Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x02 - Ébredések

2010. október 27. 08:22 - Hoppancs

Három hét telt el George tragikus halála óta, mindenki igyekszi a maga módján megbirkózni a gyásszal. Clara azt állítja, már jobban van, és nem készül leszaggatni a saját karját, amit Lexie hisz is, meg nem is. Bailey sajnos rossz hírt hoz, a lánynak ugyanis csinos kis bélgyulladása alakult ki a vízben, amit azonnal műteni kell. Clara nem akarja, hogy megint felnyissák, pláne, miután kérésére Cristina tájékoztatja, hogy ha a lehető legrosszabbul alakulnak a dolgok, akkor kakizsákot kell majd hordania az oldalán. Hiába győzködi Lexie, hogy ennek minimális az esélye, Clara ragaszkodik a fertőzés okozta fájdalmas halálhoz.

Richard nem hajlandó ötezer dolláros MRI-t elrendelni Andynek, és csúnyán leteremti Arizonát, aki erre szipogni kezd. Bailey Yang fejét ordítja le, amiért válaszolni merészelt a betegnek, mert ő így szomorkodik George miatt. Cristina megy is panaszkodni Meredithnek, meg Izzienek - aki kivételesen nem készül halni - majd kissé érdekes poénokat ereszt meg a rákkal kapcsolatban. A Mercy Westbe készülő Callie az éppen hazaérkező Lexie és Sloan előtt öltözik át, ami nyilván vicces jelenet akar lenni. A kis Grey nehezményezi, hogy barátja elfelejtett említést tenni a vele szemben lakó egykori szexpartneréről. Az a fránya szívtipró memória!

A Főnök annyira belemerül a tanácsnak szánt megrendítő beszéd gyakorlásába, hogy kisebb autóbalesetet szenved. Persze Torres keze alá kerül a Mercy Westben, aki még nem felejtette el sérelmeit, és bosszúból lepasszolja egy gyakornoknak. Ha már így járt, Richard az ottani sebészeti programról érdeklődik az ifjútól. Yang és Hunt a pszichiáternél ülnek, előbbi szerint minden rendben köztük, a hangulat vidám és oldott, háborúról és fojtogatásról nem beszélnek, de amúgy semmi gáz. Wyatt rámutat, hogy addig nem kéne átadni magukat a szenvedélynek, amíg Owen nem tudja szóba hozni az őt ért traumát. Cristina arcáról lefagy a mosoly.

Lexie radikális módszerrel igyekszik rávenni Clarát a műtétre, Andyt pedig átviszik a Mercy Westbe, ahol az anyja elmonologizálja Torresnek, miért van szüksége a gyereknek 3D-s MRI-re. Bailey tovább hisztizik Yangnek Clara műtétje közben, majd mikor az visszaszól, még jobban kiakad. Richard a fejesekkel tárgyal, még nem tudni, milyen eredménnyel. Arizona kikap Torrestől, amiért megcsináltatta vele az MRI-t, aztán némi bor mellett megpróbálják megoldani Andy esetét. Meredith és Derek, a friss post-it házasok, a ház minden helyiségében és bútordarabján szexelnek, ami már kissé zavaró Lexie számára.

Izzie kifakad Alexnek, hogy nagyon hiányzik neki George, és nincs ami elterelje a figyelmét, ezért jó lenne, ha végre lefeküdne vele. Karev nincs elragadtatva az előadástól. Torresnek olyan sürgős kérdése van Sloanhoz, hogy be kell mennie hozzá a zuhanyozóba, mikor Lexie is ott van. Callie megnyugtatja a méltatlankodó barátnőt, hogy Sloan már rég nem nézi az ő mellét, mert annyira odavan új nőjéért. Óh! Arizona előáll egy elmélettel Dereknek, miszerint Andynek kipányvázott gerinc szindrómája van, ami nem látszik a felvételeken, de bizonyítani lehetne, ha készítenének egy újabb CT-t. Persze Richard nem engedélyezné, de Shep most úgyis dühös rá, amiért titkolózik előtte, úgyhogy belemegy.

