Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 16x14 - Stir the Pot

2010. augusztus 08. 15:11 - sixx

It all comes down to this. Négy nő a final fourban, a játék során először. Négy különböző stratégia (már ha Natalie-nak van olyanja), egy kiemelkedő fizikális teljesítmény sem, viszont tényleg kiváló manipulációs képesség mindegyiknél. Natalie sejti, hogy ha nem nyeri meg a soron következő immunityt, akkor neki reszeltek, hiszen a játék elején összehozott favorit-szövetséget nemigen törheti meg. Ezzel kapcsolatban persze vannak fenntartásaim, mert bármelyik kettős viszi be magával Natalie-t a döntőbe, máris nyert ügye van, mert Alexis és Jason szavazatán kívül egyre sem számíthat az önjelölt fekete özvegy.

Pihi van, minek ugrálni, amikor már csak egy immunity van hátra, meg egy ajándékkaja, és jöhet a final tribal council. Jön a treemail, és a leírásból egyértelműen kiderül, hogy a) nem úgynevezett endurance-challenge jön, azaz kitartást, és nem ügyességet igénylő feladat, b) nem utasítják őket, hogy búcsúztassák el a korábban kiesett versenyzőket, mint az hagyomány a final challenge előtt (igaz, volt már rá példa, hogy a döntősök mentek csak.) Én itt kezdtem el gyanakodni, hogy szar van a palacsintában, érthetetlen, hogy a játékot oly jól ismerő Amanda és Cirie nem kapott a fejéhez. A táborban persze főleg arról van szó, hogy a nők mennyire faszacsajok, Natalie meg próbálja finoman jelezni, hogy akár ő is benne lehetne a final three-ben, de leszarják.

Az immunity challenge-re megérkezve Jeff egy szóval sem mondja, hogy welcome to your final immunity challenge, szóval itt már biztos voltam abban, hogy final two lesz és nem final three, ráadásul mindössze 12 perc telt el a duplarészből. Volt már ilyen feladat korábban is, a vízben van egy oszlop, annak a tetején állva kell egy vödörből feltölteni egy csövet vízzel, onnan a felszínre úszik egy kulcs, azzal irány a part, kiszedni egy rakás létrafokot, azokat a helyükre tenni, és felmászni egy emelvényre. Natalie jól kezd, az első szakaszt nyeri is, de a létrafokok nem mennek neki - nem úgy, mint Amandának, aki szépen megnyeri ezt az immunityt, és ezzel tuti helye van a final three-ben. Cirir különösebben nem erőlteti meg magát a versenyben, Parvati is csak tessék-lássék melózik.

Natalie a táborban még próbál egy kicsit kavarni (saját bevallása szerint nagyon óvatosan), de észre sem lehet venni, így nem kérdés, ki fog pakolni ezen a tribalon. A tribal azzal indul, hogy mindenki kiröhögi szegény Eriket, Natalie szépen az előtérbe tolja magát, majd jön Cirie nagyjelenete, aki kijelenti, hogy ő bizony be van szarva, mert mint a játékban eddig mindig, ő utolsó helyen van a szövetségben, eddig is így volt mindig - na ettől Amanda kiakad, és vitáznak egy kicsit. Ez persze abszolút a zsűrinek szól, Cirie jól megdolgozza őket, felhívva a figyelmet arra, hogy az Amanda-Parv kettős állt az összes kiszavazás középpontjában. Kár, hogy Cirie nem figyelt oda Jeffre, amikor az közölte, hogy mi lenne, ha nem final three, hanem final two lenne? Natalie kiszavazódik, marad a három fan szövetsége.

A táborban aztán jön a dráma, Amanda üvölt, hogy Cirie miért volt ilyen geci vele, Parv meg csak néz, mert ő ilyenkor ezt szokta, bele nem szólna, minek. A műbalhénak persze könnyes ölelkezés lesz a vége, Amanda sírása most kezdett el először idegesíteni. Másnap jön a treemail, és a kurva anyját Mark Burnettnek, megint kibaszott mindenkivel: jön a final immunity challenge. Egy pillanatra álljunk meg: igen, ebben a játékban mindig változhatnak a szabályok, volt már olyan is, hogy kiszavazott játékosok tértek vissza, szóval semmit nem lehet készpénznek venni, DE így a végén, még egyet csavarni a dolgon nem elegáns. Ha van egy stratégiám, amit a final three-re építek, akkor ezt totálisan szétbassza egy ilyen lépés - aggódhatunk Cirie-ért, a játék történetének második legzseniálisabb játékosáért.

Az immunity challenge hírét olvasva Amanda kiborul, sír, nem bírja már sem aggyal, sem testtel, amit azért meg lehet érteni, hiszen ő egy hetet sem pihenhetett Kína után, máris jött ide James társaságában. Cirie aggódik, Parvati pedig nyugodt, mert az ő helye biztos a döntőben, ha nyer, ha nem, a győztes úgyis őt viszi be. Persze ez is csak azért, mert ők nem látták a kínai évad végét, az ottani tribalt, minek során Amanda teljesen becsődölt, és tulajdonképpen ott bukta el a versenyt. Az immunity challenge előtt jön a korábbi kiszavazott játékosok búcsúztatása, semmi extra, de Jason megint kiborított, amikor azt mondta, hogy ő van olyan fasza, mint Ozzy, csak ezt senki nem veszi észre. Shut up, Jason.

Nem meglepő, hogy az utolsó immunity challenge részrehajló (eddig is az volt mindig), az viszont igen, hogy Cirie-nek kedvez: egy több darabból álló evezőt kell mozdulatlanul tartani, eleinte kevesebb, majd több darabot egészen pontosan - ennek a közepén meg van egy golyó, na ha az leesik, akkor annyi. Azért mondom, hogy részrehajló, mert Cirie műtősnő, órákig kell orvosi műszereket mozdulatlanul tartania, így ez a feladat pont neki kedvez. Parv tíz perc alatt elunja a dolgot, és ugyan ügyesen eljátsza, hogy oppardon, ezt elbasztam, tuti, hogy direkt esett ki. Amanda és Cirie küzd tovább, aztán a műtősnő keze egyet remeg csak, és vége: Amanda az egyik döntős. És most indul a kínlódás: kit vigyen magával? Parvatit, aki egy szexis msollyal eddig is rá tudta venni a jónépet arra is, hogy a saját farkát levágja, vagy Cirie-t, akinek több esze van, mint az összes zsűritagnak összesen?

A tribal sírós-rívós esemény, Amanda kezdi lerombolni a saját nimbuszát a zsűri előtt a bőgéssel meg panaszkodással, jajistenem de nehéz dógom van nekem, kit vigyek magammal, satöbbi. Eliza szeme úgy forog, mint a reklámmacskáé, ez enyém is, NE BŐGJ MÁR BAZMEG, MERT MINDENKIT IDEGESÍT! Amanda aztán már nem bőg, csak néz nagy bociszemekkel, és Parvati mellett dönt. Cirie sírva búcsúzik a videón, bocsánatot kér a családjától, igazán megható, és nem gúnyolódva mondom. A két döntős utolsó napját hagyjuk, mert nem érdekes.

Jön a vége, a zsűri kérdései, amiket nagyon szeretünk, mert ilyenkor jön elő mindenkiből az állat. A két döntős először elmondja, miért pont ők ülnek ott, és miért nekik adja a lóvét a többi nyolc (igen, lehet döntetlen is), itt semmi extra nem hangzik el, hacsak az nem, hogy Parvati totál lenyúlja Cirie húzásait, és önmagát mint valami kurva nagy manipulátort emlegeti, amiben van valami, de nem teljesen igaz. A kérdések sorát Eliza kezdi, és kijelenti, hogy fogalma sincs, kire szavaz, de Parvatinak beszól, hogy velem azért nagyon kibasztál, kis köcsög. Amandának csak annyit mond, hogy ne sírjon már, meg változtasson az arckifejezésén, mert nagyon gáz. Kérdés? Semmi.

Jason a következő, aki annyit akar tudni Amandától, hogy elmondta-e volna Ozzynak a kiszavazása előtti eseményeket, ha tud róluk. Még jó, mondja Amanda. Parv felé az a kérdés, hogy milyen jó tulajdonságai voltak a játékban? Hát a lojalitás, mondja Parv, kivillant egy 32-fogas mosolyt, és megrázza a haját. Még, hogy ő nem csak a flörttel jutott el idáig, ugyan már. Az utolsó tribalon is nyíltan csinálja, mert ő ilyen és kész. Alexis jön, aki egy totális barom, mert Parvatit fiatal lányok követendő példájának tartja. Amanda felé csak annyi a megjegyzés, hogy nem kéne ennyit mórikálnia magát, mert ellenszenves.

És jön Natalie, aki egyrészt rémisztően néz ki, másrészt a játék történetében először a tribal alatt kezd el leszbikus flörtöt Parvatival, akit tulajdonképpen lekurváz, és megkérdezi tőle, hogy ezek a flörtök a hálószobáig is eljutnak-e (azaz: dugnál-e valakivel, hogy előrehaladj?), és megjegyzi, hogy Parv vele is flörtölt. Parv válasza: én ilyen vagyok, flörtölök mindenkivel, veled is (mosoly, csöcs ki), mert jónő vagy. Jeff nem hisz a fülének, mi sem. Erik követlezik, aki szerintem, jobb, ha nem szól egy szót sem, csak gratulál, de nem, "jön a sértett vagyok, mert megszopattak" beszéd, lapozzunk. Erik, you're a sore loser.

James kissé összefüggéstelenül kérdez, nem mintha csodálkoznánk rajta, de Parv legalább őszinte: ha veled és Ozzy-val maradok, az életben nem nyerek. Őszinte. Cirie persze eljátszta a "mondjátok meg, hogy én sokkal faszább vagyok, mint ti" szerepet, Amandától azt kérdezi, hogy miért érdemli meg Parvati jobban a lóvét, mint Cirie, és itt omlik össze Amanda, mert rendesen azt mondja, hogy Parvati milyen fasza volt, és mennyire megérdemli, hogy ott legyen, ahelyett, hogy ennyit válaszolt volna: "Azért ül itt Parv, mert ellened, Cirie, nem lett volna esélyem." Parv ezzel szemben benyal Cirie-nek tövig, akinek látszik az arcán, hogy MOST dőlt el, kire szavaz.

Ozzy a Lex-féle sértett zsűritagot alakítja, "Parv, eladtad a barátságunkat", ezt már hallottuk egyszer. Jó, azt tegyük hozzá, hogy Ozzy és Parv jártak is, és tényleg jól ismerték egymást, meg ugye a 13. évadban együtt verseneyztek, szóval valahol érthető a tiráda. Amanda felé egy romatikusnak szánt szerelmi vallomást tesz Ozzy, amitől kicsit öklendeztem, majd nevettem. I love you, Amanda, mondja, és Jef is csak rázza a fejét. Ezzel vége a dalnak, jön a szavazás, aminek az eredményét ott helyben nem tudjuk meg, csak a Reunion show-ban, de mi eláruljuk: Parvati nyert 5-3 arányban, mert Amanda a zsűri előtt összeomlott, mint a colstok. What a fuckin' loser. Délután jön az éves összefoglaló és a reunion hogyvót.

Címkék: survivor
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.Tomi 2008.05.15. 11:36:19

Azért az durva, hogy Amanda egy az egyben lemásolta a China-s végjátékát. Ott is ő nyeri meg a final immunity-t és választ magának döntős társa(ka)t és itt is. Ott is végig jól és lojálisan játszott, itt is. Ott is a final tribal-lal baszta el a nyerési esélyeit, itt is. Ez a lány nem tanul a hibáiból. :)

Örültem, hogy Parv nyert. Megérdemelte. Bár Amanda ellen se volt semmi kifogásom.

Úgy utálom azokat, a jury tagokat akik eljátszák a nagyhalált és a besértődött kisgyereket. (a la Lex) Nem fogják fel, hogy ez egy játék és kijátszották őket.

utazomajom · https://www.facebook.com/utazomajom/ 2008.05.15. 13:07:06

jókis rész volt, bár nekem hiányzott a végéről valami keményebb tag. túl csajos lett:( kár hogy nem amanda nyerte, nekem szimpatikusabb volt a játéka!

Drout 2008.05.15. 15:11:32

az a durva, hogy ezt nezi valaki... ha meg ilyen hogy volt ir rola.. mivaaan?!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.15. 15:29:47

az a durva, hogy valaki képes ezért idejönni, és kommentálni. minden nap van egy ilyen troll, unom már.

TorrenteXY 2008.05.15. 16:28:41

Viccesek ezek a semmit nem tudó utálkozó droidok! :)

Amúgy én szerencse hogy nem ettem mikor Natalie elmondta fakkolós beszédjét, mert biztos kiköptem volna a kaját. Azt hittem Jeff kiküldi a picsába, amit meg is érdemelt volna. Nagyon elkapta ez a "köcsög picsa vagyok" stílus, csak nem állt annyira kézre neki. Mert elég láthatatlan és unalmas volt szinte végig. Ha meg vesszük Parvatit, ő azért a legelejétől nyomta a ribanc stílust.

WUTM 2008.05.15. 16:39:05

nekem ez volt a listám: nyerjen Amanda, vagy Cerie, na erre ez lett... Hogy ez a Parv mennyire nem szimpi! De Amanda magának köszönhet mindent, nem bírta a nyomást a végén, ahogy már írta valaki, megint a végét rontotta el. de megnyerte Ozzy-t! :-))))

gastro, missing in action 2008.05.16. 20:52:32

pedig Amandában bíztam, de elcseszte a végét tényleg, de nagyon..... én is pont ezt gondoltam, mint te sixx, amikor a cirie kérdezte a végén: ott kellett volna előadnia magát, de nem... (mondjuk a cirie-nek sem örültem volna, ha nyer mert egyébként ugyanolyan haszontalan embernek tartom, mint parvatit, bár az legalább az endurance-ban villantott egyszer, mikor 5 és fél órát állt feltartott fél kézzel)
süti beállítások módosítása