Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x20 – A gyűjtő

2010. július 31. 11:00 - leeann

Melinda és Delia az egyik törzsvevőjük temetésére hivatalosak, ahol több fura dolog is történik egyszerre. Deliának az fura, hogy már tudja, hogy Melinda kikkel beszélget, amikor úgy tűnik, hogy senkivel sem beszélget. Melindának az fura, hogy mennyire fiatalon halt meg a nő, aki pont nem tudta kiélvezni a nála jóval idősebb férje gazdagságát. A szellemnőnek pedig az fura, hogy valami árnyékolja a fényt, és így elég ijesztővé vált. Melinda akkor érzi a fura dolgokat már inkább gyanúsnak, amikor áttéved a ravatalozó másik termébe, és ott a lehető legvalószínűtlenebb dolgot látja meg. A másik teremben egy csapat motoros gyászolja egy társukat, aki azt próbálja nekik bizonygatni, hogy ő nem halt meg.

Természetesen meghalt, de nem ez a felettébb megrázó, hanem az, hogy egy fiatalember éppen a motoros szellemével beszélget, és egy jobb helyre próbálja terelni. Melinda alig kap levegőt a látottak után, de a fiatalember a szellembegyűjtés után éppen olyan gyorsan el is tűnik, mint ahogy előbukkant. Persze ő nem szellem, csak egy gyorslábú élő. Amikor Melinda hazaér, azonnal elmeséli Jimnek a történteket, de amikor nem ő beszélget a szellemekkel, hanem ennek szemtanúja lesz, neki is éppen olyan hihetetlennek tűnik, mint úgy általában az embereknek.

Jim szerint két ilyen csodabogárnak egy városban kicsi az esélye, így Melinda nyomozni kezd a hasonszőrű után. A nagy nyomozásban azért van idő egy kis alvásra is, de ez sem egy nyugalmas tevékenység, amikor ennyi minden történik egy nap, főleg úgy, hogy még meg is látogatja egy szellem. A johannesburgi járat szőke stewardesse ugrott be egy kávéra és egy krémesre, ha már nem gyalogolt át a fénybe, amikor kellett volna. A szöszi csaj beismeri, hogy hibát követett el, és most nagyon menekül valakik elől. Másnap Mel elmegy a ravatalozóba, és a másik látóról érdeklődik a ravatalozó szellemétől, aki elmondja, találkozott vele, kedves volt és ártalmatlannak tűnt.

Mel megnézi a vendégkönyvet, ahol a Gabriel név szerepel. A szellem elmondja azt is, hogy a látó fickó csak a fiatalokhoz jön, az idősebbek nem igazán érdeklik. Melinda a ravatalozóból egyből Payne profhoz megy, aki csak ámul az új fejleményeken. Payne azonnal nagyító alá szeretné tenni a fickót, akit Mel szintén szeretne megtalálni, mert ez így már tényleg több mint fura. Payne utánanéz a fickó felbukkanásának, Mel pedig a boltba megy, ahol újabb kérdések várják, de most Deliától. Melinda mosolyog Delia szellemekkel ismerkedő kérdésein, de készséggel válaszolgat rájuk. A posta átnézése közben Melinda meglátja Gabrielt a téren átsétálni, ezért követősdit kell játszani, nehogy megint eltűnjön.

Mel meg is találja a fickót, éppen egy félreeső helyen társalog a szöszivel, aki most nagyon át akar kelni. A stewardess meglátja Melindát, de ekkor a fickó zavartan tagadni kezdi a szellemmel társalgást, viszont nem megy el, mert kedvenc látónk ugyanazt csinálja, mint ő. Úgy tűnik, hogy a fickó sem tudott Melindáról, mint ahogy Mel sem róla, ezért ideje őt jobban megismerni. A srác Gabriel Lawrence néven mutatkozik be, és egy kellemes beszélgetős estét tölt Melindáék otthonában. Gabrieltől meghallgathatjuk az árva fiú történetét, ami annyira tipikus, hogy tuti valami rosszban sántikál.

Mindenesetre Mel és Gabriel megállapodnak abban, hogy megpróbálnak segíteni a stewardessnek az átkelésben a repülőgép katasztrófa helyszínén. Később Mel felhívja Payne-t, aki mindennél jobban szeretne ott lenni, de Mel szerint nem kéne az ottlétet erőltetnie. Szöszi stewardess a megfelelő helyszínen van, de nincs jól, mert nem akar visszamenni oda, ahol eddig volt. A találkozó elég érdekesen alakul. A lány nem tudja, mit tegyen, össze van zavarodva és azt hiszi, hogy a családja gyűlöli azért, mert meghalt. Ez még csak hagyján, Gabriel túl segítőkésznek mutatkozik, de ezt írhatjuk annak a számlájára is, hogy Melindánál akar bevágódni.

