Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x01 - Fájdalmas veszteség

2010. október 21. 09:00 - Hoppancs

Izzie és George előző évadvégi haldoklóversenye pár másodpercig folytatódik az új epizódban is, majd kihirdetik a nyertest. O’Malley lesz az, aki távozik az élők sorából, meg a sorozatból, de még mielőtt a bánatos Derek végképp feladná a harcot kollégája agyáért, még meghallgathatjuk Meredith szokásos bevezető gondolatait a veszteség feldolgozásának unalomig ismert öt szakaszáról. Shep rövidesen leteszi a szikét, Torres összeomlik, Bailey és Richard csak néz meredten, és ahogy lenni szokott, szépen, lassan mindenki megtudja a szomorú hírt. Egy kivétel mégis akad, mégpedig Izzie, aki lemaradt a dologról, mert éppen fibrillált. Alex szerint egyelőre nem is kéne elmondani neki, mert csak nemrég támadt fel, és még nem elég erős.

Lexie okoz egy kis izgalmat, mikor kijelenti, hogy a halott nem lehet George, mert sokkal magasabbnak néz ki nála így fekve. Ezt hallva mindenki nekiesik Meredithnek, követelve a magyarázatot, hogy miért is olyan biztos a dolgában. Szegény nő hiába bizonygatja, hogy a beteg a kezébe írta a 007-et, és ez tuti bizonyíték, a többiekben egy pillanatra feltámad a remény, hogy aztán jó gyorsan semmivé legyen, mikor Torres azonosítja O’ Malleyt egy anyajegy alapján. No, akkor most már tényleg kezdődhet a sírás!

A véglegesség érzése annyira letaglózza a társaságot, hogy még a csipogóik hangjának hallatán sem hagyják abba a maguk elé bámulást, mire a Főnök előadja a szezon első komoly monológját George nagyszerú tettéről, meg a csodás példáról, amit az orvosok elé állított. Ennek lényegi mondanivalója, hogy a betegek továbbra is rosszul vannak, és sajna nem tudnak tekintettel lenni a kórházi dolgozók lelkivilágára szívleállás, meg artériás vérzés közben, úgyhogy ideje visszamenni dolgozni. Arizona kap egy tinédzser fiút, akinek elvileg növekedési fájdalmai vannak, de az anyja szerint valami más lehet a baj, mert túlságosan szenved. Az asszony persze nem tudja nem észrevenni, hogy az egész kórház egy emberként zokog, ami jól látható aggodalommal tölti el.

O’ Malley anyja Calliera hárítja a feladatot, hogy döntsön az agyhalott exférje szerveiről, mert ő most erre nem képes, a család többi hülye tagja meg elutazott valahová, és még azt sem tudják, hogy mi történt. Motorcsónak-balesetes nő érkezik, akinek mindkét karját, meg az egyik lábát is leszakította a propeller, de relatíve szerencséje van, mert a két szemtanú hozza utána a felső végtagokat, amiket még vissza lehet varrni. A lányok pozitív sokkot kaptak, és el vannak ájulva maguktól, hogy megmentették valaki életét. Arizona is értesült már a szomorú eseményekről, ráadásul nem sikerült találnia egy nővért, aki véletlenül nem volt közeli barátja Georgenak, ezért a páciense karját egy szipogó gyakornok szurkálja remegő kézzel.

Pam, az anya diszkréten érdeklődik, hogy jó helyen van-e a fia egy olyan intézményben, ahol feltűnően kevés a munkaképes orvosok száma. Arizona megnyugtatja, hogy nem lesz baj, ő kézben tartja a dolgokat. Torres közben felkeresné Izziet, hogy ugyanazzal a lendülettel áthárítsa a szervügyi döntést a rákos szőkére, de Alex útját állja. (Kicsit sokat szaroznak ezzel a donortémával ahhoz képest, hogy mind dokik, és nagyon jól tudják, mit kell tenni.) Callie meggyőzi Karevet, hogy Izzienek joga van tudni, mi a helyzet, hogy elbúcsúzhasson egykori szeretőjétől. Folyamatban van a végtagproblémákkal küzdő lány műtétje, ismerősei lelkesen szemlélik a véres jelenetet, amíg ki nem paterolják őket a szobából.

Dereket meglátogatja Walter Skinner, aki ezúttal Jennings álnéven főnökösködik, és közli vele, hogy szeretné felkérni a sebészeti osztály vezetésére. No de mi lesz Richarddal? Alex végighallgatja, ahogy Izzie Georgie telefonját hívogatja, majd előjön a farbával, így sor kerülhet végre a szervek elosztásának megvitatására. Arizona konzultálni akar Baileyvel a betege ügyében, de az tájékoztatja, hogy George meghalt, ezért ma nem gyógyít. Robbins végül azért rá bírja venni, hogy válaszoljon pár kérdésre. Amanda, a megmentett lány nem akar elmozdulni George mellől, de Meredith rideg tekintete meggyőzi, hogy adja át a helyét Izzienek. Arizona hazaküldi Andyt, bár nem jött rá, mi baja, de reméli, hogy semmi komoly. Megnyugtató.

Derek elárulja Richardnak, hogy a tanács ki akarja túrni, és őt tennék a helyére. Azt mondta, gondolkodik, így nyert egy kis időt, de kéne egy jó terv. Cristina kijelöli Lexiet, hogy pátyolgassa Clarát, a frissen amputált lábú, visszavarrt karú lányt, mert kell majd neki egy „barát”, aki lelket önt belé, ha felébred. Baileynek szüksége van arra, hogy tudja, kik kapják George szerveit, és a begyűjtők meg is nyugtatják, hogy csupa kedves, fiatal ember, akik valószínűleg szeretik a kiscicákat is.

Eltelik egy hét, Cristina és Owen szeretkezéssel dicsőítik az életet, majd elindulnak O’ Malley temetésére. Clarát Lexie szórakoztatja, aki egyelőre nem akarja elmondani a mamájának, hogy csúnya baleset érte, inkább kedves üdvözlő emaileket diktál részére. George-ot szépen beteszik a sírgödörbe, Amanda zokog, Izzie és a haverok félrevonulnak, hogy nevetéssel adják ki magukból a felgyülemlett feszültséget. Sloan felteszi Lexienek a mindenkit foglalkoztató kérdést, miszerint vajon olyan nagy szerszáma volt-e Georgenak, hogy a bamba feje ellenére megkapta a kórház legjobb csajait. Lexie kicsit mosolyog, aztán pityereg.

Andy természetesen visszakerül durva hátfájással és magas lázzal, Arizona tanácstalan. Clara a Grand Canyonról diktál, és még mindig korainak tartja anyja tájékoztatását állapotáról. Jennings tanúja lesz, ahogy Torres veszekszik Richarddal, amiért nem hajlandó előléptetni, ami igen ciki. Callie ezután zokog egyet, mert ugye szegény George… Amanda sem dolgozta még fel a tragédiát, úgyhogy Meredith ír neki szorongásoldót, hátha akkor nem jön vissza többet. Richard letolja Arizonát, amiért sürgős MRI-t rendelt Andynek, pedig nem fedezi a biztosítása. A totálisan kiborult Torres Sloan vállán sír, Shepék szexszel próbálnak felejteni.

Hunt csodás beszédet mond George anyjának fia hősiességéről, hogy a végére se maradjunk monológ nélkül. Lexie is a dicső halottal példálózik Clara előtt, és bizonygatja, hogy nagy csoda, hogy ő életben van. Clara erre kiborul, hogy hagyniuk kellett volna meghalni, és addig dühöng, amíg jól fel nem szakadnak a sebei. Az epizód Bailey bánatos tekintetével zárul.

Címkék: grace klinika
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Póniló 2010.10.21. 12:15:49

a hogyvolt nagyon jó, mindig örömmel olvasom, köszi szépen. A rész viszont katasztrófa volt, főleg, hogy előtte e vészhelyzetben is meghalt Pratt, és ott mennyivel jobban, szebben megoldották a dolgot. ég és föld a különbség.
A szervekkel való szenvedésen kiakadtam, könyörgöm, George beugrott egy busz elé, meg amúgy is az önfeláldozás mintaképe, és se az anyja, se a felesége, se az orvos kollégái nem tudnak dönteni, hogy odaadná-e a szerveit. bazzz, gázos. persze én vagyok a hülye, amiért még mindig nézem ezt a picsogást.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.10.21. 12:29:43

@Póniló: Nem vagy hülye, jól lehet szórakozni ezen a rengeteg hülyeségen.:-) Aztán, ha nagy ritkán becsúszik egy valóban jó rész, akkor örülhetünk. Ez most határozottan nem tartozott az utóbbi kategóriába.

Ditti82 2010.10.21. 13:24:24

"Sloan felteszi Lexienek a mindenkit foglalkoztató kérdést, miszerint vajon olyan nagy szerszáma volt-e Georgenak, hogy a bamba feje ellenére megkapta a kórház legjobb csajait." Ez mindenkiben felmerült! :D

Póniló 2010.10.21. 15:06:30

@Hoppancs: addig nincs baj, amíg tényleg szórakozunk a hülyeségeken, akkor van baj, amikor már nem szórakoztató, hanem idegesítő. ez a rész pedig az volt, legalábbis nekem.
@Ditti82: ez tényleg mindenkiben felmerült, talán pozitívumként kell elkönyvelni, hogy legalább némi önkritikája van a sorozat készítőinek :-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.10.21. 18:56:41

@Póniló: Igazad van, ez baromi idegesítő rész volt, de legalább inspiráló a hogyvoltírás szempontjából.:)
süti beállítások módosítása