Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 1x12 - MacPherson (ÉVADZÁRÓ)

2011. október 07. 12:00 - Gabba

Az utóbbi részek egyenletesen emelkedő színvonala egy olyan évadzáróba torkollt, hogy a fal adta a másikat, még most is remeg az ujjam a klaviatúrán, ugorjunk is neki gyorsan.

15 évvel ezelőttről indulunk, egy nagy lakóépület lángol, tűzoltók mindenütt, a felfordulásban Artie és MacPherson ordít egymással valami nő kimentéséről. MacPherson bemenne érte, valamilyen tárgyat kér ehhez Artie-tól, de a szakállas nem adja oda, mert a nő megmentése mások halálával járna. Nem érdekelnek mások, végeztem a raktárosdival!, ordít MacPherson, az ellenkező Artie-t lebénítja a sokkolóval és elveszi tőle a vita tárgyát, egy medált. Ezt magasba emelve berohan az égő házba és pár perccel később sértetlenül kijön, karján a nővel.

A panzióban ezt a történetet meséli éppen Mrs. Frederic Mykának és Pete-nek, ennek az önkényes akciónak a következtében öt tűzoltó meghalt, ezért zárták börtönbe MacPhersont és tiltották ki a raktárból. Az a nő, akit kimentett, a felesége volt, a neve Carol Augustine, jelenleg Washingtonban él (vele találkozott Artie a 1x07 „Beszívás” c. részben). MacPhersonnak két év után sikerült megszöknie a börtönből, és most bosszúra készül a raktár és annak ügynökei ellen. A raktárban is MacPherson a téma, ott Artie oktatja Claudiát, miközben a neten próbálnak a nyomára akadni. A főgonosz kitiltása úgy történt, hogy a testébe olyan anyagot fecskendeztek, ami a raktárba történő esetleges belépésekor a vérét elsavasítja, azonnali halált okozva. Közben kedvenc vörös hackerünk ráakad egy aukciós oldalra, ahol Edgar Allan Poe tollát és noteszét kínálják eladásra. Artie óvatlanul rákattint, persze az oldal csak fake, és mellékhatásként tönkrevágja a raktár számítógépét. Most kezdhetem újrainstallálni az egészet, bosszankodik Claudia, hozzá ne érjen semmihez, Artie!

Ugrunk Washingtonba, ahol az emlegetett MacPherson személyesen tart bemutatót a Freitag Szerszámgyárban néhány jómódú érdeklődőnek. Először egy üvegpoharat mutat, ami, ha a peremét körbesimítják, éles hangot bocsát ki, térdre kényszerítve a közelben levőket. Nagyrabecsülése jeleként MacPherson átadja a serleget Herr Freitagnak, a német származású tulajnak. Majd felmutatja az aukció non plus ultráját, a Főnix nevű medált (ezt láttuk a nyitó képsorokban), ami a tulajdonosát megvédi mindenféle tűztől. A medál hatását saját testőrén, Carsonon mutatja be: belöki a csávót az égő kazánba, ahonnan Carson pár másodperccel később sértetlenül előmászik. Járulékos hatása viszont, hogy a megmentett életért cserébe a medál elvesz néhány másikat – két másik testőr néhány pillanat múlva össze is esik és meghal. Főcím.

A raktárban Mrs. Frederic utasítja Artie-t, hogy Mykával és Pete-tel menjenek Washingtonba és beszéljenek Carollal, mert ő az egyetlen nyom MacPhersonhoz. A három ügynök fel is keresi a nőt, aki természetesen tagad: 15 éve nem láttam Jamest, de Mykáék néhány keresztkérdése után bevallja, hogy MacPherson három nappal ezelőtt járt nála utoljára. Artie elkéri a nőtől a nyakában lógó medált, ami egy egyiptomi jogart ábrázol és a hatalom szimbóluma, persze MacPherson adta neki. Találnak még egy névjegykártyát is, rajta ugyanez a szimbólum és egy cím: 6166 Broadview. Nyomás oda!

Claudia közben helyreállítja a számítógépes kapcsolatot és a bongyorhajú Leenával sikeresen bejutnak MacPherson egyik kamu honlapjára, a fedőcég neve J & M Wordwide, Inc, az antik tárgyak szakértő kereskedőjeként reklámozza magát. Az oldal szerint cégtulaj és alapító John Maxwell, akinek az arcképét meglátva Claudia döbben egy nagyot: Ez lenne MacPherson, hát én ezt az embert ismerem, a bátyám fizikaprofesszora volt az egyetemen, ő adta Joshuának Rheticus iránytűjét! (Ugye emlékszünk az 1x04 részre?) Majd a fejéhez kap: És nekem is ő adott tippeket, hogy hogyan tudnék átjutni a raktár hálózati tűzfalán! Atyavilág, mit tettem?

Ügynökeink közben megérkeznek a Freitag Művekhez, Herr Freitag fogadja őket: Nem, nem ismerek semmilyen James MacPhersont, de nyugodtan nézzenek szét az üzemben. Artie-ék indulnak is keresgélni, mire Freitag előkapja az üvegserleget és körbesimítja a peremét. Jön a fülsértő hang, szerencsére Artie-nak sikerül kiütnie a poharat a gyáros kezéből, ami darabokra törik. Freitag elmenekül, Artie egy speciális hangvillával visszaállítja maga és társai hallását, majd pár szót szól a különleges pohárról. Severan serlegének hívják, Kr.u. 221-ben készült Rómában a császár részére, eddig úgy tudták, hogy csak egy darab van belőle, amit a raktárban őriznek, de ezek szerint készült még egy példány. Szedje össze a pohár cserepeit, Pete, legyen szíves. Myka talál egy fadobozt, benne spéci szemüveg, ha felveszik, megmutatja az árverés katalógusát, az első tétel mindjárt a Főnix, kikiáltási ár 20 millió USD. Az aukció aznap délután lesz, rohanás!

A raktárban Leena tájékoztatja Mrs. Fredericet Claudia vallomásáról, a főnöknéni nem boldog. Lehet, hogy MacPherson még mindig kihasználja valamilyen módon Claudiát? Becsörög Artie a videohívón: MacPhersonnál van a Főnix, meg még egy példány Severan serlegéből! Az lehetetlen, itt van elzárva a raktárban, mondja Mrs. F és indul is megnézni. A dobozban azonban csak egy kézzel írt cédulát talál: „Tartozom egy Főnixszel, csók: James” Most már kezdek dühös lenni, fakad ki Mrs. F. A serleg dobozában is csak valami Mekis poharat talál, Leena javasolja, hogy a videonyilvántartóban nézzék meg, ki piszkált utoljára a lelethez. Pár pillanat feszült várakozás, majd a kijelzőn megjelenik Claudia arcképe!! Wazze, kedvenc hackerünk lenne az ötödik hadoszlop a raktárban?! Amikor Mrs. F szembesíti a nyilvántartással, Claudia kiakad: A raktár az otthonom, dehogy akarnék ártani neki! Szándékosan nem is, mondja erre a főnöknéni, mire Claudia feldúltan kirohan az irodából. Ezért volt olyan jó ügynök MacPherson, képes az emberek fejébe behatolva manipulálni őket, motyogja Mrs. Frederic.

Artie-ék eközben megérkeznek az aukció helyszínére, de a megadott cím valami városszéli üres telek. Myka felteszi a spéci szemüveget, és a földben egyszer csak észrevesz egy doboz alakú mélyedést. Beleteszik a szemüveg tartódobozát, ami váratlanul átalakul létrává és rajta le tudnak ereszkedni valami föld alatti terembe. James mindig is hajlamos volt a túlzásokra, mondja Artie, miközben lemásznak a létrán. A szemüvegről is mond pár szót: Timothy Leary (az LSD „feltalálója”) olvasószemüvegének mintájára készítette MacPherson, az eredeti olyan látványt varázsol a néző elé, hogy viselője nem is hajlandó többé levenni. A teremben a raktárból származó ládák között haladnak tovább, ezek meg hogy kerültek ide, kérdezi Pete. Artie javaslatára kettéválnak, a szakállas egyedül oson tovább, Myka és Pete a ládák mögül figyeli a helyszínt. Egyszer csak feltűnik Artie és fesztelenül tárgyalni kezd a potenciális vevőkkel. Aztán Mykáék mögött is váratlanul felbukkan, mi van, Artie megduplázódott??? És akkor melyik az igazi? Én vagyok az igazi, súgja az ügynököknek Artie 1, be is tudom bizonyítani Harriet Tubman gyűszűje segítségével, ami úgy töri meg a fényt, hogy viselőjét másvalaki alakjában mutatja meg.(Tubman szökött déli rabszolgából vált az abolicionista mozgalom egyik legismertebb alakjává az amerikai polgárháború előtt és alatt.)

Artie 2 ezalatt sikeresen levezényli a Főnix eladását, a boldog vevő Mr. Pak 48 millió dollárért. Artie 1-et viszont váratlanul elkapja MacPherson, és bevonszolja egy oldalterembe. Nem sokkal később bekapcsol a tűzriadó, az aukció résztvevői elmenekülnek, a nagy felfordulásban Myka és Pete megdöbbenve látja, hogy Artie 2 lehúz az ujjáról egy gyűszűt és átalakul: Carson az, MacPherson testőre! Ügynökeink fegyvert rántanak, de nem tudják használni, mert MacPherson láncon bevezeti Artie-t, akinek a száját kipeckelte valami gömbbel. Kedves barátaim, ez itt egy tojáshéj bomba, a legkisebb nyomásra összeroppan és korlátozott hatású nukleáris reakciót indít be, mondja a geciember. A boldogult Mr. Kluger találmánya, akinek a beszívó bombát is köszönhetem. Ide a pisztolyokkal, 30 másodpercük van Nielsen ügynök kiszabadítására, viszlát! Elindul kifelé, Pete előkapja a Severan serleg korábban összegyűjtött cserepeit és egy nagyobb darabot a földre dob. A váratlan hanghullámtól MacPherson térdre esik, a bomba kiugrik Artie szájából, Myka gyakorlott baseballos mozdulattal elkapja, Pete pedig MacPhersont teszi ártalmatlanná.

Teljes siker, a főgonoszt a meseautó hátsó ülésére zsuppolva szállítják a raktárba. Artie azt fejtegeti, hogy nem adják át MacPhersont a kormánynak, hanem a raktár bronz szektorába zárják, ahol a történelem legveszélyesebb embereit szokták elhelyezni. A bejáratnál Mrs. Frederic fogadja a zsákmánnyal visszaérkező csapatot, és egy olyan kristály nyakéket tesz MacPherson nyakába, ami semlegesíti a korábban a vérébe fecskendezett anyagot. Gyanús nekem, hogy ez a csávó nincs különösebben kiakadva, amiért elkapták, tutira valami terve van. Mrs. F kocsiba ül és elhajt hallgatag sofőrjével, Artie pedig pár szóval elmondja Mykáéknak a folyamat lényegét: A páciens testét gyorsfagyasztással lehűtjük és utána bronzosítjuk, de az illető végig öntudatnál marad. Az eljárás sajnos fájdalommentes, teszi még hozzá. Artie bekapcsolja a gépet, ilyet már láttunk A birodalom visszavágban, az eljárás végeztével MacPherson is úgy néz ki, ahogy Han Solo Jabba palotájának falán.

Egy pillanatra látjuk Claudiát, aki most már inkább csalódott, mint dühös arccal összepakol a panzióban és egy szál táskával elindul valahová. She’s leaving home, jut eszünkbe a Beatles egyik örökbecsűje, de elérzékenyedni nincs idő, mert azt látjuk, hogy egy kellemesen manikűrözött kéz matatni kezd a bronzosító kapcsolótábláján és megnyomja a „Folyamat visszafordítása” gombot! Pár perc múlva MacPherson diadalmas mosollyal mond köszönetet megmentőjének - Claudiának! De kocsi nélkül hogy a fenébe ért volna ide a sivatag közepére pár perc alatt? Itt valami már megint nem kóser. Mrs. Fredericnek is valami rossz megérzése támad és utasítja a sofőrt, hogy forduljon vissza a raktárhoz. MacPherson és Claudia gyors léptekkel átmegy Artie irodájába, ahol a sötét ügynök lehúzza a lány ujjáról a Tubman-féle gyűszűt – és vazze Leena az, ŐT MANIPULÁLTA MACPHERSON MINDVÉGIG, NEM CLAUDIÁT!

Állunk koppan a padlón, de nincs idő felszedni, mert belép Artie, és erőteljes ökölharc kezdődik a két volt ügynöktárs között. MacPherson leüti Artie-t, majd a számítógépen piszkál valamit, mire beindul a riasztó. Myka és Pete rohan az irodához, ahonnan MacPherson már továbbindult a raktár kijárata felé. Kiérve a szabadba egy rejtett karral bekapcsolja a bejárati folyosóban elhelyezett bombákat, Mrs. Frederic hangján beindul a visszaszámlálás. Artie támolyogva indul MacPherson után, Myka és Pete az iroda túlsó felén rángatja az ajtót. Artie kiér a folyosóra, de ebben a pillanatban A BOMBÁK A HÁTA MÖGÖTT FELROBBANNAK! Az irodát a külső kijárattal összekötő folyosó leszakad, ügynökeink pedig bennragadnak a föld alatti raktárban, megfosztva a kijutás lehetőségétől!!!

Tökéletesen felépített cliffhanger.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: warehouse 13
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.10.08. 09:42:27

Az izgalomtól a körmüket tövig rágókkal örömmel közölhetem, hogy a Viasat jövő csütörtöktől kihagyás nélkül folytatja a sorit a második évaddal.
süti beállítások módosítása