Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 5811-5812

2011. október 05. 14:00 - cybergreg

Ma is sokmindent kaptunk a nyakunkba: volt erkölcsi tanítás a társasjátékok természetrajzáról, tudniillik mindig van vesztese, illetve megismertünk egy egzotikus foglalkozást, a térképhajtogató kisiparost. De ne szaladjunk előre, mert a Berényi-féle tömegszállásra visszatér a mintagyerek Vanda. Rögtön tisztázza a jegyespárral, hogy rühell ide visszajönni ebbe a hátrányosan halmozott családba, a nagypapa meg egy barom, hogy épp most festi a lakást, és úgy általában mindenki dögöljön meg. Az esküvőt is magasról le…nézi, a koszorúslány-ruhát pedig legszívesebben felgyújtaná. Szabotőr Zsuzsa a földszinten eközben tovább játssza a lelkest, TásKlautól elkéri a nászajándék-listát, de hogy ebből mit akar terrorkodni, azt még nem tudjuk.

Laci az udvaron vázolja Gabinak az új helyzet különös kettősségét: amióta elment, már nem fáj a háta a kanapén szunyálástól, viszont a főztje, az nagyon hiányzik. Szó szót követ, Laci pedig óvatlanul meghívatja magát vacsira. Gézával aztán kifundálják a tutit: amíg Laci Gabival vacsizik az emeleten, Géza gondoskodik Kingáról a földszinten, így mindenkinek jó lesz. Kinga bele is megy, de Géza szivatása a hátsó szándéka.

Aliz örömmel közli Nórával, hogy megvan a tökéletes pasi. Mármint a munkára, konkrétabban a lánybúcsúra. Ádám telója csörög, most azonnal jöjjön, mert jól fizető meló van, na nem a Rózsában, hanem a mellékágon. Csakhát a Rózsa-műszak is most kezdődik, így Kicsiszabival elcseréli azzal az ürüggyel, hogy sürgősen el kell mennie a fogdokihoz tömést cserélni. Lucus a Cosmo gyerek-kiadását olvasgatja a kanapén, tiszta anyja. A népnevelő kiadványban egy akciósan leárazott táskát szúr ki, ráadásul pont egy ilyenre fente a fogát már régóta, sőt ez még szebb is. Aliz megígéri, hogy ha sikerül megkapnia a legújabb kiszemelt melót, akkor megvehetik a tatyót. Érdekes tudomány ez a BK-gazdaságtan: ha valaki munkát kap, még aznap lesz lóvéja. Ha valaki elveszíti hosszútávú munkáját, már aznap legatyásodik. Viszont ha valaki több hónapja munkanélküli, pénztárcája soha ki nem ürül. Luca örül.

Csajok röhögcsélnek randi előtt, Kinga lelkesen sminkeli Gabit az estére készülődve, aztán szóba kerül, hogy a Rózsában bizony mindig szépen kell kinézni a vendégek kedvéért. Folyton elfelejtem, hogy régen te vitted a kávéházat, mondja Kinga. Akkor még bisztrónak hívták, mondja Gabi. De hogy akkor őt még egy másik, fekete hajú színésznő játszotta, azt elfelejti megemlíteni.

Megint Rózsa, ahol Aliz boldogan újságolja a beugró Szabinak, hogy megkapta az új melót egy rövid telefonos internyú után. És mi is lesz a munkád? Márketing! - mondja büszkén. Ajándékdobozokat kell készíteni, amolyan Tóték módjára otthon, nincs kötöttség, tiszta havaj. Ehhez képest nagy a döbbenet, a többiek részéről meg a harsány röhögés, amikor a futár egészen mást hoz. Kifogytak a dobozokból, ezért térképeket kell hajtogatni, a kanapén ülve, ölben. Mondjuk az a tíz térkép, hajtogatásonkét egy forinttal kemény tíz forint, baromi jövedelmező üzlet. Lenne, ha az IQ ellen beoltott Aliz értelmezni tudná a hajtogatási útmutatót. A szobája sötétjében Ádám az esti magánbevételét számolgatja önfeledten, amikor Szabi rányit és sikkasztást szimatol, de Ádám szerint ez nem a Rózsa kasszájából van, és nem is koktélkeveréssel jött össze.

Laci és Gabi vacsorája közben teljes gőzzel halad, de még nem tudni, jéghegy van-e az út végén vagy a szerelem szigete. Gabi a biztonság kedvéért minden tálról elmondja, mikor kell elfogyasztani: a krumplipüré a köret, a madártej a desszert, nehogy Laci rossz sorrendben egye. Géza meg nagy optimistán rendezgeti a kéjlakot és a kanapét az esti randihoz vigyorogva, a döbbenete pedig leírhatatlan, amikor Kinga két kiskorút is magával hoz: ma este ő vigyáz Timire és Lucára, akik társasjátékot is hoztak, jujdejó! És itt hangzik el a tanulság a játékról, amelynek mindig van vesztese és nyertese. Nem igaz, Géza? De, persze – bólogat a hoppon maradt ex.

 

A Zsuzsa által tegnap előkészített bili kezd kiborulni. Claut hívja az anyakönyvvezető, hogy akkor most tényleg elmarad a frigy? Clau szerint valamit biztos összekevertek ott abban a vicces anyakönyvi hivatalban, de Attila kihallgatja és nem veszi ilyen könnyen. A családi vacsora közepéről átvonszolja alkalmazottját sürgős irodai vészhelyzet ürügyén, majd neki szegezi a kérdést: te tényleg lemondtad az esküvőt, miattam?

Címkék: barátok közt
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loverain 2011.10.05. 19:49:44

szerintem is nagyon jó!

sfok 2011.10.06. 11:11:56

Űbazz, az a térképes meló azért súlyt! Lehet órabérben fizetik.

Lady.Vengeance 2011.10.06. 11:59:12

Így olvasgatva tök fasza kis sorozat ez...nézve mondjuk sokkoló. :D
süti beállítások módosítása