Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 2x01 – The Enemy Walks In (ÉVADNYITÓ)

2011. augusztus 17. 13:00 - Milo Rambaldi

”Közkívánatra” megint van Alias hv, jöjjön hát a sorozat legjobb (és egyetlen hiányzó) évadja a hogyvolton. Lena Olin for president!

Az évadzáró cliffhangerben megtudtuk, hogy az Ember nem Khasinau, hanem egy nő, aki „majdnem harminc éve” nem látta Sydet, KémBarbie pedig csak annyit bírt kinyögni zárásképpen, hogy „anya???”. Egyéb frontokon Vaughn eltűnt egy üvegajtó mögött, és nem került elő az évad végéig, Emily Sloane pedig látszólag megöngyilkolta magát, amikor Arvin a kezébe nyomott egy szeme láttára elkészített halálturmixot.

Új bevezető szövegünk van, Syd, Jack, Vaughn és Arvin mond okosságokat, gondolom az új belépők kedvéért. Ott hagyjuk abba, ahol az első évadot befejeztük. Taipei. És valóban KémMuter érkezik, Lena Olin első jelenete igencsak ütős. Kislányom, tudtam, hogy ez a pillanat be fog következni, pedig megelőzhettem volna, amikor még kicsi voltál, olyan könnyű lett volna... na mondd csak, ki küldött? Szeretnéd tudni, mi? Szemét KGB kurva! ERRE KÉMMUTER MELLBELÖVI A SAJÁT LÁNYÁT!!! Visszajövök, mondja Irina Derevko, és akkor majd beszélni fogsz, vagy jön a többi golyó is. Snitt a jelenbe, Syd az egész történetet a CIA-s Pszichonéninek meséli, akit egyben baszogat is. Ahelyett, hogy azt próbálnád lelkileg fejtegetni, hogy miért lőtt le a saját anyám, szokj hozzá, ez egy ilyen család, és inkább engedd, hogy Vaughn előkerítésében segédkezzek.

Taipei ismét. Syd szökik, bilincstörés vízcsappal, ajtórobbantás PB palackkal, őrlegyakás vascsövekkel, bilincs-nuncsakuval, és pisztolyokkal. Telefon Jacknek, Vaughn megvan? Nincs? Akkor visszamegyek érte. Jack néz, Pszichonéni is a jelenben. Hogy is van ez, Syd? Miért ilyen fontos neked az a nyikhaj? Ismét végignézzük Vaughn eltűnését, üvegajtó, drámai kiúszás Mátrix-kabátban, könnyek a kék paróka alatt. Syd persze a szökést követőleg visszamegy vegyvédelmisnek álcázva, de csak a kabát van meg. Irány a reptér, ahol Jack és Will várják. A repülőben már Francie telefonál, képzeld drágám, Will SD-6 sztorija megy a Fókuszban, nem tudod, mi van vele?. KémFater erre teljesen megvadul, Will is, akinek még mindig nincs fingja arról, hogy ki kicsoda. Végül is kénytelen a KémCsalád megosztani Willel a teljes (már ha van ilyen) igazságot az SD-6/CIA/kettős ügynök ügyben. Will skubizik nagyokat, de Syd szerint a fő probléma nem Will volt az SD-6 vonalon. Hanem Dixon.

Dix Arvinbácsinak meséli el, hogy Syd hogyan verte át a Szabadúszó kódnévvel, amikor Argentínában haldokolt. És Syd álnok mód egy SD-6 raktárba is betört. Syd tehát egy rohadt kettős ügynök. Arvin feje kékül, de a helyzetet Jack menti meg, aki közli, hogy az egész az ő ötlete volt, apai ösztön, és hát miért is csalnának, most is itt van, ha kettős ügynök lenne, akkor nem jött volna vissza. És igazából Willnek hálát kell adni, mert elvezetett mindenkit Khasinauhoz, akit legyakott az SD-6, és Willt most már megölni sem szerencsés, ha ennyire reflektorfénybe került. Eléggé átlátszó egy mese, de Arvin jobb híján megeszi, Dixon pedig megy is a dutyiba Sydet eloldozni, könnyes összeborulás, lapozzunk. Pszichonéni is kurva okos közben, szerinte rossz lehet Sydnek, hogy ennyit hazudnia kell a barátaink. Nem mondod... és ezért diplomát is adnak?