Viszont hamarosan az egész találkozó fuccsba megy, mert valaki bujkál a fák között, akit Rick Payne-nek hívnak, és menekülnie kell a felbőszült Gabriel elől. Melinda megvédi Payne-t, de Gabriel faképnél hagyja őket és dühösen odébb áll. Payne valami nagyon komolyat vett fel az aura kamerájával. Kiderül, hogy jó néhány szellem tart Gabriellel, bárhova is megy, ami most már igencsak gyanússá tette a fickót. Természetesen Melinda a másnapot azzal kezdi a boltban, hogy az interneten kutakodik új barátunk után, aki élőben megjelenik, és egy csokor virággal kér bocsánatot az éjjel történtek miatt. Melinda sem bízik benne, de még nem talált arra utaló jelet, hogy sáros a fickó.

Melinda és Payne utánajárnak a nagybácsinak, aki egy pszichiátriai intézet vezetője, és Gabriel nem az unokaöccse, hanem páciens volt. 9 éves kora óta kezelték, súlyos téveszmés képzetekkel, de felnőttként kiengedték a saját felelősségére. Melinda azonnal sorsközösséget érez az elhagyott téveszmés gyerekkel, hisz nagyi nélkül ő is így végezhette volna, de Payne szerint a srác bajkeverő és rosszban sántikál. Persze Payne-nek is van valamije, amit eddig nem láttunk. A felesége szellem, és még mindig együtt élnek. Payne még csak most szembesült azzal, hogy a felesége vele „él”. Az asszony elmondja, hogy naplót vezetett, és szeretné, ha a prof elolvasná, mert valamiről tudnia kell.

Nagyszerű, titok titok hátán! Amíg Rick prof olvasgat, Melinda követni kezdi Gabrielt. Autóval tartanak valamerre, és egy nagy többemeletes háznál állnak meg. A külvilág számára a ház lakatlannak tűnik, de amikor Gabriel „hazaér”, megindul a szellemélet. Olyan a ház, mintha egy soha véget nem érő parti lenne csak szellemek részére. Hát ez Gabriel titka, itt tartja a fiatalokat a „buliházzal”, de vajon minek? Melinda az összes olyan szellemmel összefut, akik a kudarc listán szerepeltek és nem voltak hajlandóak átkelni. A szellemek nem örülnek Melnek, így lelépnek, de Gabriel nem megy sehova, és alaposan összekülönbözik a látó társsal.

Gabriel előadja az „élők csak bántottak, és már csak a halottakban hiszek” dumát, de ez sem teszi szimpatikusabbá őt. Valamire készülődik a szellemhadsereggel, és a fényt is ők blokkolják, hogy senki ne juthasson át. Gabriel azt szeretné, ha Mel is csatlakozna hozzájuk, de a lány inkább elszalad, kocsiba ül és olyan gyorsan elhúz onnan, hogy porcsík sem marad utána. Az autókázás közben a stewardess átkel, de otthon is meglepetés várja a látót egy marha morcos Payne prof képében. Kiderül, hogy a feleség csalta a professzort, sőt el akarta hagyni, viszont amikor Melinda elmeséli, mit látott, Payne fejében összeáll az 5 jel jelentése. Eddig csak a szeretett lény halála nem vált valóra, de a többi mind megvan.

A halott galamb, a méh a vértől csöpögő pasinál, az írás Jim hátán, a fickó, aki halottként úgy futott, mint a nyúl, és az elfeledettek visszatérnek. A csapat azonnal kapja magát és a házhoz megy. A ház elhagyatottnak tűnik, de egy szoba padlótól a plafonig tele van fényképekkel Melről és csapatáról. A házban Payne-né, Kate jelenik meg, és elmondja Gabriel tervét. Kate elmeséli a történetét, és megbánta bűneit, majd bocsánatot kér mindenért. Csakhogy Payne prof nem bocsát meg, ami miatt Kate nem tud átlépni a fénybe, és dühösen csatlakozik Gabriel csapatához. Az időközben támadt szélvihar azt jelzi, hogy a holtak különítménye komoly haderőt képvisel és hamarosan támad.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása