keresett szállást a neten. Azt is megtudjuk, hogy minden reggel egy kurva messze levő kávézóban itta meg a napi betevő koffein adagját, ami ráadásul ellenkező irányban van, mint a munkahelye. Lanie rájött a halál okára. Valerie nyaki ütőerébe egy üres tűt szúrtak, majd ezt benyomva levegőt juttattak az agyába, így aztán embóliát kapott, amitől kampec lett. Majd belecsavarták egy szőnyegbe, mert rostszálakat talált a nőn. Beballagnak a kórházba, ahol Castle szerint minden második raktárhelységben orvosok dugnak nővérkékkel, Beckett szerint meg életmentő szívműtéteket végeznek, mint ahogy Josh is, a motoros fiú.

Castle palacsintát sütött reggel, Josh életet mentett, melyik a fontosabb? A palacsinta, főleg ha sok van belőle. Dr. Monroe a világ legjobb embere volt, kell-e ezt említenem? Még a halálos betegek is mosolyra fakadtak a láttán. Tuti szektás volt. A halála napján azonban egy ápoló igencsak feldúltnak tűnt a vele való beszélgetés után. Olyannyira, hogy tarkón vágta egy lapáttal? Castle túl sok kórházas sorozatot néz, mindenhol szerelmi háromszöget vél felfedezni, az ápolóról pedig feltételezi, hogy szuper dögös lesz. Az is, csak 14 éves lányoknak. Angyalarcú fiú. Az ilyenekből lesznek a sorozatgyilkosok. Hű, a csávó tudhat valamit, a doktornők odavannak érte, ő meg Beckett haját dicsérgeti, biztosan kevesli a hódolóit. Akikről épp Dr. Monroe próbálta lebeszélni tegnap, kérte, hogy ne flörtöljön már az összes rezidenssel. Ő megígérte, kikísérte, majd látta távozni egy ismeretlen pasival. Alibije is van, bár csak másodszor találja el a nő nevét, akivel volt. Szimpi-szimpi. Ryan nem komplett, egy egész táblát készített Gregnek (Greg az ápoló) és a rajongóinak. Imádják, mert annyira kedves és figyelmes, ő a legjobb barátjuk, de dugni nem dug velük. Én is értetlen arcot vágok.

A kórházi szőnyegek nem játszanak, viszont Dr. Monroe hirtelen pénzgyarapodáson esett át (ez milyen szép mondat lett, tudom én is), mert a diákhitelét fél éve sokkal nagyobb összegekkel törlesztette mint előtte, pedig a fizuja nem emelkedett. Castle megy haza nagyon boldogan, hogy Alexis hogy fog örülni a beszerezhetetlen Taylor Swift jegyeknek, aki már azelőtt örül nekik, hogy átadta volna őket, mert közben Gina is szerzett nekik. Na, rúgd ki, aztán kész. Hát azt még nem is, de legalább megsérti Ginát, mert ellopta tőle a dicsőségét, nem mintha igaza lenne egyébként. Az őrsön meg túlóráznak, Esposito nem is hiába, elment Dr. Monroe kávézójába. Ami épp egy hotel mellett van, ahol mit ad isten, heti több estét is eltöltött a doktornő egy állandó lakónál Cesar Calderonnál, a drogbárónál, az El Diablónál, az Ördögnél, több neve nincs, pedig még vártam volna. Castle és Beckett kopogtatnak is hamarosan a szobája ajtaján, Manuel meg tagadná is le a gazdáját, de a Richard Castle név jól hat a drogbárónál, így behívja őket. Mégis jó valamire néha Castle is.

A pasi roppant karizmatikus, nagyon lassan, hatásszünetekkel beszél, de a hangja miatt abszolút átjön. Az inge roppant randa viszont. Látszólag meglepetésként éri Valerie halála, bár nagy kérdés, hogy milyen drogbáró az, akit még érhetnek meglepetések. Valerie volt a magánorvosa, mert szívbeteg. Fizetett neki azért, hogy hetente ötször ellássa őt, a másik két napon a testvére, Manuel ápolja. Valerie csodát tett vele, visszavezette az életbe, mondom, hogy szektás. Megmutatják neki a férfi fényképét, akivel Valerie távozott aznap a kórházból, Cesar nem, de Manuel felismeri. Ő fuvarozta a doktornőt a kezelések után, és egy párszor kitette egy étteremnél, ahol ez a fickó várt rá. Most meg Beckették várnak a fickóra, mert ott szokott ebédelni, de ma még nem tette. Nem kell túl sokat várniuk, de attól tartok nekünk viszont még igen a gyilkosra, mert ez itt nem az, hanem egy államügyész. Akinek Valerie mint beépített ügynök dolgozott. Na, Castle örülhet, ez már majdnem az FBI. Meglepő módon nem a drogbáró volt a célpont, hanem a kórház.

Vényhamisítás, sikkasztás, állami támogatással való visszaélés. Valerie a halála napján felhívta, hogy találkozzanak, mert lehet, hogy talált egy gyógyszercsempész bandát, de mielőtt bárkit is megvádolna, még valamit le akart ellenőrizni északon. Ezért keresett szállást Katonahban. Katonah annyira érdekes mint egy döglött légy, de nem messze tőle van egy női börtön. Amíg Beckett a látogatók meg az elítéltek után érdeklődik, addig Castle egy nagy csokor lufival próbálja meg kibékíteni Ginát. Ami sikerül is, miután Castle bevallja, hogy valóban azt akarja, hogy Alexis csak az övé legyen és csak érte rajongjon, de most Alexis Ashley-ért rajong, amitől mocskos szarul érzi magát. Mennyire látszik, hogy Ginának fel van töltve a szája. De azért ezzel a szájjal megcsókolja Castle-t, csak most AC/DC nélkül. A börtönben pedig nem Valerie volt a látogató, hanem Greg a csodafiú, aki nem dug, csak barátkozik.

Három éve minden héten meglátogatott egy rabot, aki harminc évet kapott, mert részt vett egy rablásban, ahol meghalt egy őr. Mellesleg ő volt Greg barátnője. Most nem tudom eldönteni, hogy Greg jó fej, vagy elmebajos, hogy három év után még mindig hű hozzá. Bár valószínűleg a hátralevő 27 évre azért nem fog kitartani a lelkesedése. Hacsak nem csempész be neki minden héten kicsike ásókat. Ha azt nem is, de gyógyszereket igen, amit Amy árulhat a többi rabnak. Erre gyanakodott legalábbis Dr. Monroe. Amy-t kikérdeznénk, ha nem kapott volna agyvérzést, és mit ad isten, épp a Megyei Kórházba szállították, ahol Greg is dolgozik. Vajon ott vannak még, vagy már meglógtak? Meglógtak, Amy elvileg meghalt, gyakorlatilag a ládában valaki másnak a hullája van. Ez egy ilyen rész. A Szökést láttátok? Az első másfél órában beszartam az unalomtól, de az utolsó fél óra, na, az kurva jó volt, és tényleg kellett hozzá az első másfél is.

Szóval Greg az ujja köré csavarta az összes női orvost a kórházban, hogy tudtuk nélkül, de segítsenek neki a szökésben. Amit meg is tettek, mert adtak Gregnek botoxot, amivel Amy elő tudta idézni az agyvérzés tüneteit. Aztán kapott morfiumot meg akármit is, amivel meg azt tudták előidézni, hogy Amy halottnak tűnjön. Tulajdonképpen, ha nem lenne Dr. Monroe hullája, akkor ez egy egészen szépséges romantikus szerelmi történet is lehetne, és hagyhatnánk őket futni. De hátha még így lesz. Abban a reményben, hogy találnak valami hasznos infót, végigolvassák a pár levelezését, de az kizárólag ilyenekből áll: "Nélküled a szívem megfájdul, de a szerelmem irántad nem kopik." Ezzel bajuk van, mert nem rímel. Nekem meg azzal lenne bajom, ha bárki is ilyeneket írna nekem. Na jó, nem így képzeltük az első szerelmi vallomást Castle részéről, de ahogy felolvassa az egyik részt aminek az a végszava, hogy szeretlek, és ahogyan közben Beckettre néz, az totál egyértelmű. Zavarba is jönnek mindketten. Nem is kicsit, Kate mintha még el is pirult volna. Óh, de szép is ez. Mármint de szép is lenne.

Vajon hova megy a szerelmes pár három év után először? Castle szerint dugni, de ha mégsem, akkor oda, ahol először találkoztak. A levelekből kiderül, hogy egy Burger Kingben ismerkedtek meg, az meg nem annyira romantikus hely, szóval oda tutira nem mentek. Megvan, hogy a Dr. Monroe-n talált rostok egy Deville csomagtartójából származnak. És megvan Greg és Amy is, akik mégis a Burger Kingbe mentek, mert kretének. Greg iszonyúan bizonygatja, hogy Amy nem bűnös, de ez senkit nem érdekel, csak az, hogy kinyíratta-e valakivel Dr. Monroe-t vagy nem. Nos, azt nem, de tudta, hogy Valerie gyanakszik rá, ezért előrébb hozta Amy szökését, nehogy idő előtt lebukjanak. Amikor Valerie elbeszélgetett vele, akkor próbálta elterelni a figyelmét, és elkezdett a karkötőjéről kérdezősködni, amit Valerie biztosan a barátjától kapott. De eddig úgy tudtuk, hogy nem volt barátja, most akkor mégis?

A karkötő a hullán már nem volt ott, de amikor kiment a kórházból és találkozott az államügyésszel, akkor még igen. A gyilkos magával vitte, tehát hirtelen felindulásból ölték meg. Az ékszer pedig eléggé jellegzetes ahhoz, hogy újra meglátogassák a drogbárót, akinek ott lóg a nyakában a karkötő párja. Valóban szerelmes volt Valerie-be, ráadásul a kamerák rögzítettek egy képet a kocsijáról, ami egészen véletlenül egy Deville, amint a temető felé halad. És rájön, amire én már úgy tíz másodperce rájöttem, mert nagyon okos lány vagyok, hogy Manuel, a testvére a gyilkos. Áh, de puszta jó szándékból tette, mert rájött, hogy Valerie besúgó, a bátyját pedig elvakította a szerelem. Most meg a bánat vakítja el őket, az egyiket azért mert egy félreértés miatt megölték a szerelmét, a másikat meg azért, mert egy félreértés miatt lecsukják vagy hatvan évre. Mondjuk én is könnyeznék.

Alexis hazaér a koncertről és megköszöni Castle-nak a jegyet, hiszen Gina elárulta neki, hogy kettőjüktől kapta. De rendes ez a Gina, azt a mindenit. Martha felteszi a mindent eldöntő kérdést, amire mi már tudjuk a választ, csak még Castle nem, hogy kiszabadítaná-e Ginát a börtönből, ahogy Greg tette Amy-vel? A szerelmesek most is épp ömlengenek egymásnak, egy közös cellába zárva. De megjön a felmentő sereg, Beckették elintézék nekik az újratárgyalást, és ha Amy tényleg ártatlan, akkor Greg is megússza próbaidővel. Hoztak nekik Burger Kinges menüt is, tök rendesek. Most akkor a szerelem mindent legyőz, mindenek felett áll, és mindent túlél? Nah, mit gondoltok? A vége miatt gondoljuk most azt, hogy igen, mert ha Esposito nem is, de Kate kihozná Castle-t a börtönből, és ugye tudjátok mit jelent ez Martha kérdése után. Hmm.

Címkék: castle
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.23. 17:48:24

Hol a toszban megy a 3. évad?

Köszi a leírást, nagyon tetszik, de senki nem tudja megmondani, hogy hol, melyik csatin nyomtaják...:-((

szomorúúúúú vagyok!

