Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 3x01 - Az államügyész

2011. december 06. 17:00 - szösznibaba

A harmadik évad baljósan kezdődik: Prue (aki a farmos soriban is szerepelt kislányként, és nem igaz, hogy csak nekem tűnik fel, hogy a bal szeme jóval feljebb van, mint a jobb) egy beteg tiffany lámpa mellett a félhomályban üldögél, és nagyon gondterhelten ráncigálja a családi örökséget képező ötszáz éves óriáskönyv lapjait, valamit nagyon keres. Annyira izgatott, hogy amikor valaki belép az ajtón, kérdés nélkül repíti a szoba másik sarkába. Kiderül, hogy a tesó, Phoebe jött haza, a divatdiktátor: a  lassan kimúló, bosszúszomjas 90-es évek hagyott hátra még néhány taposóaknát: a ruhatárát. Emeletes papucs, a rongyos göncök, halásznadrág. Egyszerre. Jön a sajnálkozás, hogy bocs, nem tudtam, hogy te vagy (ki lett volna, te üresfejű makákó, én is itt lakom), de hát szeretik egymást, hamar túljutnak ezen, és Prue megemlíti, hogy elég nagy a gáz, mert kiderült, hogy bizony nem is akármilyen rossz fiúkkal van dolguk, hanem a Triáddal (senki nem tudja  kik ezek, de valszeg hárman lehetnek), ezért keresgél Prue olyan nagyon. Ezen a borzalman aztán 1,2 másodperc alatt túl is lépnek, és egy fifikás átvezetővel kiderül, hogy bizony a varázstrió már csak duó, mert hőn szeretett Piper kereket oldott a védőangyallal, aki így nem is véd, és a csajt is lenyúlta.

Közben fax érkezik, a 45 kilós könyvet le kell hurcolni a padlásról, mert sose lehessen azt tudni, mikor van rá gyorsan szükség. Phoebe nagyon parázik, hogy így írtó gyorsan el fogják dobni a kanalat, ha nem kerül záros határidőn belül elő a kis csavargó, de mivel a Prue olyan fejjel megy mellette, mintha azon gondolkozna, hogy mi a franc lehet az a rántás, ezért a nézőt sem kapja el a apokalipszis érzése. Azért még kiderül, hogy Piper szabályt szegett, ezért ŐK nem engedik vissza, pedig ő biztos jönne. Sejthetjük, hogy az angyali kavarás miatt mehet a cirkusz. A Triad készül valamire, nagy balhé várható.

Csörren a telefon (hajnali két óra), soha nem pihenő nyomozónk a vonalban, Darryl. Ő küldte a faxot, nézzék meg. A papíron egy hulla arca, adatai, vércsoport, lábméret, mi történt vele és egy fordított háromszög (rúna) a homlokára karcolva. Darryl, aki a faxot 3 perccel korábban küldte, egy diszkóban settenkedik minden feltűnés nélkül egy gyanús hombre után, aki éppen kilóg a hátsó bejáraton. Tehát vagy a dizsi pincéjében van a rendőrség, a fax és az irattár, vagy az SFPD tud valamit.Egy gyilkost üldöz, akit egy démon véd, és az a móka számára, hogy háromszögeket karmolászik a kevésbé szerencsések homlokába, ráadásul sosem kerül böribe. Felütik a démon határozót (na, mégiscsak jó, hogy lecipelte a könyvet, most mehetne fel érte a padlásra), és az egyik fazonra rábök, megvan!

Hű, ennek a fele se’ répa, ezek Örzők, és úgy gyűjtik az ártatlan lelkeket, mint a kisóvódások a fikalabdákat, cserébe megvédik a gyilkosokat. Darryl, hagyd a francba, majd elviszi a kemény tél odakinn, kisautó vagy te hozzá képest!És itt el is hangzik nyomozónk szájából az örökbecsű utolsó mondatok közül kettő: A „Szerintem nem szúrt ki” és a „Te figyelj, tudok én magamra vigyázni”. És ebben a pillanatban piff, fejbe is rúgják váratlanul, mire ő halált megvető bátorsággal elterül, mint a béka. A vonal megszakad, lányaink egyből rájöttek, hogy de, kiszúrta, és a csokifigura most nyakig van a lekvárban, rohannak is, Prue szerint a könyv szerint csak egy karó kell a szívbe, és volt démon, nincs démon. Eközben gyilkosunk már egy hullámos késsel készül a lobotómiára, de az uccsó pillanatban megzavarja őket egy lány, akinek egyébként nagyon jó a frizója. Ám ez sem segít rajta, a dizsi ajtaján csak belül van kilincs, és hopp, máris a hasában a kés. Pedig baromi jó volt a haja. Tényleg. Kár érte. A háromszög pillanatokon belül felkerül a homlokára, és egy lélek mínusz. Vagy plussz, attól függ, melyik oldalról nézzük. Emberünk megy is vissza a heverő rendőrhöz begyűjteni a lelket, mikor a lányok megérkeznek, és Prue egy elegáns mozdulattal már egy konténerhez is csapja a figurát, aki persze elájul.  Na, ki is jön a fejéből egy dzsin, és valami hörgésfélével tudatja, hogy ő a rosszakkal van. Ő lehet az őrző. Repül is a szívébe valami hegyes cső, ami szerencsére éppen ott hevert, és itt derül ki, hogy Prue-t már a  gimnáziumi felvételin is meghúznák szövegértésből, mert ez nem árt a démonnak, aki viszont a kést az ájult latol mellől felveszi (ha ő is meg tudja csinálni, nem értem, miért hagyja lúzerekre a melót), és már éppen hívná a lányokat hagymát pucolni, amikor azok a homlokán figyelő rajz közepébe belevágják a másik (szerencsére) ott heverő csövet, és ez már a dzsinnek is sok. Kámpec.Divatdiktátorunk fogadalmat tesz, hogy ha Piper visszajön, ő megöli, de nem értem, mi köze Pipernek ahhoz, hogy ők nem tudnak olvasni.

Mikor a mentők, rendőrök már kinn vannak, körvonalazódik egy kisebb probléma: ahhoz, hogy lecsukhassák a gyilokkost, tanúvallomás kell, viszont azt elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy a két 50 kilós lány hogyan kenhette fel egy hétszáz literes konténer tetejére az őrült csávót. Nyílván a varázslós részt valahogy ki kellene hagyni. Megy is a brain storm ezerrel, amit az Kés alatt soriból átlátogató helyettes államügyész szakít meg. A másik soriban nem államügyész, hanem hedonista plasztikai sebész, de itt is sikere van a nőknél. Pontosabban a Rongygyűjtőnél mindenkép. A tanúskodás kérdése ezennel eldőlt. A bíróságon a világtörténelem talán egyik legrövidebb gyilkossági tárgyalása folyik, a gyilkos  fegyver nincs meg, és két-három „tiltakozom” után sármos ügyészünk el is veszti az ügyet. Itt megmutatkozik, hogy államügyézünk milyen szenvedélyes, a bíró meg egy genya.

Otthon Prue a könyvet nézegeti, Phoebe pegig azt találja ki, hogy el kellett volna mondani a teljes igazságot boszorkányostul, démonostul, mindenestül. Aha, milyen jó lett volna. Hirtelen megjelenik a szerelmespár (Piper + Leo), parázs vita van éppen köztük. Én nem értem, hogy az angyal mit eszik ezen a Piperen, rémesen idegesítő. A pasi akarna valamit mondani, de Piper lefagyasztja, és el is viharzik a klubba. Vagy a világ legnagyobb gyökere, vagy nem tudja, hogy milyen régen nem járt már otthon. A másik kettő csak néz, mint a vett malac, nem is értik, mi folyik. Miután a srác felolvad, kiadják az ukászt, hogy nézzen utána az Örzőknek, majd kidobják. Szép, hogy lehet egy őrangyallal így viselkedni? A klubban aztán lehullik a lepel a félreértésekről. Grimaszka éppen tombol, hogy minden pia kifogyott, a könyvelés meg szar, pedig csak egy napra ment el. Ebből kiderül, hogy okos, és figyelmes is egyben: egyrészt nagyon kemény bulinak kellett lennie annak, ha egy este alatt kiitták az egész pincét, másrészt pedig a professzor asszony pengeéles tekintetét elkerülte az az apró részlet, hogy másik hónap van a lapokon. No, de ezt hamarost tisztázzák is, kiderül, hogy „odafönn”  valami nagyon durva anyagot kaphatott, mert minden szép és békés volt, jó volt, az idő múlását nem érezte, és nem emlékszik semmire, csak arra, hogy eltiltották az angyallal egymástól, mert már muti is csinált ilyet, és annak sem lett jó vége, így most dráma van. Pru hihetetlen együtérzésről tesz tanúbizonyságot a „Biztos megoldjátok valahogy” (értsd: edd meg a szaros palacsintát, amit sütöttél) mondattal.

Eközben a főiskolán a Fíbi éppen két Révai lexikonnal a talpán csattog valahonnan valahova olyan kecsesen, mint egy tökönrúgott henteslegény, mikor a háta mögött megjelenik az államügyészünk, és pechére megijeszti a lányt, aki egyből egy pörgőforgómorgó rúgással majdnem leteríti, de a pasi elkapja a lábát, és így állnak idétlenül egy ideig egymással szemben, női lábbal a pasikézben. Gondolom, Phoebe ekkor elmormolt magában egy hálás imát a Braun GmbH-ért. Ügyészünk érzi, hogy nem teljesített jól a tárgyaláson, ezért Fíbi segítségét kéri. Tényleg elég elkeseredett lehet. Bárgyú mosolygás következik, itt már sejthető, hogy ügyészünk valamit titkol, és ez csak alibi találka volt. A bazsalygás végén átadja Phoebe-nek a névjegykártyáját, amit később a csaj meg is néz, és ekkor szörnyű látomás szakít a fejébe: ügyészünket látja, ahogy a vigyorgó gyilkos éppen a befogó-átfogó arányt számolja a homlokán.Valahogy meg kellene menteni szegényt.

Gyilkosunk eközben éppen bemegy egy irodába, és közli Valakivel, hogy a régi örző elhasználódott, jól jönne egy új. A rosszak irodájában mindig van egy félhomályos ficak, ahova a főgonosz bekucorodik, hogy aztán roppant hatásosan előjöhessen. Itt is ez történik, és csodák csodája, ki az? Igen, a minden gyilkost elengedő bíró. Kiderül, hogy a gyilkossal ellentétben ő nem halandó, tovább nem védi meg a killert, és különben is elszarta melót. Bár, ha van kedve az ügyészt megölheti, nehogy túl közel kerüljön hozzájuk. Megjegyzem, látszólag az ügyész olyan messze van a megoldástól, mint a Babavilág a főműsoridőtől, de mégis őt kell kinyírni.

A rendőrségen ezalatt Darryl és Cole ( az ügyész) szájkaratéznak, nem szeretik egymást, ez látszik, főleg akkor mikor Cole felfedezi, hogy Deril a dizsiből a mesetriót hívogatta; a miértre azt a zseniális választ kapta, hogy, mivel a csajoknak úgy is van egy klubbja, hátha az is érdekelte volna őket. Tehát hajnali kettőkor felhívta a mintatestvéreket egy drogtanya miatt. Ennél azért a „Széchenyi hidat az eső elől betoljuk az alagútba” mese is hihetőbb, de ügyészünknek ez elég. Ekkor hívja Fíbi, hogy ne menjen sehova, mert jobb neki ott, de nem értik egymást, mert a belváros közepén éppen nincsen rendes térerő, így Jóképű Főügyészünk el is indul a parkolóházba, ahol már oly sok történet ért szép véget a történelem folyamán. A gyilkos persze ott várja, le is csapja, és kezdődne is a karcolgatás, de Prue és Phoebe éppen megérkeznek és megoldják a helyzetet: pasit kocsira ken, dzsin kijön, kés a homlokba, kampó, kész. Kinéz egy újabb tárgyalás.

Otthon Leo összerakja Pipernek, hogy ha összeházasodnának, akkor az egy szent szövetség lenne, amit már ŐK (Leo dirigái) sem bonthatnak szét, mert az eskü náluk is feljebb való, de ezt nem szabad megtudniuk, mert akkor viszont mocskos nagy balhé lesz..tehát csak úgy véd, ha nem tud róla senki...vagy az ellen nem véd... Piper sem látja benne a korszakalkotást, ezért le is töri az angyalka szárnyait, úgyhogy még nem lesz mennyegző. Viszont még mindig nem derített ki semmit az Őrzőkről, úgyhogy még melózni is vissza kell mennie. Leo most a „mérsékelten hatékony munkaerő”. Prue és Phoebe válogatott okosságokkal állnak a házasság oldalára, és úgy mellesleg a lelkitorna közben összerakják, hogy a bíró lehet a háttérben, ő lesz a főgonosz!

Mikor a bíróságra érnek, a tárgyalás már nagyban zajlik, államügyészünk megint vesztésre áll. Hogy kiderítsék ki melyik oldalon áll, Piper freezeli az „ártatlanokat”. A kialakult kép a következő: az ő két emberük (Leo, Darryl) és az államügyész freezed, egyébként mindenki más a teremben tovább mozog: az őrök, a bíró, a gyilkos, az ügyvéd, a törvényszolga, még a gyorsíró is gonosz. Nagyszerű,  lehet is gyorsan menekülni! Egy kicsit Bud Spencer -Terence Hill bunyóra hajazó buli kezd kialakulni tűzlabdákkal tarkítva, végül lenyomnak mindenkit, de a bíró a kiszabadult őrzőivel együtt lelép. Utánaszaladnak, ki a teremből, és ekkor megmozdul az államügyész! Tehát nem fogott rajta a fagyasztás, tehát nem ártatlan! Vagy nem ember? Vagy mind a kettő?  Ájáj! Elegánsan eltűnik, majd a bíró irodájában jelenik meg, hogy ott ropogósra süsse. Lehet, ez a fiú nem is a jó oldalon áll? Mire a lányok benyitnak, már csak egy újévi fáklya marad a gonosz bíróból, nem is értik, hogy mi történhetett, közben Cole a tárgyalóteremben „visszamerevíti” magát. Unfreeze után a csajok kitalálnak neki valami storyt, hogy mi ez a felfordulás, de persze tök feleslegesen. A rész vekengéssel zárul zenei aláfestéssel, és igen, zsepik készenlétbe, Piper igent mond Leónak!

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lugauer 2011.12.06. 20:12:14

Végre! :-) Már alig vártam!

Ki a post-toló? Még nem láttam sehol, de tetszik. Várom a következőt!

Acron 2011.12.07. 11:28:12

Na végre, már ideje volt! Köszi :)

miszerint 2011.12.07. 21:52:37

+1 köszi!
nagyon jó vagy! a fikalabda és a tökönrúgott henteslegény mindent vitt!
(( nem bírom ki, de ne vegyél komolyan: nem néz, hanem eszik mint a vött (felénk) malac és frozen, rendhagyó ez is, hogy ott esne bele a tűzlabda))

szösznibaba 2011.12.14. 21:18:49

@miszerint:
Most úgy mondanék valamit, de csak annyit tudok, hogy igazad van! :S Tényleg rendhagyó, hogy fagyna meg! Csak annyira jól hangzott, és a mogyoróhéj agyam úgy rágurult, hogy bele sem gondoltam... ég az orcám rendesen, KÖSZ :)
A malacost tartom
süti beállítások módosítása