Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x18 - A családapa

2012. január 11. 12:00 - leeann

Tom Gordonnak van egy lyuk a fejében, de az orvos szerint túlélheti a lövést. Jelenleg nincs magánál az ember, de Melinda próbál beszélni vele, próbálja kitalálni, hogy mi ez itt most, és mi történik velük. Persze választ nem kap, most itt és az azonnal biztos, hogy nem, de a rész végére biztos több most még zavaros dolog értelmet nyer. Később Mel elmondja Deliának a „Paul Eastman megszállja az apámat” teóriát, ami egyelőre elég valószínűleg tűnik. A megbeszélés után Mel lemegy a bolt pincéjébe, és hangos szuszogásra lesz figyelmes. A hangos szuszogás a földalatti városból jön, ezért Mel fogja magát és bemászik a sötétbe vezető lyukon.

Itt az ideje megkeresni Paul Eastmant, úgyhogy Mel azonnal szólongatni kezdi a megégett arcú szellemet. Melinda teóriája talált, tényleg Paul Eastman bántotta Tom Gordont, és nem véletlenül. A szellem még nem mondja el a történetét, mondván Mel úgyse hinne neki, ezért egy kis utazásra invitálja őt, aminek az első lépését meg is mutatja, majd eltűnik. A látó bírja az ilyen kihívásokat, úgyhogy magassarkúban, hófehér nadrágban és szintén fehér blúzban nyomakodja át testét a szellem által mutatott lyukon anélkül, hogy egy koszfolt is megjelenne makulátlan öltözékén. Csakhamar egy másik pincébe jut, ahol egy szerencsétlen lépésnek köszönhetően egy emberi állkapocscsontot talál.

Az állkapocscsonthoz tartozó ember kiléte hamar kiderül, mert egy kis földtúrás után Mel kiemeli a földből Paul Eastman maszkját. Később Mel a fehér szerelést piros virágos ruhácskára cseréli, és elugrik anyuhoz, egy kis mi van veled, rég láttalak csevejre. Anyu nem akar apuról beszélni, de Paul Eastman neve hallatán erősen felkapja a fejét. Anyu is tudhat valamit, de nyilván ez sem a tizenegyedik percben fog kiderülni. Nos, anyu szerint apu lelke sötét, és nem érdemli meg Mel jóindulatát. Anyu félbehagy egy mondatot, aminek nyilván jelentősége van, de ennek kiderítésére is várni kell még egy keveset. Szóval Melinda anyutól csak annyit tudott meg, hogy apu egy görény, és nincs értelme abajgatni, ha lyukas a feje, ha nem.

Anyuhoz még biztos visszajövünk, mert szokásos módon sokkal többet tud, mint amit elárul. A következő állomás Payne prof, aki éppen új barátjához, Bobhoz, a futóegérhez dumál. Payne szerint az elrejtett holttest arra utal, hogy megölték és eltüntették a szerencsétlenül járt férfit. Ez nem sok, és Mel szerint nem magyarázat az elásott csontvázra. Payne gyorsan lelép, de gyorsan jön az újabb infó Jimtől telefonon. A ház, amelynek a pincéjében Mel a holttestre bukkant, Tom és Beth Gordon tulajdona volt egykoron, a kis látó is ott látta meg a napvilágot. Mondtam én, vissza anyuhoz. Anyunak persze fogalma sincs csontokról, és továbbra sem segít a lányának, de semmi gáz, tuti jövünk még.

Most szaladunk tovább a piros virágos ruhácskában, egészen a régi házig, ami elég romos így kívülről. Jim is jött velünk erősítésnek, úgyhogy megnézzük az emlékek házát. No, be azért nem megyünk, de kívülről megszemlézzük egy kicsit. Jim most az egyszer nagyon egyetért az anyósával, és szerinte is dobni kéne lyukas fejű apucit. Mel egyelőre nem hallgat senkire és harcol az elemekkel, mert valahova ki kell lyukadnia a végére. Miután Mel lelép, Jim kapja a hírt a kórházból, hogy Tom Gordon felébredt. Persze az első látogató is Clancy mentős, hisz ideje bemutatkozni az apósnak rendesen. Jim egy picit befenyíti aput, aki elkezd mesélni.

Meglátjuk, hogy mese vagy igaz, de egyelőre a történet így néz ki Tom szerint: 9 éve Paul Eastman megszökött a börtönből a tűz kitörésekor, ami az arcát is megégette. Juhéj, előrébb vagyunk, eddig igaznak tűnik a történet, mert ez már ki is derült. Tom azt mondja, hogy Paul Eastman bosszút esküdött és meg akarta ölni őt, Betht és Melindát is. Persze Tom, mint szuperapu megmentette a családot, és a média visszhangjától tartva a ház pincéjében temette el a halott szökevényt. Tom azt mondja, hogy Paul Eastman nemcsak őt akarta megölni, de továbbra is vadászik Melre és Bethre is. Jim este továbbítja az asszony felé Tom meséjét, ami egyelőre nem sántít nagyon, úgyhogy akár igaz is lehet, de a veszély ellenére is Mel kitart amellett, hogy valahogy a fénybe tessékeli Paul Eastmant.

Másnap Mel elmegy a kórházhoz, hogy beszéljen apuval, aki kitart az „én csak azt tettem, amit kellett” dolog mellett. Mel megkéri az apját, hogy beszéljen Eastmannel, és tegyenek pontot a történet végére. Tom benne van, este a boltnál lesz a zsúr. Melinda egyedül ücsörög a boltban és várja aput, aki nem jön, de valaki csak itt van, mert eltörik egy tükör, aminek szintén jelentenie kéne valamit. A törött tükörről beugrik egy emlék. Paul Eastman tört össze egy falitükröt, de azt még nem tudjuk, hogy hol és mikor. Tom cserbenhagyta a lányát ismét, aki kókadtan bezár és elindul haza. Közben Beth jelzést kap. Egy idegen kezd el beszélni hozzá Tomról és arról, hogy Melnek valamit meg kell tudnia.

Természetesen Paul Eastman szállta meg az ürgét és kérte meg Betht arra, hogy védje meg a lányát Tomtól. Oké, Beth a „ki akarok maradni mindenből” anya komolyan veszi a dolgot, mert mire Mel hazaér, már ott várja őt Jimmel. A történtek egy új verzióját hallgathatjuk meg anyutól. Beth és Paul Eastman szerelmesek voltak egymásba, eljegyezték egymást és együtt éltek, amikor a férfit letartóztatták. Beth tudta, hogy egy szellem vezette el Pault a tetemhez, és nem bűnös, ezért felkereste az ügyészt, Tom Gordont. Tom azt ígérte Bethnek, hogy segít Paul ügyében, aki csak sínylődött a rácsok mögött, ehelyett kőkeményen csapta a szelet a csinos fiatal nőnek, aki hamar meg is kedvelte a törődő és lelkes ügyészt.

Az elkeseredett Paul végzett egy rabtársával, ezért egyértelmű volt, hogy soha nem engedik ki. Tom és Beth egymásba szerettek, és született egy lányuk. Tom hamarosan kerületi államügyész lett, és Paul kezébe került az az újság, amiben az új kerületi államügyészt és családját mutatják be. Az elkeseredett Paul gyújtotta azt a tüzet, amiben megégett, majd aminek köszönhetően megszökött. A szökés után megkereste őket, majd Beth szerint itt a történet véget ért. Jim berág és nagyon csúnyán nekiugrik Bethnek, aki tuti tud még valamit. Jimnek igaza van, Beth valami nagyon komolyat darabot dob be a családi kirakóba. Amikor Paul-t letartóztatták, anyuci már terhes volt Melindával.

Na, azért szépen alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt, biztos volt, hogy anyu mindent tud. Melinda kibukik a hallottakon és elviharzik. Melinda a főtérig rohan, ahol Tom Gordon jelenik meg. Apuci sem kisebb csapás, mint anyuci, de ő azt mondja Melnek, hogy menjen vele, és mindent megért. Tom kíváncsi, hogy Melinda mire emlékszik arról az éjszakáról, ezért a régi házba mennek. Melinda amint a szobájába ér, emlékezni kezd az egészre. Kiderül, hogy hallotta és látta a két férfi veszekedését, és azt is, ahogy Tom megöli a férfit, akitől mindenét elirigyelte, majd elvette. A durva nem az, hogy Tom Gordon megölte Eastmant, hanem az, hogy most Melindát is meg akarja ölni.

Mel próbál időt nyerni és faggatni kezdi a nem apját az igazi apjáról. Ekkor derül ki, hogy Tom meg akarta öletni Pault a börtönben, de fordítva sült el a dolog, és Paul ölt, amit azonnal fel is lehetett használni a már börtönben lévő vetélytárs ellen. Tom fojtogatni kezdi Melindát, de idejében érkezik az igazi apu, aki megszállja Tom Gordont és leveti magát az emeletről. Tom meghal, de ez most pont le van tojva, amikor végre igazi apuval lehet trécselni. Másnap a parkban Mel és Beth elbúcsúznak Paul Eastmantől, aki büszke apaként és boldogan lép át a fénybe. A parkban már gyülekezik a csapat, Jim, Delia, Ned, Payne, akikhez csatlakozik Mel és Beth is. A 6 emberhez viszont csak 5 árnyék van, amit Payne és Melinda nagyon baljós jelnek vél.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása