Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x05 - Elveszett illúziók

2010. április 16. 14:00 - leeann

Halloween ünnepe köszönt be hamarosan a kisvárosba. Teljesen a sorozatba illő ünnep van a küszöbön, és Delia már az antikvitás boltban sertepertél, ami azt jelenti, hogy az ingatlanos elfogadta Mel ajánlatát. Természetesen annak, aki egész évben szellemekkel beszélget, nem túl izgalmas a rémisztgetős ünnep. Melinda a mai napot nem tökfaragással tölti, hanem Andreát látogatja meg a temetőben, ahol meg is találja a következő elveszett lelket. A minden napra egy szellem elvet követve Melinda érdekes esetet kapott ki: a szellem váltig állítja, hogy nem a saját sírjában fekszik.

Ez azonnal témát ad estére, és Mel Jimmel beszéli meg a dolgot, mint ahogy Andrea halála óta mindig. Melinda másnap visszamegy a temetőbe, ahol beszélget egy kicsit a sírra írt név feleségével, aki arról számol be, hogy a férjét nem látta a temetés napján, mert zárt koporsóban temették el. Melinda megint látja a szellemet, akit még mindig azon nyavalyog, hogy nem a saját sírjában fekszik. A fickó nem bír magával, és este megkeresi Melindát. A csúnyán összeégett szellem elmondja, hogy ő Adam Godfrey, és ő nem a sír mellett zokogó nő férje. Melinda megkérdezi a szellemtől, hogy halt meg, de a fickó csak annyira emlékszik, hogy villámlott.

A szellem azt mondja, hogy családja nincs, de szeretné tudni, hogy merre van az ő sírja, amiben nyilván a zokogó nő férje nyugszik. Másnap Mel nyomozni kezd és kideríti, hogy Adam Godfrey egy nem túl termékeny író volt, akinek egyetlen könyve az „Elveszett illúziók” legalább sikeres lett. Egy másik szellem, aki a boltban tanyázott le, ismeri a művet és imádta, de Delia is olvasta, úgyhogy Melnek is illene belenézni. Mel másnap megint elmegy a temetőbe, és találkozik a férjét sirató asszonnyal, akinek a férje pontosan úgy halt meg, ahogy a sírját kereső szellem, vagyis belecsapott egy villám. Melinda újra a neten kezd kutatni, mert valami nem stimmel.

Adam Godfrey-ról senki nem tudja, hogy meghalt, pedig az biztos, hogy ő villámcsapás áldozata lett. Steve Burris, a síron lévő név vele ellentétben mozgalmas életet élt, a társadalom megbecsült tagja volt, és egyáltalán nem hasonlított a remete íróra, akiről még a kiadója sem tudja, hogy meghalt. Delia beugrik Melindáékhoz az író művével, de magával hozza a boltban is feltűnő sznob szellemnőt. Úgy tűnik, ez a nő Deliához csapódott, és oda közlekedik, ahova az új barátnő megy. Melinda a könyvben talál egy ajánlást, ami Jane-nek szól, és kiderül, hogy a könyvben említett Jane Adam volt felesége.

Tehát mégsem volt az író akkora remete. Mel megtudja a volt feleségtől, hogy az írónak volt második könyve is, ami nem volt sikeres, és ezért zárkózott el a világtól az alkotói válságban szenvedő művész. Az is kiderül, hogy az írónak van egy lánya is, aki 3 éves kora óta nem látta az apját, akárcsak Mel. A látó marha pipa lett a szellemre, és amikor megjelenik, úgy kiosztja, mint még soha egyet sem. Kiabál vele és faképnél hagyja, ahogy őt az apja, és az író a lányát. Melinda nagyon a szívére vette ezt, sőt úgy dönt, hogy nem segít az író szellemének. Másnap viszont kiderül, hogy a nőt, aki Deliára tapadt, nem is Delia érdekli, hanem a táskája, amit pár napja vett egy zsibvásáron.

A nő elmeséli, hogy éppen összeveszett a pasijával, ám egy nap mind a ketten hivatalosak voltak ugyanarra a partira. A pasi egy üzenetet küldött a nőnek, de ő nem olvasta el azonnal, hanem a táskájába rejtette, majd kiszaladt, és mielőtt elolvasta volna, meghalt szívrohamban. Melinda nem hiszi, hogy az üzenet még a táskában lehet, de a megható történt okán segítséget ajánl a nőnek. Hamarosan egy meglepő fordulat történik az Adam Godfrey ügyben. A boltba beviharzik Shelby Burris, aki egy meglehetősen fura telefonhívásról számol be. Felhívta őt valaki, aki nem szólt bele, de a számot visszakövetve kiderült, hogy a hívó Adam Godfrey volt, aki Melinda értesülései alapján teljesen halott.

A hívást Melinda és sírós feleség is jelnek veszi, amivel annyit elért az író, hogy a látó megint odafigyeljen rá és meghallgassa. Melinda beszél is vele, de a fickó nem jelzett és nem telefonált. A szám az övé, a remetelaknak is hívható faházában lévő telefon száma. Melinda és a szellem elmennek a faházba, és az odavezető úton az írónak eszébe jutnak a halála napján történtek. Kifogyott az autójából a benzin és egy hallgatag, elkeseredett fickó vette őt föl. Hamarosan betértek egy bárba, ahol útbaigazították őket egy benzinkút felé.

A bárban elmesélte a másik fickó, hogy csődbe ment, és a feleségének nem akarta elmondani, viszont van egy életbiztosítása, ami segítene a családon. Az író otthagyta a lehangolt fickót a bárban és egyedül indult tovább benzinért, de belecsapott a villám és meghalt. A lehangolt fickó látta a történteket, és kapva az alkalmon kicserélte a tárcáját és a kulcsait a halottéval, majd elment a helyszínről, így lett az íróból „Steve Burris”. Melinda megismerkedik az író lányával, aki a faházban pakolászik, és mivel minden arra utal, hogy a faház nem lakatlan, azt hiszi, hogy a látó hazudik, az apját pedig letojja magasról, ha él, ha nem.

Melinda úgy dönt, hogy elolvassa az ominózus könyvet, hátha megérti a gyereküket elhagyó apák fejében lévő gondolatokat. Este meglátogatja Melt Steve Burris, aki be van tojva, hogy kiderül az igazság, és ő nagy bajba kerül. Adam Melindán keresztül lelket önt a fickóba, és szinte könyörög neki, hogy ne kövesse el az ő hibáit, és vállalja, hogy él. Adam jót tett, mert Mel másnap a temetőbe hívja Shelby-t, akit pár pillanaton belül már nem érdekel, hogy mennyi gondjuk-bajuk lesz ezután, csak boldog, hogy a férje él, és nem kell mindennap a temetőben pityeregnie.

Melinda a könyv (vagy Burrisék) hatására megbocsát Adamnek. Az író is megnyugszik, és átlép a fénybe. Melinda azért tesz egy próbát, és elküldi Adam lányának a könyvet, amit a lány nem dob ki, pedig készült rá. Elérkezik Halloween éjjele, és a Delia táskájára tapadt szellemet is sikerül a fénybe tessékelni, úgyhogy ideje rákeresni apura. Mel beírja a keresőbe az apja nevét, de egyelőre nem böngészi át, már ez is egy lépés. Amikor bezárja a boltot, újra megjelenik a vértől csöpögő pasi, és azt mondja, hogy „5 jel és eljön a halál…” Ez előrevetíti, hogy ez az évad is tartogat meglepetéseket. Meglátjuk, hisz még csak alig lendültünk bele.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2010.04.17. 23:22:29

Mindig alig vártam a részek végét, mert mindig a végén voltak ilyen jelenetek, mikor megjelent például a véres férfi... Nagyon megadta az alaphangot hogy már az évad elején készülődött valami...

mariannnn 2010.04.18. 14:54:04

Pontosan, és hiába várod azt, hogy az évad végén valami lesz, kiindulva az első évadból, tuti, hogy a 22 rész alatt még vannak olyan történések, amire azt mondod, hogy "Most ez hogy? vagy Mi van?"
süti beállítások módosítása