Syd ordít Weiss-szel, miért nincs meg Vaughn, nem keresitek eléggé, rohadt állatok!! Közben bevetés is van, Franciaországba, Cap Ferratra megyünk. Egy Revé nevű francia fószer van ott, aki mellesleg parlamenti képviselő, na meg persze Khasinau és KémMuter samesze. A feladat egy egyszerű poloskázás, a bogár a vonalba lesz rejtve, a CIA is benne van a bogárbuliban persze, az ő poloskájuk az SD-6 poloskáját poloskázza majd. Syd persze ki van borulva, mondja is Pszichonéninek, miért ilyen hülyeségeket kell csinálnom, Vaughnt akarom! Pszichonéni elkezd szemétkedni, anyádról nem is beszéltél, kicsi csillag. Mit mondjak, te szőke tetű? Anyám egy rohadt állat, aki ahelyett, hogy keblére ölelt volna, keblen lőtt. Na most megyek poloskázni, csá.

Khasinaut látjuk, éppen egy rossz pofájú vietkongon hajt végre homlokmetszést, amikor Revé telefonál, eközben betolják Vaughnt Khasinau „műtőjébe”. Vaughn ezek szerint él!!! Syd szőke milliomosfeleségnek álcázva beejtőernyőzi magát Cap Ferratra, és megy is Revé szobájába. Bogár a helyén, Syd távozna, de egy Taipeiből ismerős jakuza külsejű faszi jön szembe. Syd követi, még jó is, mert Khasinau műtője igazából egy boncterem, ahol a jóember élőket boncol, Vaughnra is ez a sors vár. Egy „hulla” fel is támad, Sydre a frászt hozva, de ekkor érkezik Khasinau hátulról, akit Syd félig legyak. Vaughnra is rátalál végre, Vaughn kap egy jókora adag adrenalint a szívébe csak úgy palpfiksönösen, majd huss, elszaladnak a fiatalok, mert Vaughn gyorsan hal meg, de gyorsan is támad fel. Vaughn egyébként egy pipogya állat, még mindig nem csókolja meg Sydet, pedig KémBarbie olyan szemeket mereszt rá, hogy csak na.

Syd megint Pszichonéninél, aki szerint Syd most már nagyon boldog lehet, megvan Vaughn. Syd egyből ellenkezni kezd, bármit is higgyél, a mi viszonyunk Vaughnnal tisztán szakmai. Pszichonéni mosolyog, nem Vaughnra gondoltam, hanem Willre. Aki szegénykém csúnyán megszívta. Jacket látjuk, aki heroinnal lövi, majd Willt elviszi a rendőrség, és azt kell vallania, hogy kábítószeres befolyás alatt állt, amikor az SD-6-ról írt. Jack szerint az összes többi megoldásban Will temetése is benne lett volna, hát ebben most kénytelen vagyok egyetérteni. Willt persze kirúgják a munkahelyéről, és elkeseredésében otthon vezeti a porcelánbuszt. De legalább életben van. Arvin álszenteskedik egy sort, a te kedvedért nem öltem meg Willt, kicsi Syd, mondasz cserébe beszédet Emily temetésén? Emily tehát letette a kanalat mégis...

Azt is megtudjuk, Vaughn hogyan menekült meg. Olimpiai aranyat úszott 100-on, mert gyerekkorában is jó úszó volt, és egy csavarhúzóval (miért is volt nála?) kicsavart egy ablakot. Utána fejbe vágták, és jött az adrenalin. Jack és Weiss érkeznek, vége a románcnak, irány Barcelona, ahol valami Bibliát kell lenyúlni, különben Khasinau és KémMuter újraépítik a szervezetüket. Az SD-6 semmit nem tud, mert a CIA poloska kibaszott az SD-6 poloskával. A kikötőben vagyunk, Vaughn étterembe menne Syddel a tengerparton, a bájcsevejnek Khasinau és a futár érkezése vet véget, de KémMuter is ott figyel, gépfegyverrel rejtőzködik, majd lőni kezd, amikor a CIA támadásba lendül, Weiss kap is egy golyót.

Senki nem érti, ki lő, és honnan, Syd rohan, mint állat, Khasinau is rohanni kezd a Bibliával, már-már úgy tűnik, hogy a kalamajkában elszalad, de mégsem, Syd beéri egy raktárban, ordítani kezd, Khasinau kirúgja a kezéből a fegyvert, oltári verekedés tör ki, Syd végre legyakja Khasinaut, fegyvert fog rá, na erre befut KémMuter egy géppisztollyal. Syd lerakja a fegyverét, és KÉMMUTER LELÖVI KHASINAUT!!! Syd a földön, KémMuter a Bibliával balra el, előtte azért mond egy olyat, hogy az igazsághoz idő kell. Azt csak ő tudja, hogy ezzel mit is akart mondani.

LA, Syd magától megy Pszichonénihez. Emily temetése után vagyunk, Syd ki van borulva, főleg mert a temetés előtt Will is alapos lelki fröccsöt ad neki hazugságokról, gyilkosokról, és egyebekről. Syd beszéde persze rettenet pátoszos, anyám helyett volt anyám, mert nekem nem volt se anyám, se apám, és micsoda ember volt Emily. Nem is ez a lényeg, hanem a slow motionban alávágott másik jelenet, ahol KémMuter sétál be valahová, mond valamit, amit nem hallunk, de a fülhallgatós nő, akinek mondja, láthatólag dob egy kurva nagy hátast.

És jöjjön az évad első meglepetése, Irina Derevko feladta magát!!! KémMuter csak úgy besétál a CIA-hoz, mert segítetni akar (vagy valami mást...)!!! Syd ki van borulva rendesen, nem tudom, hogy fogom ezt a helyzetet kezelni. Mi sem, de egy biztos, a második évad felütése überkirályira sikerült.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.08.17. 20:19:22

Végre! Már nem is mertem remélni!
Ütős évadkezdés, ütős hogyvolt!

T. Norbert 2011.08.19. 09:06:27

Már nem emlékszem. De arra kapunk valami magyarázatot, hogy Syd hogy a fenébe tudott vállövéssel embereket legyakni és kitörni?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.08.19. 09:17:25

@Gabba: Köszi.

@T. Norbert: Mert hajtja az adrenalin, legalábbis ezt mondta dokinéninek. Vaughn meg bekerülhetne a Guiness rekordok könyvébe, mert az ajtó előtti 2 perc tánc után még képes volt párszáz métert úszni egy levegővel.

lady with an attitude 2011.08.19. 09:25:32

Ez az évad valóban best best best best EVER. Ennek az évadnak köszönhető az, hogy még a 4. évad erős B-kategória orgiáival együtt is az Alias mindig a sorozatos toplistám élvonalában marad.

naughtyL 2011.08.19. 20:41:28

Én is nagyon örülök, hogy folytatódik, aminek folytatódnia kell:)

Irina Derevko nem egy átlagos anya.. viszont az egyik legjobb karakter!!

azért az édes volt, ahogy Syd sziven döfte Vaughn-t azzal a rohadt nagy tűvel:)

a pszichológus nőt nagyon nem bírtam.

Jöhet a következő rész:)

T. Norbert 2011.08.20. 11:27:35

@Rambaldi: Ja, persze, hajtja az adrenalin. :O Dehát ugye nem ez az egyetlen tündérmesei motívum a sorozatban.

T. Norbert 2011.08.20. 11:28:58

@naughtyL: A pszichológus nő az 1.évadban is szerepelt már. És nem mellesleg ő a Prison Break Reynolds elnökasszonya.
süti beállítások módosítása