Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x08 - Felkészületlenül

2010. május 11. 09:45 - marcilu

A nyitóképen Aliciát látjuk, amint egy üres tárgyalóteremben ül, igen elgyötört arckifejezéssel. Egy törvényszolga érkezik érte, és bevezeti egy másik szobába, ahol Peter éppen tévéinterjút ad. Tökéletes munkát végez, előadja a nyíltszívű, bűnbánó, de továbbra is céltudatos, jellemes embert. (Jellemes, mi?!) Az interjú után bemutatja Aliciának Kya Poole-t, akinek az a munkája, hogy Petert jó színben tüntesse fel. Ez kispálya, Stohl Buci renoméját sokkal keményebb meló lenne helyrehozni.

A Stern, Lockhart & Gardner ügyvédi irodában pedig épp vagy harmincan nézik egy rettentően zavarban lévő, dadogó, folyton elnézést kérő nő videóvallomását. A hölgy Ellen Whitton professzor, akit azzal vádolnak, hogy felgyújtotta a saját laborját az egyetemen, ahol dolgozik. Hiába ártatlan, ezzel a fellépéssel totálisan bűnösnek tűnik, így Will és Diane nem kockáztatják meg, hogy a tanúk padjára ültessék. Ezért aztán a védelem többi tanúját kell alaposabban felkészíteni a tárgyalásra, mert így rajtuk múlik az ügy sikere. A feladatot Alicia és Cary kapja.

Az első tanú Mr. Thomas, tűzszakértő, aki azt állítja, hogy a laborban keletkezett tűz lehetett véletlen is. Állítása ellentétben áll a nyomozás eredményével, ott egyértelműen megállapították a gyújtogatást. Cary addig-addig szívatja a kihallgatás során, míg észre nem vesszük, mennyire alaptalan feltételezésekből épül fel a fickó vallomása. Ezzel meg is dől egy stratégia, balesetként már nem lehet tálalni a tüzet. Egyetlen út maradt: valaki mást találni, akire rá lehet fogni a gyújtogatást.

Kalinda érkezik is a hírrel, hogy Ellen laboratóriumába több szervezettől is érkeztek fenyegető levelek, szakterülete, a sejtklónozás sokaknál kiveri a biztosítékot.

Peter fellebbezése megkezdődik, látszik rajta, hogy igen otthonosan mozog a tárgyalóteremben. A bíró kedves ismerősként köszönti, majd gyorsan kijelöli a meghallgatás időpontját az új bizonyítékok benyújtására, majd az óvadék ügyében egy másikat. Peterék arra hajtanak, hogy házi őrizetbe kerülhessen, Tasnádinak is bejött ugye. Alicia is a teremben van, és most jön rá, hogy megtörténhet, hogy Peterrel újra egy fedél alatt kell élnie, méghozzá hamarosan.

Ezt a felfedezést a gyerekekkel is meg kell beszélnie. Grace láthatóan fél a lehetőségtől, szegényt rendesen megviselte az ügy. Nem úgy Zachet, akinek mi sem lenne természetesebb annál, mint ha visszaállna a régi rend.

Petert, míg az ügyvédjével és új tanácsadóval tárgyal, meglátogatja egykori kollégája, jelelenleg Childs helyettese. A szimpatikus fiatalember sutyorog egy kicsit arról, hogy a bírót ösztönözni kellene, hogy megadja az óvadékot. Magyarul demonstrálja azt, hogy Peter oldalán áll.

Kalinda a fenyegető leveleket küldő szervezetek között egyet talál, amely „profiljába” belefér a gyújtogatás. Ez a Keresztény Bioetikai Szövetség. Ellen még ezen napon kap tőlük egy újabb levelet.

Alicia és Cary közben folytatják a tanúk előkészítését, szinkronban láthatjuk Ms Bennett, a labor recepciósának vallomását, és Walt Gifford fizika professzorét. Az ügyvédjelöltek kis hatalmi játszmába keverednek közben, de látszólag hamar elsimítják az ellentéteket.

Zach és Grace újabb borítékot talál a küszöbön, benne ezúttal egy DVD lapul, rajta a cetli: STOP. A lemezen egy rejtett kamera felvétele látható, amin Peter csinos fiatal nők helyett egy kövér, öreg pasassal találkozik. Zach a jelenet hatására még mindig úgy érzi, nem kell szólnia az anyjának. Szerintem hülye. Annyira nem bír magával, hogy másnap reggel az ipodját elrejti a lakásajtóval szemben, hogy az rögzítsen mindent, ami ott történik.

Aliciát Mr. Golden, Peter ügyvédje keresi meg az irodában. Egy korábbi részben már meglebegtették, hogy szükség lehet a megértő feleség vallomására, úgy fest, hogy erre most sor is kerül. Az óvadéktárgyaláson elő kell adniuk, hogy Petert szerető család, meleg otthon várja. Bleh! Ezúttal is megfigyelhető, mennyire a szavakkal remekül bánó, mezelencsiga-szerű fickó Golden. Puhítja egy kicsit Aliciát, hogy a másnapi tanúskodás során ügyesen beszéljen, legyen hasznukra. Megint bleh!

No, foglalkozzunk egy kicsit a heti üggyel is. Ms Bennett a tanúk padján, részletek nélkül csak annyit mondanék, hogy a védelem tanúja volt, az ügyész pedig könnyedén szétcincálja. A vallomása fabatkát sem ér. Rögtön ezután derül ki, hogy a másik tanú, Walt pedig nem csak sokat szeret beszélni, de még jó nagyokat túloz is. Kalinda fenyegető-leveles nyomozása közben eredményt hozott, a leghasználhatóbbnak tűnő levél hamisítvány. Valaki azért írta, hogy a vallási fanatikusokra terelje a gyanút.

Végre Grace is rájön, hogy Zack nyomozásfüggő lett. El is zavarja őt az összes bizonyítékával együtt az apjuk tárgyalására, azzal a céllal, hogy végre kitálaljon. Előtte azonban végignézi anyja vallomását.

Az ügyész nem ismeri Aliciát, ezért meg is próbálja sarokba szorítani, kínos helyzetbe hozni. Egy pillanatra még el is hiszi, hogy nyeregben van, mikor kiszedi belőle, hogy korábban találkozott egy válóperes ügyvéddel. Alicia azt is elmondja, hogy akkoriban (a botrány kezdetekor) tisztában akart csak lenni a lehetőségeivel. Az ügyvéddel azóta nem találkozott, a válás nincs napirenden. Ami ezen a tárgyaláson számít, az az, hogy van egy otthon, és egy család, akikhez Peter hazamehet.

Este még egy kis túlóra vár főszereplőnkre, Caryvel ellenőrzik a helyszínt, ami Walt vallomásában szerepel. Azt állítja, hogy az egyetem hangversenyterme előtt az anyját hívta mobilon, mikor a park túloldalán Ellent látta kocogni, épp a gyújtogatás perceiben. Hőseink pedig most tapasztalják, hogy azon a helyen nincs is térerő, a hangversenyek miatt blokkolják a mobilok mittudoménmijét... Sőt, arra is most jönnek rá, hogy a Walt által állítólag ugyanekkor látott tűzoltóautók sem lehettek ott, mert nem arra mentek. Oké, tehát valószínűleg ő gyújtogatott. Csakhogy ez nem elég ahhoz, hogy Ellen ellen (ha-ha) ejtsék a vádat, és Waltot vádolják meg helyette. Műsort kell csinálni. A tanúk padján, az esküdtek szeme láttára kell vallomásra bírni a fickót.

Diane akcióban: Mindenki igen értetlen képet vág, miközben ő a saját tanúját gyötri. Tökéletesen sikerül a lebuktatás, Diane még az indítékot is elmeséli. Walt egy igazi hősszerelmes, aki nem börtönbe juttatni akarta Ellent, hanem maga mellett tartani. A nő munkájában ugyanis épp áttörés előtt állt, aminek birtokában elhúzott volna egy jobb állásra, otthagyván a pasast, akinek szerelméről nem is tudott. Szegény Walt, klasszikus önsorsrontó lúzer. Ha elhívta volna randira, talán sikerrel is járt volna.

Zach tovább nyomoz (ejj, de idegesít már...), és lát egy pasast fényképezgetni az előtérben. Persze a pasas arca nem látszik. Whatever.

Peter óvadéktárgyalásán dráma zajlik, az ügyész ugyanis előáll az epizód elején látott helyettes államügyész írásos vallomásával, amiben az szerepel, hogy Peter megpróbálta megvesztegetni a bírót. Érdekes, hogy a bíró elfogadja a vallomást, mondván, hogy nincs bizonyíték arra, hogy hazugság lenne (és mert egy tiszteletreméltó ember vallomása), annak ellenére, hogy nála jobban senki nem tudja, hogy nem vesztegették meg. Az óvadékot így elutasítja, Peti veheti vissza a rabruhát.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.05.12. 11:35:27

Jó rész volt ez is.
Alicia nagyon jó, milyen frankón helyretette az ügyvédet, amikor az szemétkedett vele: a teremben van a kiskorú fiam is (vagy valami hasonló). Hűvös, higgadt, alázó.
A gyerek amúgy ostoba, ott az okos, megfontolt és bölcs anyja, inkább neki kellene átadnia azt képes/CD-s projektet ahelyett, hogy a saját szakállára nyomozgatna. Kicsi vagy te ehhez az összeesküvéshez, Zack.
Mondjuk nagymuter sem egy agytröszt, ld. későbbi rész (már ment a TV2-n, szóval remélem, nem számít spoilernek).

marcilu 2010.05.12. 12:35:53

@MsHamilton: Zach-nél tényleg az a vicc, hogy még mindig azzal jön: "csak rá akarnak ijeszteni anyura" Mert ő aztán sokkal felelősebb gondolkodású, bátrabb ember az anyjánál... Kis majom.
süti beállítások módosítása