Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x22 - Az egyetlen (ÉVADZÁRÓ)

2010. március 12. 14:00 - leeann

A Trans-Eastern Air 395-ös járata Johannesburgból szállt fel és Grandview mellett lezuhant. A pusztítás szörnyű, minden mentő és tűzoltó a helyszínen van. Természetes Jim és az újonc is, aki most meglehetősen hősiesen állja a sarat. Mel is a helyszínre siet, de a látvány, ami elé tárul, minden képzeletet felülmúl. Kóválygó, félig fagyott emberek keresik hozzátartozóikat, akik a gépen mellettük ültek. Melinda a stewardess-en keresztül próbálja elérni, hogy az utasok a fénybe masírozzanak, de a lány közli a látóval, hogy addig nem megy sehova, amíg nem tudja meg, mi történt. Akkor hajrá, ki kell deríteni, hogy mi miatt történt a baleset.

Melinda zokogni kezd, amikor meglátja, hogy a légitársaság emblémája a fehér galamb, ami az ablaknak repült pár órával ezelőtt. Estére már mindenki hulla fáradt, és nem találtak túlélőket. Az utasok is kezdik megérteni, hogy ők már halottak, de egy nő délután óta kiabál Kristen után, bárki is az. A kiabáló nő és az utasok is rájönnek, hogy Mel látja őket, és egyszerre kezdik megrohamozni, hogy segítsen nekik. Sajnos Mel nem bír el ennyi szellemmel, így elszalad, a szellemeknek egyelőre várniuk kell az útbaigazításra. Mindig akad egy szellem, amelyik pontosan tudja, hogy közelítse meg a látót.

A vörös nő, aki Kristent kereste, az autójában várta Melt. A nő a 10 éves kislányát kereste. Mel megígéri, hogy megkeresi a gyereket, de közben egy fura csapat is verbuválódott, és az erdő szélén jelentek meg. Biztos, hogy valami szellem csapat, mivel most van bőven halott a területen. A másnapi híradások folyamatosan a lezuhant gépről szólnak, de Mel már nem bírja nézni, Andrea pedig még mindig a bátyjáért aggódik. Egy férfi lép be a boltba, Melindát keresi, és Matthew Mallinson néven mutatkozik be. Ő a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet ügynöke. A férfi a lezuhant gép miatt jött - mi másért -, és a zuhanás előtti telefonhívások érdeklik.

Mel a megérzés és az intuíció szavakkal magyarázza, de a férfinél van egy-két telefonbeszélgetés írott formában, amiben sokkal pontosabb adatok szerepelnek, mint egy megérzés. Andrea az utaslistát szeretné látni, de a fickó rá se bagózik, őt most csak az érdekli, hogy Mel honnan szerezte az információit. Mallinson hivatalos beszélgetést ígér Melnek, és elrohan az üzletből. Este Jim még mindig a romoknál dolgozik, de még mindig nincs túlélő, és a kislányt sem találták meg. Melinda a roncsnál megint meglátja a csoportot, de a kalapos is feltűnik, és közli, hogy a csoport az övé, majd mindenki eltűnik. Mallinson is itt van, és mivel ráakad Melindára, rögtön el is cseveg vele.

A kihallgatás helye egy a baleset helyszínén kialakított iroda és pihenő rész. A beszélgetésen ott van a halott pilóta is. A pilóta a kibocsátó szelepeket emlegeti és hamarosan Jim is megjelenik védeni az asszonyt, így az ügynök fickó nem kapott meg minden választ. Este Melt meglátogatja a stewardess, aki még nem szeretne halott lenni, és azt is elmondja, hogy a kalapos azt ígérte nekik, hogy sokkal jobb lesz, ha nem lépnek be a fénybe. A lány és a többi halott is marad, így Mel másnap szembenéz Mallinsonnal, és megkéri, hogy hadd maradjon egy kicsit a területen, cserébe elmondja, hogy honnan tudja az információkat.

