Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x19 - Harag

2010. február 19. 14:00 - leeann

Egy helyi bíróról, Walter Merrickről szeretné elnevezni a városi vezetés az egyik épületet, de a bíró a ceremónia közben rosszul lesz. A rosszullétet egy dühös szellem idézi elő. Melinda hiába rivall rá a szellemre, a bíró összeesik, de a legnagyobb baj, hogy a kalapos és a nevető is a közelben van. Amióta ez a dühös szellem megjelent, azóta a főtéren folyamatosan vihar van. Melinda szokás szerint most is megpróbál utánajárni annak, hogy mi történt férfival. Kiderül, hogy abban a vaskereskedésben dolgozott, amit most a régi tulaj fia átalakíttat. Az akkori újságok csak annyit írtak róla, hogy dulakodásban meghalt.

Az újságcikk szerint Ely Fisher - a szellem - megtámadta egy fehér munkatársát, aki önvédelemből megölte. A munkatárs ellen sosem emeltek vádat. Erős rasszizmus szagú a történet, amire Andreának is van egy „engem néztek lopósnak egy üzletben egy tényleg lopós szöszi helyett” sztorija. Melinda nem hisz a fülének, de 1975-ben, amikor a gyilkosság történt, lehet, hogy ő is elhitte volna a fehér fickó történetét. Kiderült, hogy a bíró, akit most akartak szinte szentté avatni, akkoriban ügyész volt, és nem emelt vádat a fehér fickó ellen. A szellem már rájött, hogy Mel látja őt, de nem tetszik neki, és nagyon dühös a világra.

Melinda persze ma este is nyomozni indul, aminek Jim nem örül túlzottan. Mel a kórházban van, de késésben, mert Ely már a bíró kórtermében próbál ölni. Szerencsére időben érkezik a látó és megmenti a bírót. Melinda megemlíti az ügyet, de a bíró nem emlékszik rá. Melinda a bírónál nem járt sikerrel, így megkeresi Ely családját. A látó meg is találja Ely fiát, aki nem is érti, hogy a bíróról hogy nevezhetnek el egy épületet, hiszen neki a szüleit ölte meg. Ely fia, Randall magával hozza a Grandview-i kirándulásra a saját fiát, és megmutatja neki, hogy hol dolgozott és hol halt meg a nagypapa, és miért. Ely fia legalább annyira dühös, mint az apja, ugyanis azt gondolja, hogy az apja ártatlan volt, és a gazdag fehér fiú hidegvérrel megölte.

Állítólag szemtanú is volt, de a fehér fiú családja lefizette, amire persze nem volt bizonyíték, és a bíró nem emelt vádat. Randall saját szemével látta, amikor az anyja szívrohamig könyörgött Merrick bírónak, hogy legalább vigye esküdtszék elé az ügyet, de hiába. Randall mamája meghalt az apja után nem sokkal, és ő a szülei nélkül nőtt fel, amíg az apja gyilkosának a haja szála sem görbült. A gyilkos is meghalt már, de ez sajnos nem elégtétel a meghurcolt család számára. Mel szerint ideje megtörni azt, hogy a Fisher család férfi tagjai gyűlölettel a szívükben élnek, így az éjszaka közepén elindul jót tenni.

Jim vele akar menni, de Mel lerázza a férjét. Mel a Grandview-i főtéren ücsörög egy padon, de először a kalapos érkezik meg, és csak utána jön el Ely, aki még mindig gyűlöli a bírót. Nem akar vele beszélni, és magával akarja vinni a szellemvilágba. Ely Melt is megfenyegeti, de mielőtt a látó halálra rémülne, Jim erős mentős karjai ölelik át, ami most mindennél jobban esik a lánynak. Melinda azért nem adja fel, és ismét elmegy a bíróhoz, aki azóta már rájött, melyik ügyről van szó. Randall története után a bíró is elmeséli a történteket. A bíró szerint Link, a fehér fiú egyértelműen önvédelemből ölte meg Ely-t. Az orvosi jelentés is Link állítását támasztotta alá. A szemtanú a bíró szerint pletyka volt.

Randall és a fia, Jameel a főtéren ücsörögnek, és amikor már menni készülnének, a kisfiú meglátja a nagyapja szellemét mellettük. Az apja nem hisz neki, de Elyt szívét megérintette a fia és az unokája látványa. Természetesen azonnal az antikvitás boltba szalad, hogy beszéljen Melindával, aki elmondja, hogy a gyerekek egy bizonyos korig képesek látni a szellemeket. Ely nem tudja, mit mondjon az unokájának, de Mel kiszalad a Fisher fiúkhoz, hátha most tud segíteni nekik. Mel a boltba invitálja őket. Ely és Jameel kedélyesen elcsevegnek egymással, amit Randall nem akar elhinni, és csalónak nevezi Melindát, de Ely ezen csak egy jót kuncog.

Randall nem hisz el semmit, de oké, ha itt az apja, akkor mondja el, hogy mi történt aznap éjjel. Ely elmeséli a történtek harmadik, és valószínűleg igaz verzióját. Kiderül, hogy Link egy kretén volt és részegen belekötött Elyba, aki a jó mozgásának köszönhetően kitért a részeg ütései elől. Amikor Ely el akart menni, Link leütötte őt hátulról, amibe azonnal belehalt. Randall nem érti, hogy vele miért nem beszélt, amikor annyi idős volt, mint a fia, és az anyja hol van most, és miért nincs itt? Ely elmondja, hogy a mama azonnal átkelt, de ő nem tudott vele menni. Melinda megkéri Randallt, hogy menjen el vele a bíróhoz, közben Jameel megtanulja Andreától, hogy a fehérek sem mind kretének.

Randall és Melinda elmennek a bíróhoz a kórházba, de az idős szellem nővér, aki korábban segített Melnek, most behajtaná a viszonzást. Kiderül, hogy azért akarja most a viszonzást, mert ő volt a pletyka szerinti szemtanú. Link részeg volt és minden elmondott a nővérnek. A bíró már hazafelé készülődik, de a nővér, Randall és Mel még rabolnák egy kicsit az idejét. A bíró azt hitte, hogy jót cselekszik, de a nővért lerázta, amikor az el akarta mondani az igazságot, és annak sem nézett utána, hogy Link családja 5000 dollárt utalt a nővérnek. A bíró bizony akarata ellenére, de félrenézett az ügyben.

Másnap újra megünneplik a bírót, hisz az előző ünnepség félbe szakadt, de a bíró a beszédjében nem önmagát élteti, hanem Ely Fisher igazát ismeri el és belátja, hogy 30 éve hibázott az ügyben. A bíró a beszéde végén azt javasolja, hogy az ő neve helyett Ely Fisher neve álljon a táblán. Ely elmondja az unokájának, hogy a düh nem megoldás, majd elbúcsúzik a fiától is, akinek ideje düh nlkül élni. Búcsúzóul Melnek is mond egy-két szót arról, hogy az árnyékvilágban nem mindenki örül annak, amire a látó képes. Ely átkelt, de Melindára lesnek a sötétből.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása