Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A bomba - 1x03

2011. szeptember 16. 12:00 - Sigismundus

Német birodalmi nagykövetség, Budapest. Von Grollstein nagykövet és Shultzer titkár tanácskoznak. Előbbi a Gestapo ezredese, utóbbi az Abwehr őrnagya. Összevetnek bizonyos londoni értesüléseket, és Késmárki jelentéseit, nem kétséges, hogy Forray tábornok angolbarát. Márpedig a Birodalom már hadat visel –papíron egyenlőre – Anglia ellen, Lengyelország miatt. Vagyis Forrayt el kell távolítani a magyar vezérkarból, persze diplomatikusan. Hisz a Führer kijelentette, nem avatkoznak a kisállamok belpolitikájába. Magyarán, Shultzernek kell találnia valami kompromittálót Forray ellen, és titokban magyar ellenlábasai kezébe adni.

És már küldik is Lehner hadnagyot a Forray villába kutatni. Könnyen bejut, az inas rég az ő embere, a tábornok még nem ért haza, Aliz pedig Zotovics meghívására az Adrián hajókázik. Lehner ennek ellenére nem találja amit keres, két filmtekercset, titkos adatokkal.

Mészáros egészen Valkóig fut a hírrel. Tudja a tervet, a rendőrspicli összehívja a komoródi sejtet, egy gyűlésre. Ugyanekkor meg bombát robbant egy ünnepségen a dísztribün alatt, és kész a statárium a Felvidéken. Valkó szerint kár volt ezért szökni, oda a szemetes-kapcsolat, Komoródot meg értesíthették volna másként. Mészáros azonban nagyon heves, megölni akarja a spiclit. Hiába inti az ócskás, hogy az éppoly jó indok lenne statáriumra.

Ekkor érkezik Láng a kocsival, vágtatva, Mészáros felismeri és döbbenten szól Valkónak, a rendőrspicli ide is követte! Az ócskás elbújtatja a szekrényben majd beszél Vincével. Az meg rémülten mondja hogy kihoztak egy rabot a börtönből, és ő oda még egyszer nem akar visszamenni. És elkezdi mesélni a dolgot, de a Podweisz gróftól kezdi.. Végére ért a történetének Láng, és Valkó hisz neki. Elküldi inkább saját lakására, Vízárok utca 24-be. Majd előszedi az elgémberedett Mészárost a szekrényből. Cipész is végighallgatatta Vince sirámait, és már tudja, tényleg ártatlan a fickó, hamis nyomra vezették őt. Spiller is vall, és a története elég érdekes ahhoz hogy az őrmester bejelentse a Központi Kapitányságra. Innen Brenner azonnal a szeméttelepre küldi Dragost, kutatni. A telepen már csak Keceli van, aki készségesen elmondja a szemetesek ürítés után visszamennek az istállóhoz. Közben a felügyelő végső eligazítást tart Luitnernek.

Ma 13.30-kor Komoródon, egy órástól átvesz egy bombát, amit 13.55kor elhelyez egy emelvény alá. Az órásmesternél várni fogja már két felvidéki rendőr, hogy biztosítsák az útját. A bomba 14:00-kor robban.. ezután kezdetét vehetik a tömeges letartóztatások. Vince már továbbállt, sétál a Vízárok utcába, közben hallgatja a rikkancsokat. Míg légiriadó volt, a rózsadombon egy brutális rablógyilkosság történt. Valkó lakásán Vincénk épp hogy kényelembe helyezkedik, mikor nyílik az ajtó.. és belép Valkó lánya, az őzikeszemű nővérke, Vera.

Valkó közben kiad pár utasítást sejtjének. Egy autó – pont Podweisz grófé – útra készen várja majd Vincét, akinek egy bizonyos öreg halászhoz kell mennie Komoródon. Mackó vasútra száll, mert arcról ő is felismeri a rendőrspiclit. Jó terv, szép terv, már csak Lángnak kell beleegyeznie. Valkót az is külön aggasztja, hogy Vince nem kommunista tag, és mégis, benne kell megbízniuk. Lúzerünket hosszasan győzködik, szép szóval, Vera tekintettel, míg keserves képpel de beleegyezik. Vasútállomás, Luitner, nyomában Mackóval, felszáll a Budapest-Pozsony vonatra. Vince, Podweisz gróf kocsijában, zsebében Podweisz névre szóló hamis iratokkal, szintén indul. Azt azért árulják el neki hogy a csomagtartóban a szökött fegyenc Mészáros rejtőzik.

Késmárki Ödön igen ideges, Aliz távolléte miatt, anyjával is igen durva hangon beszél. Még idegesebb lenne, ha ott lenne az adriai jachton.. Aliz és Zotovics ugyanis egy, a fedélzeten fekvő testet néznek dermedten. Reinert, német fotóművészét, akit egy titokzatos MrSmith ütött le. A német zsebéből hamar előkerül Abwehr igazolványa, no meg egy filmtekercs, amivel Forrayt lehetett volna sikeresen kompromittálni. Tartalmazza ugyanis a magyar légvédelem felkészülési adatait. Mr Smith gyorsan dönt, a testet a tengerbe dobják, sajnálatos baleset.

Vince megérkezik a halász tanyájára, nagy a csend, benyit. Hát a rózsadombi rablógyilkos van itt, már két túsza is van. Persze közli, hogy kinyírja őket hamar, nem cicózik. Akciófilm kezdődik… Mészáros is kimászott közben, hallja mindezt, hát beront. A rabló lelövi azonnal, de Vince is támad, és leüti a fickót.

A vonatot is indul az akció, rém egyszerű, de hatásosmód. Mikor Luitner a WC felé kezd igyekezni,a folyosón figyelő Mackó letöri a budi belső kilincsét, így oda csak be lehet nyitni, ki már nem. Mikor hirdetik a komoródi állomást, Luitner kicsit ideges lesz bent a bűzben, de hiába dörömböl. Szegény Mészáros Feri a mellkasába kapta a lövést, sok ideje nincs. Elmondja, hogy neki kellett volna a komoródi sejtet értesíteni, és most hogy már tudja, nem Vince volt a spicli, csak hasonlít. Így Vincének kell átvenni az órástól a csomagot. Még a címet el tudja mondani, meg, majd meghal.

Láng, a megkötözött rablóval, elhajt a Jókai utca 17-be. Itt egy elég őrült órásmestert talál, meg két félrészeg titkosrendőrt. Előbb Luitnerként leüvölti a hajukat, és kiküldi őket a kocsijához. Találnak benne egy Mészáros nevű körözött egyént, vigyék az őrsre. Aztán a ketyegő dolgok rajongójától, nagy óvatosan átveszi a bombát, és bízik benne hogy tényleg kettőkor robban majd. Felhajt a Duna-hídra, bedobja a folyóba és irány vissza Pest.

Luitner végül kiszabadul, vészfékkel megállítja a vonatot, de kissé későn már. A zakkant órásmester szerint a csomagot már egyszer átvette. Irány a dísztribün. Lelkes felvidékiek, és lelkes anyaországiak ünneplik a visszacsatolást önfeledten. Azért a rendőröknek feltűnik a tribün alá mászó Luitner, és le is tartóztatják azonnal.

Vince meg, Pesten leadja az autót. Itt egy utasítás várja Valkótol, menjen vissza az istállókhoz, és ha kérdezik, egész nap sétált. Az istállónál Dragos már rakja is rá a bilincset… Vince persze kiabál a telepvezető Vándornak, egy óra múlva itt lesz!

 

Címkék: 1 óra múlva
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása