Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x07 - Az utolsó esély

2011. március 29. 11:00 - Hoppancs

Ezúttal Shep narrál, megosztván velünk a titkot, miszerint azért lett sebész, mert a műtőben csend van, és nyugalom. Már amikor. A Főnök új, számítógépes műtétbeosztó rendszert kíván bevezetni, amit előzetesen Sloannal teszteltetett. Shepnek ez nem tetszik, de nincs beleszólása. Izzie IL-2 kezelése a hétre esedékes, de nem lehet tudni, hogy merre jár éppen. Isaac, a kórház egyik laborosa Derekhez fordul hatalmas gerincvelő tumorával, és igen szilárd a bizalma a szuperdokiban. A daganat annyira nagy és király, hogy minden orvos odacsődül megcsodálni, Cristina pedig orgazmusközeli állapotba kerül. Isaac a legkevésbé izgatott, mosolyogva várja, hogy Derek eldöntse, vállalja-e.

Sajna nem csak Shepen múlik a műtét, kéne hozzá a Főnök beleegyezése is, az pedig kizárt. Még jó, hogy a kellően kritikus pillanatban mindenki leszarja a szabályokat. Derek kis versenyt hirdet a rezidensek közt, amit nem Cristina nyer meg, nagy meglepetést okozva saját magának. A bonyolult operációhoz így Jackson mosakodhat be a mesterrel, Yang pedig süllyedhet tovább a depibe. Lexie lesz Derek mindenese, aki kiszolgálja majd a nehéz meló közben, de emellett azt is tervezi, hogy amikor Jackson elfárad, átveszi a helyét. Ennek érdekében pelenkát ölt, nehogy bizonyos szükségletek megakadályozzák a nagy terv kivitelezésében.

Isaacet titokban csempészik a műtőbe, ahol olyan monológot vág le Dereknek háborúról, halálra éhezett családról és nyomorról, hogy csak nézünk. Közben végig mosolyog, mert igazi túlélő. Vagy szed valamit… Shep felnyitja, és az elé táruló látvány még durvább, mint amit az MRI mutatott. Tíz órán keresztül bámulja a gerincet, és csak akkor hagyja abba, amikor beront a Főnök, és rámutat a helyzet értelmetlenségére. Isaac ennek ellenére széles mosollyal biztatja orvosát, hogy másnap fusson neki újra. Derek nem is csügged sokáig, és otthon pöpec kis rajzot rittyent a falra Meredith társaságában, majd hosszas konzultáció után elhatározza magát.

Beeteti a Főnököt, hogy el akarja vágni a gerincvelőt, pedig nem is, inkább a bonyolultabb utat választja, mert Isaac azt szeretné, ha kockáztatna. Lexie ismét felveszi a pelenkát, immár büszkén. Példáját Cristina is követi, bár hiába, mert az ő műtétje elmarad, ugyanis Dereknek kell a hely a szupertitkos és veszélyes akciójához. Megkezdődik a móka, és egész jól is megy, csupán egy rövid időre kell leállni, hogy a csodadoki kiokádhassa magát. Owen összetalálkozik Richarddal a folyosón, ezért csúnyán lebuknak az összeesküvők, a Főnök pedig rohanna a műtőbe, hogy kikapja Shep kezéből a szikét, ha Arizona rá nem döbbentené, hogy azzal a beteg most igen rosszul járna.

Derek összeszedte magát, de újabb komplikációk akadnak, és Jackson keze is görcsölni kezd. Utóbbi jól jön Lexienek, mert végre belenyúlhat kicsit ő is a tutiba. Eljön a kritikus a „piros, vagy a kék zsinórt vágjam el” pillanat,. Mindenki feszülten figyel, Yang telefonon közvetít Meredithnek. Shep végül a jót vágja el, Isaac rendbe fog jönni, és még le sem bénul. Karev Reednek kénytelen sírni, mert Izzie nem jött el a kezelésre, Owen segít Cristinának gyakorolni a mikrosebészetet. Richard közli Sheppel, hogy ki van rúgva, de az idegsebész nem aggódik, szerinte elég, ha a Főnök alszik egyet a dologra.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása