Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x02 - Dupla hulla

2011. augusztus 18. 09:18 - Zenóbia

Először azt hittem, hogy Halloween van, és a rendőröknél ezt így szokás ünnepelni, de nem. Egyszerűen csak a telihold, ilyenkor kitörnek a bolondok, jelen esetben önjelölt Jokerek, dagadt Jézusok, és kurvának öltözött kurvák képében. Üvöltenek, verekszenek, Castle pattogatott kukoricát eszik, gondolom be van neki készítve az ilyen esetekre, minek az ilyennek moziba járni. Beckett rezignáltan dolgozik, míg Castle meg nem jegyzi, hogy van itt minden, őrület és tombolás, nem is kell már ide más, mire csörög is a telefon, mert hát dehogynem, egy hulla még pont kell. Beckett olyan arccal veszi fel, hogy tőle harminc hulla is lehet, csak hadd húzzon már el innen. Elhúznak.

Toronyházi lakásban fiatal nő fekszik holtan a kanapén, elegáns szürke ruhában, véresen. Ha én ennék otthon dobozos kínai kaját, tuti szakadt tréningben tenném, de lehet, hogy ha valakinek ilyen lakása van, annak nincs is tréningje. Párterapeutaként dolgozott, most itt elsüthetném azt a fantasztikus poént, hogy lehet, hogy valakinek nem adott elég jó tanácsot. A férje találta meg, mikor hazaért a meccsről. Az asztalon kínai kaja, két adag, és nem a nő fizette. Tehát a vacsoravendég látta utoljára élve, vagy először holtan. Castle megint fikázza a Helyszínelőket, szerinte azok csak simán beférkőznének a halak agyába, és máris feleslegessé válna a további nyomozás. Beckett pillantása mindent elmond. Castle pillantása meg akkor mond el mindent, amikor meglátja Lanie-t mellkidobós ruhában. A halott nő arcát fekete filccel feliratozta a művészi hajlamú gyilkos, de helyesírása semmi, ez csak Castle-nak fontos, de hát ez érthető, ő az író. Valószínűleg egy páciense tehette, akkor lehet mégsem tévedtem akkorát azzal a bizonyos nem elég jó tanáccsal.

Há, mégsem itt laknak, ez a csaj irodája volt, akkor meg van bocsátva a mackónadrág. Férj nem tud semmit, nekem eléggé őszintén elkeseredettnek tűnik, de hát én mindenkinek elhiszek mindent, szóval nem én leszek a mérvadó. Férj még szomorúbb, mikor rádöbben, hogy az utolsó telefonbeszélgetésük végén nem is mondta a nőnek, hogy szereti. Na ez az, amit sosem bírtam megérteni, -szia szívem itt vagyok a párizsis pultnál, most akkor mit is mondtál, füstölt kell vagy sima, ok viszem, szeretlek-. Hát nagyon romantikus, de tényleg.

Közben kinyírtak még valakit, Beckett átküldi Espositot és Ryant az új helyszínre. Ryan így lemarad az édes estéről (eredetiben: esti mézes tej) a nőjével, hát nem is tudom, remélem ez a stádium nálunk még odébb van. Az új hullát valaki jól hátba lőtte, jó közelről, szimpatikus és egyenes megoldás. Perlmutter orvosszakértőnek is ez a véleménye, de ő nem is számít másra, ilyen az élet, az embert mindig csak hátba támadják, nem is jegyzi meg a kollegák nevét, minek erre a kis időre már. Gyanítom, hogy a helyesírásnak mégiscsak szerepe lesz, mert Castle nem bír leszállni róla. A másik áldozatról közben kiderül, hogy nyugdíjas matematika tanár, ha nyelvtan tanár lenne, ki lehetne hozni valami jó kis összefüggést a két eset között, de így? Castle felajánlja segítségét a fiúknak, akik ezen mélységesen felháborodnak, innentől verseny lesz, hogy ki találja meg előbb a saját gyilkosát. Fogadnak is tényleg, ötven dollár a tét. Ryan természetesen bele is köp a tenyerébe, de a többiek az édes este után már inkább nem szólnak egy szót sem. Beckett természetesen nem tudhat róla, mert akkor lelövi mindhármukat, ami nem lenne jó, mert akkor neki kéne egyedül megtalálni mindkét gyilkost. Castle lánya randizni megy este, nem hiszem el, hogy azzal az Owennel, aki a múltkor késett fél órát a moziból, mert elfelejtette, hogy mennek.

