Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x08 - Chuck és az igazságszérum

2011. május 18. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Truth
 

Izzadós pasi egy székben feszengve felteszi a nagy kérdést a körülötte sertepertélő másik pasinak, ki maga? Méregkeverő, jön az egyszerű válasz és már látjuk is a szitut: ez utóbbi az előbbiból próbálja kikínozni, hogy tudja-e, hol vannak a kódok, de az csak addig áll ellen, amíg kiderül, hogy ... nem tud ellenállni. Az ok egyszerű, a méreg egyben igazságszérum is, ezért Méregkeverő útjára engedi IzzadósPasit, hogy hozza el szépen a kódokat és akkor megkapja az ellenszert. Jah és jobb ha siet, mert csak 3 órája van.

Ezalatt a Wienerlicious kamrájában Sarah próbálja megnyugtatni Chuckot, aki totál bepánikolt az esti akció miatt. Hiába csak egy duplarandiról van szó a nővéréékkel, mivel ugyebár álca a kapcsolatuk, minden részletet meg kell beszélni. Már éppen egész jól haladnak, amikor Főnök "Úr" rájuk nyit, így Sarah-nak villámgyorsan kell cselekednie, hanyatt vágja Chuckot és – ráugrik*…

Chuck még a Buy More-ben is az előző akció hatása alatt van, amikor egy szintén bepánikolt Csinos Kis Barna érkezik a telefonjával, amelyben benne van az élete és hiába nyomkodja, az nem jön ki belőle. Most Chuckon van a sor, hogy megnyugtassa a másikat, végülis ez az ő birodalma, bízni lehet benne, holnapra meglesz a javítás. Az akció sikerül, olyannyira, hogy Csinos Kis Barna közlékeny lesz, elmondja, hogy Lou-nak hívják, szendvicseket árul és talál ki, itt van a kis üzlete a szomszédban. Morgan kotnyeleskedése, miszerint máris megcsalta Sarah-t, mert "úgy" nézett a lányra, Chuckot hidegen hagyja, sokkal inkább járhat az esti randi a fejében. Nem véletlenül, mert Csodálatos nem cicózik, megmondja nekik kerek perec, hogy ne legyenek olyan régimódiak, nem csak a csípőjüknek kellene összeérniük. Majdnem mindenkinek a torkán akad a falat, de túlélik a vacsit, viszont kint az utcán, mialatt Devon elszaladt a kocsiért, megjelenik IzzadósPasi, mégpedig dülöngélve és asztalokat borogatva.

A pasi egy postaláda alá esik, rögtön kiderül, hogy nem véletlenül, ugyanis a láda aljáról előkotor egy láncot és örül, hogy megvannak a kódok. Tovább dülöngél, egyre közelebb ér a Bartowski családhoz, amikor szintén összeesik. Ellie odarohan hozzá, kéri, hogy hívják a mentőket. A háttérben feltűnik Méregkeverő is egy nyomkövetővel a kezében és figyeli az eseményeket. Mikor megérkezik a segítség, Ellie a férfi mellett marad és nem veszi észre még ő sem, amint az becsúsztatja a zsebébe a kódokat. Odadobja öccsének a férfi tárcáját, hogy nézze meg a biztosítási számát, miközben Chuck büszkén kürtöli világgá, hogy íme, ez itt Elenor Faye Bartowski, a nővére és épp megmenti egy jóember életét -Méregkeverő meg köszöni szépen az infót-, aztán megnézi a kártyát, bevillan neki IzzadósPasi, alias Mr. Whitney meg valami "Szentély", meg nukleáris robbanás… húha, Ellie éppen egy rosszember életét menti meg.

Otthon ismét pánikroham, hogy a nővére bajba került miatta, Sarah ismét nyugtat, hogy ennek semmi köze az Intersecthez, hiszen a pasi anélkül is izzadt. Mikor Ellie hazaér ismét mindenki megnyugszik, no nem attól, hogy közölte IzzadósPasi halálát, hanem, hogy ő jól van. Búcsúzóul Devon ismét előhozza a "régimódi" témát, mire Sarah nem cicózik és közli Chuckkal, hogy le kell feküdniük egymással.

Másnap reggel kémeink Beckman tábornoktól tudják meg, hogy Chuck jól azonosította Mason Whitney-t, de abban tévedett, hogy rosszfiú, ugyanis a férfi nekik dolgozott egy titkos projekt programozójaként, mely a Szentély kódnevet kapta és amikor eltűnt, a chipje is eltűnt, a projekt kódjaival együtt, vagyis, ha valaki ezt megkaparintja, akkor hozzáférhet az ország nukleáris létesítményeihez és azért ez nem túl bíztató. A feladat ezek után, hogy menjenek a hullaházba Chuckkal együtt, hátha ő kiderítheti a halál igazi okát, Sarah pedig hátha megtalálja a chipet.

Morgan kicsit kikészülve ér vissza az ebédszünetről, ugyanis Big Mike egy kellemetlen melóval bízta meg: segítenie kell Mrs Tangnek ajándékot választania a férjének. Miután Chuck más megvilágításba helyezi a feladatot, azaz, hogy ezzel fontos információkat szerezhet utált kisfőnökükről, máris felszabadultabban ugrik bele a munkába, bár Tang asszony vehemens köszönetére még ő sem készült fel, alig tudja kinyögni, hogy minden okés, este találkozzanak a házimozi teremben, hogy mindent megbeszéljenek. Arra pedig senki sincs felkészülve, hogy Lester és Jeff nem akar kimaradni a buliból és a polcok mögé bújva felveszik ezt a jelenetet.

Lou érkezik egy kis csomaggal és mikor Chuck jó hírt mond a telefonnal kapcsolatban, ő sem cicózik, hanem a srác nyakába ugrik köszönetképpen és még a csomagot is odaadja, melyben egy szendvics van, nem is akármilyen, hanem olyan, amit akkor talált ki, mikor Chuck megnyugtatta, ezért Bartowski szendvics lett a neve. Chuck kicsit meghatódik, majd nem kicsit zavarba jön, amikor megjelenik Sarah. A bemutatás nehezen megy, végül Sarah böki ki, hogy ő a barátnő, mire Lou hangnemet vált és elhúz, Sarah pedig közli Chuckkal, hogy dolguk van. A hullaházban.


Vendégszereplő: Rachel Bilson (Lou)

… ahol Chuck nem villant, de majdnem rosszul lesz, miközben Casey mintát vesz a hullából, Sarah pedig megvizsgálja a testet, hátha talál valamit. És tényleg, a fül mögött valami testszínű izét, amiről kiderül, hogy egy poloska. Ezalatt Casey adatait is kiköpi a gép, miszerint pentothal-mérgezésről van szó, vagyis igazságszérum koktélról, az illető ennek hatására először igazat mond, majd meghal, pár óra lehet a hatóidő.

Mindez pedig azért is aggasztó, mert éppen ezalatt Ellie-t egy rendőr kérdezgeti otthon az esti balesetről. Ez önmagában nem lenne gond, de meglátva a rendőr személyét, nincs kétségünk afelől, hogy rosszban sántikál. Méregkeverő az és nem is habozik sokat, fénykép készítés közben észrevétlenül Ellie füle mögé ragasztja a poloskát, a tollat pedig megbabrálja és mikor Ellie bekapcsolja, hogy aláírja a nyomtatványt, a méreg kiszabadul, így akaratlanul is beszippantja.

Chuck és Sarah megbeszélést tart a lány munkahelyén az esti programmal kapcsolatban, amit ugyebár meg kell tenniük, az álca érdekében, vagyis nem kell, vagyis nem "úgy" kell, de mégis, szóval… Chuck is vette a lapot, vagy legalábbis érti, szóval hajrá. A Buy More felé azonban összefut a parkolóban Lou-val, aki némi hezitálás után belecsap a lecsóba rendesen és elmondja Chucknak, hogy ezek szerint mégsem értették félre a jeleket, és igen, tetszik neki úgy ahogy van, még a köztük lévő magasság különbség is izgalmas számára, de mivel egyértelművé vált, hogy neki és a barátnőjének elég komplikált a kapcsolata, nem lesz köztük semmi, mert abban egyetértenek, hogy aki megcsalja a másikat, az szemét alak. És mindezt egy szuszra, nem semmi ez a lány! Úgy tűnik, ezt Sarah is észreveszi a bolt ajtajából visszanézve.

