Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 2x07 - For the Team (A csapatért)

2011. november 25. 12:00 - Gabba

A magam részéről a Love Is in the Air alcímet adnám az epizódnak, mert erősödik a romantikázós vonal, nézzük is, ki kivel és hogyan. A panzióban nyitunk, de a bongyorhajú Leena továbbra sincs jelen, már több rész óta nem mutatkozik, szerintem ő is bepasizott és most valami tengerparti szállodában gyakorolja vele a fekvenyomást. Így marad nekünk a szokásos csapat, Myka kíséri ki éppen a pár résszel korábban látott állatorvost, Kelly Hernandezt, aki a pilotból megismert cuki kis görényt jött éppen megvizsgálni. Az állattal minden rendben, a távozni készülő Kellyt azonban feltartóztatja a tesztoszteron túltengésben szenvedő Pete. Kelly nincs pasizós hangulatban, gyorsan lepattintja baltaarcú barátunkat és lelép. Claudia érkezik Artie-val, a szakállas ismerteti a legújabb esetet: a kaliforniai Tamalpas Egyetem birkózó csapata történelmet írt, ugyanis a bajnokságban hét éven keresztül tökutolsó csapat újabban sorra nyeri a versenyeket. A dicsőségtáblát viszont némiképp rontja, hogy az egyik birkózó gyerek nemrég meghalt valami tűzben; ha nem egy titokzatos lelet áll a háttérben, leborotválom a szakállamat. Myka induljon Claudiával a helyszínre, Pete itt marad velem a raktárban kipihenni a múltkori elmeroggyanását, sok sikert, lányok!

Claudia nagyon boldog: Első bevetésem ügynökként, juhhé! Még csak tanonc vagy, én leszek a főnök és a passzátszelek előidézője, figyelmezteti Myka. Első útjuk Tappon edzőhöz vezet, aki természetesen semmi gyanúsról nem tud, majd a lányok a csapat öltözőjébe mennek tovább infókért. Claudia rettenetesen zavarba jön a félmeztelen férfitestek sokaságától, dadog, irul-pirul (egy ilyen vagány hacker esetében ezt mondjuk eléggé valószerűtlennek érzem), Myka inkább ki is küldi az öltözőből, piruljon máshol. A pirulás azonban szó szerint értendő, mert az üres tornaterembe lépve Claudia megpillantja az egyik birkózót, Philipet, aki görcsökben fekszik, majd egyszer csak lángra kap és a lány szeme láttára porrá ég! Főcím.

Claudia számára csak ujjgyakorlat meghackelni a helyi halottkém jelentését, amelyben az áll, hogy az első áldozat, Teddy, szintén spontán öngyulladás következtében halt meg, akárcsak ez a szerencsétlen Philip. A csajok visszamennek a tornaterembe, ahol az edző éppen végére ér valami csapatot tüzelő beszédnek, és magasba emel egy aranyérmet, amit valamennyi csapattag megérint. Nocsak, ez a medál eléggé gyanús, te is úgy gondolod?, találja ki egymás gondolatát a két ügynök. Myka elkapja az edzőt egy rövid interjúra, Tappon persze abszurdnak minősít minden vádat: Nézd már, milyen marhaságokat találnak ki ezek a titkosügynökök, mondja a hozzájuk lépő festett szemű szépfiúnak, Jeff Russell-nek. Ha végeztél, gyere utánam, várlak az irodámban megbeszélésre, mondja Jeff, a csapat szponzora, Tappon gyorsan le is lép, otthagyva Mykát. Eközben Claudia, kezében notesszel és ceruzával az egyik birkózót, Garyt faggatja, de az amatőr Columbo továbbra is csak bénázik, lássuk be, nem neki való az ilyesfajta nyomozósdi.

Nézzünk vissza a raktárba, mivel foglalja el magát a két férfi főszereplő? Pete az egyik lelettel, a jópár epizóddal korábban látott Timothy Leary-féle szemüveggel szórakozik, mint tudjuk, ez mindenféle érdekes látványt varázsol viselője szeme elé, most éppen egy beszélő rozmárt, aki a valóságban Artie Nielsen főügynök. Artie elfoglaltsága amúgy egészen más jellegű, őt ugyanis váratlanul görcsök lepik meg: Azt hiszem, kiújult a vakbelem, nyögi Pete-nek, aki gyorsan telefonál orvosért. Hamarosan megérkezik dr. Vanessa Calder, a jó karban lévő ötvenes dokinéni, aki megerősíti a diagnózist: Bizony, a maga vakbele kiújult, újra ki kell venni, mindjárt előkészítem az orvosi szobát. Beszélgetésüket némi gyanakvással hallgatja Pete, akin látszik, hogy gyanú támad benne: mintha ennek az orvos-beteg kapcsolatnak lenne valami mellékszála is. Ezt megemlíti Artie-nak is, aki természetesen hevesen tagad mindent.

img class="imgnotext" alt="" src="http://hogyvolt.blog.hu/media/image/Warehouse%2013/2x07/Team04.JPG" />

Claudia és Myka úgy dönt, szétnéz kicsit Tappon edző irodájában, különös tekintettel arra a bizonyos aranymedálra. Óvatosan belopakodnak a szobába, de úgy tűnik, elkéstek: az üveges vitrinben már egy harmadik hosszúhajú veszedelem matat, aki a zajra megfordul: hoppá, de hiszen ez H.G. Wells, úgyis mint Helena, a kibronzolódott tud-fant. író és fekete démon! Kezében a medált tartva gúnyos mosollyal köszönti a nyomozópárost: Na mi a stájsz, drágáim, hogy ityeg a fityeg? Myka rászegezi a sokkolót: Meg ne moccanj, kisanyám, mert viszlek mindjárt vissza a Bronz Szektorba, nehogy újra gyilkolászni kezdj! Nem vagyok gyilkos, MacPherson mindegyikőtöket elintézett volna, én csak szívességet tettem nektek azzal, hogy kiiktattam, válaszolja Helena. Jó szándéka jeléül átadja Claudiának a medált, majd az érkező edző elé siet és eltereli, lehetőséget adva Mykáéknak a lelépésre.

A raktárban a dokinéni előkészítette a műtőt és hívja Artie-t, amikor váratlanul becsörögnek neki saját Farnsworthén. Amíg Vanessa fogadja a hívást, Pete szembesíti Artie-t a tényekkel: Na, meséljen csak erről a kütyüről, amit itt találtam magánál! Ha jól sejtem, ez az a bizonyos Barnum Top, amiről azt írja a raktáros szakkönyv, hogy alkalmas külső és belső szervek növesztésére és újranövesztésére! (P.T. Barnum a 19. században élt amerikai mutatványos és cirkuszigazgató volt.) Szóval maga ezzel növesztette vissza a vakbelét, csakhogy újra találkozhasson Vanessával, ezt nevezem romantikus gesztusnak! De jobb lenne, ha megemberelné magát és inkább elhívná a nőt gyertyafényes vacsorára! Artie nemigen tud mit válaszolni, ráadásul a visszaérkező Vanessa közli, hogy el kell halasztani a műtétet, mert sürgősen Budapestre kell utaznia egy gyengélkedő Régenshez. (Micsoda dolog ez, másfél évadot kellett várni, hogy végre előkerüljön egy magyar vonatkozás a sorozatban?!) Hát akkor jó utat, motyogja megsemmisülten Artie.

Eközben Myka a megszerzett medált beleteszi a semlegesítő trutyiba, de nem történik semmi, akkor hát mégsem ez volt a keresett lelet. Újra beszélek az edzővel, dönti el Myka, te meg faggasd ki Garyt. Claudia tehát ismét felkeresi a birkózót, és most már határozottabb vele: Én tuti vagyok benne, hogy az edző sáros, úgyhogy mesélj csak szépen róla, szólítja fel a srácot. Gary némi habozás után bevallja, hogy Tappon valóban furcsán kezdett viselkedni az utóbbi időben, főleg Teddy halála óta. De az is lehet, hogy a városi palackozóüzem közeli bezárása miatt ideges, és tényleg nincs köze a srácok halálához, próbálja mentegetni Tappont. Az edzőtől sok mindent viszont már nem fognak az ügynökökök megtudni, mert Tappont pont ekkor gázolja el az utcán egy sötétkék Chrysler SUV, a sofőr magához veszi az edző mobilját és elhajt.

Myka és Claudia a gázolás helyszínén észreveszi Helenát, Myka utána rohan: Mit keresel te itt, mit tudsz erről az egészről? Én ugyan nem tudok semmit, I know nothing, idézi Helena Manuelt, a Waczak Szálló spanyol pincérét. Ezt nem szedem be, heveskedik Myka, de akkor legalább azt mondd meg, mit vittél el korábban a raktár Escher Kamrájából! Csak ami a saját tulajdonom volt, mint ez a nyakláncra való medál, mutatja Helena. Benne van Christina, a kislányom fényképe, őt mindennél jobban szerettem, és az én hajdani világomból már csak a raktár maradt meg, ott szeretnék újra dolgozni, tesz érzelmes vallomást Mykának. Ez most kavarja vagy nem kavarja?, idézi fel magában Myka Fülig Jimmy Piszkos Freddel kapcsolatos dilemmáját. Választ egyelőre nem talál, mert az utca végében hirtelen feltűnik egy sötétkék Chrysler SUV, ami nagy sebességgel hajt feléjük. Helena előkap egy maga barkácsolta szigonypuskát, a szigonyt kilövi és ennek révén ő és Myka az utolsó pillanatban felemelkedik a kocsi elől. Miután újra földet érnek, Myka engesztelően közli: Na jó, szólok majd pár szót az érdekedben a megfelelő helyen. Amúgy meg elárulod, miért bronzosítottak anno? Helena nem igazán akar erről beszélni, és csak annyit mond, hogy szerinte igazságtalanul bántak vele.

A raktárban fokozódik a helyzet, Artie görcsei erősödnek: Basszus, hol találok itt a semmi közepén egy dokit?, idegeskedik Pete. Majd mentő ötlete támad, kocsiba ülteti Artie-t és elhajt vele Kellyhez, az állatorvoshoz. A csaj megütközve fogadja őket: Vakbélműtét? Emberen? De hozzám általában csak ivartalanításra szoktak hozni betegeket! Akkor inkább vigyen a borbélyhoz, nyögi kétségbeesetten Artie Pete-nek. Dehogy is, arra már nincs idő, ellenkezik Kelly, megcsinálom én a műtétet, de ahhoz segítség kell, és az maga lesz, Pete! Lattimer először tiltakozik, mondván, hogy nem bírja a vért, de Kelly megsemmisítő pillantásának hatására meggondolja magát: Oké, vállalom, de nem borotválom le sehol! A műtét sikerül, Artie bágyadtan mosolyog: Pete, most én mondom magának, hogy emberelje meg magát és hívja el ezt a csinos Kellyt randizni! De hát utál engem, válaszolja Pete, majd alapos megfontolás után mégiscsak tesz egy próbát. Kelly azonban elhárítja a meghívást: Bocs, nemrég lettem túl egy durva váláson, nem akarok senkivel randizni. Pete leforrázva néz.

Myka és Helena, a két újdonsült barát eközben behatol a halott Philip szobájába, és a laptopján megtalálják a srác fotóit arról, hogyan lett girnyóból alig pár hét alatt izompacsirta. Befut Claudia is, majd hármasban rábukkannak az edzőteremben egy lezárt hűtőszekrényre, ami tele van valami Boiling Point (Forráspont) nevű energiaitallal. Bingó, gyerünk gyorsan a palackozóba, amiről Gary mesélt! Az üzembe érve először a meglehetősen rosszarcú dr. Mahoney-val találkoznak, aki elmondja, hogy az ő receptje alapján készül az energiaital, aminek azonban természetesen semmilyen káros mellékhatása nincs. Megérkezik a festett szemű Jeff Russell is, kiderül, hogy az üzemnek ő a fő tulajdonosa, és vállalja, hogy körbevezeti az ügynököket. Szerintem lefizették az edzőt, hogy ezt az energiaitalt itassa a srácokkal, súgja Myka Helenának. Igen, mert volt diákként fontos a számomra, hogy az egyetemi csapat sikeres legyen, és az ital segít ebben, mondja Jeff. A laborba lépve Myka felfigyel egy falra akasztott vas merőkanálra, ami Helena szerint a 12-es raktárban tárolt lelet, Godfrid viking hadvezér katonái használták, közli Helena. Ha bármilyen folyadékba belemerítették ezt a kanalat és úgy ittak belőle, akkor különleges erőre kaptak tőle csata előtt.

Érkezik Claudia, aki még egy kis nyomozást folytatott, és közli: Egy másik cég meg akarja venni ezt az üzemet, és az eladásig titokban akarták tartani az energiaital káros hatását. Jeff tiltakozik, a doki viszont gyorsa le akarna lépni, dulakodás támad, melynek során Claudia beleesik a palackozásra váró ital tartályába. Gyorsan kihúzzák, de Mahoney szerint már késő, a lány koncentráltan lett kitéve a hatásnak, max. egy órája van még hátra. Claudia bőrén máris látható elváltozások kezdődnek, átmenetileg egy jégkockákkal teli kádba fektetik, hogy lassítsák a testhőmérséklet emelkedését. Helenának támad egy ötlete, hogy milyen gyógyszerrel lehetne visszafordítani a káros hatásokat és kényszeríti a dokit, hogy segítsen az ellenszer elkészítésében. A csodacsepp szerencsére időben elkészül és hatásos is, a láz lemegy és kedvenc hackerünk bőre hamarosan újra olyan sima, mint a babapopsi. Mielőtt azonban köszönetet mondhatna Helenának, a csaj lelép.

Ünneplés a panzióban, Artie azonban nem igazán bízik abban, hogy Helena átállt volna a sötét oldalról hozzájuk. Majd elvonul, hogy tovább komponálja saját zongoradarabját, Myka pedig felajánlja segítségét Claudiának elvégezni az egyetemet. Pete meglátogatja Kellyt és vacsorázni hívja, a lány ezúttal elfogadja a meghívást, de figyelmezteti Pete-et, hogy ne tápláljon hiú reményeket. Budapestről visszaérkezik Vanessa és felkeresi kedvenc páciensét; a kezdeti zavar után végül Artie is megembereli magát és elhívja a nőt randizni, amit az (meglepetés!) elfogad. Claudia online beadja jelentkezését az egyetemre, Myka pedig felcímkézi és elzárja a raktárban Helena szigonypuskáját.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: warehouse 13
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.02.22. 13:57:51

Akkor kisebb csúszással szeretném megköszönni a hv-ot :) Rejtős utalásért külön pluszpont :)

Nekem a végére eszembe jutott Phil Collins You Can't Hurry Love c. száma az általad említett dalon kívül :)

"A pirulás azonban szó szerint értendő, mert az üres tornaterembe lépve Claudia megpillantja az egyik birkózót, Philipet, aki görcsökben fekszik, majd egyszer csak lángra kap és a lány szeme láttára porrá ég!" :D
Persze mire számíthatnánk, ha már az edző is:) "A csajok visszamennek a tornaterembe, ahol az edző éppen végére ér valami csapatot tüzelő beszédnek"

Pete randi körülírása igazán jó volt :)

A horgonyt kilövő fegyverről most is az ugrott be, hogy ilyen nekem is kell!!! Örökre feledhetném a dobókörtés madzagolásokat, meg a gasszákkal való dobálózást :)

"Vakbélműtét? Emberen? De hozzám általában csak ivartalanításra szoktak hozni betegeket! Akkor inkább vigyen a borbélyhoz, nyögi kétségbeesetten Artie Pete-nek. " Ez ugyancsak nevetős része volt ennek az epizódnak :D

Gabba 2014.02.22. 16:06:50

@nughop: kisebb csúszás, yeah, mi az a két év :)
mondtam már, hogy te vagy a leglelkesebb kommentelőm?

Phil Collins szintén talált, de mi az a logo a pólódon?

W.Jack. 2014.02.22. 16:17:31

@Gabba: Kicsit jobban ráérve írok majd egy pontos definíciót arra, hogy "mi az a két év" :)
Ha nem tartanék attól, hogy jön majd Margit és apuka, akkor bátran írnám, hogy nekem Te vagy a legkedvencebb hogyvoltíróm (de hát ki akarom én hívni magam ellen a sorsot?:))

Finn jégkorongos logo, a bronzmeccsen nekik szurkolok most éppen :) Selänne (finn kapitány)számára nagy valószínűséggel ez az utolsó olimpia (júliusban 44 éves lesz) és szeretném, ha ma nyernének :)

Gabba 2014.02.22. 16:49:07

@nughop: Margittal tényleg vigyázni kell, mert mostanság egy zöld szemű krokodilcápa az avatárja

akkor hajrá finnek! :)

W.Jack. 2014.02.22. 16:51:04

@Gabba: Vigyázok is :)

Köszi :)

W.Jack. 2014.02.22. 18:22:33

@Gabba: Köszönöm a szurkoláshoz való csatlakozást, jól csináltuk :)
süti beállítások módosítása