Megvan ki rendelte a kínai kaját, a halott nő legjobb barátnője. A csaj ügyvéd, úgy is néz ki, és azért ették együtt a kínait, mert a halott nőnek tanácsra volt szüksége, mégpedig arról, hogy hogyan kérhet távoltartási végzést az egyik beteg ellen, aki pénteken inzultálta. Közben Ryanékat lelombozza Castle, hogy hiába sétált a matektanár pont abban a parkban, ami vérengző bandatagok törzshelye, mert ha az a törzshelyük, akkor tuti nem ott fogják kinyírni akit ki akarnak. Eleve mondjuk azt is nehezen tudom elképzelni, hogy mi a fenét árthatott egy nyugdíjas matektanár bármilyen bandának, de hát ők tudják. A távoltartási végzés első gyanúsítottja egy többszörös bántalmazó fickó, aki a feleségével járt a halott nőhöz tanácsadásra, és mit ad isten, pénteken is ott járt/jártak. Castle-nak az a megérzése támad, hogy ő lesz az emberük, nekem is, ez nem lehet véletlen. Emberünk hentes, egy kurva nagy bárddal vagdossa a húst, és nem túl vidám, nem, szerintem mégsem ő lesz az, mert ő felszeletelte volna a csajt, nem csak simán lelövi. Kiderül, hogy az előttük levő páciens volt az inzultáló, mert hallották a váróban a veszekedést a feleségével. Castle is arra a következtetésre jut mint én, miszerint mégsem ez a gyilkos, mi lesz így az ötven dollárjával, bele kell húznia.

Főleg, hogy az őrsön egyre többen szállnak be a fogadásba, és Ryanék éppen behoznak egy zsebtolvajt, akinek pont olyan pisztolya van, amivel lelőtték a matektanárt. Castle izzadásnak indul, még ügyvédet is ajánl a fickónak, egyre lejjebb süllyed. A tét emelkedik, a vesztesnek egy hétig női ruhában kell járnia, és le kell borotválnia a haját. Hát ez egyre jobb lesz. Közben behozták a veszekedős ürgét, aki ki van borulva, hogy a doktornő elhagyta, őt mindig elhagyják a nők, nem is csoda, ha ilyen picsogós. Óh, nem is ő volt ott akkor, lemondta a kezelést egy órával előtte, mert pánikrohama volt, Castle tiszta ideg, mit vesztegetjük rád az időnket te szerencsétlen. De mégsem csak idővesztegetés, mert a pasi az utolsó pillanatban benyögi, hogy a doktornő a férjével ebédelt, na, ott vagyunk ahol a legelején. Mint kiderül valóban együtt ebédeltek egy bisztróban, a pincérnő is emlékszik rájuk, mert annyira veszekedtek, amúgy Beckettnek kezd gyanús lenni a sok susmus az őrsön. A susmusból annyira sok lett, hogy persze lebuknak, azt hittem azért ennél tovább bírják. Bár, van az a mondás, hogy amit két embernél többen tudnak, az már nem titok, ezt meg átlag fél órán belül már több mint negyvenen tudták ugye. Beckett valamiért nem veszi be, hogy a pénzt cserkész sütikre gyűjtik, nem is értem.

Ryan és Esposito közben cseppet sem örül, mert a zsebtolvaj fegyverével mégsem lőtték le a matektanárt, de már úgyis mindegy, mert lebuktak a fogadással, most jön a mélységesen szégyelljétek magatokat fiúk rész. Szégyellik. Háh, a férj életbiztosítást kötött egy hónapja a feleségére, nem kis összegben, ettől Beckett annyira belelkesül, hogy fogad saját magukra száz dollárban, ennyit a szégyelljétek magatokról. A férj szerint azért veszekedtek, mert házasok, és azok ilyet szoktak, na jó, de két órán keresztül üvöltve? Végül is elhiszem, hogy van ilyen, csak jobb helyeken nem egy golyóval fejezik be a másik mellkasába, de hát vérmérséklet függő gondolom. Arra sem emlékszik, hogy hányas széken ült a meccsen, mondjuk ezen én nem csodálkozom annyira, én sem emlékszem az ülésem számára a mozi után, minek. Ryanéknek viszont elég volt az az infó, hogy a hazaiak kispadja mögött ült, és igen, természetesen látszik a pasas a tévés közvetítésen, ennyit a férjről, most már ott sem vagyunk mint az elején, hanem annál kicsit még hátrébb. Ryanék találgatják Castle méretét, XXL-ben állapodnak meg, ha nő lenne már rég lelőtte volna őket.

Alexis újabb randija is szarul sikerült Owennel, én nem tudom miért van ezen meglepődve a mozis történet után. A változatosság kedvéért Owen most egy nagymellű szőke lányról áradozott egész végig, akivel együtt táboroztak hat éves korukban, és most újra összefutottak, ez csak a sors keze lehet. Alexis dobd már ki ezt a kretént! Ryanéknek örül a fejük, mert újabb gyanúsítottjuk van, gondolom még lesz egy pár, mert még csak a huszonkettedik percnél járunk, tehát még nem kezdek örülni. Szóval az újabb gyanúsított a matektanár veje, aki meg akarja örökölni a kötött bérleti díjas lakást. Na ne. A vejnek persze alibije van, közben mindannyian befutnak Lanie-hez, aki rájött, hogy a két ügy szálai összefutnak. Csak lesz valami azzal a helyesírás dologgal is még. Hát ezt nem fogjátok kitalálni. Szóval mindkét áldozatban találtak sós vizet, és nem attól, hogy egy uszodába jártak, hanem a halott csaj irodájában levő akváriumból, mert mint Castle okosan rámutat, a bohóchalak csak sós vízben élnek. Nem érzem egy cseppet sem nyakatekertnek a dolgot, á dehogy. Ennél csak rosszabb lesz a magyarázat, szóval nem ittak az akváriumból vagy ilyesmi, hanem a szivattyú kinyomta a sólerakódást a vízből, és így került rájuk. Tehát nyugdíjas matematika tanárunk járt a halott nő irodájában, gondolnám én. De nem. Az történt, hogy aki megölte a nőt, arra rákerült a sós víz, amit rákent a matektanárra, tehát egyazon gyilkos ölte meg mindkettőt. Mennyi ideig gondolkodhattak ezen??

Nincs más hátra, mint felderíteni a kapcsolatot a két áldozat között. A matektanár lánya felismer egy nevet a párterapeuta páciens listáján. Elvileg a pasi öt évvel ezelőtt megfenyegette az apját az iskolában ahol tanított. Kiderül, hogy azért, mert nyugdíjas matektanárunk feljelentette őt gyermekbántalmazás gyanújával, emiatt pedig a pasas lelki segítség nyújtásra is szorult, itt a kapcsolat. A fényképét látva mondjuk én eleve nem engedtem volna be a rendelőbe sem. Végül a pasas és a felesége el is váltak, sőt a párterapeutánk tanúskodott is a bíróságon ellene. Indítékunk tehát már van, minkét áldozat ellen. Öt év börtön után a fickó nemrég szabadult, de minek. Lefújják a fogadást, pedig megnéztem volna őket női ruhában kopaszon, fenébe. Nem hiszem el, most már tényleg, pedig gondolhattam volna, azok után, amik ebben a részben eddig történtek. Egyrészt a pasi nem is annyira rossz arcú mint a képen, másrészt harsány röhögésben tör ki arra a hírre, hogy megölt két embert, ezt megint bebuktuk. A röhögése jogos, mert nyomkövető vagy mifene van rajta, ha kilép a körzetéből, iszonyú sípolásba kezd.

Beckett teljesen magától szóba hozza az anyja halálát, Castle majdnem leesik az asztal széléről. De ha ettől nem is, akkor attól mindenképpen le kellene esnie, hogy kiderül, az akváriumos történet mégsem jó, mert nem is egyezik a sós víz a szervezetükben. Csak elsőre tűnt úgy, vagy mi?! Az ötlet az, hogy elölről kezdik az egészet (o-ó), új lendülettel, csak cserélnek, a ti gyilkosságotok a miénk, a miénket meg nektek adjuk. Erről Castle-nak beugrik valami, lássuk mi az. Nem bírom követni, vegyük ezt át még egyszer. Na szóval a párterapeuta csaj férje megölte a nyugdíjas matektanárt, a matektanár veje pedig cserébe kinyírta a feleséget, így mindenkinek van alibije, de mégis mindenki jól járt. Kivéve a hullákat persze. Megvan a sós víz kapcsolat, valamivel reálisabbnak tűnik mint az akváriumos sztori (amin még mindig nehezen lépek túl), azaz egy kompon járt munkába a két gyilkos. Munkába menet pedig kedélyesen elbeszélgettek egymással, aztán pár hét alatt összebarátkoztak, és megbeszélték, hogy kinyírják egymás életéből a felesleges személyeket. Ezentúl másképp fogok nézni az emberekre, akik mellettem ülnek a buszon.

Legalább akkor most már tényleg nyírjanak valakit kopaszra, újra áll a fogadás, ki tud először vallomást szerezni. Izzik a levegő, mindenki bevonul a maga gyilkosával a kihallgató szobába. Castle-ék lelki vonalon indulnak, érzelmi síkon próbálják megfejteni a pasit, Ryanék egyszerűbbek, halálbüntetés lesz a vége fenyegetéssel jönnek, vajon melyik a hatékonyabb. Castle és Beckett megjelennek az ajtóban, most már mindegy mit mond a vej, mert a férj vallott, mi nyertünk, alkut kötött. Erre természetesen a vej kétségbe esik, és szintén elkezd vallani, tuti hogy Beckették csak blöfföltek. És tényleg. Most meg azon veszekszenek, hogy akkor ki is nyert, mert a vej írta alá a vallomást először, de viszont Beckették nyomására. És a végén, senki sem lesz kopasz, kár.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2012.03.08. 19:21:33

egy óra múlva adja a Cool.

(egy tech. megj.: ez a hogyvolt nincs megcímkézve, így nem is jelenik meg ezen a listán:
hogyvolt.blog.hu/tags/castle/page/2 )
süti beállítások módosítása