A Buy More-ban pedig Tang az, akinek a megcsalás szó mardossa az agyát, Lesterék ugyanis lejátszák neki a felvételt, amit nem győz elégszer megnézni, vagy mert nem hiszi, hogy tényleg Morgant látja a felesége keblei között, vagy csak szimplán mazochista.

Chucknál sem lehet igazán tudni, hogy vajon mennyire fogta fel az esti akció lényegét, merthogy gyertyákkal, zenével, némi csipőmozgásos bemelegítéssel (tánc?) várja barátnőjét, aki rá is kérdez erre; ám mikor ledobja a kabátját és egy szexis hálóingben bújik Chuck mellé, mondván, hogy ez csak az álca része, merthogy így csábítaná el a barátját, szegény srác alig bírja összeszedni magát - be is dobja a durcit. Sarah szintén.

És ezen a ponton kicsit felgyorsulnak az események, bár nem úgy, ahogy várnánk. Vagy ahogyan ők várják. No mindegy, szóval…
Ellie-ben elkezd dolgozni a szérum és őszinteségi rohamot kap, először persze elég finoman, majd egyre ingerültebben vágja Devon fejéhez -a gatyáján kívül azt is-, hogy ne legyen már minden olyan csodálatos, meg különben is, miért nem udvarol, miért nem kap tőle semmit, csak úgy. Ezt hallják Durciék is, mire persze Sarah megkérdezi, hogy mi baja Chucknak, aki előrukkol a kérdéssel, vagyis, milyen szabályai vannak az álcájuknak, találkozhatnak-e mással. Sarah szerint azon túl, hogy az álcájuknak annyi lenne, a 'szerepre jelentkezőt' is szigorú ellenőrzésnek vetnék alá, hiszen az Intersect fontos és egyedülálló, nem biztos, hogy szerelemről van szó. Az évődések közepette most jól jön Casey* esti munkája, azaz a család lehallgatása, ugyanis zavar támad az erőben adásban, valami torzítja a vételt. Naja, megint Méregkeverő az, aki kint hallgatózik a bokrok között, ám ezt Casey ugyebár nem tudja, viszont az okot ki kell deríteni. Épp akkor toppan be Bartowskiékhoz, amikor Ellie már Chuckot is kínos helyzetbe hozta a gyerekkori sztorikkal, illetve az akkori bűnei meggyónásával, és tejet kérve Devont elküldi, majd a tejesdoboznak álcázott keresővel megtalálja a jel forrását, mégpedig Ellie-n, aki közben elájult, de így legalább a viselkedése magyarázható. Megmérgezték az igazságszérummal.

A kórházban Chuck most már teljesen kétségbeesett, Casey-ék azzal a hírrel érkeznek, hogy a biztonsági kamera felvételéről kiderült, a rendőr volt a tettes. Ennek persze semmi értelme, miért akarná bárki is Ellie halálát, aki még mikrót sem használ, nem hogy nukleáris kódokról tudna. Casey szerint ez jó, vagyis még előnyben vannak, ha az illető keresi a zsákmányt, Chuck szerint viszont egyáltalán nem az, hiszen ugyanazzal mérgezték meg, mint IzzadósPasit, aki ugyebár már halott. Sarah sem nyugtatja meg azzal, hogy a szakértők már keresik az ellenmérget, hisz' az idő rövid, meg kell szerezni a chipet és elcserélni az ellenszerért. Casey szerint ez nem opció, mert egyetlen életért nem áldozhatnak fel milliót, de ez Chucknak nem érv, itt a nővéréről van szó. Az egyetlen nyom a poloska, melyet egy hangszigetelt kis dobozkába zártak, ezzel majd elkapják az illetőt. Aha, Chuck hirtelen ötlettől vezérelve, fogja a dobozt, kinyitja és csak annyit mond, hogy 'nem is sejti, hova rejtette a kódokat, pedig azok itt vannak a doktornőnél'. Casey hülyét kap, majd leesik neki, hogy nem is rossz ötlet, mert így idejön a rosszfiú, nem nekik kell keresni és elismerésként megígéri Chucknak, hogy ha legközelebb ilyet tesz, ő maga fogja kinyírni.

Chuck felváltja Devont nővére ágyánál és kikesergi magát, hogy most minden más lett a sok hazugság miatt és végülis elárul mindent arról, hogy ő már nem Chuck, a balfék, hanem Chuck, az Intersect, egy csomó államtitokkal az agyában, úgyhogy ne aggódjon, megoldja az ügyet. Csodálatos visszaér, de csak azért jött, mert elhozta Sarah szerencse pulcsiját. És milyen szerencse! Chuck, ahogy ráteríti azt Ellie-re, megtalálja benne a nyakláncot, villant egyet, majd hanyatt-homlok elrohan.

Méregkeverő eközben a nyomkövetővel mászkál a kórház folyosóján, a kórteremhez érve felcsillan a szeme, mint a prérifarkasnak, amikor meghallja a bipbip-et, ám, ahogy akcióba lendülne, az ágyban fekvő beteg... -nek álcázott sötét parókás Sarah ráugrik és lefogja, közben Casey is odaér ápoló egyenruhában. Méregkeverő nem hagyja magát, ellöki Sarah-t, majd előáll az alkuval: egyik kezében az ellenszer, melyet odaad, ha megkapja a kódokat, másik kezében egy újabb adag méreg, melyet nem fél majd használni.

És ebben a pillanatban robban be az ajtón Chuck, a lánccal a kezében, lelkesen újságolva, hogy megtalálta a kódokat, miközben sikeresen nekimegy egy kiskocsinak, mely oldalba löki Méregkeverőt, kilökve ezzel a mérges üveget (;-)) a kezéből - üveg leesik, méreg kiszabadul, mind a négyen jó nagyokat szippantanak belőle. Elsőként Méregkeverő tér magához, kikapja Chuck kezéből a láncot és elszalad. A többiek kisvártatva utána, Casey kreatív módon lelassítja, Méregkeverő elesik, nyomkövetőt, ellenszert eldob, ő maga elfut, de Sarah egy lendületes vetődéssel sikeresen elkapja a zöld-lötyis fiolát,

melyet aztán egyből Chucknak ad, merthogy ő a legfontosabb és legértékesebb, Intersectünk viszont ellenkezik, mondván, hogy Ellie-t kell megmenteni. Casey is felhúzza a szemöldökét, mire Chuck elveszi az üvegcsét, de az a terve, hogy csak úgy tesz, mintha, közben pedig elszalad és megmenti a nővérét. De miért mondja ki ezt hangosan? Persze, a méreg hatása. Casey rá is fogja a fegyvert, hogy lelövi, ha elszalad, de Chuck résen van: tényleg megteszi? Nem. Jó ez a méreg! Ők pedig már úgyis halottak, legalább Ellie éljen. És él. Egyre jobban van, kiscsapat meg magába roskadva ül a folyosón, Chuck szerint pedig végülis jó nap volt ez, mosoda megvolt, nővér-mentés megvolt, csak ez a halál dolog, valahogy árnyékot vet az egészre.

Ám ahogy észreveszi a még mindig a földön heverő nyomkövetőt, ismét mentő ötlete támad, a rosszfiút a kütyü segítségével megtalálhatják, ráadásul villant is és kiderül, hogy a fickó egy volt olimpiai bajnok tornász, aki, miután megsérült a térde, pályát módosított és most nukleáris kódokkal kereskedik. Nyomás! A liftnél Chuckra is rájön az őszinteségi roham, miszerint Sarah mennyire gyönyörű, Casey állát pedig mintha maga Michelangelo faragta volna; aztán az ajtónál szépen illedelmesen válaszol a "ki az?" kérdésre, miszerint a CIA, az NSA, de őt magát nem igazán tudja bemutatni. A fickó bent, miután ketten is fegyvert fognak rá, mit tehetne mást, mint az ellenszerrel kínálja őket, ám mielőtt meginnák, Chuck előjön a képregényolvasós múltjával, melyből megtanulta, hogy jobb, ha a gonoszok isznak először. Méregkeverő ezt nem tartja jó ötletnek, kicselezi Casey-t, csinál egy két ugrást, pörgést, már majdnem az ajtónál van. A többiek lehet, hogy már a pontozó tábla után nyúlnának, de Sarah megunta a műsort és a szaladgálást, ezért csak úgy... simán... belelő a fickó rossz térdébe. Ezzel kivívja Casey tetszését is, főleg, hogy korábban még a társának is nevezte.

A képregények jó tanácsadók (ha már az nem gyanús, hogy annak a lötyinek más színe volt, mint a kórházbelinek), az immáron megkötözött Méregkeverő elárulja, hogy a széfben van az ellenszer, megadja a kódokat is. Sarah intézkedik, kiosztja az adagokat, Chuck pedig kihasználva az igazmondás lehetőségét, mielőtt legurítanák a felest, nekiszegezi a kérdést, hogy tudja ám, mindez csak álca, de annyira jól csinálja, szóval vajon a kém-életet leszámítva lehet köztük bármi is? Sarah csak néz, majd nagyokat nyelve válaszol: sajnálja, de nem. Chuck szomorú lemondással köszöni meg, hogy őszinte volt; bár nem is tehetett másképp, ugye.

Este a házimozi teremben gyűlnek össze kémeink, aholis Beckman lezárja az akciót, minden megvan, minden újra biztonságos, gratulálunk, szép munka volt. Ki számítana azonban az újabb csapásra,mely a felbőszült Tang személyében leselkedik arra a szemtelen alakra, aki most éppen ott hentereg az asszonnyal, fejlerúgást helyezve kilátásba? Senki, Kisfőnök be is ront az elfüggönyözött szobába. Aztán szépen ledermed attól, ami ott fogadja, nevezetesen Bartowski, meg a barátnője, no meg Casey és ez utóbbiak fegyvert fognak rá, a tévéből meg valami egyenruhás asszonyság ügynöknek szólítja őket. Á, én nem láttam semmit, folytassák csak!

Chuck kissé aggódik, hogy vajon mi lesz a Kisfőnökkel és Casey "majd én elintézem" szövege sem nyugtatja meg, de kiderül ám, hogy nem repítenek golyót a fejébe, hanem inkább az egész embert repítik el, mégpedig Oahu-ra, hiszen olyan remek megfigyelő, aki végül sikeresen leleplezte őket, szóval ilyen emberek kellenek a kormánynak, majd ott kapcsolatba lépnek vele. Tang oda van, meg vissza, örömmel szolgálja a hazáját, kit érdekel a megcsalás, meg hasonlók.

Másnap kiderül, hogy az igazságszérum más módon is megtette hatását.
Big Mike hivatja Morgant, hogy Tang meglepetés tévéjét új címre kell küldeni, mert elköltözött Hawaii-ra, ahol valami ananászüzemet irányít majd. Morgan nem akar hinni a fülének, tényleg megszabadultak Tangtől?! Big Mike sem sajnálja elveszíteni helyettesét, sőt, Morgannek el is árulja a titkot, hogy csak lelkiismeret-furdalása miatt adta az állást ennek a fickónak, mégpedig azért, mert fél éve döngette Tang asszonyt*.
Chuck Sarah-hoz megy át a virslibárba, ahol előadja, hogy előző nap, amikor majdnem meghalt, nem az élete pergett le előtte, hanem inkább egy lista, amit még nem tett meg és nem mondott el, így most elkezdi, mégpedig azzal, hogy … szakít kamu barátnőjével, mert valójában az áltatás, mely másoknak szólt, igazából őt hitegette és ezt nem tudja tovább csinálni. Majd fogja magát és átmegy Lou-hoz teázni; hm, ez aztán gyors volt.

Casey ekkor hívja Sarah-t, hogy rákérdezzen, mondott-e valami olyat a szer hatása alatt, ami esetleg veszélyes lehet. Nem – válaszolja Sarah, majd kisvártatva hozzáteszi, hogy ha nem kapott volna kiképzést, hogyan álljon ellen a méregnek, akkor mondott volna.


* BÓNUSZ

Chuck Sarah és az ő (rögtönzésének) hatása alatt
 

Casey és a tej
 

Big Mike: Nem, az az ember nem fog hiányozni egy csöppet sem, de örökké Lady Tang-ről fogok álmodni.

 

ZENÉK

Britney Spears - Toxic
Eels - Fresh Feeling

 

Címkék: chuck
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kahles 2011.05.18. 18:21:14

Köszi a Chuck hogyvoltokat! Remélem sikerül majd megcsinálni az egész sorozatot... :D

teardrops 2011.05.20. 13:57:37

@Kahles: "az egész sorozatot" - mármint hogyvoltilag? Én is remélem.:-)

...én is köszi! Örülök, hogy nem maradtam egyedül.;-)
süti beállítások módosítása