Zenóbia 2012.02.23. 20:35:16

@vágtázó halottkém: Örülök, hogy tetszik. :)
Azért, mert most épp nem megy sehol sajnos. Pontosabban a Cool-on a második évadot adják újra.

mesmes42 2012.02.23. 21:27:41

Micsoda magyar címeket találnak ki! :)

Neoprimitív 2012.02.24. 08:57:36

Tényleg Zenóbia, a címeket te találod ki? Csak mert marha jók.

Akkor a szokásos easter eggek:
1.) Az, hogy az egész epizód alapötlete a Grace Klinika parafrázisa volt, gondolom nem újdonság.

2.) Amikor mennek a drogbáróhoz és Manuel nem akarja őket beengedni, az viszont a Smaragd románcából volt, ott zavarta el Michael Douglast majdnem a testőr, amíg ki nem derült, hogy Joan Wyler-rel van.

Viszont maga az epizód nekem olyan szintem nem jött be, hogy azt elmondani sem tudom. (De azért megpróbálom.) Annyira üvöltött az egészről, hogy ez most a Castle bébikre vágyó rajongóknak szánt műkutyacsont, hogy az már fájt.

Igazából az egyetlen pozitívuma számomra Gina volt, mert végre valamit megtudtunk arról, mi volt a gond köztük (=> mit kellene majd elkerülni Élete Igazi Szerelmével), Castle is úgynevezett jellemfejlődésen ment át, amikor belátta, hogy hülye volt és elnézést kért. Ráadásul ha meg nem is szerettem, de megértettem a nőt is. Baromi szar érzés lehet azt érezni, hogy én próbálkoznék, de esélyem sincs. Ő olyan, amilyen, ha Castle így is kétszer összeszedte, akkor utólag ne fintorogjon az úr, senki nem kényszerítette rá, másodszorra főleg nem. Szóval ez meg egy jó nagy fekete pont Nyámnyila Rick-nek.

Valandil 2012.02.24. 09:36:58

(Egy MORE tag nem ártana, kint van az egész.)

mesmes42 2012.02.24. 11:57:02

Szerintem ezek a "hivatalos" magyar címek, de nagyon elszálltak tudnak lenni néha :D

Neoprimitív 2012.02.24. 13:02:22

@mesmes42: Na de még adásba sem került a 3. évad, nyárig nem is fog. Zenóbiának RTL-es vakondjai vannak? Hű, választ kérek, lehet, hogy ebben is a CIA keze van?

Jut eszembe: mekkora égés, hogy egy kerületi ügyésznek fogalma sincs arról, hogy a beszervezett ügynöke mellesleg egy kiemelt bűnöző háziorvosa...

mesmes42 2012.02.24. 17:19:03

Tényleg, azt hittem, már leadták valahol... mindenesetre a magyar címei egyébként is eléggé ilyenek szoktak lenni :)

2012.02.24. 19:28:08

@Zenóbia:
Ugye folytatod a Castle epizódokat itt a hogyvolton?

Zenóbia 2012.02.26. 17:18:39

Természetesen a CIA keze van a dologban :) meg valakié, akinek teljesen kretén humora van, viszont ő adja a feliratos verzióhoz a magyar címeket. Nekem nagyon bejönnek, de tényleg mindegyik ilyen Óbazmeg! :D

írom továbbra is szorgosan, persze :)

jóvanna, a more tag-et elfelejtettem, de most először. (és utoljára) (remélem)

Neoprimitívnek: hű, ezeket egyébként állatira bírom, hogy megírod nekem, hogy mikre utalt az epizód, mert nekem sosem esik le, bármily szomorú, viszont utólag meg tök jó, hogy jé, hát tényleg. :)
nekem bejött ez a rész, és valóban szimpatikus lett Gina is, pedig nem akartam, hogy az legyen. A végén még meg fogom sajnálni. Áh. :)
süti beállítások módosítása