Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x17 - Béklyóban

2012. január 04. 12:00 - leeann

Melinda pihent egy kicsit, miután az előző részben egy szellem pár számot írt le egy dossziéra. Mel a profhoz szaladt a számokkal, aki megállapította, hogy ez egy bírósági aktaszám. Nos, az irány megvan, tehát innen már szinte sétagalopp lesz mentősnének kideríteni mindent, amit csak lehet erről az aktáról. Hamarosan főnyomozónk a történet felét megfejti. Az akta egy 1979-ben történt gyilkosság aktája, amit Melinda apja, Tom Gordon tárgyalt kerületi ügyészként. A vádlott Paul Eastman volt, akit elítéltek egy kisfiú megfojtásáért. Melinda azonnal kapja magát, és meglátogatja a halott kisfiú családját.

A család nem igazán akarja feltépni a régi sebeket, de Mel észreveszi, hogy a halott kisfiú még ennyi év után sem hagyta el a házat, ezért bekönyörgi magát. Pár perc múlva kiderül, hogy a mama pontosan tudja, hogy a fia szellem. Az a terv, hogy addig marad a gyerek, amíg ő is meg nem hal, és majd együtt lépnek be a fénybe. Ó ez nagyszerű, de Melnek ez a terv nem jön be, amit Deliával tárgyal ki, és tovább nyomoz az ügyben. Kiderül, hogy Paul Eastman még mindig körözés alatt áll, mert a börtönben kiütött tűzben megszökött. Mel éjszaka egy maszkos fickóval és véres lábnyomokkal álmodik.

Amikor felriad, az apja szellemként látogatja meg. Tom azt mondja a lányának, hogy veszélyben van, és ne higgyen senkinek. Jim segítségével rájön, hogy a maszkos fickó valószínűleg a keresett gyilkos. Az irattárba már Payne kíséri el, ahol éppen azt az aktát aprítja egy szellem által megszállt irattáros, amit ők keresnek. Melinda nem igazán találja meg, amit keresett, de a képlet eddig úgy áll, hogy Tom Gordon halála után kell nyomozniuk. A szellemlátó visszamegy a kezdetekhez, a gyerekhez, aki a családjával él holtan 30 éve. Michael, a szellemgyerek nagyon undok és nem segít, viszont az unokaöccse testét használva próbál segítséget kérni Mel ellen az anyjától. A szellemgyerek az élő gyerek lelkét kiszorítja az élő gyerek testéből, majd az anyja kérésére visszacseréli magát vele.

Nahát, ez valami tök új dolog, de nem Payne profnak, aki futtában elmagyarázza az új jelenséget Melnek. A látó fejecskéjében gondolkodás címén azonnal kattognak a kerekek és arra jut, hogy az apja nem szellem. A szellemek nagyon tudatosan tudják irányítani magukat, de Tom Gordon bármikor jelent is meg nála, mindig marha béna és bizonytalan szellem volt. Mel azonnal elszalad a testvéréhez, Gabrielhez, akinél, láss csodát, ott van az élő Tom Gordon, vagyis nem az ő gyilkosát kell megtalálni. Szóval apu él, ez kiváló, de akkor mi a bánatot játszik a lánykájával? Melinda úgy véli, hogy azért látta az apját többször is szellemként, mert Paul Eastman rendszeresen megszállja és a papa kiszorított lelke tűnt szellemnek.

Melinda attól fél, hogy Paul Eastman ártani akar még több gyereknek vagy az apjának, de sem hazug apu, sem a testvére nem túl segítőkész. Apuci elég tenyérbemászó, és elég nehéz hinni neki, de Mel látszólag minden szavát benyeli. Na jó, azért van Melben némi kétely, amit Jim józanesze meg is erősít. Botcsinálta nyomozónk megkéri a férjét, hogy segítsen neki kideríteni, hogy az apja merre járkált az elmúlt években. Miközben Jim a nejét nyugtatja, Gabriel magára hagyja az apját, aki pontosan tudja, hogy egy szellem játszik vele, pedig amikor azt a lánya említette ezt, úgy nézett rá, mint lúd a piros kukoricára. Tom Gordon a szellemmel harcol, miközben Jim kideríti, hogy az álnéven élt apu annyit volt kórházban különböző sérüléssekkel, mint aki ott lakik.

Clancy mentős továbbra sem bízik Tom Gordonban, és meg van róla győződve, hogy az hülyére veszi a feleségét. Melinda hinni akar az apjának, de amit Jim gondol Tomról, azt Payne ki is mondja az ő sajátosan lenyűgöző stílusában. Mondhatnám azt is, hogy úgy osztja Mel apját, mintha muszáj lenne. Mel nagyon berágott a profra, de amikor a gonoszkodó barát átesik egy piros üveggolyón, valami nagyon megváltozik. Mel felveszi a golyót és azonnal látomást lát a halott kisfiúról, majd elszalad. Melinda az elhagyott piros golyókat követve eljut arra a helyre, ahol a kisfiú holtteste volt. A gyilkosság helyszínén egy piros szakadt köpeny fekszik, ami a gyereken volt a halála napján.

Melinda újra megjelenik Michael családjánál, de a fiú még mindig csak tagad, ellenkezik és titkolózik. A látó még mindig azt gondolja, hogy Paul Eastman veszélyt jelent és éppen gyilkolászik valahol, miközben a gyerek szerint Melinda van veszélyben. Michael úgy próbálja Melt  elkergetni, hogy az azóta felnőtt bátyja testét szállja meg, aki elég agresszívan és fenyegetően lép fel a hívatlan vendég ellen. A szellemgyerek gyakorlatilag megtámadja Melindát, csak ne kelljen elmondania, hogy mi történt, vagy mi az, amit tud. Szerencsére közbelép a mama, ezért Michael nem csapja agyon Melindát a kezében tartott baseballütővel.

Szemellenzős anyu végre rájön, hogy a fiának már nem itt van a helye. Amikor Graham, a halott gyerek bátyja öntudatára ébred, az anyja elmondja neki, hogy eddig mit titkoltak előle. Szerencsére a szellemgyerek is lecsillapodott, és mesélni kezd Melindának. Kiderül, hogy a gyerek szuperhősöset játszott az erdőben, ahol baleset érte, és az égvilágon senki sem bántotta. A gyerek azt is elmondta, hogy Paul Eastman-t ő vezette el a hullájához, azért talált rá. Paul Eastman látta a szellemeket. Az is kiderül, hogy a gyerek azért nem beszélt, mert félt, hogy az anyja haragudni fog rá. Pedig nem is, úgyhogy jöhet a pityergés és a fénybe séta.

Melinda, miközben meséli Jimnek az új információkat, rájön, hogy Paul Eastman halott, és ő szállja meg folyamatosan Tom Gordont, mert bosszút akar állni rajta. Mel azonnal hívni kezdi az apját, de senki nem veszi fel a telefont. Mel indul az apjához, de lehet, hogy már késő, mert Tom Gordon éppen egy pisztolyt emel a halántékához. Mikor Melinda a szállodaszobához ér, egy lövés hallatszik bentről és az ajtó alatt egy vértócsa jelenik meg. Melinda kiborul, és nem tudni, mi van a fura Tom Gordonnal. Az évad utolsó része előtt nagyon kemény meccset vív a látó, ezért valószínűleg az utolsó rész sem lesz fáklyás menet.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása