Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x12-5x13 - Az ördög másik arca, Válaszút

2010. május 05. 11:29 - Hoppancs

Bailey riasztja Arizonát, mert Jackson vérnyomása kicsit alacsonyabb, és talán még csuklott is egyet. Izgatottan kérdezi, nem lehetne-e kicsit előrébb venni a listán, Robbins azonban ráébreszti, hogy ez nem vészhelyzet, és különben is mindent megtettek a gyerekért, amit lehet, mostmár csak a várakozás maradt. Baileyt nem lehet megnyugtatni, továbbra is kivan. Dunn humorkodik a hozzá érkező Derekkel, aki közli, hogy az agyzúzódása súlyosbodott, meg kéne műteni. Dunn inkább nem szeretné, hogy beletúrjanak a fejébe, elvégre napok múltán kivégzik, és kellemesebb lenne számára, ha inkább a kórházban patkolhatna el jó csajokkal és finom zselével körülvéve.

Shep élete szerelme közben otthon görcsöl egy üveg tequilát szorítva magához, rá ugyanis élete legszörnyűbb megpróbáltatása vár, aminek során találkoznia kell barátja anyjával. Cristina kivételével mindenki nála tanyázik, és biztató pillantásokkal bombázza. Izzienek már csak a Rebecca által lepisilt kanapét kell megtisztítania, és minden oké lesz. Stevens amúgy vidám, mint mostanában mindig, megerősíti Meredith közlését, miszerint őt bizony szeretik a mamák. Denny lágyan a fülébe duruzsolja, hogy az ő anyja is imádta volna a gyilkos menyasszonyt. Fura ízlése lehet az öreglánynak. Sloan megkísérli a lehetetlent, azaz a Grey-lakból való észrevétlen kisurranást, de persze belefut Derekbe, aki nem egészen érti, mit keres ő náluk hajnali négykor.

Lexie, Meredith és Izzie már a kórházban menetel, utóbbi tanácsokkal látja el kínlódó barátnőjét, javasolva, hogy sokat mosolyogjon, keveset beszéljen, a haját meg fogja cuki lófarokba. Meredith meg is teszi az első lépést a totális átalakulás felé, aminek eredményeképp mindenki viccesnek szánt megjegyzéseket tesz a frizurájára, amiben egyébként nincs semmi feltűnő. Cristina még mindig annyira dühös, hogy elfelejti észrevenni a változást, érezzük, hogy ez a helyzet már nem fajulhat tovább, ez bizony a vég. Meredith továbbra is csendben szimpatizál Dunnal, mialatt szerelme közli, hogy amint a pszichopata elveszti az eszméletét, ők igenis műteni fognak, mivel onnantól már csak két orvos beleegyezése kell az operációhoz.

Van egy új betegünk is, egy kis növésű fickó, aki meg akarta hosszabbíttatni magát Hong Kongban. Ennek eredményeképp a lába szépen elfertőződött és olyan látványt nyújt, amire még Torres is döbbenten tekint. Jackson aggódó anyját egy egész orvoscsapat tájékoztatja, Sadie közbeszól valami hülyeséget, mire Bailey félre hívja és közli vele, legközelebb jelentkezzen, ha szólni akar, és ne dumáljon össze-vissza. A szőkeség erre sértetten bámul, nem akarja elhinni, hogy őt, a faszacsajt valaki helyrerakta. Dunn nehéz gyermekkora történetével próbálja felvidítani Mereditht, közben összetalálkozik Jacksonnal, majd miután megtudja, mi baja a gyereknek, megkérdezi, nem kellenek-e neki a szervei.

Megérkezik Mrs. Sheperd - akiről megtudjuk, hogy öt orvost szült - köszön Sloannak, majd fia bemutatja Meredithnek is, aki természetellenes vigyorral üdvözli. Minden szerve görcsbe rándul, mikor a mama kifejezi igényét, miszerint szeretné megismerni, drukkolunk, hogy be ne csináljon a nagy erőlködésben. Barátai a távolból szemlélik keserves próbálkozását, de Izzie megnyugtatja a többieket, hogy ő kézben tartja a dolgokat. Jaj… Hunt két beöntés között randira hívja Cristinát, a jelenetet Izzie bomlott kacaja kíséri. Denny csak kommentál és kommentál, miközben a jóérzésű néző szellemirtókért kiált. Bailey kiábrándítja Jacksont, hogy sajnos nem kaphatja meg a jószívű Dunn bácsi beleit, mert az szabályellenes.

Folytatódik a kicsipasi drámája, aki csak 5 plusz centit szeretett volna, de azt sem kaphatja meg, mert a gonosz orvosok meg akarják menteni a lábát. Monológot hallhatunk arról, milyen rossz alacsonynak lenni, közben a magas dokik együttérzően pislognak. Bailey és Robbins épp sokadszor esik egymás torkának, mikor Alex beállít a jó hírrel, hogy találtak donort. Karev és Robbins repülőre szállnak, az úton a nő Izzievel való terveiről faggatja a férfit, aki ettől bepöccen, mert nem érdekli a holnap, most jó és kész. Az ebédlőben mindenki azt nézi, hogyan szerencsétlenkedik Meredith Shep mamával. Az asszony elköveti azt a hibát, hogy a családot hozza szóba, pedig a menyjelölt nem akar beszélni rideg ribanc anyjáról, az őt többszörösen eltaszító, Lexikét felnevelő friss alkesz apjáról, meg a szeme előtt exitáló mostoháról. Közli is, hogy mennie kell sorozatgyilkost pátyolgatni, és elhúz.

Derek kettesben marad a mamával, minek során atyjára terelődik a szó, és arra, milyen nehéz lehet neki most, hogy Dunnt kell kezelnie. Derek persze jól van, mint az összes többi őrült a sorozatban. Lexie Sloan asztalához ül, amit a többi kis hasfelmetsző úgy értelmez, hogy mostmár nekik is szabad a főnökkel ebédelni, és mind odacsődülnek. Sloan úgy dönt, ennél még az is jobb, ha megy, és bevallja Mrs. Shepnek, hogy Lexiet izélgeti. Meredith elmondja Dunnak, hogy már van donor, nem kellenek az ő szervei, de amúgy megfelelt volna Jacksonnak. A vörös rém megkérdezi, a doktornő az akasztást, vagy a méreginjekciót tartja kellemesebb halálnemnek, mire Meredith tárgyilagosan elemzi mindkét lehetőséget.

Mrs. Shep szemügyre veszi Lexiet, majd arról kérdezgeti, mennyire rendes kislány. Szegény kis Grey frászt kap az idegen zaklatótól. Torres a kicsipasi műtétje közben elsírja Sloannak, hogy őt már annyit szívatták ebben a kórházban, hogy úgy érzi, totál összement, és retteg, hogy újra megégeti magát. Robbins csevegni akar a visszaúton Karevvel, aki nekiesik, mert nem érti, hogy képes a nő pofázni röviddel azután, hogy kipakolták egy szegény agyhalott gyerek belsőségeit. Arizona felvilágosítja, hogy ő így tudja túlélni ezt az egészet, és álmában úgyis kísértik a kicsi koporsók. Huh. Jacksont végre megműtik, Sadie fájdalmas tekintettel bámul belé, majd elkezd JELENTKEZNI, amikor Bailey nem néz fel, tehát nem láthatja, mert ő betartja, amire utasították. Istenem! Aztán persze mégis megszólal, közölve, hogy folt van a patkóbélen.

Dunn is rosszabbul van, kéri Mereditht, hogy hagyja meghalni, aminek hatására a nő nem is írja alá a műtéti beleegyezést, így Cristina kénytelen helyette cselekedni. Jutalmul ő mosakodhat be az operációhoz. Jackson szervei kilökődtek, már csak huszonnégy órája van, hogy újakat kapjon, Dunn közben sikeres beavatkozáson esik át. Sadie Baileynek sír, hogy az élete mindig darabokban van, és ő tényleg nem akar idegesíteni senkit. Pedig elég jól megy… Cristina közli Meredithszel, hogy béna a lófarka, mire a nő végre kiengedi a haját. Mrs. Shep biztatja Sloant, hogy járjon Lexievel, mert aranyos lány, és az sem baj, hogy fiatal, hiszem agyilag Sloan is az. Az alacsony fickó fél centivel rövidebb lett a lábmentő beavatkozás után, amitől hisztizni kezd, de a tesója leállítja, mondván, hogy nem a magasságával van baj, hanem azzal, hogy seggfej, és másnak is vannak problémái, nem csak neki. Kicsipasi magába száll.

Mrs. Shep, a problémamegoldó Huntot is tanácsokkal látja el, még gyógyteát is ajánl neki, hogy jobban aludjon. Meredith arra járva az arcába vágja, hogy ő cseppet sem mosolygós, kedves lány, hanem idegesítő, savanyúképű roncs, és még a sorozatgyilkosokat is sajnálja. Izzie szakít Dennyvel, mert azt hiszi, ez olyan egyszerű. Sloan azt javasolja Torresnek, nyugodtan járjon emelt fővel, még így is ő az egyik legkevésbé ciki figura a kórházban. Hunt késve és részegen állít be Cristinához, majd ruhában bevonul a zuhany alá, és véres, háborús, műtős sztorit mesél. Cristina kicsit szeretgeti. Derek megbeszéli anyjával, hogy Meredith az igazi, és fura mód ezzel a mama is egyetért. Karev szeretné, ha Izzie találkozna az anyjával, aminek a nő nagyon örül. Amíg kimegy tequiláért, Denny leül Alex mellé, és közli, hogy beszélniük kell. Bailey elmondja Meredithnek, hogy Jacksonnak csodára lenne szüksége, mire a nő bemegy Dunnhoz, és burkoltan elmagyarázza, hogyan hozhatja magát agyhalott állapotba. A férfi el is kezdi verni a fejét az ágytámlába, elég brutál.

E tevékenység persze nem marad eredménytelen, Dunn hamarosan rohamot kap, Meredith pedig nem hívja Dereket, és Sadiet is arra inti, hagyja rá az ügyet. Izzie nem tud megszabadulni Dennytől, aki egyre csak hajtogatja, hogy miatta van itt. Meredith kötést cserél Dunn fején, aki még mindig él, és bűntársával közösen ismerteti Baileyvel a szervadományozós tervet. Utóbbinak nem tetszik ez az egész etikailag, hiába van Jackson egyre ramatyabbul. Az írók persze ebbe a részbe is csempésztek egy kis könnyedséget, ami abban nyilvánul meg, hogy Lexie valahogy eltöri Sloan csúnyáját, és szaladhat Torreshez segítséget kérni. Node vissza a drámához, Jacksonnak max 16 órája van hátra, Bailey nem nagyon bírja a nyomást, úgyhogy Arizona javasolja, hogy pihenjen kicsit. De neeem, ő JÓL VAN.

Hunt bocsánatot kér Yangtől, de a nő lerázza, még emésztgetnie kell az előző estét. Dunn cefetül van, és azt várja, mikor jön a citromillat, amit a nagyapja érzett, mikor haldoklott. Továbbra sem szeretné, ha hívnák Shepet, pedig már annyira félrebeszél, hogy megjegyzi, Dereknek jó az ízlése, hogy Meredithszel jár. Shep azzal próbál hatni Cristinára, hogy elmondja, meg fogja kérni Meredith kezét, és a mamája gyűrűjét mutogatja neki véleményt kérve. Yang szemhéja kicsit megremeg a hírre, de még mindig játssza a sértődöttet. Denny Jackson felett szövegel tovább Izzienek, arra célozgatva, hogy talán orvosi szempontból kellene megvizsgálni a történteket, és akkor a nő talán rájönne, mi a gond. Cristina gyanakszik, hogy valami gáz van, ezért bemegy Dunnhoz, majd értelemszerűen vitába keveredik Meredithszel annak sorsáról. Vöröske végül pontot tesz a dolog végére azzal, hogy kijelenti, mégsem szeretne meghalni. A kis szeszélyes!

Denny tovább piszkálja Izziet, aki visszakiabál neki, mire Robbins kiküldi Jackson szobájából. Jobb későn, mint soha. Bailey kétségbeesetten nézi, ahogy a gyerek állapota rosszabbodik, majd csak bemegy a műtőbe Shepnek könyörögni, hogy ne mentse meg Dunnt. A Főnök eközben egy agyhalott férfi nejét próbálja rávenni, hogy ajánlja fel az ember szerveit. Az asszony egyelőre hallani sem akar a dologról, monológgal támasztva alá álláspontját. Alex lehordja Izziet, amiért halottakkal beszél, még mások keményen dolgoznak, mi meg gondolatban agyonverjük őt saját összecsavart diplomájával. Jó, nem vette észre korábban, hogy a maga alá pisilő, villát rendesen megfogni nem tudó Rebecca bolond, de olyan nagy elvárás lenne egy ORVOSSAL szemben, hogy a nyilvánvalóan hallucináló csaját ideggyógyászhoz küldje? Igen, ideggyógyász. Az olyan agyakat nézegető dokiféle, és mintha lenne is egy a kórházban…valami Derek…

Ez utóbbi éppen Baileyre gyakorol morális nyomást, rá bízva a döntést, hogy letegye a szikét, vagy ne. Olyan teátrálisan áll ott az eszközt a magasba tartva, hogy Bailey megtörik, és közli, hogy akkor műtsön. A Főnök tovább puhítja a halott férfi nejét, mondván a májat úgysem viheti magával a Mennyországba. A nő elgondolkodik. A kis hasfelmetszők azon tanakodnak, vajon ki törhette el Sloan péniszét (bizony, már mindenki tud róla), és már majdnem rájönnek, hogy Lexie, mikor Sadie magára vállalja a szörnyű tettet. This is the beginning of a beautiful friendship. Denny Izziet próbálja rávenni, hogy gondolkodjon orvosként, ha már a körülötte lévő száz másik nem veszi észre, hogy baja van. Dunn újfent megmenekül, Jackson biztosan halad a fény felé, Izzienek pedig már majdnem kezd valami derengeni, mikor a fiú anyját nyugtatgatja.



Az utolsó pillanatban jön Richard, hogy közölje, megint akadt egy donor, mire rohannak a gyerekkel a műtőbe, gyorsan belepakolják a májat és a beleket, aztán várják a csodát. Közben van egy kis fibrillálás, de mostmár kár a gőzért, úgyis megússza. Izzie kirohan az épületből, Denny utána, majd fény derül a rejtélyre, hogy mit keresett itt az elhunyt vőlegény oly sok rémes jeleneten keresztül. Izzie rájön ugyanis, hogy a kísértet érte jött, hogy elmondja, beteg, de aztán mégsem mondta el, inkább megrakta párszor. Ezek a csúnya férfiak még holtukban is csak azt akarják. A nő elzavarja egykori szerelmét, mert ő az életet választja, Denny pedig egy – mostmár tényleg – utolsó csók után végleg elhúz.

Dunn még mindig él, és arról próbálja meggyőzni Mereditht, hogy végig csak játszott vele, de a nő nem veszi be, ő megérti, hogy megijedt, elvégre a halál nagyon para. Ha már így összehaverkodtak, Dunn meghívja a nőt a kivégzésére, jó érzékkel kitalálva, mi az ideális szabadidős program egy Meredith-félének. Cristina végre meghallgatja Huntot, aki romantikus randit tervezett, csak egy cseppet elcseszte. Yang megállapítja, hogy a katonának komoly problémái vannak, de ennek ellenére szívesen jár vele. Sloant Lexie látogatja meg, és nem hajlandó elmenni, inkább pasija mellé fekszik, hogy simizze a fejét a nehéz percekben. Közben Sadie őrködik az ajtónál, hogy senki ne zavarhassa a két szerencsétlent.

Még nem tudni, hogy Jackson felébred-e, Bailey és Richard a feszült perceket arra használja, hogy megbeszélje, mindketten átléptek egy határt. Bailey imádkozik, és lassan omlik is össze, úgyhogy itt az ideje, hogy Jackson megkegyelmezzen, és kinyissa a szemét. Így is lesz, mindenki boldog. Dunn is megkapja amire vágyik, Meredith ugyanis megjelenik az elaltatásán, és még a citromillatot is megérzi. Kívánhatna ennél többet? A síró Mereditht odakint Derek várja, de ő kevés a vigasztaláshoz, úgyhogy felkeresi Cristinát, aki végre hajlandó szóba állni szomorú barátnőjével.

Címkék: grace klinika
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütyispy 2010.05.05. 12:30:42

Hát lehet,hogy most le fogtok hurrogni,de nekem bejött ez a rész,csak sajna kevés Torres jelenet volt benne.Békaarc meg nagyon sok.

Bütyispy 2010.05.05. 13:44:21

Kevés volt a Callie-s jelenet és sok a Bákaarc jelenet.

Bütyispy 2010.05.05. 13:45:42

Ja bocs elfelejtettem,hogy már irtam:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.05.05. 15:11:30

Én nem hurroglak, szerintem is egész jól sikerültek ezek a részek. Mereditht ellensúlyozta Eric Stoltz.:-)

Bütyispy 2010.05.05. 16:15:21

Mikor elhívta Békaarcot a kivégzésére azzal az indokkal,hogy: "legyen ott egy barátságos arc",azt hittem ledobom a hajam,mert Béka meg a barátságos arc az olyan messze van egymástól,hogy Superman se érne oda soha.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.05.05. 17:54:11

@Bütyispy: Hát..nem nagyon válogathatott szegény...
süti beállítások módosítása