Jim intelme ellenére Mel elmondja, hogy látja a szellemeket, és így szerez infót, jelen esetben a halott pilóta tájékoztatja. Mallinson hisz neki, sőt megkérdezi, hogy be van-e jegyezve a CIA-nál. Mel nem hisz a fülének, de a fickó beengedi őt a területre, ha cserébe hoz még infót. Mel most közelebbről is szemügyre veszi a szellemcsapatot, és lát köztük ismerős arcokat. A csapat a repülőgép halottait várja, és csak a kalaposnak engedelmeskednek. Közben a kislányát kereső nő sem nyugodott meg, mert a gyerek még mindig nincs sehol. Mel próbál segíteni, de kiderül, hogy a nő és a gyerek nem a repülőn ült, hanem éppen autóztak hazafelé, amikor az ölükbe hullott a gép.

Este Mel arra a helyre megy, ahova a hozzátartozókat terelték össze, és kifüggesztették az utaslistát. Andrea a hely előtt üldögél egy padon, és Mel nagyon el akar mondani neki valamit, de Andrea nem hallgatja meg, mert fél, hogy a testvéréről hallana rossz híreket. Mallinson egy kis beszédet mond a zokogó hozzátartozóknak, de Mel látja a halottakat is szeretteik körül, ezért ő is mikrofont ragad. Melinda beszéde mindenkit meghatott. Lisa férje is ott van, de az ő orra alá hiába dugdossák az utaslistát, a felesége és a lánya nincs rajta. Lisa az a nő, aki a kislányát kereste égre-földre. Később Mel meglátja Mitch nevét a listán, de egy nagy piros kérdőjel jelzi, hogy őt még nem találták meg.

A kalapos is itt van, és közli Mellel, hogy elengedi a lelkeket, ha helyettük elviheti őt. Ez rossz csere lenne, és este ezt Jimnek is elmondja Mel. Jim határozottan rossz ötletnek tartja azt, hogy Mel meghaljon a lelkekért cserébe. Mallinson is megjelenik a ház előtt, úgyhogy a sírást a munka váltja fel. Másnap a területen Mel, az ügynök, a pilóta és a kibocsátó szelep randiznak, amiből a pilóta rájön, hogy az ő hibája volt a baleset. A pilóta elmeséli részletesen, hogy mi történt, és hogy alakultak át szellemjárattá. Mallinsonnak egyelőre elég, amit megtudott a pilótától, de Mel a pilótát próbálja meg rávenni, hogy álljon ki az utasok elé és mondja el a történteket. Joguk van tudni, hogy haltak meg.

A mentőcsapat már nem keres túlélőket, most már a romeltakarítás folyik, de Jim meghall egy vékony hangot, amint segítségért kiabál. Kristen az, aki az autóba szorult. Az újonc a halott mamát emeli ki a kocsiból, Jim pedig a kislánnyal foglalkozik. Ráfért ez a sikerélmény mindenkire. Melinda átadja Lisa üzenetét a férjnek, de nagy meglepetésre a kislány is tartogat egy üzenetet. Melnek kell megállítani a rossz szellemet, aki nyilván a kalapos. Este szellem- összejövetel van a baleset helyszínén. A pilóta elmondja, hogy ő a hibás, amit az utasok nem vesznek túl könnyen. Mel a fénybe terelne mindenkit, de a kalapos mindenkit marasztal. A kalapos meggyőző, de Mel sokkal meggyőzőbb, és hatalmas fényár önti el a terültet.

A szellemek Melre hallgatnak és belépnek a fénybe, de persze vannak renitensek, akik a kalapossal tartanak, azért a nagyja átkelt. Ez a mai átkelés akkora fényességgel járt, hogy Jim is látta. Melre még vár egy feladat, méghozzá Andrea. Mitch már az üzlet felé tart, és Mel mindenképp el akar mondani Andreának valamit már jó ideje. Ez nem egyszerű, és Andrea már látja a tesót és fut elé, de Mitch Melindát öleli át és Andreát észre sem veszi. A nagy szelleminvázióban csak egy szellem nem tűnt fel senkinek, Andrea szelleme. Andreának a nyakába esett a gép, amikor a tesója lakására sietett. Mel nem tudta, hogy mondja el a legjobb barátjának, hogy halott. Andrea zokog, de feltűnik a kalapos és elviszi a lányt magával… Jön a második évad!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.03.12. 19:37:28

Köszönöm a HV-t, természetesen megint lemaradtam róla. De rájöttem, hogy sokkal jobb olvasni, mint nézni:) Én hűséges olvasód vagyok, úgyhogy jöhet a következő:)
süti beállítások módosítása