Karev beszól Dereknek, hogy az ő házassága nem is valódi, de rosszul teszi, mert Shep viszont tudja, hogy az övé meg nincs elhálva. Meredith és Cristina elbeszél egymás mellett, de ez nem hír. Clara nagyon maga alatt van, Andyék viszont örülhetnek, mert Arizonának igaza volt, és egy egyszerű operációval helyre lehet tenni a fiú gerincét. Izzie áttétei olyan szépen zsugorodnak, hogy már nem érdeklik Swendert, most már csak várni kell és reménykedni, hogy nem kezdenek újra nőni. Karevék nem örülnek eléggé, hiába biztatja őket Bailey.

Lexie Owen segítségével próbálja felrázni Clarát, de nem nagyon megy, úgyhogy kétségbeesésében elmondja neki, hogy a kórházban ceviche-nek becézik, ami valami feldarabolt halat jelent. No, ez már kizökkenti a csajt, nevetnek is egy jót, hogy mekkora gáz. Izzie kifejti Meredithnek, hogy az ő rákjával az ember arra számít, hogy vagy meghal, vagy csoda történik, és meggyógyul, de ez a köztes állapot eléggé semmilyen. Meglátja Amandát, aki mellesleg a George incidens óta mindig a kórház előtt üldögél egy padon, és jól beolvas neki, hogy húzzon el, és kezdjen valamit az életével, mert ő még megteheti, szegény jó O’ Malley meg már nem. Szipp.

Owen és Cristina terápiája jól halad, Clara is sikereket ér el a műlábbal lépkedés terén, és már azt is engedi, hogy felhívják az anyját, Lexie pedig beköltözi Sloanhoz. Izzie kiakad, hogy Alex nem hajlandó hozzányúlni, mire a férfi is megmondja a magáét a félelmeiről, aztán ölelkeznek egyet. Bailey elhatározza, hogy nem fog ennyire törődni a rezidenseivel, mert azok meghalnak, és betegek lesznek, amit ő nem bír, elvégre van neki saját fia, aki miatt aggódhat. Meredith kibőgi magát, Yang pedig felfogja, hogy George meghalt. Richard bejelenti, hogy a Seattle Grace összeolvad a Mercy Westtel, és ez bizony kellemetlen változásokat hozhat.

Címkék: grace klinika
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.10.27. 17:16:35

Hoppancs, le a kalappal, hogy így bírod a HV írást!
Én akárhányszor nézem a Grace klinikát, szidom magam, hogy miért is teszem?! De valami fura mazochizmus mindig a tv elé húz, pedig ez a közhely és nyál tenger, ami ebben a sorozatban van, borzasztó.

Mindegyik karakter kezd idegesítő lenni - vagy már én látok mindent szemellenzőn keresztül és valójában nem is annyira rossz ez?

Acron 2010.10.28. 21:13:59

Nekem tetszett! De én talán kivétel vagyok,mert egy-két résztől eltekintve én bírom a sorozatot:)

Köszi Hoppancs!

Stardust 2010.10.29. 18:38:06

Ezt az évadot letöltöttem pár hónapja és meg kell hogy mondjam, százszor jobb angolul. Nagyon elrontották a szinkront, mert így lett egy csomó karakter baromi idegesítő. Most már legalább tudom, mi irritált annyira ebben a sorozatban...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.11.01. 16:27:52

A szinkron valóban ront rajta,engem viszont inkább a szereplők borzalmas monológjai és életszerűtlen (sokszor orvosi hivatással összeegyeztethetetlen) húzásai idegesítenek, amikért nyilván a forgatókönyvírók tehetőek felelőssé. Ráadásul az alakítások sem varázsolnak el.
süti beállítások módosítása