Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x07 - Árulkodó szavak

2011. szeptember 22. 16:00 - Zenóbia

Megint van felvezetés, ez vajon mitől függ, hogy van vagy nincs, mindegy. Castle vad gitárost játszik a lakásban, végre megkaptam a farmer-póló viseletet, bár nem hagyják túl sokáig tanulmányozni, ellenben fehér zokniban van, miért ó miért teszik ezt velem? Breakel is a padlón, míg meg nem jelenik Alexis kétségbeesve, mert azt írták a neten, hogy meghalt Hayley Blue, a kedvenc énekesnője. Castle próbálja megnyugtatni, hogy a hír nem lehet igaz, hiszen akkor Beckett már hívta volna. Persze, hogy csörög a telefon. Hayley egy sikátorban lóg fejjel lefelé, egy tűzlétrához kötözve, kitört nyakkal, kék hajjal. Valószínűleg nem itt ölték meg, ez egy beállított póz lesz. A fülhallgatójából még mindig szól a zene, ismétlőre állították az egyik dalát.

Az őrsre beérve Alexis vár rájuk, és mint rajongó, hírekkel is szolgál Hayley-ről, például, hogy a lány drogozott, de három hónapja elvonóra ment, hogy meg ne fulladjon a saját hányásában. Ryan megfejtette, hogy a halott Hayley-ből áradó zenéhez egy klipp is tartozik, amelyben pont egy tűzlétráról lógva énekel. Alexis pedig azt is tudja, hogy a szám egy elvakult rajongóról szól, aki ellen távoltartási végzést is kért. Castle azért bezavarja Alexist a suliba, ilyen ürügyekkel nincs lógás, hogy meghalt a kedvenc popsztárom. Beckettnek pedig bejön a felelősségteljes Castle (is). A rehab klinikától megtudják, hol lakott Hayley az elvonó után. A zenei producer házaspárnál, Breenél és Ian-nél, mert családtagnak tartották Hayley-t. A legtöbben drogokkal tömik a zenészeiket, de ők segítettek neki leszokni, illetve kiválni a bandából, és egyedül érvényesülni. A sok segítség ellenére egy héttel ezelőtt Hayley nyom nélkül elköltözött tőlük, ők pedig azt gondolták, hogy visszaesett.

Hayley-nek van egy húga, Sky, aki viszont még mindig drogos és Hayley szerette volna megmenteni. Közben Ryanék telefonálnak, Franco a megszállott rajongó, épp meglépni készül egy távolsági buszon. A buszt megállítják és Beckett pisztollyal a kézben sorra veszi az utasokat, míg meg nem találja a kapucnija alá bújt Francot, aki valószínűleg megragadt azon a szinten, hogy elhiszi, ha becsukja a szemét, eltűnik. Úgy néz ki mint Hayley, csak ő fiú. De nem gyilkos, csak bolond. Viszont elmeséli, hogy Hayley aznap egy klubban lépett fel, egy vadonatúj számmal, aminek a szövegéből kiderül, hogy tudta, aznap meg fog halni. Franco szerint csak rá akarták kenni a gyilkosságot, mert az eltiltás ellenére természetesen követte Hayley-t, és látta, hogy iszonyúan veszekszik Zackkel a gitárossal, aki megfenyegette, hogy megöli. Zacknek olyan vastag aktája van már nőverésekből, hogy alig érni át. Kiderül, hogy a lány a halála napján segítséget akart kérni a rendőrségtől, de mire kerítettek neki egy nyomozót, addigra meggondolta magát, és lelépett. Mondhatjuk úgy, hogy ez hiba volt.

Castle-ék a zenekari próbán találják meg Zacket, akinek szét van szúrva a karja és nem kér zsebkendőt Hayley megsiratásához. Alibi gyanánt egy házibulin léptek fel, mire ott végeztek, Hayley már halott volt. Előtte pedig azon balhéztak össze, hogy ők új énekest kerestek a helyére, de Hayley nem adta a nevet. Castle azzal szórakozik, hogy a srác összes hibás szóhasználatát az orra alá dörgöli, és ráadásnak közli vele, hogy büdös is mint egy görény. Irány a hullaház, ahol Hayley húga Sky, éppen azonosítja a holttestet, csak kissé hangosabban teszi ezt, mint azt Perlmutter szeretné. Van nála ráadásként egy üveg pia, és egy kés is, amit két szó után simán átad Beckettnek, aztán gyorsan be is vallja, hogy ő ölte meg a nővérét. De hát akkor mi történne velünk a további 37 percben, így mégsem tartóztathatják le. Na, ez a lány is nagy spiritiszta, szerinte úgy ölte meg Hayley-t, hogy közölte vele, hogy haljon már meg, ő meg meghalt. Hayley szeretett volna mondani neki valami fontosat, de ő elhajtotta a picsába, mert utálta, hogy neki bejött az élet.

A nővére azt szerette volna, ha egy csapatban játszanak, de ahhoz Sky-nak is le kellett volna szoknia, de szerinte Hayley sem szokott le. A találkozásuk után látta, hogy egy csomó pénzt adott Tonynak, a dealerének. Mivel Perlmutter megállapította, hogy Hayley szervezetében nincs drognak semmi nyoma, ezért marad a rejtély, hogy akkor minek adott pénzt egy dealernek, ezt a válságot csakis közös cukorkazabálással lehet megoldani, jelly beans? A dealer gyorsan megadja a választ, pisztoly kellett neki, nem drog. Perlmutter nem valami barátságos fickó, ahogy ezt már eddigi megnyilvánulásaiból is sejthettük, rávágja Beckettre a telefont. Azért előtte még közli amit kell, azaz egyrészt amivel joker szájat rajzoltak Hayley-nek, az a Bársony Csók nevű rúzs, másrészt lőpornyomokat talált a kezén. Beckették vadul gyártják az elméleteket, szerintem rájuk férne még néhány szem cukorka.

Én imádom ezt a nőt de tényleg, szerintem csodaszép meg minden, és tudom, hogy már mondtam, de itt akkor is rettenetes a haja. Castle elmélete, ha már úgysincs semmi egyéb ötletük, hogy a gyilkos a komornyik, mert ilyenkor mindig az. Jelen esetben pedig a komornyik Alexis, neki úgysincs alibije. Szép-szép a lelkesedés a rendőr szakma iránt, na de még a családtagokon is keresztül gázolunk? Castle arra ér haza, hogy Alexis már 863-szor hallgatta meg Hayley utolsó számát, én is ilyen laptopot akarok mint neki van, mert a szín igenis fontos, ez meg ráadásul még minta is, nem csak szín. Na jó, térjünk vissza a lényegre, Alexis rávilágít, hogy ez a szám nem a halálról szól, mint ahogy az ember elsőként gondolná, hanem verselemzés következik: az újrakezdésről. Az együttes hivatalos oldalán közben megjelenik, hogy folytatják ahol abbahagyták, csak most a rosszabbik nővér fog énekelni, azaz Sky.

A hírt meg is erősíti Hayley volt menedzsere, akit ő amúgy kirúgott, amikor leszokott. Annak ellenére tehát, hogy Hayley nem engedte, hogy használják a nevét, most mégis használják, valószínűleg Sky megörökölte a jogot. Be is viszik kihallgatni a volt ügynököt, John McGinnist, akiről hamar kiderül, hogy nem ő a gyilkos, meg az is, hogy drogokkal látja el a felfedezettjeit, hogy kihozza belőlük amit lehet. Az újra összeállt csapat pedig garantált siker, pontosan a halott Hayley miatt, és még annak is örülne, ha lecsuknák, mert az is reklám. Ím, a gátlástalansás magasfoka. McGinnis Hayley halála előtt egy nappal telefonon társalgott Büdös Zackkel, meg is kérdezik tőle, hogy ugyan miről. A próba helyszínére érve azt tapasztalják, hogy Zack és Sky üvöltöznek és verekszenek, gondoltam, hogy összeillő pár lesznek. A drogos és a büdös drogos. McGinnisnek az volt a terve, hogy Sky-on keresztül meggyőzik Hayleyt a névhasználatról, ennek érdekében pedig megkérte Zacket, hogy adjon egy rahedli drogot Sky-nak. Zack adott, majd megkereste Hayleyt, asszem itt elveszett számomra a logika a történetben.

Egy kávézóban találkoztak, ahol egészen addig nem volt semmi gond, míg Hayley telefonja el nem kezdett csörögni, és hiába nyomta ki, újra- és újra csörgött. Majd kinyúlt belőle a kampókéz, és elkezdte fojtogatni. Hayley kiakadt mint a fene, főleg, hogy a híváskijelzőn a halál szó szerepelt. Féljünk. Beckett levonja a következtetést, ami a józan beállítottságú nézőknek is nyilván már sikerült, hogy a vonal túlsó végén csakis egy emberi lény lehetett. Castle szerint a dalszöveg inkább nőre utal, mert csak azok settenkednek. Szerintem egy pasi is tud settenkedni, most itt elereszthetnék egy rosszízű tréfát egy bizonyosról, de hagyjuk. Próbálják megfejteni, hogy ki lehet az a nő, akinek Hayley a változást jelentette, és nyilván az az ember, aki az elvonóra küldte. És még cukorka sem kellett hozzá. Bree Busch kártyájáról kiderül, hogy a városban használta egy patikában, a gyilkosság helyszínétől három utcára, pedig azt vallotta, hogy akkor már régen otthon volt. A lényeg pedig az, hogy a patikában vett egy Bársony Csók nevű rúzst is, pont olyat, amivel a joker szájat rajzolták Hayley-nek.

Bree bevallja, hogy találkoztak aznap, mert Hayley a stúdióban meghagyta az asszisztensnél a számát, mert szeretett volna elvinni egy pár dolgot. Bree fel is hívta nyomban, de persze Hayley nem vette fel. Üzenetet hagyott neki, hogy este mehet a cuccaiért, és ő várta. Mindenáron szükségük volt Hayley-re, mert nagyon sokat fektettek a lemezbe, ezért drogot adott neki azzal a felkiáltással, hogy ahonnan ez jött, jöhet még több is. Hayley-nek nem kellett, de megmutatta a pisztolyát. Castle közben nyilván valami belső sugallatnak engedelmeskedve, végigtapogatja a falat a teremben, és szétszedi a hangszigetelést, mert szerinte egy helyen újat raktak fel mostanában, Bree szerint meg nem. Castle-nak van igaza, minő meglepetés. A hangszigetelés mögött felfedez egy golyó ütötte lyukat a falban. Breet már a kihallgató szobában próbálják meggyőzni, hogy úgy törte el Hayley nyakát, hogy az fel sem tűnt neki, de nem akarja bevenni a történetet. A saját férje sem hisz neki, úgy simogatja a kezeit, mint aki tudja, hogy legközelebb már csak a börtönben a babgulyás felett találkozhatnak.

Castle-nak viszont nem kerek a dolog, ezért elmegy megkeresni Sky-t, a kereséshez pedig Beckett is csatlakozik, mert sajnálják nagyon a drogos lányt. Bennem valahogy nem alakult ki a nagy empátia iránta, de lehet velem van a baj. Sky-t természetesen kiütve találják, nahát. Aztán kiderül, na mégis empatikus leszek még a végén, hogy nem azért néz ki ilyen szarul mert belőtte magát, hanem azért, mert nem. Castle-éknál még mindig Hayley utolsó dala szól, rá emlékeznek Alexissel, fagyievés közben. A fagyi mindenre jó. Közben hallgatják a dalt, és Castle kezd verset elemezni újfent, hiszen lehet, hogy Hayley ezzel a dallal próbálta megüzenni, hogy mi történt vele. A megfejtés pedig az, hogy Ian, Bree férje nagy valószínűséggel molesztálta őt, tehát mégsem ő lesz az aki szállítja Breenek a bablevest, hanem fordítva. Bár vannak kétségeim, hogy egyáltalán lesz valami abból a levesből, ha ezt Bree megtudja.

Már csak Beckettet kell meggyőzni, de a dal egyszeri meghallgatása elég neki is. Breet elengedik, aki ettől nagyon boldog, attól már kevésbé, hogy a férje rámászott Hayley-re, aztán megölte, még aztán meg rá akarta kenni a gyilkosságot. Férjek gyöngye. Hááá, és jön a kihagyhatatlan és nyilvánvaló szöveg, - ő csábított el, én nem akartam - . Befejezésképp pedig az együttes koncertjén az immáron tiszta és józanéletű Sky énekli Hayley utolsó dalát, Beckett, Castle, Alexis és Martha pedig mécsessel a kezükben hallgatják. A színpadon viszont nem látom Zacket a büdösgörény gitárost, őt senki nem karolja fel egy desodorral?

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2011.09.22. 16:53:40

Zenóbia - laptop matrica, és hetente váltogathatod a színt meg a mintát :)
ja, és a hv tök jó volt... bár nekem a józan felnőtt gondolkodású (egyik véglet) alexis itt egy kicsit túl tüncitiniraji (másik véglet) volt. nem t'om.

Zenóbia 2011.09.22. 22:15:11

Hű, laptop matrica, tényleg, köszi! :) Örülök, hogy tetszett a hv. :) Nekem érthető Alexis, annak ellenére, hogy én sosem rajongtam ennyire senkiért, de voltak körülöttem akik igen, és simán megsiratták a kedvenc zenészük halálát, akkor is, ha az már több évvel ezelőtt volt. :)
süti beállítások módosítása